Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam głosników

hubert077

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem własnie amplituner SONY STR-GX311 :

-regulacja tonów bass /bas/

-regulacja tonów treble /sopran/

-tryb pracy stereo

-wejścia liniowe: TAPE1, TAPE2, CD, TV

-wejścia gramofonowe: 1x PHONO

-tuner cyfrowy 2 zakresy AM i FM w oryginalnym paśmie 87,50-108,00MHZ

-programowanie do pamięci stacji radiowych 30 STATION MEMORY

-wyszukiwanie AUTO/MANUAL

-tuner FM z RDS-EON /PTY, TA, NEWS, INFO/

-możliwość ręcznego wprowadzania nazw stacji radiowych w przypadku braku RDS`u

-różne tryby wyświetlacza

-bardzo czytelny wyświetlacz DIGITAL

-możliwość pracy z kolumnami o impedancji od 4 – 16ohm

-możliwość podłączenia dwóch zestawów kolumn A, B

-moc znamionowa urządzenia 2x60W RMS (8ohm)

-budowa wzmacniacza klasyczna z 4 tranzystorami (SANKEN), dwa na kanał

-zatrzaskowe terminale do kolumn

-wejścia/wyjścia typu CHINCH (niklowane)

No i teraz szukam do tego ampli jakichs kolumn(uzywanych,bo z kasa krucho)Gdzies za ok.500-530zł(możliwe że sie powiekszy,ale na teraz jest tyle)...Pokój 12-14m2 słucham trance techno hardcore techno tam gdzie bas jest bardzo wazny...

Pozdrawiam i prosze o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/58790-szukam-g%C5%82osnik%C3%B3w/

No tak ale nie polegaj tylko na opiniach ludzi z forum, posłuchaj wcześniej. A jble są w media marketach, więc nie musisz szukać stricte audio sklepu, by móc przed ew. zakupem posłuchać. :-)

Tu sprzedający zaprasza do cenowych negocjacji więc powinno się jeszcze trochę urwać z tej kwoty:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Basu nie zabraknie,oj nie,swego czasu walczyłem dzielnie z basiskiem avance'ów i...poległem.

No ale wymagania co do najniższych częstotliwości pewnie mamy różne bo i różnej muzyki słuchamy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

l'enfant sauvage

Miałem STR GX315, czyli nieco późniejszy model, technicznie jednak bez zmian. Nie był zbytnio wymagający pod względem obciążenia, choć preferował kolumny 8 ohmowe, więc takich radzę szukać. Po prostu na 4 ohmowych mocniej się grzał i przy pewnej imprezie nawet wyłączył (zabezp. termiczne). Jeszcze dobra rada: stanowczo radzę przepinać przewody NA WYŁĄCZONYM urządzeniu, gdy padnie procesor, nie będzie dla niego ratunku.

octavarium

Słuchałem kiedyś Avance ale model 509 i jak dla mnie basu bardzo brakowało. Poza tym kolumienki bardzo przestrzenne, z dużą sceną i masą detali. Bardzo dobra alternatywa w tej cenie jeżeli ktoś przedkłada muzykę nad łomot.

Do techno, trance w podanej cenie i do podanego metrażu to raczej kolumny podstawkowe. Optymalne byłyby JBL E30, albo coś z Paradigma czy Monitor Audio, ale w tej cenie to ciężko.

R99, 22 Paź 2009, 21:03

Ja "pięćset-trójek" też słuchałem...przez pięć lat w swoich 14m2.,niewiele ale można powiedzieć,że tak z grubsza się orientuję;)

Rzadko gościła u mnie muzyka trance,techno...prawie wcale,jednak u kilku wykonawców przewijały się elementy syntetycznego beatu:Chemical Brothers,Bjork,Cypress Hill...w momentach łomotu z niskim basem był dobry kontur a przy tym zdrowe łupnięcie,kompletnie niczego tam nie brakowało,dla fana tego typu muzyki w moim odczuciu jak znalazł.

l'enfant sauvage

hubert077, 21 Paź 2009, 20:22

>Byłbym OGROMNIE wdzięczny,gdybyście podawali mi linki do głosników wystawionych na allegro...;)

>Bardzo prosze...

ale jaja :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.