Skocz do zawartości
IGNORED

sprzęt a płyty CD

Gość Fred_Standart

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Fred_Standart

(Konto usunięte)

Czy zdaża sie Wam, że chcecie czegoś posłuchać a tak naprawde wszytko co macie w domu osłuchało się Wam na maxa? Nawet posiadanie super hi-fi nie zacheca do wkaładania płyt które sie calkowicie znudziły. Skąd wtedy bierzecie pomysły na nowe cd tzn jak wyszukujecie sobie nowych ciekawych wykonawców, ktorych album kupujecie?

https://www.audiostereo.pl/topic/5890-sprz%C4%99t-a-p%C5%82yty-cd/

Ja mam taką metodę. Idę do płytoteki ( to taki ogromny pokój , 15 metrów od mojego biurka),

otwieram lisowo jedną z 40 szaf i również losowo otwieram szufladę, lisowo zagłębiam rękę w płytach i zaczynam je przerzucać - po kilku minutach - zawsze - mam to co chcę :-)

Gość Fred_Standart

(Konto usunięte)

To masz dobrze. Ja niestety nie mam aż tylku płyt ale chciałbym jakieś nowe kupić. Tylko problem w tym, że poprostu nic mi nie przychodzi do głowy. Nie wiem jaką płyte sobie kupić. Moze coś doradziś? Interesuje mnie muzyka instrumentalna, może byc z chórami itp. Mysle, że zrozumiesz :)

Ja mam ten problem, że interesują mnie tak różne gatunki muzyki, że idąc do sklepu z płytami nigdy nie wiem na co się zdecydować. Jak wybiorę coś z muzyki pop tak zaraz sobie myślę, że może jednak lepiej kupić coś z klasyki albo z jazzu. To jest dla mnie poważny problem. Często więc robię tak, że staram się szukać okazji cenowych w ramach moich zainteresowań i kupuję to co w danej chwili jest przecenione lub po prostu w dobrej cenie. Kiedyś ta metoda była dobra jedynie na zachodzie bo u nas nie było tego typu okazji ale teraz zdarzają się.

Generalnie jest to metoda na podjęcie decyzji w sytuacji kiedy mam ochotę coś sobie kupić a kompletnie nie wiem co w danej chwili chciałbym.

fadeover>

Czy mozesz powiedziec ile ta plytoteka zawiera plyt...:)

Bruner>

Moze wejdz na strone jakiegos sklepu internetowego. Tam masz mozliwosc przesluchania probek plyt. Mysle ze wtedy wybierzesz cos dla siebie. Polecam multikulti czy jakos tak. Maja tam wiele interesujacych plyt. Tylko niestety drogo. Ale moze znajdzisz gdzies te plyty taniej.

> Fred

A jakiej muzyki słuchasz generalnie. Bo są też ludzie, którzy ciągle poszukują nowych "dźwięków" i "brzmień" czyli wrażeń a wcale nie muzyki. Natura ludzka jest bardzo niespokojna a dodatkowo lubi się buntować i szybko się nudzi. Myślę, że jest to problem wielu z nas.

Pzdr.

>Fadeover, rozumiem,ze 15k CD stoi/lezy/ w firmie.

Jak dla mnie wiekszym problemem jest nadmiar muzyki,niz jej niedostatek :

1.frustracja- czego by tu posluchac ?

2.sluchanie po lebkach- bo np nie jest to ten najlepszy album muzyka/grupy, filharmonii../

3.z uplywem lat coraz gorzej /z wrazliwoscia muzyczna, sluchem ,tolerancja rodziny, itd/

4.chroniczny niedoczas- a jest tyle innych pieknych alternatyw. Chociaz poki co ,w dlugie zimowe wieczory :)

Gość jah roots music

(Konto usunięte)

.....no wlasnie tez mialem taki ostatnio okres,ze moje ulubione plyty troche mi sie osluchaly....a jakos z ulubionych wykonawcow nikt ostatnio niczego nie wydawal....to pomyslalem sobie.....ach biore karte kredytowa i jade na miasto...zobaczymy co znajdziemy.....

.....no i akurat trafilem ze pewien sklepik z cd i dvd rozwiazywali,a w zwiazku z tym proponowali calkiem niezle ceny....

lazilem ,patrzalem ......no i kurde.....troche sie do koszyka nazbieralo......skusilem sie na marleya..legend de luxe version (jedna z moich ulubionych plyt wszechczsow)....wersja zajebista -dwie plyty oraz kupa materialu na dvd...prawdziwy skarb dla fanow.......

na drugi rzut poszlo dvd z Suede.....lubie kapele......troche pedalska.......ale muza swieza i ok.....a skladanka i wszystkich dotychczasowych teledyskow to przyjemnosc dla ucha i oka....

na trzeci ogien.....norah jones.....dvd i cd......malo znam popatrze i poslucham to sie ustosunkuje....laska ladna ,moze troche sprawia wrazenie przetraconej kijem.....ale chyba spiewac umie....to sie przyjemnie poslucha i popatrzy.....

na zakonczenie dopchalem do kosza najnowsze dvd ze stingiem.....hmm fanem nie jestem.....ale milo sie slucha...

no i na zakonczenie cd morcheby.....no i wlasnie leci mi ta muza do ucha.......klimat fajny......moze nie rzuca na kolana,ale jest ok...

no i tak wlasnie jestem lzejszy o jakies 500 zl........ale w przyszlym tygodniu ide na na chorobowe,to bedzie co w domu do roboty.......

• 1 miesiąc później...

Jest jeszcze taka metoda oparta na zasadzie podglądania. Idziesz w odwiedziny do kolegi lub koleżanki i patrzysz co ma na półce z płytami. Następnie pożyczasz i ewentualnie kopiujesz chociaż to wykroczenie -bardzo dobra metoda i bardzo przyjemna, bo połączona z podtrzymywaniem kontaktów towarzyskich :)

a przy tym bardzo tania. Niestety kumple, koleżanki, znajomi i ciocie i wujkowie nie mają wszystkiego co być może mogłoby się nam spodobać. Druga wada to, że najczęściej te CD które mają są już porysowane. Trzecia -masz same kopie, i żadnych oryginałów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.