Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

jakim prawdopodobieństwem, przeciez jesli slyszysz to wskazesz ktory kiedy gra, a skoro twierdzisz ze masz 50% szans to znaczy ze będziesz strzelal w ciemno, dziekuje dobranox

Prościej się nie da stwierdzić. Dokładnie, takie stwierdzenie jednoznacznie wskazuje, że ktoś będzie jedynie trafiał na zasadzie "50% szansy", nie na zasadzie "słyszę, wskazuję, udowadniam na 100%".

Ale cóż, tu nie chodzi o sprzeczkę, a o fakty i świetną zabawę. Kwota też nie wydaje się chyba zabójcza, w końcu obracamy się w świecie H-E i pewności 100%, że wtyczka sieciowa za 500 gra lepiej niz fabryczna za 19 ;)

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

ja nie zablysnalem? trafienie 2/2 mozna wytlumaczyc fartem, ale trafic 20/20 to juz nie jest szczescie tylko potwierdzenie wplywu kabli

10/10 jest wskazaniem nie do podważenia. Nie potrzeba 20/20. Swego czasu bawilismy się w takie testy. Najlepsze jaja były wtedy, gdy raz podpięty zwykły przewód :) za 30 dyszki od komputera był cały czas w zestawie, a koleś udowadniał, że teraz słyszy "perlistość góry i wysuniecie do przodu wokali".

Laliśmy do bólu pokazując mu na zarejestrowanym materiale a-v, jaka to była "perlistość itd." :)

zmiana przewodu głosnikowego TRWALE potrafi zmienić dźwięk jaki słyszymy. I tutaj podpięcie kabelka za 2,99/metr czy 299/metr ma często kolosalne znaczenie. I jest ono TRWAŁE.

Piszesz bzdury. Prawie nikt nie usłyszy takiej różnicy. Nawet tak złotouchy, jak ty.

A z kolei ten wasz guru od 1 miliona $ za ślepy test sieciówek, to jednak kilka razy wymiękał , kiedy ktoś mu proponował zakład

Następny nawracający.

Weźcie panowie folgujcie sobie na bocznicy.

Czy ty wszędzie musisz prowadzić swoją krucjatę?

Nie słyszysz różnic - trudno. Masz taniej.

To nie jest krucjata, piszemy o wpływie przewodu zasilającego na brzmienie, co jest totalną głupotą.

Totalnym, odjechanym nieporozumieniem, nie mającym żadnych realnych podstaw. Nigdy nie udowodnionym, ale oczywiscie budowanym na mitach i twierdzeniu "ja słyszę".

Dlatego chcę poznać tego śmiałka, który mi to udowodni, że słyszy przewód zasilający.

Nie odezwę się w temacie interkonektów czy przewodów głośnikowych. Tutaj przewody dobrej klasy niszczą brzmieniem masówkę z bazaru.

Ale skoro oczekujemy rzetelności w wyrażaniu opinii, to bądźmy rzetelni i nie nazywajmy subiektywnym podswiadomym wrażeniem - faktami!

Podobno świat audio kieruje się logikom. Więc logicznie…jaki wpływ ma mieć 1 metr przewodu…skoro do tego przewodu trafia prąd ze "zwykłego" gniazdka prądowego? Nagle ten metr ma zbawienny wpływ na brzmienie?

Różnice o ile są…są tylko do zmierzenia na specjalistycznym urządzeniu i stanowią ułamek %, odchylenia wartości kompletnie przez nas umysł czy ucho nie do odebrania.

Nie róbmy z siebie dziwolągów genetycznych, bo zaczynam wierzyć w ludzi nietoperzy i ludzi myszy.

W waszym przekonaniu bede strzelal a w moim jestem pewien swego. Zalozmy ze macie racje. Sadzicie ze swedzi mnie 3,5kzl zeby rzucic moneta?

skoro jestes pewny swego to nie bedzie to rzut moneta, tylko krotka pilka to jest białe a to czarne

Piszesz bzdury. Prawie nikt nie usłyszy takiej różnicy. Nawet tak złotouchy, jak ty.

A z kolei ten wasz guru od 1 miliona $ za ślepy test sieciówek, to jednak kilka razy wymiękał , kiedy ktoś mu proponował zakład

Następny nawracający.

Weźcie panowie folgujcie sobie na bocznicy.

Ja nie wymiękam…wchodzisz w zakład?

skoro jestes pewny swego to nie bedzie to rzut moneta, tylko krotka pilka to jest białe a to czarne

dokładnie. Rzut monetą to los, ślepy traf. my piszemy o UDOWODNIENIU, ŻE PRZEWÓD ZASILAJĄCY WPŁYWA NA ZMIANĘ BRZMIENIA.

