Skocz do zawartości
IGNORED

Amerykanie robią nas w konia-reaktywacja

Jaro_747

Rekomendowane odpowiedzi

>muls, 25 Maj 2010, 11:09

>jak na razie to bumar lezy.dał ciała z czołgami w malezjji.zaplaci parenascie mln dolarów

>odszkodowania i padnie.

Wokół Bumaru toczą się jakieś dziwne i mocno tajemnicze machinacje. Nie zdziwiłbym się, gdyby komuś bardzo zależało na rozłożeniu tej firmy.

Jestem Europejczykiem.

Nie chciałbym po raz kolejny wskazywać na poważne braki w wiedzy. Tym razem na temat naszego przemysłu zbrojeniowego.

A może nasz PiSSowski patriota woli rozpieprzyć polskie firmy i kupować wszystko u Amerykanów (wzorem niejakiego Poncyljusza).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 25 Maj 2010, 11:36

>Nie chciałbym po raz kolejny wskazywać na poważne braki w wiedzy. Tym razem na temat naszego

>przemysłu zbrojeniowego.

Aha... to kto rządzi zbrojeniowym rulezem? Może Doktor Irena Eris, co?

Jak rozumiem żeby zepsuć interes (hipotetyczny) paru oficerom WSI gotów jesteś rozpieprzyć kawał naszego przemysłu i wysłać dziesiątki tysięcy ludzi na bruk?

Jestem Europejczykiem.

>muls, 25 Maj 2010, 11:41

>moze dziwne ale opoznienia miesieczne.Miesieczne naprawy, w tym skopane przełozenia napedu.

Jeżeli chodzi o przełożenie napędu to użyto tam powerpacków firmy Renk, przypuszczalnie najlepszych na świecie.

Jestem Europejczykiem.

muls, 25 Maj 2010, 11:45

>interes chiba juz sie SAm rozpieprzył.Ludzie odchodza.Podstawowe braki w finasowaniu.Zaplata juz

>sie rozpłyneła.

Chłopie, co ty piszesz???

W tej chwili podstawowym problemem naszego przemysłu zbrojeniowego jest brak zakupów przez MON.

Jestem Europejczykiem.

C3PO, 25 Maj 2010, 11:48

>Ojej, co za troska o przemysł i miejsca pracy!

>To już "epoka węgla i stali" się nie skończyła?

>Kończymy z rysowaniem czołgów na komputerze i drukowaniem ich na drukarkach 3D?

To chyba ty pozostałeś w epoce węgla i stali. Współczesny czołg to kawał zaawansowanej technologii:

nowoczesny napęd sterowany systemem FADEC, hydrauliczne przeniesienie mocy, komputerowy system sterowania ogniem, automatyczny system ostrzegania przed opromieniowaniem laserowym zintegrowany z wyrzutniami granatów dymnych, automatyczny system ochrony przed skażeniami, automatyczny system gaśniczy, komputerowy system łączności wewnętrznej, radiostacja typu SDR i pewnie to jeszcze nie wszystko. A ty pewnie zatrzymałeś się na etapie T-34 :-).

Jestem Europejczykiem.

C3PO, 25 Maj 2010, 11:54

>A armię kto redukuje w pierwszym etapie do 100 tyś a docelowo do 12 tyś.?

>Czy nie przypadkiem polityczne ramię WSI - Platforma, z psychiatrą na czele?

Walnij się w beret! 100 tys. to wielkość docelowa. Jakie 12 tys.????? Prezes ci na głowę usiadł?

Wolisz pół miliona z pepeszami i w walonkach?

Może byś tak zaczął pisać na temat?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 25 Maj 2010, 11:59

>To chyba ty pozostałeś w epoce węgla i stali. Współczesny czołg to kawał zaawansowanej technologii:

>nowoczesny napęd sterowany systemem FADEC, hydrauliczne przeniesienie mocy, komputerowy system

>sterowania ogniem, automatyczny system ostrzegania przed opromieniowaniem laserowym zintegrowany z

>wyrzutniami granatów dymnych, automatyczny system ochrony przed skażeniami, automatyczny system

>gaśniczy, komputerowy system łączności wewnętrznej, radiostacja typu SDR i pewnie to jeszcze nie

>wszystko. A ty pewnie zatrzymałeś się na etapie T-34 :-).

... i to wszystko z gipsu i polimeru?

>C3PO, 25 Maj 2010, 12:22

>>... i to wszystko z gipsu i polimeru?

Można tak powiedzieć. Zapomniałem o pancerzu. W sklad pancerza warstwowego rzeczywiście wchodzi ceramika, ale nie jest to gips. Żelaza tam raczej nie uświadczysz, na pancerze wykorzystywana jest specjalna stal. Do tej pory w Europie była robiona zdaje się tylko w czterech krajach, ostatnio doszła właśnie Polska. I co, mamy to zmarnować??? Czysty debilizm.

