Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  147 członków

Kenwood Klub
IGNORED

Klub Kenwooda

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się domyślam, że CD. Jednak są forumowicze dla których źródło może być różne, a CD co najwyżej jednym z nich.

Nie zmienia to jednak tego, że bardzo chętnie bym się wprosił na jakiś odsłuch z Kenwoodem L-A1 w roli głównej. I z takim życzeniami dla siebie i forumowiczów z klubu Kenwooda pozostaję tuż przed Świętami Bożego Narodzenia i Nowego Roku 2010. Wszystkiego najlepszego życzy HM69.

Na alledrogo kolejny raz pokazał się bardzo wysokiej klasy wzmacniacz Kenwooda z dobrego okresu. Dla potrzebujących dużej mocy jak znalazł.

http://www.allegro.pl/item860469392_kenwood_ka_1100_d_top_model_w_super_stanie.html

• 4 miesiące później...

Dopisuję się ze wzmakami KA-7300 i KA-405 oraz tunerem KT-7500 (fenomenalny).

Poluję na KA-9100 - jakbyś ktoś coś słyszał, że jest gdzieś do wzięcia, to będę zobowiązany.

Niewiarygodne jak te wzmaki grają - niesamowite piece :-)))

• 4 tygodnie później...

panowie poszukuje pilnie serwisówki do KENWOOD DA-9010 (integra z dacem), mam problem z sekcją zrodeł i bez serwisówki nikt mi nie chce tego naprawic;/ moge zaplacic. prosze o kontakt mailowy (jak w O MnIE). z góry dziekuje.

Miesiąc temu nijaki zafop@ deklarował swoje zobowiąznie za informacje o wzmacniaczu Kenwooda KA-9100. Informacje otrzymał odwrotnie już 2h po zapytaniu. Ale jakoś do tej pory z deklarowanego zobowiązania nici. Ani dziękuję ani pocałuj mnie w dupę.

• 2 tygodnie później...

Panowie, jakby ktoś był zainteresowany KENWOOD-em KA-7300 , to proszę o kontakt na priva.

Niestety, małżonka, jakkolwiek wyrozumiała, to zadała wielce znaczące pytanie : "po co Ci dwa takie same kloce"? - w związku z zakupem KA-9150.

Oczywiście, wybaczyłem jej totalny brak wyrozumiałości, ale dla zagwarantowania naszego szczęśliwego pożycia małżeńskiego muszę się go pozbyć ;-(

Wzmak jest w niemal idealnym stanie (niemal, bo w końcu ma prawie 30 lat) - zainteresowanym fotki wyślę na maila.

• 2 tygodnie później...

http://www.allegro.pl/item1093779922_znakomity_kenwood_kx_1100_hx_stan_idealny.html

Zdjęcie na aukcji identyczne jak zamieszczone wyżej...

Czy to kolega z forum pozbywa się tego szpulkowca?

Pozdrawiam, Rafał

• 5 miesięcy później...

Panowie, mam takie pytanie: czy ktoś zna kolumny Kenwood'a z serii KL? Konkretnie chodzi mi o KL-444 - warto się tym interesować? Chciałbym spróbować dużych membran basowych, i podobno innej jakości basu. Czy warto?

Z góry dzieki za podpowiedzi.

Powrót po dłuższej przerwie...

• 2 tygodnie później...

http://allegro.pl/znakomity-kenwood-kr-8340-super-okazja-i1366411511.html

wysłałem prośbę o zdjęcia, ale bez odzewu. Gość pachnie oszustem.

Tu kolega chyba trochę odjechał, mimo zmiany ceny o 100pln w dół

http://allegro.pl/kenwood-ka-9100-vintage-high-end-i1366385937.html

Pytanie do zafopa - ile dałeś za wzmacniacz? (jeżeli niedyskretne) to na pw

• 2 miesiące później...

Panowie, mam takie pytanie: czy ktoś zna kolumny Kenwood'a z serii KL? Konkretnie chodzi mi o KL-444 - warto się tym interesować? Chciałbym spróbować dużych membran basowych, i podobno innej jakości basu. Czy warto?

Z góry dzieki za podpowiedzi.

Witam,

Kwestia już dosyć stara, ale odpowiem: odradzam. Sugerowałbym zainteresowanie się wyższymi modelami - 888 lub 999. Te już na pewno zagrają. Miałem KL-888S.

Przy okazji chętnie wpiszę się do klubu z moim małym zbiorem:

KA-1100D

KA-3300D

DA-9010

DP-3300D

DP-1100SG

DP-990SG

DP-8010

DP-8020

DP-X9010

KT-1100

KT-3300D

KT-7020

KT-6050

KX-1100HX

KX-9010

KX-9050S

Pozdrawiam wszystkich ceniących produkty Kenwooda!

Ty ... :):)

pozazdroscic ja posiadam -kt1100d

licytuje -kx1100hx

probuje znalezc -ka1100 lub ka3300 i ge1100

pozdro raman

Dzięki za uznanie :)

Zapomniałem jeszcze o KD-770D :)

Niektóre modele mam zdublowane, GE-1100 miałem w idealnym stanie, ale nie używałem i "poszedł do ludzi".

Gdybym mógł jakoś pomóc, pisz na priva.

Pozdrawiam,

Bardzo udany model kenwooda

http://allegro.pl/kenwood-ka-2200-i1484469164.html

Bardzo fajna kontrola,wypasiony preamp gramofonowy i naprawde spora moc

Byłem kiedys w jego posiadaniu,mile wspominam,ale chwalenia ka1100 czy 3300 nie rozumiem troszke, 2200 bije je na głowe.

Pozdrawiam

kupilem kx1100 hx tanio ale ma jeden mankament ,to znaczy kieszen z kazdej strony trzyma sie na dwuch bolcach (plastikowych) i z jednej strony jest jeden zlamany (kieszen otwiera sie troche dziwacznie) i moje pytanie czy ktos moze posiada taki model na czesci albo wie z jakiego innego modelu kieszen moze pasowac

pozdrowienia

a i ps

chce kupic ka1100sd ,moze wiecie ile warto dac za niego

Edytowane przez adamskladak
  • 1 miesiąc później...

kupilem kx1100 hx tanio ale ma jeden mankament ,to znaczy kieszen z kazdej strony trzyma sie na dwuch bolcach (plastikowych) i z jednej strony jest jeden zlamany (kieszen otwiera sie troche dziwacznie) i moje pytanie czy ktos moze posiada taki model na czesci albo wie z jakiego innego modelu kieszen moze pasowac

pozdrowienia

a i ps

chce kupic ka1100sd ,moze wiecie ile warto dac za niego

W Polsce - do 600 zł za bardzo dobry stan techniczny i wizualny.

Pozdrawiam,

• 1 miesiąc później...

Dopisuję się do klubu Kenwooda z 30 letnią zabawką. KENWOOD KA-6100. Nagłaśnia u mnie bez problemu ok 36 m2 przy użyciu 2 x Koda SL-800F i 2 x Tonsil Fenix II. Przepiękny wygląd i brzmienie. Amplituner VSX-917 jedynie może teraz służyć jako źródło sygnału dla Kenwooda, mimo podobnej mocy w stereo Pioneer nawet nie zbliża się jakością ani dynamiką dźwięku do 30 letniego wzmacniacza.

post-35496-0-02965400-1307768263_thumb.jpg

post-35496-0-83729700-1307768299_thumb.jpg

post-35496-0-45125700-1307768312_thumb.jpg

• 4 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.