Ale tak zawsze było. Z jednej strony "wiem swoje i nikt mi nie udowodni, że jest inaczej". ale kiedy pada "to udowodnij", jest stwierdzanie "dajmy spokój, nie wchodze w to".

Dlatego Panowie z całym szacunkiem. Mam swoje lata, uszy też już nie takie - po wielu maratonach nałapały się powietrza i może nie słyszą tego, co słyszą ludzie-nietoperze.

Ale jesli ktoś twierdzi, że widzi kolory - chętnie usiądę z farbkami i…niech mi to udowodni.

EOT

Proponuję srebrzyć kable w całym budynku, zakup gniazdek za 1500/sztuka. Zapewne niektórzy to słyszą, zapewne…tylko żaden z nich tego nie potrafił udowodnić, bo nawet nie podjął się takiej próby.

Miłej nocy Braci Audio i batman'om :)

Pozdrawiam.

bez re.

, w końcu obracamy się w świecie H-E i pewności 100%, że wtyczka sieciowa za 500 gra lepiej niz fabryczna za 19 ;)

Kolejna bzdura. Kable za +/- 500zł grają dość podobnie i przewidywalnie. To kwestia użytych materiałów i wtyczek.

Dopiero kable w cenie kilku tys.pln wzwyż dają konkretny wpływ na charakter brzmienia. One go nie kreują, co fałszywie usiłujecie wmówić.

W waszym przekonaniu bede strzelal a w moim jestem pewien swego. Zalozmy ze macie racje. Sadzicie ze swedzi mnie 3,5kzl zeby rzucic moneta?

biniek, spokojnie, wyluzuj :-)

Przecież to tacy kablowi "zielonoświątkowcy", posiadający jedyny patent na jedyną prawdę tylko im objawioną.

Kolejna bzdura. Kable za +/- 500zł grają dość podobnie i przewidywalnie.

Pisałem, ale jak widac nie doczytałeś-sprzęt z podobnego przedziału cenowego gra bardzo podobnie.

To moje słowa, a Ty zarzucasz mi coś, czego nie napisałem.

A skoro jesteś takim "pewniakiem" dlaczego nie podejmiesz się testu?

Bez obrazy…masz zapalenie ucha i nie usłyszysz nagle róznicy?

To w końcu jedynie 10/10 trafień. Jak ja siadam w swoim aucie, albo aucie swojej zony to ZAWSZE wiem, że mam pod kopytem 380KM, nie 75KM.

Więc próbę zarzucania innym, że jedynie twierdzą - ale nic nie wiedzą pozostaw sobie. Bo na razie niczego nie oczekuję poza jednym -dowody Panowie, dowody, że słyszycie te przewody sieciowe!

Jak zobaczę dowód, uwierzę w ludzi - nietoperzy.

A skoro nie chcesz poddac się testowi, nie obrazaj innych podając przy okazji porównania wyznaniowe. Bo to akurat jest płytkie i bardzo żenujące.

Słyszycie - udowodnijcie. Skoro ja twierdzę, że wypijam bez problemów żołądkowych 2 litry mleka dziennie, to potrafię to zrobić.

skoro Wy twierdzicie, wręcz chcecie nam pokazać, że to słyszycie - chcemy to zobaczyć. Nie czytać o tym!

Dla mnie poznanie człowieka, który ma słuch czulszy od nietoperza byłoby doznaniem wartym 1000$!

Taka śmieszna kasa by poznać światowy ewenement…bezcenne!

Ja nie wymiękam…wchodzisz w zakład?

Ale jesli ktoś twierdzi, że widzi kolory - chętnie usiądę z farbkami i…niech mi to udowodni.

Po pierwsze - nie sądzę, żebyś miał wolny 1 milion $.

Po drugie - z kolorami też trzeba uważać jak się ich używa. Różni ludzie rożnie je postrzegają; niektórych wręcz wzrusza pewne ich zestawienie; z kolei inni są po prostu mniej wrażliwi i mają polewkę z "bohomazów" ...

Bardzo podobnie jak z dźwiękami - ani świetne wyniki badań audiometrycznych, ani sprzęt za ciężkie pieniądze nie dają automatycznie wrażliwości i wyobraźni muzycznej

Nie odezwę się w temacie interkonektów czy przewodów głośnikowych. Tutaj przewody dobrej klasy niszczą brzmieniem masówkę z bazaru.

