Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy zint.wzm.mocy klasy A-A/B.[Q-Audio]

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Detom, mylisz pewne pojęcia...

Ja nie chce aby ktoś kupował, a w szczególności Ty, bo jak w moim opisie jest, jastem " z innej bajki..."czyli akustyki profesjonalnej, a tam innymi kryteriami sie kierujemy, i inne aspekty wzmacniaczy sa znaczace.

Suma sumarum, jestes tylko przypadkowo zapłatany w te porównania. Jak wczesniej pisałem Twoje modyfikacje sa zbiezne z moimi pogladami na dobra konstrukcję, nawet proponowałem ich udoskonalenia...

Głównym adwersarzem jest oczywiście Darkul.

Sa tez inni koledzy, którzy chca wykonac sobie cos porzadnego, i miec satysfakcje posiadania dobrego urzadzenia i to własnoręcznie wykonanego, i to dla nich sa te porównania.

To z szacunku dla nich wystawiłem swój pomysł na takowe urzadzenie, do oceny przez kolegów, którzy maja odpowiedni autorytet, a nie sa konstruktorami, jak Ty i ja, bo my zawsze nie bedziemy obiektywni.

jk

Zydelek, pewnie, ze moje a niby czyje?

Czuje sie posiadaczem tych kolumn, jak sobie pomyślę, ze są moją własnościa to ego pompuje mi sie jak ruski wojskowy ponton.

I to nie przypadkiem, bo wewnątrz zastosowałem nic innego jak ruskie olejaki.

A teraz ide sobie z młodą drina wypić, może się zdarzyc, ze za kilka godzin powypisuje jeszcze wieksze smoki:)))

Pozdrawiam

Jestem pod wrażeniem Mietków:)

Wg. mnie pomimo niedoskonałości "audiofilskiej" mają wspaniała równowagę barwy i b. dobrą przestrzeń.

Powiem tyle, że wzmak SS300B- to coś wtym stylu. Przynajmniej u mnie w domu zagrał w ten sposób.

Pozdr. i nie zatruj się :):) bo bedzie Cię głowa bolała jak mnie na A.S :)

Co do wrażeń odsłuchowych zapraszam do wątku SS 300B w zakładce stereo. W tym wątku niech pozostanie sobie megakonstuktor sam ze swoimi poplecznikami, full wypasami i niespłaconymi długami i zobowiązaniami.

jacm Miałem się nie odzywać ale mnie rozwaliłeś. Wiesz panu SS dokładnie lata koło ... (domyśl się) Twoja opinia. Chłop zarabia na sprzęcie profesjonalnym, tak też podszedł do tego konca mocy. Nie wyciskał max potów z wzmaka mega elementami, a poprostu zrobił koniec mocy który wg niego i jego pomiarów miał zagrać fajnie i tak zagrał. Podobnie jak Jar robił ugodę miało zagrać fajnie a nie nadrabiać elementami.

Co do płacenia to widac ty znasz takie praktyki więc idąć na skróty (myślowe) je stosujesz. Innaczej nie moge sobie tego wyjaśnić.

więc chłopaki koneic plucia na SIEBIE i dajmy spokojnie posłuchać sprzętów i ocenić je innym.

hej, Zydelku sam widzisz jak sobie człowiek naleje to zaraz sie w głowie jaśniej robi:)

Te klony Mite, które grały nja AS są własnoscią Zybla.

Moje są w jego obudowach i z tego co rozmawialismy prawie identycznymi elementami w zwrotce.

"Na ucho" moje grają ciut jaśniej.

Ogólnie uważam fajne tanie kolumienki.

Nie sprzedaję - to tak na wszelki wypadek, bo ostatnio jak ktoś napisze, ze mu sie coś podoba to zaraz bliźni pyta troskliwie: "ile Ci za to płacą?";)

Pozdrawiam

Witam

Po Twoim wpisie dj_zibi, odblokowałem na chwilke posty "niekolegi" jacm, i cóż... typowe dla niego kołtun i cham.... Zatem nie żałuje że go zabanowałem wczesniej, była to całkiem dobra decyzja.

i tak zostanie..

jk

Witam Jar-1, nie zawsze sie zgadzaliśmy, ale zawsze jakis szacunek w naszych sporach był...

i nadal bedzie...

ale po takim wpisie co przeczytałem, to cóz... nic innego mi nie pozostaje.

jk

Panowie po co te kłótnie. Mamy okazję poznać nowy wzmak. Był już Gainclone, była Drakula na bierząco jest Ugoda jest Symasym. No i teraz mamy okazję poznać nowy wzmacniacz. Dajcie spokój i poznajmy coś nowego.

