Skocz do zawartości
IGNORED

Padł mi kondycjoner Helion

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie padł mi kondycjoner helion, w 100 % z mojej winy, przez nieuwagę do gniazda sieciowego CD podłączyłem dzieciakowi konsolę PSP 3, gniazado ma do 80 watt, a konsola ma 280, po 10 min używania konsola się wyłaczyła, a po kolejnej próbie włączenia wyłączyły się korki, z kondycjonera było czuć swąd, niestety już go nie można uruchomić od razu wyskakują korki, dziwię się, że nie zadziałały bezpieczniki w kondycjonerze, podejrzewam, że poszło coś w transformatorze, czy opłaca się to naprawiać, jak na złość teraz nie mam za bardzo kasy, może coś polecicie zastępczego co by zapezpieczyło mój sprzęt: wzmacniacz, amplituner, plazma, projektor, 2 tunery sat, Cd, DVD ,PSP3, może jeakieś listwy sieciowe?

https://www.audiostereo.pl/topic/57221-pad%C5%82-mi-kondycjoner-helion/

Fellowes do zabezpiczenia - wystarczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Usmażyłeś trafo. Naprawa nie musi być bardzo droga. Proponuję zacząć od maila do producenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja używam tzw. ośmiorniczki Philipsa SPR5500BN i nie narzekam, poza tym nie jest to drogie, dodatkowym atutem może być gwarancja zwrotu kasy za uszkodzony sprzęt do 100 tys euro.

Albo kup po prostu jakiś prosty ups z filtrem antyprzepięciowym, jeżeli dysponujesz troche większą gotówką i tak powinno wyjść taniej niż kondycjoner czy coś podobnego.

there are no answers, only choices ....

Frank, 15 Lip 2009, 14:29

>Żaden kondycjoner ani też listwa nie zabezpieczy elektroniki przed piorunami i ogromnymi

>przepięciami.

>Nie nawet się co łudzić.

... jeśli tak to już na pewno nie tani UPS.

Swoją drogą ... co to jest ogromne przepięcie ?

ps. trzeba pamiętać że listwa zabezpieczająca praktycznie ... nie zabezpiecza bez linii uziemiającej ... więc jak ktoś łączy taką listwę do gniazdka dwużyłowego to robi coś mało sensowanego

Rozkręcałem i nic nie widzę,żeby coś było nie tak, z Heliona odpisali mi że padło trafo, koszt naprawy 300 zł, co to jest tak w ogóle co to jest trafo, czy zwykły warsztat elektryczny mógłby to naprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.