Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2009

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

"Z tego co zaobserwowałem (podsłuchałem ;)) ogromne wrażenie na ludziach robił systemik WLM-a, z papierzakami na wysokich w roli głównej. Grało to całkiem całkiem, jak na warunki wystawy, a może właśnie tam najlepiej? Nie powiedziałbym, że ten papierowy wysokotonowiec posiada jakąś "klasę" samą w sobie, aczkolwiek w pokoju była muzyka."

A jaki model WLM był prezentowany?

Jaka towarzyszyła elektronika?

I czy przyjechał (wzorem poprzednich lat) sam przedstawiciel WLMa, czy pokaz robił dystrybutor?

YunnanTEA

wybacz, ale kategorycznie nie zgadzam się, że Cabasse grały wyśmienicie. Słuchałem tam utworu Masakeli, który znam doskonale! Grało to nieczysto w różnych częstotliwościach! Wysokie tony średniej próby. Zastrzeżenia do basu również. Nie wiem jak można było tego nie usłyszeć...

konankombo, 8 Lis 2009, 00:35

>Napiszcie do jutra rano gdzie te kolumny na etonie albo kto je wystawia bo ja tego nie zrobicie to

>będę zły ;P

Sobieski, chyba 5-te piętro, ale nie dam sobie nic uciąć.

A ja mam pytanko jaki wykonawca u utwór były utworem do bólu katowanym na AS???

2 lata temu był Masekela, w zeszłym roku Jazz Variants (głównie dzięki Akkusowi, który sprzedawał samplery Mangera). To co w tym roku ???

Zgadzam się z americano, pierwsze co rzuciło się w uszy po wejsciu do pokoju Cabass, że dzwięk jest mocno podbarwiony i nieczysty, szybko stamtąd uciekłem, bo była "dyskoteka".

Zawiodłem się niestety na Krellu, spodziewałem się wiecej po takiej "wypasionej" maszynie, bas z Viennami był słabiutki, płytki, na 1 kopyto, w ogóle dzwięk z tego zestawu był dość sztuczny, z pogrubioną średnicą. Acha, fajnie grało w pokoiku z reimo z tymi niziutkimi kolumnami al'a mostek :) Przysiadłem tam na dłużej :)

Totalnie OT:p

Jakby ktoś znał imię czarnowłosej hostessy z sobieskiego spod szatni, rozdającej karty z zaproszeniem do pokoju 402 to będę wdzięczny za info na PW:) Były 3. Jedna wysoka i dwie tego samego wzrostu blondynka i właśnie ta czarnowłosa. Z góry dzięki i jeszcze raz sorki za OT :)

Pozdrawiam

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Yes, i have a dream :p Miałem nadzieje,że może był ktoś bardziej przytomny niż ja i po wspólnym z nimi zdjęciu o tym pomyślał i chociaż o imiona zapytał;)

No trudno. Za gapowe się płaci.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Sobieski i Bristol

- Świetne Wilson Audio z DCS i ARC - może zbyt blisko tylnej ściany stały Wilsony.

- MBL - no cóż zbójcze brzmienie ale na nowym Stańce sie wyłożył w tym pomieszczeniu, brzk kontroli od nższej średnicy po bas.

- Bardzo dobrze wypadł Acient i Waszczyszyn, przejrzysdtosć, przejrzystość...ale gorzej niż w zeszłym roku.

- JmLaby świetny bas i dynamika, co góry mam mieszane uczucia. Szkoda, że nie slyszałem z UR.

- Avantgarde Acoustic z Ayonem - zaskoczenie i minus - dlaczego? Avantagrde zagrały bardzo dobrze ale jak nie tuby lecz jak "zwykłe" głosniki.

- bardzo ciekawie zagrały Xaviany i PMC w wąskiej obudowie trójdrozne chyba z TRI (może mylę).

- Zoller i Audionet to chyba był zart ;)

- T+A - tragedia,

- W pokoju gigawatta dość fajnie grało,

- Accu i Adam (?) nie ma o czym szkoda jednego i drugiegi bo mogło zniechęcić.

- Drogi Luxman z...(?) nędza.

Najlepszy dźwięk: Wilson Audio, DCS i ARC oraz Acient Audio.

Najwieksza porażka to Dynaudio -- nastawiłem sie na "coś" a było...tragedia jakas spektakularna.

Kyriad nie zaliczony w tym roku.

Cikaw byłem megalomani Strusa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Krótko

nigdzie nie grało , może za wyjątkiem Isem Audio, ART Duo - ale dopiero ok 18.00, wcześniej to zupełna porażka, w miarę MBL, Dynaudio.

zdziwienie/brak logiki - Jadis z Sonusami, kto przy zdrowych zmysłach zestawia takie kolumny z lampą??? Na pewno drogo, na pewno ładnie, ale na pewno ani Jadis, ani Sonus, nie są dla siebie prtnerami do grania. Totalnie zmarnowana prezentacja. Dystrybutorowi polecam posłuchać Jadis z ART DUO, wiem, wiem, politycznie niemożliwe, konflikt ionteresów, ale reczę, że z pożytkiem dla Jadisa i muzyki....

Cabasse - ktoś komuś wyłupił oczy, chyba jakiemuś potworowi:) i ten potwór miał przewalony bas, oderwany od rzeczywistości, byłem kilka razy, coś tam grało pomiędzy kolumnami....

totalna porażka Ancient Audio - wrzeszczący system wyrzucił mnie z pokoju

Audio Note jak zwykle słabiutko

Reszta to techniczne granie, dźwiękowa szatkownica, sucho, jasno,ostro, bez body, pitu pitu, wszystko jakby pod "hasłem pokażemy wam jakie robimy super neutralne kolumny i systemy". To nie było granie muzyki, tylko dźwięków, być może to jednak trafia trafia w gusta większości, a z gustami się nie dyskutuje.

