Skocz do zawartości
IGNORED

Używany CD lub transport do 3,5kzł

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Wg. tego źródła:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w CDPRO2 stosuje się kilka różnych typów głowiczek laserowych. Taki jak ten na ostatniej fotce to nawet mam w domu, kupilem kiedyś omyłkowo na giełdzie za jakieś psie pieniądze. Facet miał tego całe pudło.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

McG - sama głowica to tylko mały element mechanizmu. Masz jeszcze chassis, silnik no i całą płytę serwo. A więc jest to "prawie" to samo. A "prawie" jak wiadomo robi różnicę.

Z tym jest trochę tak jak z samochodami - silnik 2.0TDI 140KM montują zarówno w Golfie, jak i w Audi A6. Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że jest to to samo auto. No może poza niektórymi posiadaczami Golfa :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 8 Sie 2009, 10:20

>McG - sama głowica to tylko mały element mechanizmu. Masz jeszcze chassis, silnik no i całą płytę

>serwo. A więc jest to "prawie" to samo. A "prawie" jak wiadomo robi różnicę.

>

>Z tym jest trochę tak jak z samochodami - silnik 2.0TDI 140KM montują zarówno w Golfie, jak i w Audi

>A6. Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że jest to to samo auto. No może poza niektórymi

>posiadaczami Golfa :-)

Tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) widać wyraźnie że w CDPRO2 jest zwykły silnik szczotkowy, taki sam jak w CDM12.1.

Chassis w tym wypadku to tylko kawałek metalu wsadzony zamiast kawałka plastiku. No i CDPRO2 ma serwo w komplecie, a CDM12.1 nie ma. Do CDM12.1 jak producent chce i potrafi, to może zrobić lepsze serwo niż jest w CDPRO2. Nadal uważam że dopłacanie do CDPRO2 jest bez sensu. A porównanie z całymi samochodami jest chybione, w tym wypadku porównujesz ... ja wiem? Same silniki może, z tym że jeden sprzedawany luzem, a drugi razem z osprzętem

Ukryta Zawartość

Elberoth

8 Sie 2009, 10:20

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 2111 / 5261 / 18 McG - sama głowica to tylko mały element mechanizmu. Masz jeszcze chassis, silnik no i całą płytę serwo. A więc jest to "prawie" to samo. A "prawie" jak wiadomo robi różnicę.

Z tym jest trochę tak jak z samochodami - silnik 2.0TDI 140KM montują zarówno w Golfie, jak i w Audi A6. Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi, że jest to to samo auto. No może poza niektórymi posiadaczami Golfa :-)

no i wszystkimi posiadaczami marki skoda,oni twierdza ze jezdza volkswagenami.

• Użytkownicy+

Panowie, coraz bardziej podoba mi się onkyo 7711, wcześniej tylko Mac coś napisał ,za to pozytywnie.Może ktoś jeszcze coś o nim opowie lub Mac doda jakieś szczegóły.

To Onkyo to dobre do lampizacji, ale jako transport ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To Onkyo to ma laser Sanyo z silnikiem Haala lepszy niż w najlepszych CECach. Do tego dobrze zrobione serwo, czyta wszystko błyskawicznie, nie gardząc również CDRami.

Poza tym ten Onkyo nie jest taki dobry do lampizacji. Ja go zawsze używałem właśnie jako transport do DACa, z tym że tego DACa mu wbudowywałem do środka bo miejsce jest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Arek__45

To ten?(wygląda podobnie do pioneerów :-) .Pierwsze słyszę o tej firmie,napiszcie coś.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

McGyver, 8 Sie 2009, 20:33

>A CECe CDRów nie czytają.

Zależy jakie, TL-51x prócz CDR czyta nawet RW (pisałem już wcześniej)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jeszcze można rozważyć jako transport masywnego kenwooda L-1000,u mnie jako całośc był mułowaty ale z dac jest naprawdę nieźle.Mechanizm metalowy wygląda bardzo solidnie.Jeszcze lepiej L 1 ale chyba nie do dostania za ludzkie pieniądze.

pajtek, 9 Sie 2009, 11:32

>Jeszcze można rozważyć jako transport masywnego kenwooda L-1000,u mnie jako całośc był mułowaty ale

>z dac jest naprawdę nieźle.Mechanizm metalowy wygląda bardzo solidnie.Jeszcze lepiej L 1 ale chyba

>nie do dostania za ludzkie pieniądze.

