Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś jednym z ostatnich dinozaurów na tym forum, którzy mają pojęcie o dobrym dźwięku, o sprzętach i masz rozsądne podejście do tematu. Niestety teraz nadszedł czas...jak to ktoś określił w innym wątku...na audiofilów z Biedronki. I wszystko im gra tak samo... :-)

problem jest w tym ze administracja zrobila wszystko zeby tak sie stalo

mi troche szkoda - tyle ludzi sie tu przewinelo...

bo ludzie sa nastawieni na szybki efekt

i zero pokory.

ma byc juz i od razu

ile skladales system? pare lat

ile czasu trwalo zanim zauwazyles o co chodzi w skaldaniu klockow?

ile czasu trwalo zanim uslyszales swoj pierwzy kabel?

czas, czas i pokora - i docierasz do efektow ktpre zapieraja dech i nie ma w zadnych salonach audio..

lata

a oni by chceli w 10 min

juz!

Niestety mój czas się wyczerpał. Zostajecie z platformami i innymi takimi przykładami, pozostawieniem w takiej samej postaci czegokolwiek cokolwiek to by miało znaczyc i najważniejsze ze wszytko jest 0 lub 1!

Trzymta sie ( nie postawie nadal kropki bo.......)

bredzisz i nawet o tym nie wiesz :-)

za 800 baksow nie kupisz dobrej podstawki nawet w polsce wiec twoi zmysleni koledzy powinni o tym wiedziec jesli sa audiofilami i maja nawet znikome pojecie o audio. looknij na cenniki polskich wykonawcow dobrych podstawek a sam sie przekonasz

twoja ignorancja jest tak wielka ze nawet nie masz pojecia o czym piszesz a jednak chcesz udowadniac racje

zalosne

ale to nie moja sprawa

dodam na koniec ze to jest watek o kablach za 500pln a nie o tym ze ktos chce udawac madrzejszego niz jest.

troche pokory bo w audio - tym bardziej na poczatku jest bardzo to potrzebne a przed toba jest jeszcze dluga droga

acha - mozesz miec zestaw za pierdylion a zagra jak kupa - nie cena robi dzwiek tylko doswiadcznie i zdrowy rozsadek

ale ja tam zalu nie mam - pozostaje i zyczyc powodzenia i pokory.

EOT

Wow, to rozumiem dziecko, ze te wszystkie platformy za 3000 od mn. firmy Rogoz, nad którymi purysta Pacuła zachwyca się wręcz wpadając w spazmy to nic nie warte gowno.

Do reszty nawet nie warto się odnosić. Masz blade pojęcie o czym piszesz, o tym kto z drugiej strony jest tym bardziej. Ale to akurat mnie nie dziwi, skoro 180 cm kabla zasilającego powoduje u Ciebie zmiany w brzmieniu. Dobre.

Odpuść sobie personalne wycieczki bo jesteś za płytki, abyś mógł cokolwiek pisać ad personam musiałbyś mieć wiedzę o drugiej osobie. Wtedy dziecko grzecznie zwracałabyś się pet "pan" w moja stronę.

Zasponsoruje Ci badanie słuchu, oczywiście zastrzegam sobie prawo do publikacji na tym Forum wyników badania. Wtedy zobaczymy kto bredzi.

Przy okazji wyjdzie kto kim jest i jakie ma doświadczenie.

A na teraz dziecko (mój syn z córka zapewne są starsi od Ciebie) od,puść sobie wycieczki osobiste i zarzuty wobec osób , co do których nie masz bladego pojęcia.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

@Ar3cky, @mateuszek.

Proszę abyście zaprzestali wony personalnej. Posiłkujcie się własną wiedzą w temacie, nie poniżaniem siebie nawzajem.

Nie oczekujcie od moderacji rozstrzygania który z Was ma rację. My mamy sprzątać i karać w oparciu o regulamin forum. Ukarzę Was obu za brak kultury w prowadzonym sporze.

wlasnie wlozylem anaconde helix alpha do listwy i wszytsko zgaslo. kabe za gruba kase a gra w sumie tylko jako tako pod koncowka lub transportem

