Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze panstwa o pomoc ....

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam.

Mam do państwa prośbę.Mam możliwość kupna Wzmacniacza + CD Do 1500zl. Są to dwa zestawy:

1.Sony TA-FA3ES + CDP-XA2/3ES

2.TEAC A-H500 + Do tego CD też z serii 500

Proszę o doradzenie który komplecik będzie się lepiej nadawał. Codzi mi o jakość dzwięku, parametry,Poprostu wasze opinie na ten temat.Będę bardzo wdzięczny za jakie kolwiek wpisy na temat.Załanczampoglądowe zdięcia.POZDRAWIAM Stivi89

post-25069-100003962 1254900050_thumb.jpg

post-25069-100003963 1254900050_thumb.jpg

post-25069-100003964 1254900050_thumb.jpg

post-25069-100003965 1254900050_thumb.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/58440-prosze-panstwa-o-pomoc/

A także zdecydowanie polecam Sony. Esprity to zupełnie inne sprzęty niż zwykłe serie (to dla niewtajemniczonych).

Jedyne co można zarzucać to może uproszczony realizm średnicy. Ale mówimy tu o kwotach poniżej 1000zł za element więc doprawdy nie ma się czego czepiać. Z tego co pamiętam to 3 jest raczej ciepła, z miękkim basem. Fajny, muzykalny i kulturalny system powinien z tego wyjść.

Co prawda wyższe i starsze serie ES to jeszcze coś innego/lepszego. Ale to inne kwoty,dostępność...

Bierz ES!

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Jak na razie z B&W DM601 Pierwsza seria.Mam je od 13 lat tz miał je najpierw mój ojciec teraz są moje,potem zobaczymy jaki budzet będzie to w tedy je zmienię.Pokój oczywiście 10m2(2x5)

>Stivi89

Stwarzasz kolejny wątek zmieniając sprzęt i cenę jaką chcesz na niego wydać. Liczysz na to że inni po prostu napiszą Ci "kup to i to i będzie super"? Posłuchaj najpierw kilku zestawów i sam zdecyduj co Ci się najbardziej podoba, bo moim zdaniem to skakanie z kwiatka na kwiatek bez posłuchania czegokolwiek poza opiniami innych nigdzie Cię nie zaprowadzi.

pozdrawiam.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Ten zestaw Sone słuchałem jakieś 13 lat temu jak kupował mój ojciec kolumny wtedy jak dla chłopca mającego 7-8lat nie robiło różnicy ale ojciec bardzo dobrze wspomina ten zestawik ale on by go nie kupił bo jego stereo nie interesuje posiada kino i to mu wystarczy.A ja nie ja bym chciał mieć sprzęt za kupe kasy taki co mi się podoba.No ale pomażyć można.Dlaczego zmniejszyłem budżet ponieważ coś mi wypadło i miałem ważniejszy problem niż kupno sprzętu za 25tys. przecież za 1,5 też mozna mieć coś co dobrze gra. Mam jeszcze jedną sprawę a mianowicie jakie kabelki byście doradzili drodzy czytelnicy .Na kable głośnikowe chciałbym przeznaczyć max50-60złoty za m.b. kabla oraz 250-300 złoty na interkonekt.

Kable im tanśze tym lepsze, nie ma sensu wydać więcej niż 1-2% całej kwoty na wszystkie kable, zresztą jak zawsze. Mają być solidne i tyle, by nie rozsypywały się w rękach.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Właśnie specjalnie podałem takie ceny aby już potem nie kupować w przyszłości kabli wolę wydać raz a pożadnie a nie bawić się z wymianą co potem mnie może wyść jeszcze drożej w przeliczeniu niż bym miał kupić jeden a pożadny.

Ja specjalistą nie jestem od sony czy teaca bo zawsze wolałem wydać pieniądze na inny sprzęt. Z teaca miałem tylko magnetofon V-7000 i jednak przyznam, że był bardzo ok, także dźwiękowo, bardzo solidne wykonanie, niemal jak czołg :-) No ale jeśli wybierać z tych dwóch zestawów to też bym wybrał raczej sony, choć jakoś dźwięku wydaję mi się, że powinna być podobna, ale może nie mam racji...zresztą najlepiej samemu posłuchać i porównać

Hej Mario nie wypowiadam się bo głupio reklamowac sprzęt, który się ma ale jakbyś był w stanie (albo ktokolwiek inny) znaleźć recenzję Teaca 500 w audio to byłbym bardzo wdzięczny. Brytole się strasznie spuszczali jaki to dobry zestaw jest (Reference 500) i to 3 lata z rzędu, więc bym zobaczył co nasi recenzenci o nim sądzili.

Na Sony się nie znam, ale na forum jest klub Sony i chłopaki tam pewno pomogą....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.