Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Kto szuka swojego dzwięku?Ukraiński handlarzyna który jeszcze nie zapłacił za kolumny a juz je wystawił o tysialka drożej?To jest Twoj pasjonat?PO drugie nie napisałem ,ze zedre z niego trzy stowy i dlatego sie zastanawiam czy nie zostawic tylko mowie ,ze coraz bardziej mi sie podobają mozna nawet stwierdzić ze na tą chwile BARDZO dobrze u mnie grają.Zastanów się chłopie.Co do 1sc -to nie.Jakieś responce i owszem najpredzej d2 lub d18

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Dlatego, że ktoś szuka swojego dźwięku, ma takie same pasje jak my, a Ty chcesz z niego zederzeć jakieś marne 3 stówy, bo źle wyceniłeś kolumny !!!!

Loze64. Takie jak moje, tylko idealny stan

Fakt-niezly stan (2001r)-Norweg chyba dbal.

No tak ale ja pusciłem za 2300 .To co on mysli ,ze sie dorobi na tym czy co?

Wogole to po kilku dniach obcowania z nimi dzis wpiołem mozarty i po jednym utworze schowałem.Bije sie z myslami czy ich nie zostawic az sie cos lepszego nie trafi bo zadziwiają tym co sie dzieje na srednicy,masakra

sprzedales komus i się zastanawiasz czy sobie ich nie zostawić?

Naim CD5x + Flatcap 2x + NAC 72 + NAP 135 + KEF 105.2 Reference

Nie sprzedałem,dostalem tylko zaliczke .Reszta miała byc na nastepny dzien czyli wczoraj ale zamiast kasy gosc je wystawił.Moze chcial mi dac reszte jak juz je sprzeda i jemu ktos zapłaci.Nie wiem .

Nie sprzedałem,dostalem tylko zaliczke .Reszta miała byc na nastepny dzien czyli wczoraj ale zamiast kasy gosc je wystawił.Moze chcial mi dac reszte jak juz je sprzeda i jemu ktos zapłaci.Nie wiem .

Grubo..ale, mimo tego, ze to nie moj cyrk, dalbym im szanse...a co do goscia, klasyczna zagrywka pseudo-handlarza...

Edytowane przez twinslaver

Gość

(Konto usunięte)

Kolumny zostają u mnie.To byłby wielki błąd sie ich tak szybko pozbywać.Dziś już z całą pewnością wiem ,że to świetne monitory,

Brawo Ty!!!...dobierz sobie do nich staranniej resztę toru...i będzie nirwana...

Pozdrawiam serdecznie :-)

Kase ktora została po kupnie setek gdzies ulokuje.Albo sprzedam paganiniego ktorego zresztą uwielbiam ,i kupie lepsze zrodło,albo sprzedam coplanda ktorego ubóstwiam i kupie lepszą lampe albo kupie audiofilskich japonskich płyt i zostawie jak jest!!!hehe dzis znowu kopara w dół na tapecie podróż z PF WYWH...

Zainwestuj w lepsze źródło i wzmacniacz, a kopara zjedzie do głębokiego mordoru ;-)

Ja wzmaka zostawiam, ale na źródło chyba nie poskąpię specjalnie - taki mam plan.

Edytowane przez WuMike

Zainwestuj w lepsze źródło i wzmacniacz, a kopara zjedzie do głębokiego mordoru ;-)

Ja wzmaka zostawiam, ale na źródło chyba nie poskąpię specjalnie - taki mam plan.

Polecam zrodla Naima, bardzo analogowo grajacy sprzet...

No tak ale jaka lampa moze byc lepsza od mojego coplanda?Ile by trzeba wydać?Zrodło z kolei kiedys miałem zamiar zmienic przytargalem yamache cd2000 i cambodze 851 i obydwa jak by to powiedzieć sie osmieszyły przy paganinim chodzi mi o stosunek cena kontra dzwiek jaki zaoferowały,Co do lampy to jest moja pierwsza wczesniej tylko tranzystory wiec porownania nie mam.Moj cta402 kosztował 10lat temu 8100 paganini koło 5000 wiec chyba az tak zle nie jest?