No co ty? Przecież to tylko druty, które łączą dwa urządzenia - takie właśnie przesłanie ma wasza bzdurna krucjata.

A skoro nie chcesz poddac się testowi, nie obrazaj innych podając przy okazji porównania wyznaniowe. Bo to akurat jest płytkie i bardzo żenujące.

Dla mnie poznanie człowieka, który ma słuch czulszy od nietoperza byłoby doznaniem wartym 1000$!

Miałem kilka dni temu wizytę takich nawiedzonych przy furtce domu, więc porównanie jest idealne - nachalna grupa nawracających, posiadających wyłączność na prawdę. Przekonanych o tym, że się mylę.

A nie brałeś pod uwagę, że ten twój 1.000$ to sobie możesz wsadzić.... np do portfela?. Że może nie każdy chciałby się z tobą spotykać. Nawet jeśli pomkniesz do niego prawie-czterystukonnym samochodem swojej żony...

No co ty? Przecież to tylko druty, które łączą dwa urządzenia - tak właśnie brzmi wasza bzdurna krucjata.

Przepychanie się nie ma sensu. Tłumaczenie po 10 razy tego samego też nie.

Jeśli nie dostrzegasz róznicy pomiędzy zasilaniem prądem, a "tym" co jest "wysyłane" do głośników…dalsze komentarze są zbyteczne.

Możemy tak do rana, do kolejnej nocy i znów do rana.

A tylko dlatego, że najprościej byłoby pokazać jak to ładnie słyszycie te przewody zasilające.

Nie, nie mam wolnego 1mln$, ale w tym przypadku bardziej obawiałbym się Waszej zdolności do wypłacalności.

Skoro przy 1000$ padają stwierdzenia, że ktoś nie będzie ryzykował kasą przy szansie 50/50…to o czym piszemy? O 1 mln $?!

Możesz równie dobrze rzucić 100 mln$ bo w końcu to sa liczby. A gdyby chodziło tylko o dowód i satysfakcję z udowodnienia, że "nawiedzeni misjonarze" jak to twierdzisz mylą się - test ten każdy "nietoperz" przechodziłby z bananem na ustach i dumą pokazywał "i kto ma rację".

Ale wiesz…każdy może napisac, że słyszy głosy z kosmosu. Nie wiem tylko, czy nie powinnismy uznac tego za poważne problemy zdrowotne. No chyba, że nagle stanie nam "obcy" i potwierdzi…

Tylko nie sądzisz, że prościej jest przejść ślepy test 10/10 "słyszenia kabli zasilających", niż udowodnienie, że słyszy się obcych?

Ale zapewne z tego drugiego faktu miałbyś niezły ubaw, Ty sam jednak pod slepy test nie poddasz się "bo wiesz lepiej".

Uważam, że ściemniać każdy może. I uważam, że jeśli nie potrafi udowodnić, że jest inaczej - to druga strona ma prawo nazywac to ściemą.

Dalszej wymiany w tym temacie nie będzie, bo poza laniem wody o uszach nietoperza nie dostrzegam ŻADNYCH FAKTÓW, ani nawet CHĘCI udowodnienia, że tak jest.

proponuję zobaczyć doskonały film "Wielkie Oczy".

Tam jest pokazany taki człowiek, co twierdził "że to potrafi", ale w momencie testu i próby udowodnienia okazało się, że przeszkadzało mu wszystko…łącznie z ruchem oceanu wokół wschodniego wybrzeża.

Lejmy więc Panowie wodę ile tylko pozwalają nam na to liczniki. W końcu każdy może twierdzić, że ma słuch nietoperza…a dowody, kto by się tym przejmował?

Bez odbioru.

Arecky ja sie nie wycofuje ale przyjmij prosty meski uklad wskazuje poprawnie wychodzisz z niczym myle sie masz w kieszeni 2tys zielonych. Boisz sie? Ja tez ale jestesmy facetami

Podobno świat audio kieruje się logikom

Tak na koniec, bo też mi się nie chce kopać z koniem.

No właśnie cały w tym ambaras, że audio nie kieruje się ani logiką, ani też czystymi liczbami.

Również bez odbioru.

Tak na koniec, bo też mi się nie chce kopać z koniem.

No właśnie cały w tym ambaras, że audio nie kieruje się ani logiką, ani też czystymi liczbami.

Również bez odbioru.

Sorry za literówkę, niestety nie miałem już mozliwości edytowania.

Logiką - jak najbardziej. Logiczne jest, że jesli ktoś twierdzi "słyszy", to bez względu na fazy księżyca i ruchy tektoniczne w Azji , zmianę przewodu zasilajacego usłyszy za każdym razem.