Aha zapomniałem system DCS był znacznie przyjemniejszy w odbiorze niż Ancent Audio.

Nie spodziewałem się, że gdzieś zagra muzyka i nie zawiodłem się.

Zapomniałbym Sound Art też całkiem przyzwoicie.

Dwa cytaty:

"Najlepszy dźwięk: Wilson Audio, DCS i ARC oraz Acient Audio."

"totalna porażka Ancient Audio - wrzeszczący system wyrzucił mnie z pokoju"

I komu wierzyć,trzeba było samemu pojechać i posłuchać.

:-))))))

Byłem po raz pierwszy na Audio Show (tylko w Bristolu). Akurat długo siedziałem zarówno w pokoju Ancient jak i ESA.

Moje wrażenia:

Ancient - przeważnie za głośno, momentami słychac było coś jakby przesterowanie (a może to lampowe zniekształcenia do których nie jestem przyzwyczajony?), atmosfera była miła, czasem zastanawiałem się, czy reszta jest głucha (nikt poza mną nie zatykał uszu).

ESA - także miła atmosfera, grało bardzo ładnie, bez zauważalnych przesterowań, raz tylko przy jakiejś norweskiej wokalistce zarezonował pokój (lub wzbudziły się skrzynkowe, dziurawe podstawki na których stały kolumienki), ale ogólnie lepiej niż w Ancient. Wzmacniacze potężne, miały zapas mocy, nie rzęziły.

Powiadają dobrych rzeczy się nie pamięta tylko te złe:

MBL Cary AP i MBL Cary Avalon- jęki podobne do tych j/n dramat

Acient Audio -skowyt dzikiej bestii!!!

Lipiński zamiast profesjonalizmu pełna amatorka.

Ayon Audio lampa czy tani tranzystor nie mogłem odróżnić zgroza

Hensen,Magico 20% kosztów 80% dorabianie ideologii

Reszta różnie na średnim poziomie nie popsuły swojego wizerunku

Podobały mi się 3-4 zestawy

Wybitnych nie odnotowałem

Impreza ogólnie udana .Pozdrawiam

Generalnie odniosłem wrażenie, że w większości pokojów brzmienie było słabe, niezależnie od klasy klocków.

Dominowało wrażenie albo agresji, albo nadmiernej sterylności, albo bałaganu.

Nie było czegoś, co by zabiło brzmieniem, raczej były systemy, które po prostu wyróżniały się w miarę zrównoważonym brzmieniem.

Fajnie zagrały Proaki na dole w Sobieskim. Ciekawe brzmienie połączenia lampy Carry + Harbetków SH5.

Żywa i dynamiczne brzmienie maluchów WLM. Czyste, zrównoważone, dynamiczno-miękkie brzmienie Wilsonów z AR.

Monitory Ancient Audio zagrały świetnie muzykę wokalną, połączenie obecności i ekspresji z odrobiną lukru i świetną przestrzenią.

Natomiast co do samej muzyki, to na palcach jednej ręki mogłem policzyć, gdzie grało coś normalnego. Same jakieś dziwne dźwięki, już nawet nie plumkanie Patricii, tylko jakieś ch..j wie co, tu coś brzdąknie, za 2 sekundy zadzwoni, masakra. Jak tu ocenić dźwięk?

=>xniwax, 8 Lis 2009, 07:01

>>- MBL - no cóż zbójcze brzmienie ale na nowym Stańce sie wyłożył w tym pomieszczeniu, brzk kontroli

>od nższej średnicy po bas.

Przecież to jest to nagranie w którym brzmienie ECM zabija muzykę Tomasza Stańki, jak można tę płytę uznać za referencję do sprawdzania sprzętu ? !!!

>>- Avantgarde Acoustic z Ayonem - zaskoczenie i minus - dlaczego? Avantagrde zagrały bardzo dobrze

>ale jak nie tuby lecz jak "zwykłe" głosniki.

Myślałem że to zaleta? bo 2 lata temu słyszałem nawet z czego jest zrobiona tuba o kreowanych 4 metrowych ustach nie wspominając

>- Accu i Adam (?) nie ma o czym szkoda jednego i drugiegi bo mogło zniechęcić.

Chyba raczej tego pierwszego, jeszcze nie słyszałem dobrze grających Adamów Za to Accuphase sobie dzielnie radzi.

>>Najwieksza porażka to Dynaudio -- nastawiłem sie na "coś" a było...tragedia jakas spektakularna.

Bo to było tylko pół systemu, dwie pary kolumn ustawia się gwizdkami do siebie i wtedy gra , no ale takiej ceny nikt nie przełknie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

>robtango, 8 Lis 2009, 10:32

>>Podobały mi się 3-4 zestawy

Może wpisał byś trochę pozytywów i poznali byśmy przy okazji Twój gust ?

=>Frank, 8 Lis 2009, 09:17

>Dwa cytaty:

>"Najlepszy dźwięk: Wilson Audio, DCS i ARC oraz Acient Audio."

>

>"totalna porażka Ancient Audio - wrzeszczący system wyrzucił mnie z pokoju"

>

>

>I komu wierzyć,trzeba było samemu pojechać i posłuchać.

Tu masz typowy przykład powiedzenia o Polakach w wersji ekstremalnej

Gdzie jeden Polak to dwa zdania ;)

Na mnie największe wrażenie zrobiły systemy najtańsze: Rega, WLM, Creek/EPOS.

Super dźwięk za rozsądne pieniądze.

Z rzeczy egzotycznych fajne są wielkie Lowthery w pokoju Markowa, napędzane końcówką Yamamoto.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.