Miałem przez chwile DP-X9010 i porównywałem z L1000D, no i się okazało że DP-X jest lepszym transportem, po analogu L1000D zbije byle DVD za 200zł. Oba działają błyskawicznie, super przeszukiwanie i kultura pracy, TAK to cieszy! W przypadku DP-X trzeba pokusić się o niewielką przeróbkę aby można było zapodać dostępną głowicę ale o tym na forum już było a koszt niewielki tego pięknego klocka.

• Użytkownicy+

Panowie to może zróbmy ranking transportów (nie całych urządzeń) : firma/model . Np. philips /cdm 2 pro ,Pioneer/ ,Sony/ ,Sanyo/ itd. Czym więcej czytam tym więcej pytań. Wiem że wiele zależy od przypadku (kto co lubi ,słyszał itd.) ,ale może dojdziemy do jakichś ustaleń. Zastanawiam się czy ew. nie założyc wątku -ranking transportów -co myślicie ?

Ale to nic nie da, bo jakość sygnału cyfrowego na wyjściu urządzenia nie zależy tylko od tego jaką ma mechanikę i laser, ale także i od tego jaka elektronika mu towarzyszy (w tym zegar). Dwa różne urządzenia wykorzystujące taką samą mechanikę oraz lasery mogą grać różnie jako transporty.

palton

Poszukaj Teaca T-1 i daj do zmiany lepszy zegar. Ponoć jest w S/H w Warszawie.

Jesli jesteś z Warszawy to masz blisko Audio Lazura tam powinni miec pare sztuk starych uzywanych transportów.

Żaden CD Sony jako transport - tutaj bez przeróbek słabo na wyjsciu cyfrowym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

josef, 10 Sie 2009, 20:03

>otóż to - laser sam w sobie nic nie znaczy - ma być tylko trwały

Albo tani i dostępny - jak KSS213, choćby padały co półtora roku to i tak koszt mniejszy niż wymiana KSS151A co 15 lat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak Mc ale pozostaje jeszcze kwestia czytania płyt, denerwujące jest ja co chwile jakas płyta przestaje chodzić i trzeba wymieniać laser, o takich rzeczach jak szybkość wyszukiwania i kultura pracy szkoda nawet wspominać.

Dla przykładu:

od momentu naciśnięcię przycisku "close" w dpx9010 do rozpoczęcia odtwarzania ostatniego kawałka na nagranej płycie benq z prędkością 48x (pełnej czyli 80minut) mija 5s (czyli zamknięcie kieszeni, wczytanie CD, przeskok do ostatniego kawałka i rozpoczęcie odtwarzania) oczywiście brak odgłosów pracujących zębatek itd. Natomiast z pozycji STOP do rozpoczęcia odtwarzania ostatniego kawałka mija do 1s.

W porządnym sprzęcie "wypadało by" aby tak mechanizmy pracowały a to bardzo żadkie zjawisko. Współczesne DVD dostęp do tracków mają szybki ale on jest okupiony sonicznymi wrażeniami porównywalnymi z oglądaniem filmu akcji na dobrym KD :-)

Reasumując:

Wolę cholernie dobre, trwałe, szybkie, pięknie zbudowane i niezawodne napędy, nawet jeśli elektronikę trzeba poprawić aby to grało.

Meridian G-06 po zamknięciu szuflady wczytuje płytę przez pół roku ;-)

Co mnie doprowadzało do białej gorączki! Jeżeli to ma być postęp, to ja dziękuję, wysiadam na najbliższej stacji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

>xniwax

Niestety mieszkam we wsi Inowrocław (ok.80000 mieszkańców)w kujawsko pomorskim.Kiedyś (za świetności techniksa)były dwa sklepy ze sprzętem (byłem ich częstym gościem). Teraz żeby coś zobaczyc/posłuchac muszę jechac do : Bydgoszczy,Torunia, lub Poznania. Takie żeczy, jak transport to ew. w Poznaniu (ok. 120 km. w jedną stronę).O komisach to można zapomniec (na Strumykowej w Toruniu ew.jakiś tuner ,lub wzmacniacz, CD). Transport to słowo niezrozumiałe w promieniu 100 km. min( poza takimi jak my).Dlatego tyle moich pytań :-(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.