Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiej muzyki należy słuchać na Altusach

ucywilizowany

Rekomendowane odpowiedzi

ucywilizowany, 27 Maj 2009, 11:39

>Co najlepiej zagra na Altusie? Może Polski rock z lat 70-80?

Pamietam jak jakies 18 lat temu mialem Altusy 300, wzmak Technics V220 i korektor Radmora, wtedy w tamtym czasie na w/w sprzecie wszystko gralo wspaniale :), nikt nie przejmowal sie wtedy jakimis kablami :)

Można każdej , z różnym skutkiem :)

Altusy cechuje podbarwiona mocno góra ( kieeeeedyś to była wielka zaleta - im więcej "cykało" tym lepszy sprzęt ), ze względu na swoje rozmiary tak obudowy jak też głośnika basowego , fajnie ich się słucha cicho nocami .

To znakomite świetnie brzmiace audiofilskie kolumny o naprawde WSZECHSTRONNYM brzmieniu..idelane do Jazzu, Rocka i klasyki..kontrola basu jest zdecydowanie ponad-przecietna.NA MIŁOŚĆ BOSKĄ PAMIETAJCIE O OKABLOWANIU!!!!!! nasze altusy z byle czym nie zagraja ..idealne sa drogie serie VDH oraz Nordosta.

Elektronika towarzyszaca tez musi być niestety z górnej półki cenowej za takie MINIMUM uwazam tandem Accuphase E-450/DP600...cudownie zabrzmia z Chińskimi Lampkami..ciepło, przestrzeń barwa.

Cudownie słodziutkie wysokie tony perfekcyjnie zlokalizują w twoim pokoju odsłuchowym pianino Możdzera...aż po ostatnia nutkę.

Gorąco polecam i zachecam do kupna kolumn marki altus tak nowych jak i tych z drugiej ręki.

Ach zapominałem dodać zdecydowanie do wszelakiej masci muzyki rozrywkowej szczególnie jej nowych gatunków..techno, hip-hopu, dance..Disco polo brzmi wrecz FENOMENALNIE..majteczki w kropeczki o la,la,la!!

Puśćcie jakaś muzykę taneczną pod gołym niebem to ciekawe ile audiofilskich plumkajacych monitorków się schowa przy altusach :)

Przecież altusy to nie jest sprzęt do słuchania w ciasnym pokoiku, tylko do nagłośnienia małych imprezek.

Pozdrawiam.

ani jednego konkretnego wpisu... tutaj macie odpowiedź

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sittek, 27 Maj 2009, 16:20

>_WILU_, 27 Maj 2009, 15:12

>

>video OK. Jednak co to za rąbanka??

właśnie takiej muzyki należy słuchać na Altusach ;)

audiokarma.org

Oj przyczepiliście się do biednych Altusów. W czasach PRLu produkowaliśmy przetworniki elektroakustyczne Altus zwane przez producenta kolumnami. Produkowaliśmy też pojazdy czterokołowe takie jak Syrena czy Polonez zwane przez producentów samochodami.

A błyszczące obręcze Altusów podobają się mi do dzisiaj :)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Najlepiej kup sobie audiofilskie pierdziawki z 12 centymetrowym głośniczkiem basowym o efektywności 86 dB i na tym rób imprezy...

Większość ludzi na tym forum nie rozumie, że nie każdy kupuje sprzęt po to żeby wsłuchiwać się w kabelki i wtyczki. Ale oni są osłuchani, więc nikt nie ma prawa uważać inaczej.

hehe jakies 10 lat temu mialem altusy 200 w pokoju 9m2 i graly fajnie i glosno :)))))))) liczyla sie muzyka, brat zasypial przy nich gdy lecial jakis metal na 3/4 potencometru, mi ta sztuka sie nie udawala, mialy megaaaa basu....

teraz graja w knajpie !!!! siC!!!!!! gdzie jest z 60m2 i naglosnily juz co weekendowe imprezy od tych 10 lat i nic nie brakuje na imprezie, jest mega glosno, niezaleznie czy rock, czy techno

z perspektywy lat sie dziwie jak tego sluchalem w pokoju 9m2 :)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

MEDELIN

27 Maj 2009, 17:26

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 99 / 68 / 0

Najlepiej kup sobie audiofilskie pierdziawki z 12 centymetrowym głośniczkiem basowym o efektywności 86 dB i na tym rób imprezy...

Większość ludzi na tym forum nie rozumie, że nie każdy kupuje sprzęt po to żeby wsłuchiwać się w kabelki i wtyczki. Ale oni są osłuchani, więc nikt nie ma prawa uważać inaczej.

Prawda jest taka ze w Altusach basu nie ma jedynie tekturowe pukniecia. Zdziwilbys sie jak niektore 17-18cm midwoofery potrafia ladnie nisko zejsc i zapewnic stope perkusji na odpowiednim poziomie.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Takiego basu i wypełnienia pomieszczenia atmosferą jak przy 14 cm woofera z Jamo D-570 nie miałem przy żadnych wcześniejszych kolumnach (zatkane bass-reflexy ...). A dla zwolenników polskich produktów dodam, ze miałem Ton 200 z dwoma basami i tubą wykładniczą - przy nich altusy grały jak komputerowe pierdziwaki a i tak Jamo kasują je w każdym aspekcie ...

MEDELIN, 27 Maj 2009, 17:26

>Najlepiej kup sobie audiofilskie pierdziawki z 12 centymetrowym głośniczkiem basowym o

>efektywności 86 dB i na tym rób imprezy...

Są też audiofiskie pierdziawki z nieco większym głośniczkiem basowym np. B&W 801D (38 cm)

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Ton 200 były przynajmniej uznane przez robiących dyskoteki (lata prl oczywiście :-) a muszę przyznać, że po wielu miesiącach ich poprawiania udało mi się nawet zaaplikować w nich kopułkowe gwizdki tytanowe co dało im nieco kultury przekazu. Basy to bodajże dwie 25 więc wiało w domu ... i w zasadzie tylko wiało bo niczego poniżej 150 Hz wyemitować nie potrafiły a tzw. bas zaczynający się od 200 Hz to ... "Teraz Polska " ...

Disco rany julek powiedz mi kto wsłuchuje się w altusach w stopę perkusji ? w filmie który załączyłem parę postów wyżej kolo tańczy i jest raczej wpatrzony ale w swoją stopę nic więcej. Na altusach słuchają osoby które urządzają prezentacje swojej muzyki na pół osiedla wisząc w oknie bez koszulki będąc wcześniej 4 razy na solarium.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.