Skocz do zawartości
IGNORED

koncerty blue-ray

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli w odwarzaczu ustawię upscaling do 1080p to każda płyta blu-ray czy DVD będzie przeskalowana do 1080p, a więc i telewizor będzie pokazywał iż odbiera sygnał 1080p.

U mnie standardowo przy ustawieniu hdmi Auto DVD jest skalowane do 1080i, a płyta blu-ray nie podlega skalowaniu tylko jest odtwarzana źródłowo z taką rozdzielczośią jaka jest na niej zapisana.

Mam w sumie trzy softy różnych firm (unufikacja produkcji), które pasują do tego odtwarzacza. Sprubóję pokombinować.

A nie jest to przypadkiem nagranie od samego początku robione jako 1080i?

Właśnie na to wygląda, choć opis jest 1080/24p i jeszcze pod spodem dodatkowa uwaga, że sprzęt musi być zdolny odtwarzać 24 klatki na sekundę.

Niedawno nabyłem drogą kupna CD, na którym są zupełnie inne utwory niż w opisie w załączonej broszurce i z tyłu na pudełku. Żadna lewizna czy też piractwo. Kupiony w Empiku, z hologramem (a jakże), wydawca bardzo znany. Bylejakość święci tryumfy.

Wg. tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to z tej płyty 24p nie wyciągniesz - to 1080/50i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wg. tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to z tej płyty 24p nie wyciągniesz - to 1080/50i

No właśnie,u mnie na opakowaniu podają 1080/24p,oraz BD50! Telewizor wyświetla 1080p. Gdzie tkwi błąd???

Ukryta Zawartość

Naprawdę nikt, kto ma koncert Marillion, nie ma napędu BD w komputerze, aby sprawdzić płytę w programie BD Info ?

Weź płyte i idż do pierwszego lepszego sklepu komputerowego i sprawdz na laptopie który posiada napęd BD

• 1 miesiąc później...

NIN-Beside You In Time

Rewelacja!

Dzwięk i obraz na 5+.

Po za tym powtórze ,że U2 -360 ° at Rose Bowl, to wielka śmierdząca kupa.Obraz tragiczny. Całe szczęście,że nie kupiłem tylko pożyczyłem

Nabijanie ludzi w butelkę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podstawowe wydarzenie do BD David Foster & Fiends RETURN.

Jest za grosze w MM/Saturn. 65 - 69 zł !

Ponownie Foster pokazuje kto tu żądzi w HD AUDIO.

MUST OWN !

Z nowych pozycji wymienię tylko Billy Joela.

Koncert z wieloma goścmi.

Kondycja (wokalna) leadera - kompozytora, vocalisty i pianisty zróżnicowana.

Brak "Just The Way You Are" oraz "52'street".

Ale są perełki i młośnik będzie w siódmym niebie. Czasami.

REWELACYJNE Bonusy !?

SCHILLER Atemlos live

Witam.

Pragnę potwierdzić słowa o koncercie jak wyżej.Potwierdzam powyższy post,opis od JÄdrek.

Pragnę tylko dodać że w koncercie mamy cztery solistki i jeden głos męski.Coś wspaniałego.

Członkowie zespołu w tym dwie perkusje aktywnie uczestniczą w tym koncercie.

Obraz 11/10 jak na koncert.

Dzwięk 10/10.

Pomysł tzn.urozmaicenie koncertu wokalistkami a do tego kamera,światło scenografia 10/10.

Atmosfera koncertu uzależnia totalnie.

Niemiecka solidna robota i wzór do naśladowania moim skromnym zdaniem.

Jak i dla mnie to REFERENCYJNE wykonanie i najlepiej wykonany koncert na blue-ray.

Hejj.

Ja tez potwierdzxam. BD tanie nie bylo ale u mnie w kolekcji to jest plyta referencyjna. Nr 1 jesli chodzi o realziacje dzwieku.

I find your lack of faith disturbing...

Witam jestem tu nowy i znalazlem Was w Google :)

Ale do tematu nie zgadzam sie osobą która napisała tu że Depeche Mode -Tour Of The Universe

jest że nagrany i obraz kiepski ,mam ten koncert i jak dla mnie jest na wysokim poziomie i dzwiek i obraz nie widze zednych przesuniec dzwiekowych ,niewiem o czym kolega pisze ,dzwiek jest dynamiczny obraz jak dla mnie io znajomych ktorzy go ogladali u mnie jest bardzo dobry a ogladamy to na ponad 100 calowym ekranie HD także moge polecic ten koncert.

