Skocz do zawartości
IGNORED

Salony we Wrocławiu

FinalCell

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie znacie salony audio

COMBIT

adres: ul. Powstańców Śląskich 118

53-333 WROCŁAW (dolnośląskie)

(071) 336-52-67

VISATEX

adres: ul. 1 Maja 7A

50-079 WROCŁAW (dolnośląskie)

oprócz tych bo nie moge odsłuchać dynaudio,tannony,usher,Diamond. ale wiem że usherów niema we wrocławiu

https://www.audiostereo.pl/topic/5990-salony-we-wroc%C5%82awiu/

Problem polega na tym, że wymieniłeś wszystkie "salony" we Wrocławiu. Takich badziewi jak Zuber nie biorę pod uwagę. Za to we Wrocławiu znajdziesz znakomitą grupę osób sprowadających towar z Niemiec w odpowiednio niższych cenach.

a nie wystarczy ci sie przejsc na giełdę na Robotniczą? z tego co wiem to "wystawiaja" sie tam, przynjamniej kiedys tak robili. Co do Ezitu stoi tam gdzie stał tylko ze juz to jest CentrumSony i z innych marek to maja JM Laba. pozdrowka

P.

Jeśli Exit to to zaraz za Bankiem Wielkopolskim (po lewej stronie ulicy idąc od PLacu Kościuszki ulicą Kościuszki w stronę Legionów) to nie ma tam po co zaglądać, nie mają nic ciekawego.

Dynaudio możesz odsłuchaćchyba tylko w Combicie (ja tam słuchałem miesiąc temu modelu Studio 72)

W Zuberze na Kościuszki można posłuchać B&W 603 (ponoćstrają się trzymaćna stanie bo im sachodzą, ale miesiąc temu jeszcze nie mieli)

W RTV&AGD na Bielanach i w Koronie stoją Jamo Concert 11 przecenione na 4000zł za sztkę, myślę żę jeszcze by zeszli.

Tannoye widziałem albo w Zuberze, albo w M&M, nie pamiętam (ale tylko niskie modele)

W M&M przy Bielanach, w pokoju odsłuchowym na piętrze stoją również 2 wyższe modele Elac`a (te z grzybem).

Ponoć w Astrze ktośma stoisko z ciekawym sprzętem ale bez możliwości odsłuchu (nie sprawdzałem)

Po za tym cienizna. Jeśłi chcesz czegoś posłuchać trzeba jechać : Poznań, Katowice, Kraków, Warszawa - niestety daleko.

Trudno wnieść coś nowego - jeden z bagaznikowych importerów kiedyś powiedział, że Wrocław jest głuchy i po liczbie salonów ze sprzetem z prawdziwego zdarzenia byłoby w tym dużo racji. Przy okazji ostatniej "słuchanej imprezki" zastanawialiśmy się nawet z dwoma kolegami, czy rzeczywiście ludzi którzy podchodza do słuchania muzyki poważnie jest we Wrocławiu i okolicach tak mało. Ponieważ wymiana myśli na temat sprzętu i muzyki najprzyjemniej odbywa się właśnie w czasie słuchania muzyki w dobrym wykonaniu i na dobrze grającym systemie to... - kto tu (na forum) jeszcze jest z Wrocławia?

(Z tego co wiem od Osieka to między innymi - kierownik zamieszania:)

Zegarmistrz - tu jest sporo osób z Wrocławia (m.in. ja) - zatem Wrocław taki głuchy nie jest. Wystarczy spojrzeć na ilość imprez muzycznych.

Ten temat (salony audio) był już na forum wałkowany wielokrotnie, w sumie szkoda powtarzać. Mogę tylko powiedzieć, że wstyd mi za jedno z największych miast i centrów kultury w Polsce. Tym bardziej wstyd, gdy widzę ogłoszenia salonów działających w znacznie mniejszych ośrodkach.