Zgasło w Twoim systemie, a u mnie te kable (generalnie Anacondy i King Cobra) zdecydowanie wpłynęły im plus na cały system (Alpha podpinałem też do listwy) .... u innego kolegi to samo (chodzi o Helix Alppha i Helix Vx) ... dlatego też, to że jest to kabel bardzo drogi nie oznacza, że zawsze w każdych warunkach / systemie wpłynie pozytywnie na przekaz soniczny. Bardzo często kable 2-3 razy tańsze w pewnej konfiguracji lepiej zagrają. Tylko testy i lata doświadczeń, "przewalania" audio - zabawek powoduje, że możemy po wielu latach dobrać optymalny pod siebie system z możliwie najlepszym efektem sonicznym ... nie ma nic na szybko ... a rozmowy z osobami, które nie słyszą kabli .... nigdy nie będą miały sensu ... my słyszący ich nie przekonamy i na odwrót.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

regulamin forum

moze warto dopisac do tej waszej bibli ze to jest forum o audio a nie o leczeniu kompleksow?

przyda sie bo wkrotce mozecie zostac bez pracy

i King Cobra)

koleg ma a ten drut i musze mu go ukrasc na pare dni

jestem ciekawy roznicy. choc on twierdzi ze valhalla jest i tak lepszym kablem do listwy

my słyszący ich nie przekonamy

nikogo nie zamierzam do niczego przekonywac. to jest forum dla ludzi pozytywnie zakreconych a nie frustratow przychodzacych tu ludzi obrazac zeby leczyc swoje kompleksy. jesi w koncu administracja tego nie pojmie tak dlugo bedzie tu syf .

to jest watek o kablach za 500pln. a jak kolega tego nie rozumie to niech sie nauczy czytac

koleg ma a ten drut i musze mu go ukrasc na pare dni

jestem ciekawy roznicy. choc on twierdzi ze valhalla jest i tak lepszym kablem do listwy

Znakomity kabel ... choć nie jest "doskonały". Ja go niedawno kupiłem praktycznie jako nówka (20 godz. grania), jeszcze się wygrzewa. Gra inaczej niż Helix Alpha (mówię o podłączeniu do transportu lub wzmaka / pre / mono, do listwy jeszcze nie próbowałem). Pierwszy właściciel miał go podpiętego do pre CAT (modelu nie pamiętam, ale w pre najlepiej się u niego sprawdzał). Ja na początku podłączyłem go do transportu, ale teraz od ponad tygodnia mam go wpiętego w SET42 i generalnie w stosunku do Helix Alpha / Alpha ... poprawia się przestrzenność ("hektary powietrza"), zdecydowanie inny jest bas. Basu jest mniej niż w Helix Alpha, ale jest on lepiej definiowany, krótszy, bardziej zwarty, mniej poluzowany. Ale są też drobne minusy (jak na razie), u mnie trochę ochłodziła się barwa, kabel ten jest bardziej neutralny, Helix Alpha bardziej dociepla średnicę. Na razie testuję różne konfiguracje ... zobaczymy czy docelowo zostanie w systemie. Szkoda, że tak daleko mieszkasz ... ale jak co to zapraszam do Kra. pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ale piszesz o Valhalli czy Anacondzie?

Ja pisałem o porównaniu King Cobry V1i do Anacondy Helix Alpha. Rzeczywiście niefortunnie zacytowałem ... i można było inaczej zrozumieć.

Szanowny Panie moderatorze vlado, temat niniejszego wątku to: Dobre sieciówki do 500 zł. Uporczywe pisanie nie na temat wielu osób powoduje, że dochodzi do ataków ad personam. Wystarczy powściągnąć zapędy w niszczeniu wielu wątków, w tym także tego, przez kilku użytkowników i problemy rozwiążą się same, nie trzeba będzie moderować. Jestem tego pewien.

Proszę o wczęśniejsze działania, a nie upominanie jednego z piszących w tym wątku, na domiar złego wpisy tej osoby są merytoryczne i na temat.

Mam napisać jakie to osoby niszczą i zaśmiecają te wątki, czy droga moderacja sama odgadnie i podejmie stosowne działania?

hey, przeczytaj temat wątku i wyciągnij wnioski. Jak jesteś osobą inteligętną to wyciągniesz te odpowiednie.

Napiszę tobie nazwę tego tematu gdybyś miał trudność zlokalizowania gdzie ten temat się znajduje: Dobre sieciówki do 500 zł.

Autor tego wątku nie szuka odpowiedzi czy kable wpływają na dźwięk czy nie, także nie pyta czy ryby biorą w Wiśle, czy w sierpniu będzie słoneczna pogoda czy też czy grzyby obrodzą w tym roku.

Więc wpisy na powyższe tematy nie interesują autora, bo jak by go interesowały to pewnie by taki wątek założył, a założył przyponę tobie jeszcze raz, wątek o nazwie:

Dobre sieciówki do 500 zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.