Skocz do zawartości
IGNORED

interkonekt pasujący

badzio

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję odpowiedniego interkonektu....

Przy odsłuchu Rotel RA-02 i RCD -02 + intekonekt Qed Silver Anniversary + głośnikowe Silver Anniversary, bas dobrze kontrolowany głęboki, punktualny, średnica na miejscu i góra bardzo szczegółowa...niby wszystko miodzio ale.... no właśnie

Kable głośnikowe ze względu na cenę są bardzo łakomym kąskiem, ale intekonekt przydałby się taki ,który złagodzi ostrą górę i doda basowi trochę mięsistości . Dlatego prośba do Was ,moze ktoś będzie wiedział który kabelek spełni moje oczekiwania - cena do około 500pln

z góry wielkie dzieki za pomoc...

https://www.audiostereo.pl/topic/5461-interkonekt-pasuj%C4%85cy/

Nic z tego chyba, niestety :( System złożyłeś źle i interkonektem aż tak wiele nie zdziałasz. A wiem co mówie, bo sam dokładnie (no prawie) to przerabiałem. Połączyłem wzmacniacz RA-972 z RCD-961 i dość jasnymi kolumnami. Brzmieniowo dośc podobny do Roteli serii 02 - kontur na dole bez mocy, rozjaśniona średnica i masa góry. Brrr... O ile podczas parogodzinnego odsłuchu było super - dynamika, scena, powietrze itp... to po paru tygodniach słuchania tego w domu krew mi się uszami puściła. Ostro, za dużo szczegółów a za mało wypełnienia i masy. I też zamiast puknąć się od razu w głowę poszedłem w kable. Tonący brzytwy się chwyta, sprawdzałem masę kabelków, ale jak VdH nie pomógł - nie zdzierzyłem i odsprzedałem, mam nadzieję że nabywcy lepiej podobierali komponenty i im służy. I nie myślę sobie, dodam bo się zaraz odezwie tzw. extrema zapewne, że kable nie miały znaczenia - trochę oczywiście zmieniały, poprawiały i łatały, ale nie aż tak czarodziejsko by uratować takie agresywne brzmienie :(

Gość Mun - bez logowania

(Konto usunięte)

Witam,

jeżeli chodzi o wybór pomiędzy vdH The First i The Second to ten pierwszy będzie lepszym wyborem w tym konkretnym zestawieniu. The Second mam u siebie, a porównanie obu interconnectów w jasno brzmiącym systemie robiłem kilka tygodni temu. The Second jest bardziej "neutralny" od Firsta.

Gość pierwszy raz

(Konto usunięte)

no cóż - zmieniłem ostatnio interkonekty, a czekałem ok pół roku, przyjechały z Ukrainy - Molibdenowe - dziwne i grają (grzeją się) czekam na nad'a z serwisu bo ten harman na którym wygrzewam doprowadza mnie do rozpaczy, polecam takie alternatywne źródła sprzętu, tak nawiasem wzmacniacz też mam z tamtej strony świata Abraxas i szukam ludzi którzy mieli z tą marką do czynienia

pozdrawiam

Do pierwszy raz!!

Witam

Ja nie dawno miałem na odsłuchach wzmak. lampowy Abraxe z preampem DIY.Grało to z kolumnami VirgoII i Dac Parasund 2000 z przetwornikiem.Jak dla mnie to dźwięk był słaby. Mało wciągający, słabe kolory,tak jakbym słuchał wzmaka tranzystorowego.Ale w połączeniu z preampem lampa ta grało nie samowita energią, dynamiką i potężnym basem- dla mnie to jednak za mało.jak również dla kolegów którzy poszukiwali lampy do w/w zestawu.Później kiedy to po paru tygodniach byłem u kolegi od którego to była lampa słuchałem jej juz bez preampa z elektroniką audio-Note i naprawde zagrała bardzo ładnie.Dużo kolorów, swietna paleta barw itd.jak się okazało to lampa ta najlepiej gra bez preampa.Obecnie gram na lampie Agenda również ze wschodu-chyba jeszcze radziecka 18w w single.Jest to lampa której długo, długo nie zmienię.Poprostu nie samowicie czaruje z nie samowitą dynamiką , przestrzennosćią i piękną górą,świetny rytm.za każdym razem jak jej słucham- to chce się spiewać i grac razem z muzykami którzy to są na danej płycie której własnie słucham.Za nim kupiłem Agendę miałem kilka innych wzmaków ale jakoś mi nie przypadły do gustu.

Pozdr.

Gość drugi raz

(Konto usunięte)

dzięki za odzew, świetnie, marzę, żeby kiedyś tak powiedzieć o swoim sprzęcie, że go nie zmienię z powodu tego jak mnie uwodzi, jazzu to się na tym słucha lepiej niż dobrze, ale z klasyką symfoniczną już sobie tak dobrze nie radzi, a głośniki samoróbki od Akustyka, może wymagają drobnych modyfikacji na zwrotnicach (model 2A2) chyba muszę pana Kisiela podpytać, link na stronę gdzie się rozrywkowo wywnętrzam ze sprzętem, a jest tam fotka w/w wzm. abraxas, jednak, żeby tam wejść trzeba się zarejestrować (chwilka roboty) http://www.frazpc.pl/uzytkownicy/P/4993

żeby koledze w czymś pomóc, to swoim skromnym zdaniem największy wpływ jeżeli chodzi o kable usłaszałem przy zamianie przy kolumnach ze zwykłej miedzi fi4mm zmieniłem na audioquesta w biwiringu, bas się skrócił natychmiast, zmiana była szokująca, interkonekty to już kwestia niuansów, ale przy dobrym sprzęcie nie bez znaczenia, a wzm.+cd kable nie podniosą o klasę wyżej, co najwyżej dodadzą ogłady (w bardzo ogólnym znaczeniu), później to już wszystko zaczyna mieć wpływ, ostatnio to nawet przy zmianie zasilacza w komputerze usłyszałem różnicę w brzmieniu sprzętu (nie chodzi o odtwarzanie z komputera) który to zasilacz siał jakieś zakłócenia i wymiana na chiefteca tak zmieniła scenę, więc powoli zaczynam się rozglądać za kondycjonerem, a jeszcze wcześniej może trzeba pomyśleć o oddzielnym zasilaniu, a może wystarczy tylko kondycjoner? nie wiem..

pozdrawiam

Dzięki za opinie:)))

teraz nic tylko pozyczac te kableki i testowac.....

co do kondycjonera i jego wpływu na brzmienieto na razie pozostawię tą kwestię w spokoju az do chwili gdy sam zmierzę się z jakąś sieciówką bądź lepszą listwą......w każdym bądź razie sceptyczne moje podejście jest;)!

ale cóż , kiedyś sam miałem sceptyczne podejście do kabli głośnikowych a teraz .....heheh

pozdrawiam i dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.