Skocz do zawartości
IGNORED

CDeki DENONA które warto kupic.

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

rafal735r, dzieki za przestroge bo podobal mi sie z wygladu ten 755ar, wie ktos moze cos o DCD500AE ? Albo 1500AE ? Bo to juz chyba nie jest stara szkola denona (gladko,cieplo i powoli)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

witam wszystkich,skoro mowa o denonach to mam pytanie czy warto kupić dcd 1650 za 1300zł ,czy to drogo,poproszę o fachową poradę

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

nergal666666, 4 Gru 2009, 16:55

>witam wszystkich,skoro mowa o denonach to mam pytanie czy warto kupić dcd 1650 za 1300zł ,czy to

> drogo,poproszę o fachową poradę

Jeśli chodzi o ten co obecnie wystawiony na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to bardzo drogo, nie ma dokumentów, pochodzenie nie znane, na pewno rozkręcany i na dodatek uszkodzony przedni panel, z takie pieniądze można znaleźć spokojnie ładną sztukę od pierwszego właściciela na ebay-u.

Ukryta Zawartość

>dzieki za przestroge bo podobal mi sie z wygladu ten 755ar, wie ktos moze cos o DCD500AE

>? Albo 1500AE ? Bo to juz chyba nie jest stara szkola denona (gladko,cieplo i powoli)

Fakt, 755AR jakos tam wyglada (choc wole starsze), tesknie tylko za 2 rzeczami ktore w nim byly. Pokretla do przezucania utworow i CD-Textu. Reszta to przeszlosc.

500AE chyba jeszcze gorszy od 755AR. 1500AE juz wiele lepszy, ale nie wiem jak gra.

Ja w kazdym badz razie narazie bede stawial na starsze klocki. Szkoda kasy na nowe pudla z niskiech polek.

?👈

nergal666666, 4 Gru 2009, 16:55

>witam wszystkich,skoro mowa o denonach to mam pytanie czy warto kupić dcd 1650 za 1300zł ,czy to

gdyby to był 1650SR to by to była nadzwyczajna okazja.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

JMG, 4 Gru 2009, 02:24

>Troszkę kiedyś handlowałem Denonem i po kolei moge polecić

>DCD-825 model na rynek UK. Doskaonały audiofilski tani cd.

>DCD-1290 poprawny

>DCD-2700 Dobry dźwięk. Bardzo solidny. Elegancki wygląd. Praktyczny ergonomiczny.

>DCD-3000 i DCD-S10 To w zasaddzie jedno i to samo. Bardzo doby dźwięk. Odpowiednik Marantza CD-17 KI

>jeżeli chodzi o klasę brzmienia. W zasadze przedsmak Hi_End

>

>Odradzam DCD-1015 Bardzo awaryjny i niezbyt udany choc dźwiekowo nie najgorszy

>DCD-715,725 marny dżwięk

Hmm. Ciekawi mnie co było niezbyt udanego w Denon dcd 1015? Byłem użytkownikiem tego denona przez jakieś dwa lata a potem jeszcze dłuuuuuuugo grał u następnego nabywcy i przez ten cały czas nie było z nim najmniejszych problemów. Dźwięk moim zdaniem jeden z lepszych jaki był oferowany w swojej klasie i przedziale cenowym. A na brytyjski to był produkowany nie dcd 825 tylko dcd 835 który grał ponoć bdb ale mułowato. Z cd denona mogę polecić od siebie gdyż też posiadałem tak więc go słuchałem dcd 1450. Teraz użytkuję denona dvd 5000 i to jest dla mnie rewelacyjne cd. ;) Pozdr.

nergal666666, 4 Gru 2009, 16:55

Cena jest taka sobie. Moim zdaniem max 1100 zł. Na ebay.de ceny do 200 euro.

dzięki za rady ,czyli za tą cenę nie warto

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

i jeszcze jedno pytanie ,jeżeli któryś z szanownych forumowiczów ma na sprzedaż przyzwoitego denona w niezbyt wysokiej cenie to chętnie wysłucham propozycji [mogą być też jakieś soniaczki es]

Micke13 miał (ale czy ma,tego nie wiem)do sprzedania DCD1015,było w ogłoszeniach,ale znikło.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Jednak przeoczyłem :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

ten cd ma coś nie tak z tacką [1015] ,myślałem raczej o czymś do 1000 zł w bdb stanie technicznym i wizualnym ,dodam że mam w posiadaniu denona dcd-580 by Piotrek608 po niezłym tuningu i chciałbym jeszcze jedno żródło które zagra przynajmniej na tym samym poziomie

>ten cd ma coś nie tak z tacką [1015] ,myślałem raczej o czymś do 1000 zł w bdb stanie technicznym i

>wizualnym ,dodam że mam w posiadaniu denona dcd-580 by Piotrek608 po niezłym tuningu i chciałbym

>jeszcze jedno żródło które zagra przynajmniej na tym samym poziomie

Moj kumpel ma DCD-580, tyle ze oryginal. Do 980 nawet nie ma podejscia. Ile chcesz za tego przerobionego 580?

?👈

W sprawie tej zacinającej się tacki DCD-1015 pisałem już z Piotrkiem608, mówił że w ramach przeglądu i tuningu odtwarzacza usuwa takie usterki. Pisał mi że to po prostu smar dostał się w mikrostyki czy coś takiego, nie wiem, nie znam się na tym, ostatni raz lutownicę w podstawówce trzymałem w rękach, to nic tam nie grzebałem ;) Nie jest to jakieś strasznie uciążliwe, ot, po prostu tacka wyjeżdża i nie zatrzymując się zamyka automatycznie, trzeba szybko wcisnąć przycisk open/close parę razy zanim raczy się zablokować ;)

I love the sound of crashing guitars

• 1 miesiąc później...

Wszystko zależy od ceny i jego stanu. Ostatnio na Allegro ceny starych klocków są po prostu chore - zresztą chyba sam wiesz :) A czy 1460 zagra wyraźnie lepiej od 980 - nie sądzę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak nie to ja Ci mogę sprzedać mojego po gruntownym tuningu za 2200zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

1015 to smieciowy zabytek,ktory gra syfiasto,płasko,bez barwy,tragedia jednym słowem.1450 i 1550 to juz zacna seria,dzwiek duzo lepszy od dzisiejszego 700 i 710 pod kazdym wzgledem.Porownywałem ostatnio.A 1500 to nasteca klockow 1450,1550 wiec powinien byc niezly.

Tench, 3 Lut 2010, 23:15

>Rafal kup cedeka dcd3000 i Twoje poszukiwania Cd sie zakoncza. Chyba ze bedziesz mial ladna okragla

>sumke do wyadania na nowy;) Pamietasz jak doradzales mi wzmak na audio.com.pl:D?

DCD3000 chyba staruszek?

Jaki wzmak? Nie pamietam. Chyba dawno to bylo, 2 lata tam nie pisze. Pewnie cos z PMA x60.

?👈

czy ja wiem czy staruszek? Wyglada nienajgorzej

Ukryta Zawartość

Produkowany z latach 95-96, w srodku siedzi to samo co S10 i do tego laser dostepny za 50zl.

Ukryta Zawartość

Ano sluchawkofony mnie pochlonely.. a paczek i mpa nie chce mi sie wystawic, nie chce mi sie pakowac w kartony.. to sobie czasem pohalasuje nimi... W słuchawkach moge siedziec kilka h przegladajac neta... jakbym mial siedziec kilka h w sweetspocie patrzac sie na sciane to bym predzej usnal albo popelnil sepuku z nudy;) No i akustyka tez odpada, Moze kiedys.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.