A skoro jedynie mówi/pisze, ale pod test się nie podda lub w teście polegnie - logicznym jest, że tego nie słyszał.

Ale jak napisałem, napiszę po raz ostatni - przewód w brzmienie wnosi tyle, co dywan połozony na podłodze u rodziny obok za ścianą.

Jak ktoś lubi dobrze dobrane od A do Z elementy układanki audio, to takie "smaczki" jak ładnie wykonany przewód są na in plus.

Reszta jak brzmienie takiego przewodu to lanie wody.

Jak napisałem powyzej, nie ma sensu dalej lac wody. Zaleje się dom i nic z tego nie będzie.

Pozdrawiam, miłej nocy

Ar3cky wrzuć na luz. Szkoda, że u Ciebie sieciówki nie mają wpływu na brzmienie, lecz z drugiej strony masz 1 problem mniej.

Jeśli nie wierzysz, że kabel zasilający może mieć wpływ to zrób sobie sieciówkę na bazie kabla Lapp oflex z jakimiś wtykami które Ci się spodobają. Koszt śmieszny, zabawa przednia i poszerzy Ci trochę horyzonty w tym temacie.

Zrobiłem sobie taki przewód w celach poznawczych i niestety dla Ciebie muszę Cię zmartwić. Ten przewód ma znaczący wpływ w moim systemie. Odchudza mocno średnicę i dorzuca wysokich tonów, a zdecydowanie najgorzej jest po wpięciu go do CD. Oczywiście porównywałem go do zwykłego kabla komputerowego.

Jestem przekonany, że w swoim systemie odróżnił bym 10/10 ten kabel od innego i z chęcią zarobię parę dolców.

Pozdrawiam

Przywiozę ze sobą ZWYKŁY przewód za 99 złotych. Ślepy test. Kotara zakrywająca sprzęt i wymiana przewodu losowo.

Ten test będzie świadczył tylko czy ktos potrafi rozpoznać dany kabel sieciowy, a nie czy słyszy różnice w dźwięku między przewodami.

Ktoś może nie mieć pamięci do sygnatury dźwięku danego przewodu ale wyłapywać różnicę miedzy jednym a drugim kablem.

Człowiek wiele rzeczy rozróżnia na zasadzie kontrastu lub porównania do czegoś innego. Jeżeli różnice są dość nieznaczne jedynie poprzez bezpośrednie porównanie można wyłapać różnicę. Podam przykład: dwa pojemniki z wodą o temperaturze o kilka stopni różnicy (np. 2, lub 3) trudno by było wyłapać w teście jaki ty proponujesz, ale bezpośrednio wkładając rękę raz do jednego raz do drugiego pojemnika tę różnicę temperatur można wychwycić.

Po tej zadymie jaka miała miejsce na tym watku przez ostatnie 24h mój entuzjazm do zainwestowania w sieciówki został mocno przygaszony. Jedni chcą eksperymentu ze ślepym testem a drudzy niby też ale jednak się uchlają. Wniosek to pożyczyć ze sklepu taki kabel i posłuchać samemu. :(

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można trochę inaczej spojrzeć na sieciówkę.

Ukryta Zawartość

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

• 3 tygodnie później...

Po tej zadymie jaka miała miejsce na tym watku przez ostatnie 24h mój entuzjazm do zainwestowania w sieciówki został mocno przygaszony. Jedni chcą eksperymentu ze ślepym testem a drudzy niby też ale jednak się uchlają. Wniosek to pożyczyć ze sklepu taki kabel i posłuchać samemu. :(

I jak tam odsłuchy? Jak wrażenia ze zmiany przewodu? Jakieś wnioski?

:)

I jak tam odsłuchy? Jak wrażenia ze zmiany przewodu? Jakieś wnioski?

:)

Ostatnio miałem taki zapieprz że nie mogłem się nawet podrapać w d....Jeżeli uda mi się podjechać do zaprzyjaźnionego salonu w przyszłym tygodniu to wypożyczę Furutecha FP-3TS20 na rodowych wtyczkach. Z resztą w ten kabel celuję. Jeżeli będą jeszcze mieli coś ciekawego w moim budżecie to również spróbuję posłuchać.

Poproś aby ktoś Ci go wymienił w systemie lub tego nie zrobił :) Jak sam podlaczysz to już efekt placebo może działać. Myśli "no jakby troszkę lepiej było"...

To jak chcesz takim wypaśnym przewodem łączyć sieć to te daj na głośniki, plecionka :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.