Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Stas napisał:

Jajeczka i mokrego dyngusa.

Wszystkim.

Ostatnio ZOE przyjechało po up grade .

Jest ciekawie. 
A na święta…

Tangerine Dream.

Pozdrawiam 

IMG_5221.jpeg

Cześć

A co to za ciekawy upgrade ZOE? Drabinka rezystorowa? 

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

20 godzin temu, sebgla napisał:

Cześć

A co to za ciekawy upgrade ZOE? Drabinka rezystorowa? 

Nowa płytka PCB w sekcji lampowej.

Model 2023 Concept S.

Jest dynamika, otwartość, i klarowność wokalu.

Dla laika - czerwone diody 😂.

Gra i brzęczy 

Nie jestem pewien czy moja pierwsza wiadomość znalazła się w odpowiednim miejscu, więc skopiowałem i wkleiłem tutaj raz jeszcze .....

Witam, 

Czy ktoś z was miał okazję używać i porównać cdp707 i digitube s-192 np z jakimś zewnętrznym transportem CD, lub streamerem?

Posiadalem CDP 7tl, 707 a także digidrive i digicode i nadal twierdzę że 707 miał zdecydowana przewagę nad zestawem digidrive i digicode. Być może mój zestaw był uszkodzony. 

Czy to podobna szkoła dźwięku, pomiędzy digitube s-192 i cdp-707?

Dzieki 

Witam
Miałem okazję porównać u dystrybutora jeden do jednego, na tych samych utworach.
Transport TL3 DIGICODE S 192 , duży zasilacz, bezpośrednio z CDP 707 z dużym zasilaczem.
Przewaga topowego źródła Lectora 4 pudełkowego znaczna, głębia sceny i jakość basu na bardzo wysokim poziomie! 
Wszystko było okablowane topowymi przewodami Tiglon.

15 hours ago, Cocojambo said:

Witam
Miałem okazję porównać u dystrybutora jeden do jednego, na tych samych utworach.
Transport TL3 DIGICODE S 192 , duży zasilacz, bezpośrednio z CDP 707 z dużym zasilaczem.
Przewaga topowego źródła Lectora 4 pudełkowego znaczna, głębia sceny i jakość basu na bardzo wysokim poziomie! 
Wszystko było okablowane topowymi przewodami Tiglon.

Dzięki.

Ale mi chodzi o digitube s192 a nie digicode s192. 

Porównanie CDP 707 np z małym zasilaczem, względem digitube s192, też zaoblonymi boczkami i z zasilaczem umieszczonym wewnątrz przetwornika. 

U mnie digicode z dużym zasilaczem i z digidrive plus duży zasilacz, wypadł zdecydowanie gorzej niż cdp707 z dużym zasilaczem, ale tak jak zaznaczyłem być może coś było z tym połączenie dac/transport nie tak jak powinno być 

Pozdrawiam.

Edytowane przez Maciej Zadorozny
  • 2 tygodnie później...

Cześć .

Panie i Panowie. 

Po małym remoncie .
Naszło mnie na zmianę kolumn.

3x5m

Pokój .

Kolumny ze dwa metry od siebie . 
Sprzęt to wiadomo .

Lector

Kabelki 

Koty i Tiglony

Budżet 

20 

Jakieś propozycje ?
odpadają tylne bassrefleks 

10 minut temu, Stas napisał:

Cześć .

Panie i Panowie. 

Po małym remoncie .

3x5m

Pokój .

Sprzęt to wiadomo .

Lector

Kabelki 

Koty i Tiglony

Budżet 

20 

Jakieś propozycje ?

Chario Nobiles. Zapraszam do siebie na odsluch. Mam podobną ekrktronikę i okablowanie więc łatwo Ci będzie wyrobić sobie swoje zdanie 😉

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

20 godzin temu, Stas napisał:

Cześć .

Panie i Panowie. 

Po małym remoncie .

3x5m

Pokój .

Sprzęt to wiadomo .

Lector

Kabelki 

Koty i Tiglony

Budżet 

20 

Jakieś propozycje ?

Jesteś w klubie BMN... Miałem kilka razy u siebie w domu najwyższy model podstawkowych kolumn. Są duże, ale świetnie grają - zrobiły na mnie wrażenie. Bardzo szczegółowe, soczyste, pełne i nie ma problemu z basem - ustawienie ich to nie problem. Przynajmniej do testów i porównań z korporacyjnymi produktami bym je wziął.

Oprócz Chario:

1. BMN - najwyższy model podstawek,

2. Diapason Adamantes V lub nawet Astera,

3. Jean Marie Reynaud najlepiej model Voce Grande,

4. QLN Prestige One

Pozycje 2,3,4 znajdziesz w salonie w Bydgoszczy - chłopacy mają świetne studio i można z nimi ponegocjować sporo ;-).

No to przed Tobą sporo zabawy...

Edytowane przez PatiJ
  • 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.