Silver sound, 20 Lis 2006, 22:05

Daj spokoj, nawet mi do głowy nie przyszło, żeby podważać jakiegos tam szacunku. Chciałem przede wszystkim, aby zacząc nabierac odrobiny dystansu i nie psuc sobie zabawy i przyjemności z hobby. Bo w hobby to właśnie o to chodzi.

ja jako 3 obserwator, stojący zupełnie z boku widzę coś zupełnie innego...

Otóż było wyzwanie, które przyjęli oba forumowicze. Ustalono wszystkie reguły, minął pewien czas i LOL. Jeden zrobił tak jak ustalono a drugi wykręca się, że wzmaków jego konstrukcji od cholery (przy czym każdy brzmi inaczej ;) ). Chyba coś nie tak? W ogóle co to za tłumaczenie, że Drakuli nie ma sensu swojej wysyłać, bo ją każdy zna? Skoro spod rąk mistrza wychodzi ona najlepiej to wg umowy tak powinno chyba być. Secundo jeśli nie chce się porównywać z Drakulą to trzeba było zrobić nowy projekt na ustalonych warunkach. Jaki problem? Wreszcie po trzecie - po cholerę to rzucać słowa na wiatr, mieszać w to przypadkowe osoby skoro z góry wiadomo, że choćby niewiadomo co się stało to porównania nie będzie? Co najmniej to nie fair. Takie zachowanie dla mnie jest karygodne i jak tu w ogóle można mówić o jakiejś satysfakcji z hobby? Niektórym polecam zastanowić się nad swoim zachowaniem i zanim przyjmie się "rękawicę" następnym razem przemyśleć sprawę 2 razy. To już nie honor tylko umiejętność zachowania się w odpowiedniej sytuacji.

Pzdr

>saczek

Śmieszny jesteś.... i czytaj uważnie !

S.S. przystał na propozycje porównań z wzmakiem deToma , jak tego nie doczytałeś to się zmuś.

Najfajniejsze w tym wszystkim jest to że jak zwykle najwięcej do pogadanki maja ci którzy maja nie wiele wspólnego z grzebaniem w klamoctwie , to taka norma forumowa.

Jeśli tak, to PRZEPRASZAM, śledzę wątek wyrywkowo i w takim razie nie rozumiem o co tyle szumu?

>Najfajniejsze w tym wszystkim jest to że jak zwykle najwięcej do pogadanki maja ci którzy maja nie

>wiele wspólnego z grzebaniem w klamoctwie , to taka norma forumowa.

To chyba tutaj nic nie zmienia, nie uważasz? Napisałem - "ja jako 3 obserwator, stojący zupełnie z boku" a ma do tego "grzebanie w klamoctwie"?

>>darkul, 21 Lis 2006, 10:28

pozostaje mieć nadzieję, że forumowiczy, którzy zinterpretowali to tak jak ja jest jak najmniej. Czego Tobie i sobie życzę ;-) Jeszcze raz sorki, biję się w pierś.

Czy cham jakich mało zydel wie o mnie więcej niż ja sam ?

Niestety z chamem zydelkiem będzie trzeba sie trochę pomęczyć.

Ale pewnie do momentu kiedy zacznie poniżać moich bliskich aż dojdzie do kilku pokoleń wstecz , a wtedy z grobowca wstanie jakiś gentleman i da mu w jego pusty łeb !

Tylko pytanie czy potężny huk który sie rozlegnie nie będzie zaczątkiem nieszczęść na planecie ziemia ?

Widzę Dakulu że zstapiłes na ziemię :):) Zaczynasz postzregać osoby KTÓRYM JESTEŚ WINNY KASĘ :):):)

A ż.... moze gdzies na MAZURACH I SPOTKAŁEM. Nie jestes wart tej dziewczyny. Na jej miejscu bym cie rzucił :)

Widzę, że Koledzy naparzają się po całym forum.

Może byście stąd wypieprzyli na bocznicę?

Albo osobny watek sobie załóżcie please!!!

Jestem Europejczykiem.

Panowie

Wielu osobom z tego forum persona bZydela przeszkadza już od ponad 2 lat .

Proponuje aby każdy komu przezkadza ten ,, niskiej wartości jegomość " pisał do lukara o usunięcie go z forum albo danie bana na wieczność .

Nie może być tak żeby przez jednego cioła co 2 dni na forum wybuchały kłótnie i zamiast czytać na temat to musimy czytać brednie jakiegoś matołka .

Howk .

jacm bez urazy i uprzedzeń ale to nie ja jestem winny ludziom..., to nie ja podejmowałem się roboty.... , to nie ja się z niej nie wywiązywałem.... .

A doszło do tego że megakonstruktora nie stac nawet na wykonanie wersji demo:) pomimo że nabrał kasiory.

Rzucać się można i podskakiwać ale jak ma się zaplecze. Takie zaplecze posiada SS a Kulesza tylko ryczy. Krowa która ryczy zawsze mało mleka daje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.