Gość

(Konto usunięte)

kopara zdjedzie do głębokiego mordoru ;-)

...o to to to :-)

Kolega grał ostatnio na Musical Fidelity M3scd...grało bardzo analogowo...dla mnie aż nadto...może to będzie to...

Edytowane przez Gość

Rozumiem ze mojego audio analoga panowie słyszeliście?Nie wyobrażam sobie bardziej analogowo brzmiącego odtwarzacza z taką paletą barw jaką oferuje paganini.audionet art lepiej zagrał dla mnie i w pamięci mi jeszcze został arcam cd23 tez niezwykle ciekawy cd.A co sądzicie o tym coplandzie z allegro 288?

Gość

(Konto usunięte)

Rozumiem ze mojego audio analoga panowie słyszeliście?Nie wyobrażam sobie bardziej analogowo brzmiącego odtwarzacza z taką paletą barw jaką oferuje paganini.audionet art lepiej zagrał dla mnie i w pamięci mi jeszcze został arcam cd23 tez niezwykle ciekawy cd.A co sądzicie o tym coplandzie z allegro 288?

Kamil..musisz się pogodzić z tym, że Studio 100 nie dodadzą nic od siebie...

Nie dodadzą nic od siebie oprócz kartonowego basu ;) A tak poza tym skończcie z tymi legendami. Skąd ktoś może wiedzieć czy kolumny dodaja coś od siebie czy nie ? Baltlab Epoca też miał grać jak drut i nie dodawać nic od siebie wg. legend, ale następca Epoki też Baltlab jeszcze bardziej nic nie dodawał od siebie bo było ponoć mniej nic nie dodający od siebie. Skąd Wy to możecie wiedzieć czy dodaje czy nie ? Wg mnie setki właśnie dodają od siebie słaby papierowy bas., który pozbawiony jest fajnej sprężystości.

Edytowane przez PiotrJ

Jeżeli bierzesz po uwagę świetnego Coplanda 288, to po co się ograniczać - szukaj Krella KAV-300cd - tam też są Burr-Browny 1702, (prawdziwe monofoniczne 20-to bitowe przetworniki, ale selekcji "K") i tor analogowy w pełnej klasie "A" - beż jednego układu scalonego!!!! - ale uwaga na napęd (choć sam laser dostępny bez problemu).

Pozostałe odtwarzacze, które wymieniłeś to nędzne beatstreamy, względnie "pseudo" ring dac Arcama...

Przy nich Naim cd5x/s (z BB 1704 K) + dodatkowe zasilanie - to również krok w kierunku muzyki.

Ps. No, ostatecznie Naim CDS3/XPS2 ... cha, cha - czołem Twin :)

Edytowane przez Asmon

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Moze stąd ,ze przed setkami odsłuchiwali dziesiątki innych kolumn?Uwierz mi ,ze tylko w tym roku kupiłem około 10ciu par ,tak mało tylko dlatego ,ze sonusy były u mnie najdłużej -jakies pięc mc.W zeszłym roku kurier jedne paczki wnosił inne zabierajał i uwierz mi ze te proac-i to neutralne kolumny .A bas?nie jest mocny ale za to coś sie już tam dzieje a to nie takie łatwe do uzyskania w kolumnach

Widoku krella bym nie zdzierzył.Ten copland naprawde wart 4 tysi?Pasował by mi jak cholera gdyby dużo wniosł

A i rozumiem ,ze moje zrodło kiepsciutkie???Pierwsze do wymiany?

He- dobre to z tym Krellem.Jakis czas temu przytargalem na kilka dni od kumpla KAV 500.Malzonka sie przerazila - stwierdzila ,ze wyglada gorzej niz enerdowski prodiz.To racja - brzmi ok ,ale szpetny nader.

