Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana pierdziawek na coś mocniejszego

psp360

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem posidaczem chińskich pierdziawek - Creative T3100.

Chce za ok 200zł nabyć jakieś stereo które nie zacznie pierdzieć już przy małej głośności jak to robią moje krety.

Jednym z moich priorytetów jest niezbyt duża wielkość (szczególnie szerokość) oraz mocny, miękki, nisko schodzący bas.

Nie może być mniejszy niż w moich Creativach. A ten znowu założe się że wielu z was może zdziwić. (ale nie jakością ;))

Mam wzmacniacz Unitra PW3015, wiem że jest słaby, ale bardzo głośno słuchać nie mam zamiaru.

Myślałem nad

A)Altonami / Mildtonami

B) Voice Kraftem (pamietajcie ze piszemy o 200zł oraz obecnego suba trzymam w szafie więc raczej i tak będzie to dla mnie kosmos)

oraz opcja bardziej kompaktowa :

C) Geniusy 2000x

W nich najbardziej boje sie czy cos co jest droższe od moich kretów o 60zł naprawde jest dużo lepsze oraz czy będzie miało wystarczający bas ?.

Obecnie mam w kompie integre, do zmiany w niedalekiej przyszłości a mój pokój to 3x3.

Pozdrawiam !

miałem te geniusy, graja naprawde bardzo fajnie. W Twoim pokoju beda sie bardzo dobrze sprawowaly, wydaje mi się, ze lepiej niz tani wzmak + kolumny.

Ja kupilbym na Twoim miejscu Geniusy a z czasem wymienil kartę na nieco lepszą, a najlepiej na tani DAC USB na ukladzie pcm2702 (komercyjnych jest malo, czasamo ktos sprzedaje wlasnorecznie zbudowny).

pzdr

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Zwróć uwagę na produkty Microlab z serii Solo, jednakże będzie to wymagało odłożenia większej gotówki. Zapewniam, że warto. Godne uwagi są także M-Audio StudioPro 3, w cenie ok 300 zł. W podanym budżecie mieszczą się jedynie najtańsze monitory aktywne, np. Omnitronic z szerokopasmowymi przetwornikami, których bym nie polecił.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Jeżeli pragniesz wykorzystać wzmacniacz, spośród pasywnych kolumn prześledź ofertę sprzętu pół-profesjonalnego i pasywnych monitorów. W sklepach ze sprzętem dla DJ`ów nawet w okolicach 200 czy 300 zł zakupisz parę podstawowych monitorów, chociażby Reloop z serii Control.

Przemski, 30 Lip 2009, 20:41

>Zwróć uwagę na produkty Microlab z serii Solo, jednakże będzie to wymagało odłożenia większej

>gotówki. Zapewniam, że warto. Godne uwagi są także M-Audio StudioPro 3, w cenie ok 300 zł. W podanym

>budżecie mieszczą się jedynie najtańsze monitory aktywne, np. Omnitronic z szerokopasmowymi

>przetwornikami, których bym nie polecił.

Niskotonowiec 3,25" = bezbasie ... a jeśli nawet "basie" to super zniekształcone. Poniżej 5" niskotonowca bym nie schodził.

psp360, 30 Lip 2009, 21:46

>Może sie myle ale według mnie monitorki nie dadzą takiego basu jak podłogówki a tym bardziej

>subwoofer (T3100).

Creative z subem nieźle sieją basem - ale specyficznie ubogim. Jest jakby zdecydowanie w wąskopasmowy. I oczywiście średnicy kompletny brak ... a wysokie to też takie niezdefiniowane cykacze.

psp360, 31 Lip 2009, 14:17

>Tak zgadza się, ale chce coś co równie potrafi nieźle przywalić basem, jak to robią Creativy.

Tanie mikre suby to bardziej potrafią przymulić buczem na jedną nutę ;)

Krak_oN, 31 Lip 2009, 15:06

>psp360, 31 Lip 2009, 14:17

>>Tak zgadza się, ale chce coś co równie potrafi nieźle przywalić basem, jak to robią Creativy.

>

>Tanie mikre suby to bardziej potrafią przymulić buczem na jedną nutę ;)

Nie ważne, ważne, żeby uszy masowało skoro do masowania klaty za słabe ;)

Ja dobrze wiem że ten bas nie jest wybitnie dobry jakościowo, ale przynajmniej jest i to nie mało.

Dlatego chce żeby kolumny / Geniusy również go troche miały. Nie musi tak dudnić, ale łądnego, miękkiego basu nie moze zabraknać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.