Kubeł - apropos mniejszych miast - fakt nawet Combit to teraz taki "Wałbrzyski desant". Ostatnio trochę się rozpędzili i mają sporo ciekawych klocków. Cała ta sytuacja może wynika z tego, ze wieczorem można się dobrze pobawic w mieście i ludzie nie mają czasu (albo siły) słuchać muzyki w domu;)

Nie w tym problem, bo kupujących w MM na tym forum chyba brak, jak również słuchających CD-Rów. Większość sprzętu jest z Niemiec, F czy UK. Nie wytrzyma takiej konkurencji sklep płacacy podatki, lokal itp. Dawny Combit to głównie komis i sprzęt na zamówienie. Visatex TV i KD a dodatek coś do słuchania

Obawiam się vanvideo, że co do MM i CD-R to tak nie jest do końca (ćśśś... wróg słucha ;). A co do istniejących resztek salonów - na bezrybiu i rak - ryba. Second hand zawsze jakoś we Wrocławiu szedł nawet ten tłusty - Skoczek - wieczny pośrednik, czy lampy i różne inne cudeńka od Wiktora. Kiedyś zaopatrzyłem się w ten sposób w przetwornik Dac in the box Audio Alchemy - to był wypas! Niestety przekonałem się o tym dopiero jak go sprzedawałem bo dedykowany kabelek miał uszkodzony filtr pasywny i zaczęło grać dopiero po podłączeniu czymś innym - ech łza się w oku kręci.

No tak... zagapiłem trochę i dopiero teraz wszedłem na twoją stronę www. Kiedyś byłem stałym klientem Hi-End Pubu (ekipa ze szkoły na Tęczowej) i to był mój pierwszy kontak z czymś z innej bajki - to te same Heybrooki w "o minie"? W każdym razie chylę czoła Mistrzu.

Cieszę się, że ten klub jeszcze ktoś pamięta :))

> REGA - decyzja o kupnie padła w wariacki sposób, w godzinę, bez słuchania. Maiłem kiedyś, właśnie w tym klubie Rega Planar 3, wiec firma mi znana. Przeczytałem jakieś porównanie Meridiana z Rega i zadzwoniłem. Nastepnego dnia stał w domu. Nie mogę jeszcze napisać opinii, ponieważ jest ona przeznaczona do wzmaka słuchawkowego i HD 650. Walczę teraz z kabelkiem i podłączam co mi wpadnie w rece. Do tej pory najlepiej gra z Albedo srebro i Reson. Niestety mam takie mieszkanie, że jest bez znaczenia jaka kasę zaiwestuję w sprzęt i tak to nie zagra. Warto czasami uswiadomić sobie taka sytuację i opuścić i pozostać przy słuchawkach

Widzę, że wraca "wątek wrocławski". Kiedyś już padła na forum propozycja urządzenia spotkania, niestety nic z tego nie wyszło. A jest we Wrocławiu grono starych wyjadaczy. Kto nie zna (choćby ze słyszenia) Hi-End Pub... Od Wiktora miałem swoje pierwsze "prawdziwe" interkonekty: Tara Labs RSC CD - to był rok '96, lub początek '97, zupełnie inne czasy, łza się w oku kręci.

Van, mowa o Rega Planar? Ciekaw jestem twojej oceny nie tyle jakości brzmienia, co jakości i estetyki wykonania obudowy. Nie masz zastrzeżeń do wszędobylskiego plastiku? Pojawiają się takie zarzuty.

Rega Planar 3, to był gramofon. Pytasz pewnie o Rega Planet CD.

Czytałem kilka recenzji o kłopotliwym wkładaniu, czy wyjmowaniu płytki, ale mnie to jakoś nie dotyczy.

Podobnie padło stwierdzenie, że można uszkodzić laser, ale chyba nie płytą tylko szyjką od flaszki, ale tam nie polewam.

Ogólnie jest ładny mimo że plastikowy, a że nie otwiera się na siłownikach to już tylko sprawa ceny. Za te pieniądze takich cudów nie ma. Nie dam za Ikemi 9kz tylko dla cudownie otwieranej kieszonki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.