Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Za drogo czy za tanio bo nie rozumiem :

Miałem shunyatę venom i szału nie było. Chodzi mi o to że co drut za 500zł moze wniesc? Lepiej kupic stertę płyt. Ja z siewciówkami dałem sobie spokój.

ten gośc handluje tylko podróbkami.

Spójrzcie na Siltechy jakie ma :)

I to od dawna handluje tą chinszczyzną.

Ja jeszcze nie zdążyłem zbadać działania sieciówek i właśnie się przymierzam do tematu, dlatego zaczynam od 300 zł :)

Jak się sam nie przekonam czy to działa czy nie to wiedział nie będę, wiem jednak, że taki ic może wywrócić brzmienie systemu o 180 no powiedzmy 90 stopni.

Miałem shunyatę venom i szału nie było. Chodzi mi o to że co drut za 500zł moze wniesc? Lepiej kupic stertę płyt. Ja z siewciówkami dałem sobie spokój.

I to od dawna handluje tą chinszczyzną.

Tematem są sieciówki do 500zł, więc w tej cenie za second hand najlepiej wypadają wymienione przeze mnie. Nikt nie napisał, że to hi-end :) Poza tym u mnie słychać charakter brzmienia każdego kabla. Taki system.

Co sądzicie o tej kombinacji?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co sądzicie o tej kombinacji?

Ukryta Zawartość

Jak mozna sprawdzic sam wtyk oyaide c 004 kosztuje 550zł więc myslisz że ktos tak tanio oryginał sprzedaje? Podróbka, na zewnątrz napis furutech, wewnątrz zwykły drut zadne tam u OFC.

Jesli chcesz wtopic kasę kupuj na allegro od prywatnych sprzedawców :) nie moja sprawa ale nie szkoda Ci kasy??

Ukryta Zawartość

Jesli chcesz wtopic kasę kupuj na allegro od prywatnych sprzedawców :) nie moja sprawa ale nie szkoda Ci kasy??

Dlatego zapytałem Was i już wszystko jasne :)

Sam sprzedaję rzeczy na Allegro i nie są to podróbki. Podobnie pewnie wielu forumowiczów. Nie można tak generalizować.

Dlatego zapytałem Was i już wszystko jasne :)

Sam sprzedaję rzeczy na Allegro i nie są to podróbki. Podobnie pewnie wielu forumowiczów. Nie można tak generalizować.

Jesli chodzi o kable to trzeba BARDZO uwazac i sprawdzac ceny poszczególnych elementów. Chiny podrabiaja wszystko a drani na allegro sprzedających podróbki wielu. Jaka rada? Kupic oryginał w sklepie ale nie będzie to kosztowac 300zł :)

Jesli chodzi o kable to trzeba BARDZO uwazac i sprawdzac ceny poszczególnych elementów. Chiny podrabiaja wszystko a drani na allegro sprzedających podróbki wielu. Jaka rada? Kupic oryginał w sklepie ale nie będzie to kosztowac 300zł :)

Sklep zawsze najbezpieczniejszy, to oczywiste :) Kable dużo łatwiej podrobić niż sam sprzęt i zysk na tym największy, więc masz absolutną rację.

spokojnie, oryginały można odróżnić. Tylko trzeba być ostrożnym i wnikliwym.

I na pewno jak ktoś sprzedaje używany oryginał to za połowę ceny, a nie za 5 czy 10 procent.

Panowie przymierzam się do sieciówki choć powiem szczerze nigdy żadnej nie testowałem i to że wymiana zwykłych komputerowych drutów na porządne wniesie coś pozytywnego pozostaje mi tylko wierzyć. Mimo wszystko zapytam czego mogę się spodziewać po sieciówce powiedzmy w granicach 500zł w porównaniu do zwykłego komputerowego kabla. O ile odpowiednio dobrane przewody głośnikowe i IC pięknie dopełniły dźwięk mojego systemu o tyle nie bardzo wyobrażam sobie co może wnieść kabel zasilający. Czy możecie mi opisać co w waszych systemach taka zmiana spowodowała?

u mnie poprawila bas w sensie jest go wiecej i schodzi nizej i zredukowała jaskrawość i natarczywość wysokich tonów - jeśli można nazwać górne rejestry nerwowymi to zadziałał jak melisa

wiec jeśli nie kabel zasilający to przynajmniej melisę polecam ;)

u mnie poprawila bas w sensie jest go wiecej i schodzi nizej i zredukowała jaskrawość i natarczywość wysokich tonów - jeśli można nazwać górne rejestry nerwowymi to zadziałał jak melisa

wiec jeśli nie kabel zasilający to przynajmniej melisę polecam ;)

Dzięki za charakterystykę zmian. Możesz jeszcze podać jakiej śeciówki używasz?

