Skocz do zawartości
IGNORED

Audigy 4, a przeciętny odtwarzacz CD??

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie co do odtwarzacza CD. Przykładowo DCD 960 lub nawet DCD 1560. CZy zagrają one dużo lepiej niż wlącze tę samą płytę przez komputer z kartą dźwiękową Sound Blaster Audigy 4. Czy będzie to słyszalne czy różnica nię będzie wielka?

Proszę o odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Jesli podlaczysz do wiety z marketu za 200 zl to roznicy nie bedzie. jesli do sredniej klasy wzmacniacza roznica bedzie wyrazna.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dziękuje użytkownikowi kichanadeta za odpowiedź. Mam wzmacniacz Denona- PMA-560. Jak myślicie czy kupno dcd 960 poprawi jakość? Proszę o wpisy użytkowników którzy wiedzą coś na ten temat ponieważ nie chodzi mi o naśmiewanie się z mojego pytania.

Mam porownanie Audigy2 i Meridiana G08. Roznica jest slyszalna. W pierwszym momencie po przelaczeniu wydaje sie, ze nie jest duzo gorzej, po pewnym czasie staje sie jasne, ze przyjemnosc ze sluchania jest duzo mniejsza.

Czy roznica jest wielka - tak i nie. Trzeba niestety posluchac samemu i nie zrazac sie, jezeli poczatkowo bedzie sie wydawac, ze nie ma roznicy.

@mac2005, 4 Wrz 2009, 19:24

>Jeżeli Ty słyszysz nie dużą różnicę między Audigy, a odtwarzaczem za ponad 5000zł to chyba nie ma

>sensu kupowania Denona DCD 960?

Nie napisałem, że "słyszę nie dużą różnicę".

Posłuchaj we własnym systemie - jeżeli nie da się inaczej, kup i ew. sprzedaj.

muls, 4 Wrz 2009, 19:32

>Buba tak sie nie da zwalczac debilizmu na forach.Musisz dac z siebie ...wszystko.

Na Ciebie mi szkoda klawiatury, głąbie.

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.