Skocz do zawartości
IGNORED

COCA COLA LIGHT SZKODZI ZDROWIU


jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Mleko przeżuwaczy w ogóle jest nienajlepsze dla ludzi jako że jego głównym składnikiem białkowym jest kazeina - nie występująca w mleku ludzkim, w którym dominują albuminy.

 

To że na mleko krowie jest więcej alergii niż na kozie - świadczy raczej o tym że dzieciom tuż po urodzeniu (kiedy są zmaltretowane i przytrute) częściej podaje się mleko krowie.

 

Słyszałem też o badaniach powiązań między spożywaniem mleka krowiego a chorobami autoimmunoagresyjnymi - np. cukrzycą typu 1. Tak czy siak wynalazek picia mleka ma może 10ky a główna ewolucja naszego systemu trawiennego i odpornościowego miała miejsce dużo dawniej...

 

I ciekawostka - dla nie-tolerujących laktozy (mega-wiatry po wypiciu mleka bez zażycia enzymów) najlepsze może być mleko niedźwiedzicy - bodajże jedyne mleko pozbawione laktozy.

  • 1 miesiąc później...

Osobiście uważam że to raczej brak ruchu i wysiłku fizycznego a nie żarcie. Sam za dorosłego życia ważyłem najmniej kiedy jadłem najwięcej, za to dziennie pokonywałem pieszo coś koło 5 - 10km.

"W zbożu sprowadzonym z Niemiec znalazłem nitrofen. To środek chwastobójczy, który okazał się rakotwórczy i został wycofany z użycia. W Niemczech to zboże przechowywano w magazynie, w którym wcześniej był nitrofen. Niemcy się dość tanio tego zboża pozbyli, 3 tys. ton trafiło do Bydgoszczy.".

 

HA!

 

A pamiętacie jak Lepper wysypał zboże z wagonów i jak go za to flekowali? To było TO WŁASNIE zboże!!!

i jeszcze o biurokracji czyli Łunii:

 

"Myśmy, wstępując do Unii pod hasłem, że prawo unijne wymaga, zniszczyli małe przetwórstwo rolnicze. Na Zachodzie to funkcjonuje, bo w preambule napisano, że ogólne przepisy nie dotyczą małych wytwórni, gdzie jest kontakt producenta z konsumentem. Gdy producent jest znany konsumentowi i swoją twarzą, swoją osobą gwarantuje jakość towaru. Kiedy nie muszę czytać, kto wyprodukował, bo wiem, kto. Nie muszę czytać, czy ma system HACCP, bo widzę, czy on ma czysto.

 

Urzędnicy bezrefleksyjnie potraktowali przepisy. Rozumiem postawę urzędnika, że on woli zamknąć zakład, niż zaryzykować masowe zatrucie pokarmowe. Ale skoro przez 40 lat nie było zatrucia, to dlaczego miałoby się zdarzyć teraz?".

 

Ten facet powinien być komisarzem a nie ta baba-aparatczyk Huebner!!!

misiomor, 21 Lip 2009, 23:29

>Osobiście uważam że to raczej brak ruchu i wysiłku fizycznego a nie żarcie. Sam za dorosłego życia

>ważyłem najmniej kiedy jadłem najwięcej, za to dziennie pokonywałem pieszo coś koło 5 - 10km.

 

Im człowiek starszy tym przemiana materii wolniejsza tj można chyba powiedzieć że organizm wtedy dokładniej i efektywniej wykorzystuje dostarczony pokarm (czyli wystarczy wtedy jeść mniej) ,poniżej dla przykładu różne typy budowy względem przemiany materii względem możliwości budowania masy mięśniowej :

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie najbardziej rusza to:

 

"Byłem na wyjeździe studyjnym w Niemczech - Polacy się za głowę łapali, że te ich małe zakłady trzeba pozamykać.

A oni pytali: dlaczego? Mój dziad ten zakład prowadził, mój ojciec, teraz ja go prowadzę.

Polacy: że brak rozdziału strefy brudnej od czystej. Oni: ja jednego dnia robię ubój, sprzątamy, myjemy, następnego dnia rozbiór, sprzątamy, myjemy, i trzeciego dnia robię przetwory.

To tak się da? Tak, przecież strefy mogą być rozdzielone nie tylko w miejscu, ale także w czasie."

 

 

Zniszczono wiele małych zakładów przetwórczych w Polsce, bo wymagano rozdziału stref w miejscu,

 

a Niemcy inaczej zinterpretowali przepisy: rozdział możliwy jest także w przestrzeni.

 

To kolejny przykład, że Unia nie musi być taka straszna, ale trzeba chcieć i walczyć o swoje. Ale Polski Pan Urzędnik nie musi myśleć. Wydaje nakazy a chamy mają słuchać.

  • 4 tygodnie później...
  • 9 miesięcy później...

Kwas fosforowy? To już wiem, dlaczego cola jest takim dobrym odrdzewiaczem! :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zdrowiu szkodzi najbardziej czytanie takich idiotyzmów.

Proponuję ogłosic międzynarodowy konkurs pod tytułem "10 PRODUKTÓW KTORE NIE SZKODZA ZDROWIU"

i strasznie jestem ciekaw odpowiedzi tych pseudo naukowców co to całe życie "zajmują się" takimi pierdołami, bo czymś w końcu muszą, a reszta niepotrzebnie się przejmuje płodami wielkich uczonych umysłów. Mruganie oczami też szkodzi zdrowiu i to dużo bardziej niż wszystko inne, bo od tego się umiera. I niech mi teraz ktokolwiek udowodni, że to jest bzdura, bardzo proszę...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A propos coli, to przez prawie 20 lat sprzedawałem oraz naprawiałem rowery i nigdy jeszcze nie widziałem, żeby jakakolwiek cola czy pepsi cokolwiek odrdzewiła, także to też sobie można między bajki odłożyc.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

swego czasu wrzuciłem zardzewiałą nakrętkę do kubeczka z coca colą (oryginalna, nie light) i po 2 dniach było jeszcze więcej rdzy. (sic!)

 

co ciekawe, w programie na TVNie "Clever widzisz i wiesz" (czy coś takiego) zrobiono to samo (tylko że z gwoździem) i im cola odrdzewiła, tłumaczyli to jakimś tam kwasem zawartym w coli.

 

Więc już sam nie wiem co o tym sądzić...

To zależy co kto rozumie pod pojęciem "odrdzewia".

Do wypłukania luźnego syfu z zardzewiałej powierzchni, to i woda z kranu się nada.

Ale to jest zwykle mycie, a nie żadne tam odrdzewianie.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

skład Coli w 1886 roku: napój na bazie liści koki i orzechów koli.

Teraz: woda, cukier, dwutlenek węgla, karmel amoniakalno-siarczynowy E 150 d (barwnik), kwas ortofosforowy (regulator kwasowości), aromaty, kofeina, aspartam (w Coca-Cola Light).

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Większośc napojów zawiera kwas cytrynowy, ten sam który jest w większości płynów do mycia naczyń.

No i co z tego wynika? Że szkodzą szkodzi zdrowiu albo nadają się do mycia naczyń?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

    Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.



    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

      Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM


    • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

      Ostatnio dodane opinie o albumach

    • Najnowsze wpisy na blogu

    ×
    ×
    • Dodaj nową pozycję...

                      wykrzyknik.png

    Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
     

    Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

     

    Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

     

    Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

    Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.