I jeszcze pytanie czy sieciówka lepiej sprawdza się podpięta pod zasilanie wzmacniacza czy CD? który z tych elementów toru muzycznego bardziej reaguje na porządny kabel zasilający?

Zawracacie sobie glowe sieciowkami a w skrzynkach macie taki o to widok

rkn87t.jpg

I gdzie tu logika i te kwieciste opisy ze przybylo basu

przypomne tylko, ze czlowiek nie jest w stanie rozpoznac roznicy poziomow 1-1,5dB

skoro wiec

u mnie poprawila bas w sensie jest go wiecej i schodzi nizej

wnioskuje po tym ze zmiana ma przynajmniej 2 lub wiecej dB, panowie no nie robcie sobie jaj, takie zmiany osiaga sie po zmianie glosnikow na rozmiar wieksze.

Przewod aby spowodowal takie wrazenie musialby miec wlasnsoci silnego filtra LC tnacego wszystko powyzej 200Hz, wtedy mielibysmy do czynienia z tzw filtrem fiziologicznym, czyli wycieciem srednicy ktore powodowalo by wrazenie wiekszego i nizszego basu

Kolego czy zostales gdzies przywolany w dyskusji albo kogos interesuje twoje zdanie? Pytano o roznice wiec jesli nie masz jic do powiedzenia to zamilcz laskawie bo psujesz ludziom watek

Zawracacie sobie glowe sieciowkami a w skrzynkach macie taki o to widok

I gdzie tu logika i te kwieciste opisy ze przybylo basu

przypomne tylko, ze czlowiek nie jest w stanie rozpoznac roznicy poziomow 1-1,5dB

...

Przewod aby spowodowal takie wrazenie musialby miec wlasnsoci silnego filtra LC tnacego wszystko powyzej 200Hz, wtedy mielibysmy do czynienia z tzw filtrem fiziologicznym, czyli wycieciem srednicy ktore powodowalo by wrazenie wiekszego i nizszego basu

Dokładnie. Kolejne bzdury z serii "moja sieciówk" poprawiła brzmienie tak bardzo, że warto było wydać xxx kasy.

Juz kilka razy proponowałem zakład o 1000$, tak 1000$ i ślepy odsłuch. Oczywiście spośród WSZYSTKICH moich znajomych, którzy wydali po kilka tsyięcy na sieciówki "bo gra lepiej" żaden nie podjął się zakładu.

Nie ma szans na to, by odróżnić dźwięk z przewodu za 59 złotych, a z przewodu za 2000 złotych!

Totalne bzdury.

Osobiście uzywam "drogiego" przewodu do każdego elementu zestawu,(cena przewodu nie przekracza 600 złotych za sztukę) z powodów ESTETYCZNYCH.

Próbowaliśmy w kilka osób, z płytami bardzo dobrze znanymi i osłuchanymi po kilkadziesiąt godzin. Na zestawach do 5K, na zestawach do 15K i na zestawach do 45K.

NIGDY PRZEWÓD ZASILAJĄCY NIE WNIÓSŁ NICZEGO W DŹWIĘK!

Totalne bzdury.

Ale oczywiście kupowanie drogiego przewody ma swoje zalety. Przewód taki jest zazwyczaj bardzo estetyczny, dodaje uzytkownikowi samopoczucie "lepszego" zestawu. No i jest przyjemność z posiadania czegoś, co nie jest "zwykłe".

Nikt nigdy na świecie nie podjął się wyzwania by skonfrontowac się w ślepym odsłuchu porównawczym ze wskazaniem który przewód gra w danym momencie w zestawie.

Ale jak napisałem - kupować, bo warto do wymarzonego zestawu dla własnej przyjemności podłączyć "lepszy" przewód, który wygląda zdecydowanie lepiej od fabrycznego. Tylko na 100% nie zagra zestaw lepiej.

To tak jak z tymi bujdami o podstawach antywibracyjnych...

p.s.

Słuch mam podobno blisko wybitnego, co potwierdzone jest badaniem słuchu, tak więc na uszy nie padło, z głową też mam wszystko OK.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Kolego czy zostales gdzies przywolany w dyskusji albo kogos interesuje twoje zdanie? Pytano o roznice wiec jesli nie masz jic do powiedzenia to zamilcz laskawie bo psujesz ludziom watek

Mam pytanie kolego. w czym popsuł wątek? Skoro pytano o RÓŻNICE, a takowych nie ma - to wyraził swoją opinię jasno i do tego podparł konkretnym dowodem.

