Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Jaką wysokość standów producent zaleca do Studio 100?

ProAc recommends the use of heavy steel

stands, like Target's HK20/2; for the porpoises of this review, I

used both a pair of 24" Merrill sand'n'lead-fillable stands and the

30" Sumiko stands that were sent along with the Sonus Faber

Minuettos.

http://www.ilcentrodellamusica.com/pdf/prodotti/usato/Proac%20Studio%20100.pdf

996pro100.2.jpg

Serwus.Przyszedł chyba czas na zmiany. Gdyby ktoś z Was słyszał o kimś kto chce sprzedać Studio 100, to chętnie je przytulę za uczciwą cenę.

Edytowane przez Grzegorz274

Grzegorz274

Wskakuj półkę wyżej bo w teorii będziesz stał w miejscu. Uderzaj w serię Response, choć Studio 100 to udana konstrukcja.

Ahoj-za kilka tyg wracam do kraju z nowym wzm Unison Research i az nie moge sie doczekac jak zadziala z moimi minimonitorkami.ahoj

Grzegorz274

Wskakuj półkę wyżej bo w teorii będziesz stał w miejscu. Uderzaj w serię Response, choć Studio 100 to udana konstrukcja.

No niby racja. Tak pomyślałem, że Studio 100 w porównaniu ze Studio 140 na któtych teraz słucham to mimo wszystko będzie kroczek do przodu. Jakoś tak mam, że lubię dochodzić do celu małymi kroczkami :) Oczywiście mam gdzieś z tyłu głowy Response 1 sc ale zdaję sobie sprawę, że zakup tych monitorów na rynku wtórnym graniczy z cudem. Są to kolumny których jak się posłucha to raczej się nie sprzedaje. W takim razie może nieco zmodyfikuję swoje wcześniejsze pytanie : Serwus.Przyszedł chyba czas na zmiany. Gdyby ktoś z Was słyszał o kimś kto chce sprzedać Studio 100 lub Response 1 SC to chętnie je przytulę za uczciwą cenę.

Pozdrawiam Was serdecznie.

Widziałem u jednego z dealerów w UK, 1sc za 800gbp, wiec jakbyś chciał to pisz na PW postaram sie odszukać to ogłoszenie, moze jeszcze nie zniknęły.

----------------------------------------------------

Z tego co widzę tu i ówdzie to mamy tu w klubie przynajmniej dwóch członków (i chyba fanów) Jolidy i to "setkarze", jak ja.

Chciałbym Was zapytać które dokładnie modele Jolki macie, czy to lampy czy hybrydy.

Teraz są ze 3 na Allegro, widziałem na przykład 1501 jako Hybrydę ale one są chyba w kilku wersjach?

Jakie są jeśli chodzi o bas, raczej na bogato, czy na szybko ?

Dzięki.

Oczywiście mam gdzieś z tyłu głowy Response 1 sc ale zdaję sobie sprawę, że zakup tych monitorów na rynku wtórnym graniczy z cudem.

Bez przesady, kupić można tylko cena spora....

Ja szczerze polecę Ci Response 2S - kupić łatwo, ale kupić w dobrej cenie "graniczy z cudem";-)

Grzegorz274. Małe kroczki OK. Pewnie i tak będzie progress po 140-estkach, choć ich nie słuchałem. Gdzieś czytałem że jakoś 140-stki się nie wybijają. WIem, wiem tylko czytałem. Przygotuj się na trochę dziwny bas w setkach. Tak jak kiedyś ktoś napisał taki trochę papierowy. Moim zdaniem przynajmniej na moim sprzęcie brakowało mu takiej fajnej sprężystości jaka jest na 1SC. No i na moim sprzęcie w Studio 100 było go jakby ilościowo mniej. Nie mniej powinieneś być zadowolony z setek. Acha dodam tylko że owe setki pokonały w moich oczach Audiphysic Tempo 2 SE, które to wymieniłem od razu po odsłuchu na Studio 100. Wygrał klarowniejszy i z lepszą przestrzenią przekaz S100 nad AP T2 SE. Grałem tym na lampie chińskiej którą z resztą do dziś posiadam czyli Yaqin MC-10L. Na pewno więcej z tych kolumn szło wycisnąć pod względem dynamiki bo w internetach piszą że nie są to proste kolumny. Udanych łowów i rada ode mnie. Jeśli nie ma problemów z gotówką i będą dostępne, to szarpnij się na 1SC.

Edytowane przez PiotrJ

post-60224-0-82682100-1467789928_thumb.jpg

Bez przesady, kupić można tylko cena spora....

Ja szczerze polecę Ci Response 2S - kupić łatwo, ale kupić w dobrej cenie "graniczy z cudem";-)

Witam Witoldzie-nie mialem pojecia ,ze z takim cudnym frontem byl dostepny.pozdrawiam

Tak, były dostępne z takimi pięknymi frontami, ja miałem zwykłego i szczerze też mi się bardzo podobał pod każdym względem!

nowym wzm Unison Research

Zacna firma, który model nabyłeś?

pozdr!

jeszcze nie

Ale już szukam kartonów (w wiadomej Tobie sprawie;-)

Tak, były dostępne z takimi pięknymi frontami, ja miałem zwykłego i szczerze też mi się bardzo podobał pod każdym względem!

pozdr!