Ukryta Zawartość

Posiadam duzo koncertow i bardzo duzo na DVD gdzie jakosc jest rozna ale np Robie Williams -Live At Knebworth jest nagrany super wyglada jak BR

tak samo koncer Jarre in China wyglad ai gra jak BR .

A ostanio bylem za granica i pewny dziadek w sklepie wlączył mi koncert Blue Man Group-How To Be A Megastar LIve, powiem jedno szczena mi opadła

i kiedy włączam ten koncert u mnie to ludzie sa pod wielkim wrazeniem tej grupy bo koncert koncertrm ale to wielkie przedstawienie dla uszu i oka:)

Jezeli ktos moze sobie pozyczyc od kogos to polecam ,oczywiscie nie jest to muzyka dla wszystkich ale robi wrazenie.post-35061-0-70573200-1304415642_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja polecam koncert A-ha mam go od 2 dni i jest dobry dzwiek ,bardzo czysty wokal obraz tez super .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poprawnie jest "rządzi"

No tak ale czytelnik "Uważam rze ... " może mieć zawrót głowy.

A tym bardziej dysortografik ...

A co do tematu.

Po kilku już obcowaniach z Billy Joelem ...

Podwyższam ocentę kontentu dp 9/10.

Gorąco namawiam.

• 2 tygodnie później...

UWAGA - NADCHODZI ....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Koncert grupy Foreigner na BD z 2010 z Nashville - rewelacja. Grupa w odmłodzonym składzie bardzo energetyczna i melodyjna (pop-rock / hard-rock).

Dźwięk - 9/10, obraz - 10+/10.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Coś cicho o bardzo głośnej kapeli ...

Właśnie miała miejsce premiera płyty grupy " PRODIGY " - 10000% energii i czadu.

Kupiłem z sentymentu, ale chyba na starość wolę nieco spokojniejsze nutki - jak ktoś zainteresowany,

to oddam za 60 pln. ( wysyłka w dowolne miejsce w kraju gratis )

Polecam Simply Red , koncert w operze W Sydney. Obraz z samego koncertu bardzo poprawny , przeplatane nocne ujęcia panoramy miasta z lotu ptaka z lekkim śniegiem , ale niestety zdjęcia nocne robione przez duże teleobiektywy będą się tym charakteryzować .Zjawisko to pojawia się może w nieco mniejszym stopniu przy filmowaniu samych koncertów ( przykładem dodatkowym U2-360 )szczególnie przy słabym oświetleniu sceny.Ale tak naprawdę to chyba najważniejsza jest muzyka . Do dżwięku nie mam zastrzeżeń a " rudy " w wyjatkowo dobrej kondycji .

WITAM SERDECZNIE !!!

PONOWIĘ POSTAWIONE PYTANIE: CZY KTOŚ MA JUŻ NOWE KONCERTY AC/DC LIVE AT RIVER PLATE I ODNOWIONY LET THERE BE ROCK WERSJE BR?

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA SPOSTRZEŻENIA , OPINIE , POZDROWIENIA JACEK.

WITAM SERDECZNIE !!!

PONOWIĘ POSTAWIONE PYTANIE: CZY KTOŚ MA JUŻ NOWE KONCERTY AC/DC LIVE AT RIVER PLATE I ODNOWIONY LET THERE BE ROCK WERSJE BR?

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA SPOSTRZEŻENIA , OPINIE , POZDROWIENIA JACEK.

mam AC/DC sprowadzony z UK, (60pln) polecam, wydawnictwo bez zarzutu, dzwięk i obraz bardzo dobry, choć nie ma dtsma czy hd, ma LPCM 5.1, stereo i DD 5.1 , zresztą pierwszy raz słuchałem LPCM 5.1, na tej płycie wolę DD. Koncert ciekawy, ze względu na fantastyczną połudiowoamerykańską publiczność: wyobraźcie sobie na płycie boiska jakieś 15 tys, skaczących przez cały koncert w rytm wspaniale naoliwionej maszyny(na całej płycie boiska, nie tylko przy scenie). Południowoamerykański entuzjazm żywcem przeniesiony z futbolu. Obowiązkowa pozycja dla każdego entuzjasty rocka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.