Jak rozumiem z całym wobec Twojej osoby szacunkiem - Ty jesteś w stanie udowodnić w ślepym odsłuchu kiedy gra przewód za 100, a kiedy za 2000? Jeśli tak, to pakuję sie do Ciebie z kamerą i umową o zakład. Zbierzmy towarzystwo świadków i podejmiemy się ślepego testu.

A skoro jest to NIEMOŻLIWE, to po co pisac bzdury o różnicach? Lepiej w tym momencie wybrac przewód bardziej odpowiadający nam długości czy sposobie konfekcji/preferencji firmy.

Jak napisałem powyżej, kupować dobre przewody WARTO, bo daje nam to fajne poczucie efektu WOW naszej podświadomości i sprawia nam przyjemność z posiadania fajnego przedmiotu w zestawie. A jako ludzie lubujący się w rzeczach estetycznych - wybieramy to, co jest w audio też estetyczne i dobrze zrobione. ALE WPŁYWU NA DŹWIĘK NIE MA PRZEWÓD ZASILANIA ŻADNEGO!

Jesli jestes z wawy to ja ci chetnie odbiore pewnosc siebir i moralizatorski ton

Nie, ale to nie problem. Jestem z Katowic. Umowa notarialna, gotówka na stół i wskakuję w auto.

Przywiozę ze sobą ZWYKŁY przewód za 99 złotych. Ślepy test. Kotara zakrywająca sprzęt i wymiana przewodu losowo.

Ty na 10 prób BEZBŁĘDNIE WSKAZUJESZ 10 RAZY kiedy gra drogi, kiedy tani przewód. W tym czasie pracuje kamera w tle i mamy po 2 świadków.

I takie do myslenia pytanie…Cambridge Audio AZUR851W ma fabryczny przewód…którego nie da się zmienić na inny "audiofilski" z racji braku odpowiedników na rynku.

Jak rozumiem…firma oferuje "klocki" dla audiofilów oferując im…brak dostępu do najwyższej jakości dźwięku?

Logika i dowód, nie pisanie "od rzeczy".

Z audio bawię się od wczesnych lat 80 (jestem już człowiekiem mającym swoje lata) i kiedy słyszę gnioty typu "przewód za 1000 gra lepiej od tego za 300" to wybacz…proponuję konsultację.

Zreszta co tam 1000$, mozna zdobyc coś około 1 mln$! Wystarczy publicznie przyjąć zakład…poszukaj w sieci :)

p.s.

Kocham audio, słysze różnicę w kiepskim CD, a dobrej klasy CD, różnice pomiędzy zestawami audio nawet z tego samego zakresu cenowego. Są to niuanse, ale jakże ważne i cenne. Nawet zestawy za 50K jakie posiadałem potrafiły grać lepiej i gorzej. Ale są granice bzdur.

Hahahahaha! Jak?

Nie, LOSOWO! Kotara, podpinamy losowo i puszczamy 10 razy! Łącznie 10 razy bez określania kiedy gra który.

Jak to sobie wyobrażasz? Jaka szopka? Konkretny ślepy test.

Wpinamy losowy przewód za kotarą i uruchamiamy sprzęt. Ty w ciągu 60 sekund wskazujesz jednorazowo - bezbłędnie "gra x/y".

I tak 10 kolejnych wskazań.

Na tym polega po 1 ślepy test, po 2 wskazanie, że przewód zasilający ma wpływ na brzmienie posiadanego zestawu. I Ty go za każdym razem słyszysz. Nie "bo raz i wystarczy".

Chyba 1000$ warte jest tego "cyrku"? Jak dla mnie -zdecydowanie TAK.

Oczywiście wszystko w ramach towarzyskiego i z pełnym szacunkiem wzajemnym spotkania w ramach poznawczych.

Umowa oczywiście do wyboru może wskazywac wygrywającego lub przegranego jako osobę na której spoczywa obowiązek odprowadzenia podatku od zakładu.

Traktujemy się chyba poważnie? A jeśli masz obawy…daj sobie spokój. ja ich nie mam. Na dziś słucham zestawu wartego dobrej klasy nowe auto z salonu. ZAWSZE poległem w teście ślepego odsłuchu. Ja i kilka osób mocno siedzących w audio H-E.

Ale jak napisałem, przewody to taka wisienka na torcie - dlatego warto dla włąsnego "WOW" i poczucia "skończoności" kupic przewód wart te kilka stówek.

Ale nie pisac czy opowiadac, że nagle bas stał się dociążony i wyszedł zza ściany. Bo to bzdury.

Kochamy audio na swój sposób, ale sianie Voodoo w tej materii robi więcej szkody niż pozytku.

Pozdrawiam

Arek.

p.s.

W kwestii okablowania głośnikowego czy interkonekty - tutaj PEŁNA ZGODA, są to przewody mające często duży wpływ na brzmienie zestawu. Ale też w granicach odbioru naszego ucha tego co nazywamy falą akustyczną.