Nie dodadzą nic od siebie oprócz kartonowego basu ;) A tak poza tym skończcie z tymi legendami. Skąd ktoś może wiedzieć czy kolumny dodaja coś od siebie czy nie ? Baltlab Epoca też miał grać jak drut i nie dodawać nic od siebie wg. legend, ale następca Epoki też Baltlab jeszcze bardziej nic nie dodawał od siebie bo było ponoć mniej nic nie dodający od siebie. Skąd Wy to możecie wiedzieć czy dodaje czy nie ? Wg mnie setki właśnie dodają od siebie słaby papierowy bas., który pozbawiony jest fajnej sprężystości.

Wiesz co - skończ już pier**l.ć, bo przykro to czytać.

Czy kiedykolwiek miałeś okazję podpiąć pod setki dobre źródło i wzmacniacz?

Nad 541i + chiński lampowiec, to nie jest punkt odniesienia, ani wyznacznik możliwości tych głośników, gdzie sam magnes niskośdredniotonowego jest większy niż "basowiec" w 1SC - to odnośnie "kartonowego" basu.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Hehe racja Grzesiek.Co do żon to prawda ale zauwazyłem dziwną przypadłośc za minime dałem 4 tysiaki i mowiła ,ze brzydkie te sonusy a za proac 2300 i co?Ładne mówi no i fajnie grają hehe radość bo mniej wydałem niż zakładałem ale nie wie jeszcze o istnieniu cd288 heh

Edytowane przez kamil79

Jeżeli bierzesz po uwagę świetnego Coplanda 288, to po co się ograniczać - szukaj Krella KAV-300cd - tam też są Burr-Browny 1702, (prawdziwe monofoniczne 20-to bitowe przetworniki, ale selekcji "K") i tor analogowy w pełnej klasie "A" - beż jednego układu scalonego!!!! - ale uwaga na napęd (choć sam laser dostępny bez problemu).

Pozostałe odtwarzacze, które wymieniłeś to nędzne beatstreamy, względnie "pseudo" ring dac Arcama...

Przy nich Naim cd5x/s (z BB 1704 K) + dodatkowe zasilanie - to również krok w kierunku muzyki.

Ps. No, ostatecznie Naim CDS3/XPS2 ... cha, cha - czołem Twin :)

Czolem, czolem;) CDS3 to "Stradivarius" wsrod cd;)

Czysto humorystycznie - wiem (chyba), że trendy się zmieniają, ale mojej kochanej babie, szare Krelle się podobały - naprawdę (ale były praktycznie nowe). :)

Asmon. Co mi po podniecaniu się wielkością magnesu. Jakby Studio 100 były lepsze to by były droższe. A nie były.

Nie mogly byc bo to zupelnie inna klasa ! I faktycznie gabaryty magnesu nie maja tu nic do rzeczy.

http://allegro.pl/proac-response-d40r-mahon-stan-bdb-i5868639987.html

I jedne i drugie to budzetówka skąd inąd udana.Proponuje zakończyć te uszczypliwości

No bo to takie tanie paczki-padaczki;-)

Ale pewne piękne monitory (to zarówno moje zdanie, jak i małżonki) w sporawej cenie coś ok 35 tyś niestety dźwiękowo odpadły przy moich brzydkich, tanich zabytkach;-)

No bo to takie tanie paczki-padaczki;-)

Ale pewne piękne monitory (to zarówno moje zdanie, jak i małżonki) w sporawej cenie coś ok 35 tyś niestety dźwiękowo odpadły przy moich brzydkich, tanich zabytkach;-)

Badziew za 35k ? Ale mamy czasy...

Z drugiej strony mógłbym napisać "Mów mi jeszcze...", ja rownież długo szukałem czegoś lepszego od 1sc.

Edytowane przez squad05

----------------------------------------------------

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.