Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny używane do ok. 3500 pln

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

...bardzo blisko założonego przedziału sa eposy M22i (czarne nowe z hifi.pl) lub np. spendory S5 z Wlk Bryt. też nowe - jakieś opinie o nich w kontekście wcześniej przytoczonych propozycji?

pzdr

>>Z czym słuchałeś? Moje wrażenia i jeszcze kilku osób razem słuchających są zupełnie odwrotne.

Z vincentem 226 mk2 i arcamem cd17...

>>to w takim razie z jaka elektronika ikony maja tłustą srednice , bardzo prosze o odpowiedz

też chciałbym to wiedzieć i wcale nie ironizuję po prostu jestem ciekawy bo wzmaków z wyeksponowaną mocną średnicą nie ma chyba dużo

>>...bardzo blisko założonego przedziału sa eposy M22i

popieram są fajne ale jak każde muszą się spodobać w trakcie odsłuchu / potrzebują wzmacniacza z przytupem żeby basu nie było za mało bo bas mają dość specyficzny

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

u mnie 816 grają z Creekiem Destiny wzmacniacz + CD i wcale nie gra to ani ostro ani też nie ma buczącego basu, Focale 816 to naprawdę świetne kolumny dla ludzi którzy lubią dynamiczny jasny dzwięk, czystą i szczegółową górę i nisko schodzący bas no i ładną scenę, przed zakupem słuchałem Monitor Audio, KEFy, Eposy (wszystkie w podobnym zakresie cenowym) i Focale zagrały najlepiej dlatego je wybrałem. No i mają jeszcze jedną zaletę która ma dosyć istotne znaczenie gdy mieszka pod jednym dachem z kobietą, te kolumny wyglądają rewelacyjnie :)

nie sluchacie a gadacie porownywanie dali ikon 6 do chorusow 816v to chyba zart,z czym wy sluchaliscie tych chorusow ze takie glupoty wpisujecie,sluchalem jednych i drugich w roznych zestawieniach i musze powiedziec jedno chorusy sa przynajmniej o dwie klasy lepsze od tych ikon6 i to pod kazdym wzgledem,tu wogole nie ma co porownywac to inne polki

Ja tez szukałem jakis monitorów i za długą namową robixa kupiłem proac response 1sc. Nie chciałem ich kupowac bo:

- Bo to proac i byłem wcześniej delikatnie mówiąc zniesmaczony serią studio

- Małe przetworniki myslałem ze basu nie bedzie wcale (mam grubo ponad 20 metrów)

Mówię chu... kupie w ciemno. Podłączyłem i szczena mi opadadła jest muzyka i bas i dzwiek jak z nie małych podłogówek z ogromną przestrzenią. Nie wiem jak zrobili te kolumny jakies czary mary....

Staszek_s, 17 Lis 2009, 14:53

>Ignac, może te harbethy czarne za 4 tys to dobra opcja?

>A'propos: słuchał ktoś harbethów serii 7 z linnem?

>pzdr

czarne harbety za 4 tys ? które ?

Czarne chodzą taniej ok 4 tys a za białe trzeba dać 2 tys więcej i to mnie uświadamia że rasizm dalej niestety jest w kazdej dziedzinie naszego życia. Na dodatek dzisiaj na przystanku usłyszałem głupi dowcip:

Wiecie czym sie różni murzyn od opony.... tym ze jak się nałoży na oponę łańcuchy to nie rapuje.

Albo obejrzyjcie sobie jakis amerykański film z czarnoskórym aktorem. Zawsze pierwszy ginie murzyn.

Ciężej jest sprzedać czarne kolumny niz w okleinie np wenge czy polisander czemu ????

Mr.Engineer, 17 Lis 2009, 17:15

>Bo+ zjaebiscie brzydke sa , chuju.

Chory człowieku odstaw leki/komputer i do doktora!!!

Autor: XYZPawel O mnie » Ignoruj » PW »

Data dodania: 2009-10-04 16:37:05

Stat: 616 / 3807 / 0

IP: 6963f7d28e17f72

Autor: Mr.Engineer O mnie » Ignoruj » PW »

Data dodania: 2009-11-17 14:07:26

Stat: 32 / 46 / 0

IP: 6963f7d28e17f72

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Ignac, te z ogłoszeń na forum i na hifi.pl... Są czarne i są aktualnie w Brukseli, więc odsłuch odpada... stąd było moje pytanie o harbeth plus linn, czy to zagra czy zanudzi :)

pzdr

proac 1sc - kapitalne, kolorowe monitorki, lekko podkręcone :)

proac studio 100 - dźwięk "większy" od 1sc, mam wrażenie że pasmo bardziej wyrównane, fajny, szybki bas,

proac studio 1 - starszy brat studio 100, takie same zalety.

eposy m22i - w takiej cenie okazja! u mnie w 15 metrowym pokoju się nie zadusiły - nie ma zatem obaw.

cholera - tyle fajnych kolumn :)

a może z innej beczki - APS IO ?

pozdr.

Ł.

>te fokale nowe graja do bani , ja nastepnego dnia chcialem je oddac .

Jak dla mnie nic głupszego niż oddawanie kolumn po jedym lub kilku dniach słuchania...

no to w koncu kupiłem - harbeth hl-k6. granie bez podbijania, koloryzowania , upiekszania i naper...nia. wciskasz PLAY i gra, poprostu gra. nastepne bedą 7-mki, lub zmiana elekroniki np. na naima

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.