Jestem Europejczykiem.

RENK nawet chwali się zastosowaniem swoich przekładni w PT91. Szukać na dole strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

C3PO, 25 Maj 2010, 10:55

>aro_747, 25 Maj 2010, 09:54

>

>>"W bazie w Morągu (od wczoraj) trwa wyładunek i montaż promocyjnej baterii antyrakiet Patriot.

>

>Widziałem wczoraj w tiwi - jakaś kobieta i murzyn (mały!) w mundurach to przywieźli.

>Już też mogliby dać chociaż dwóch białych GI...

Proszę bardzo - biali też są. 5th Battalion 7th Air Defense Artillery Regiment (na zdjęciu – w czasie pobytu w Izraelu).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Jar ja pisze to co widac.Z uwagi na to ze czesto wykonuje powłoki galwaniczne, zapragnałem wykonac powłoke chromu technicznego na podkladzie miedzi i niklu.Z uwagi na to ze mało kto robi to i do tego dobrze, zleciłem do galwanizerni Łabedy.A tam przezyłem szok.Po załatwieniu tony papierków oddałem materiał do galwanizerni.Miał byc pochromowany, został poniklowany.Połowa materiału zagineła bezpowrotnie.Przez dwa dni trwało poszukiwanie kierownika a w koncu rozmawiałem z kims kto wygladał jak cieć.Tylko raz i ostatni raz.Pomysłaem ze nie oddałbym nawet mlotka do naprawy a co dopiero czołg.Tak wiec bez złudzeń.to nie Israel wykancza łabedy.

generalnie chyba chodzi o to ze jak co, to ...uzyto zespołu najlepszego na swiecie.A zdaje sie my tylko tę stal i gasienice.Jesli miało sie taki kontrakt i tak sie go zakonczyło to rzeczywiscie zostaje tylko jeszcze ...Klich.

>muls, 25 Maj 2010, 14:44

Nasz przemysł zbrojeniowy był za komuny nieefektywny, rozdęty a załogi w sporej części miały poprzewracane w głowach. Z takim bagażem wkroczyliśmy w kapitalizm. Podejrzewam, że w wielu firmach podejście do roboty nadal jest z poprzedniego ustroju, ale wiele firm się zmodernizowało, produkują naprawdę ciekawe rzeczy i osiągają światowy poziom. Czy wiecie na przykład, że polska firma prywatna sprzedaje systemy łączności pokładowej do Szwecji?

Problemem jest to, że padają niestety i jedni i drudzy po MON nie ma żadnej sensownej polityki zakupów. I za to powinien polecieć Klich a nie za jakieś wydumane bzdury.

Jestem Europejczykiem.

>muls, 25 Maj 2010, 14:48

>generalnie chyba chodzi o to ze jak co, to ...uzyto zespołu najlepszego na swiecie.A zdaje sie my

>tylko tę stal i gasienice.

Nie jest tak do końca, aczkolwiek "wkład" zagraniczny jest spory. Ale akurat na RENKu jeżdżą prawie wszyscy.

Jestem Europejczykiem.

>muls, 25 Maj 2010, 14:50

>skoro radwar ma isc pod zastaw pozyczki, no to mamy potezny przemysł zbrojeniowy.

Bumar nie ma kasy, bo niestety KREDYTUJE MON. Jest o tym jakoś cicho, chyba Dorn składał interpelację, ale państwo ma w naszej zbrojeniówce gigantyczne zadłużenie. Dlaczego? Żeby się budżet ładnie Klichowi, Rostowskiemu i Tuskowi zamknął. Jednocześnie kupuje się od m. innymi Amerykanów niepotrzebny sprzęt za ok. 1 mld złotych.

Jestem Europejczykiem.

"Amerykańscy eksperci zaczynają wątpić w efektywność rakiet Standard Missile-3 (SM-3), które Stany Zjednoczone planują zainstalować w Europie Wschodniej w ramach programu tarczy antyrakietowej. Ich zdaniem są one nieefektywne i niezdolne do skutecznej obrony w razie ataku rakietowego"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Wiedza" durniów o Polsce.

"Nazi Poland" (Nazistowska Polska) - takiego określenia użył w piątek czołowy amerykański dziennik "Los Angeles Times".

Słowa te znalazły się w internetowym wydaniu wychodzącej w Kalifornii gazety, w recenzji sztuki teatralnej "More Lies About Jerzy" (Więcej kłamstw o Jerzym) autorstwa Davey'a Holmesa. Opowiada ona o znanym pisarzu Jerzym Kosińskim, zmarłym w 1991 r. w Nowym Jorku imigrancie z Polski. Sztukę wystawił teatr Hayworth w Los Angeles.

"Jerzy Kosiński wzbudził kontrowersje swoją powieścią , którą chytrze promował jako autobiograficzną relację ze swego dzieciństwa w Nazistowskiej Polsce" - napisała recenzentka F. Kathleen Foley.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.