Masz mnie za idiote ktory z prawdopodobienstwem trafienia wynoszacym 50% postawi spore pieniadze? Szanujmy sie

Kolego Biniek nigdzie tego nie napisałem! Właśnie z pełnym szacunkiem pokazuję, że skoro coś ma wpływ to ma wpływ. I czy robimy odsłuch raz czy dziesięć - to ma to wpływ. Przykładowo, o czym sam wiesz zapewne - zmiana przewodu głosnikowego TRWALE potrafi zmienić dźwięk jaki słyszymy. I tutaj podpięcie kabelka za 2,99/metr czy 299/metr ma często kolosalne znaczenie. I jest ono TRWAŁE.

Natomiast jesli coś nie jest trwałe, a jedynie ma ulotne poczucie "wrazenia", nie jest zmianą, a jedynie naszym podswiadomym odczuciem polepszenia.

Dlatego nie, nie uważam Cię za człowieka nierozsądnego. Wręcz przeciwnie! I skoro człowiek rozsądny, świadomy swoich słów i swoich zdolności słuchu pisze "słyszę różnicę" - to ją słyszy za każdym razem przy zmianie przewodu.

Jesli jednak nagle okazuje się, że nie słyszy jej za każdym razem…a czasami, byc może raz na jakiś czas - to właśnie piszemy o braku zmiany w dźwięku, a jedynie jak napisałem subiektywnym i podświadomym polepszeniu wartości sonicznej naszego zestawu.

Nigdy nie nazywam ludzi idiotami tylko dlatego, bo mają swoje zdanie! Ale oczekuję, że skoro stawiają sprawy JASNO i ZDECYDOWANIE z naciskiem, że się nie mylą - by byli zdolni to udowodnić.

Jeśli tak nie jest, nie nazywam ich idiotami, a jedynie prosze by własnych subiektywnych i do tego podświadomie budowanych wrażeń nie uznawali publicznie za pewnik i wyznacznik faktu.

Dlatego nie tyle zmiana jakości brzmienia ma w tym przypadku znaczenie - bo jej nie ma na 100%, a preferencje firmy i/lub nasze subiektywne oceny konfekcjonowania przewodu.

Dla mnie jednym z najładniejszych pod względem konfekcjonowania przewodów jest Wireworld Platinum Electra. Nie bo "brzmią", ale bo świetnie wyglądają (subiektywnie).

Masz mnie za idiote ktory z prawdopodobienstwem trafienia wynoszacym 50% postawi spore pieniadze? Szanujmy sie

jakim prawdopodobieństwem, przeciez jesli slyszysz to wskazesz ktory kiedy gra, a skoro twierdzisz ze masz 50% szans to znaczy ze będziesz strzelal w ciemno, dziekuje dobranox

Dlaczego w takim razie mam udowadniac cos 10x z rzedu? Sprawa jest prosta po co sobie utrudniac. O czym bedzie swiadczyc 8/10? Ze mialem farta? Pytanie jest czy odrozniam wiec tak odrozniam wskaze Ci to w prostym tescie zero jedynkowym bez robienia wielkiej szopki kotar i powoływania komisji ekspertow

bumpalump znow nie zablysnales niestety ale juz nas zdazyles przyzwyczaic

Dlaczego w takim razie mam udowadniac cos 10x z rzedu? Sprawa jest prosta po co sobie utrudniac. O czym bedzie swiadczyc 8/10? Ze mialem farta? Pytanie jest czy odrozniam wiec tak odrozniam wskaze Ci to w prostym tescie zero jedynkowym bez robienia wielkiej szopki kotar i powoływania komisji ekspertow

bumpalump znow nie zablysnales niestety ale juz nas zdazyles przyzwyczaic

bo 10 razy bezbłednie daje 100% pewności, że nie ma mowy o jedynie przypadkowym trafieniu.

Takie zasady mają zawsze ślepe testy, mające pokazac, że ktoś podlegający/poddający się pod test wskazuje poprawnie "bo wie", a nie wskazuje "bo mu się udało".

Wyjaśniłem to powyżej. Bardzo obszernie. Dlatego z całym szacunkiem. A kotara jest elementem wykluczającym "niedopowiedzenia". To chyba jasne.

Wyjaśniełm wszystko powyżej, nie widze sensu dalej sprzeczać się na Forum czym jest i jak powinien wyglądac ślepy test.

Subiektywny odbiór to nie fakt. A fakt to stwierdzenie ZA KAŻDYM RAZEM słyszalnych zmian w barwie dźwięku w dowolnym zakresie częstotliwości.

Ja wyczerpałem temat. Miłej nocy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.