Secundo.

pozdr!

Ale ze mnie gamon-oczywiscie Secondo-he,he.

Znalazły się setki na sprzedaż u jednego z kolegów z AS. Co prawda negocjacje jeszcze przede mną ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że wkrótce będę ich posiadaczem. Responce 1SC jeszcze troszkę poczekają.

Dopóki są jeszcze te linki na ebay ( dość szybko są archiwizowane) więc, proponuję Klubowiczom ich prześledzenie, jak również uważne przeczytanie wpisów w klubie jeszcze raz i ... jeszcze raz:)

- sprzedane:

http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=proac%20studio%20100&LH_Complete=1&LH_Sold=1&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684

- jeszcze aktualne:

http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=proac%20studio%20100&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684

resztę niektórzy sobie dopowiedzą, a inni na pewno odpowiedzą i napiszą odpowiednio złośliwie :) - tak czy owak - pozdrawiam wszystkich "Proakowców" :)

Ps. wyszukiwarka ma to do siebie, że można wpisać dowolny model... :) - nawet 1SC :)

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

oczywiscie Secondo

Gratulacje!

opóki są jeszcze te linki na ebay

To świetne kolumny (miałem) ale te ceny są nieźle odjechane, szkoda, że kiedyś sprzedałem - byłaby to naprawdę niezła lokata;-)

Setki to ciekawe monitory mimo własnie papierowego basu,ale cena powyżej 3k jest moim zdaniem lekko przesadzona.Ja kupowałem za 2200 a sprzedlem za 2400 i szalu i ogromu kupujących nie było.Monitor ciekawy bez dwóch zdań ale 4-8 k za nie to z lekka przesada.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

No właśnie, u mnie było podobnie z cenami, choć to było ładne parę lat temu....

W dzisiejszej dobie odjazdu cenowego może nie powinno dziwić, że zaczyna się doceniać starsze - oczywiście te solidnie wykonane i dobrze brzmiące - produkty.

No ceny S100 nieźle pojechane. Ja swoje jeśli dobrze pamiętam sprzedałem za 2500zł w stanie prawie idealnym w kolorze mohogany czy jakoś tak. Te kolumny nie są warte nawet wydania 5000zł a co dopiero 8000zł. To już lepiej kupić tablette 50 i to zwykłe. basu będzie mniej, ale mocno wyczuwalnie lepsza scena i przestrzeń, źródła pozorne. Można jeszcze zapolować na Tablette 50 Signatures z głośnikiem wysokotonowym z serii Response. Tylko trzeba przełknąć że będzie mniej basu, ale przestrzeń zabija. Małe minimonitorki ProAca czyli 1SC, Tablette 50, Tablette 50 Sig. maja ten pierwiastek magiczny którego brakuje setkom. Mając dziś do wyboru między Studio 100 a Tablette 50 Signatures ja bym wybrał te drugie.

Edytowane przez PiotrJ

Widać ludzie na świecie mają zgoła odmienne zdanie, o czym dobitnie świadczą ceny jakie są skłonni za nie płacić i ... płacą.

I często za egzemplarze w takim stanie, że u nas nikt nawet by na nie spojrzał.

Ale u nas też pewnie mało kto łączył je np z Linn-em Sondek CD 12 i ML-em No. 383 (vide test HI-FI i Muzyka 1/2002).

Nawet z taką elektroniką nie było mezaliansu - a to już niewiele monitorów w tej cenie potrafi.

Ze swojej strony dodam, że z każdym upgradem swojego, jestem zdziwiony jaki potencjał w nich drzemie i ile jeszcze można z nich "wyciągnąć".

Ale pewnie gdybym próbował coś ponad przeciętnego z nich uzyskać łącząc je z elektroniką, z jaką u nas najczęściej ma to miejsce - raczej również już dawno bym je sprzedał.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Gratulacje!

To świetne kolumny (miałem) ale te ceny są nieźle odjechane, szkoda, że kiedyś sprzedałem - byłaby to naprawdę niezła lokata;-)

Gratulacje przyjmuje-he,he-dzieki.Mniemam,ze "jedynki" sie do niego dopasuja.Jeszcze kilka tygodni.serwus

To ze stoją za 8000zł to sobie tak będą stały i nikt Ci tyle za nie nie zapłaci. Mając pieniądze na taki wypasiony sprzęt nawet nie myślałbym łączyć tego z kolumnami które nowe kosztowały 5000zł a na rynku wtórnym chodzą po 2500zł, bo tych cen z ebuy nikt poważnie nie weźmie.

To ze stoją za 8000zł to sobie tak będą stały i nikt Ci tyle za nie nie zapłaci. Mając pieniądze na taki wypasiony sprzęt nawet nie myślałbym łączyć tego z kolumnami które nowe kosztowały 5000zł a na rynku wtórnym chodzą po 2500zł, bo tych cen z ebuy nikt poważnie nie weźmie.

Widzę, że Kolega ma problem z percepcją rzeczywistości link, który wkleiłem:

http://www.ebay.pl/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=proac%20studio%20100&LH_Complete=1&LH_Sold=1&rt=nc&_trksid=p2045573.m1684

to są przedmioty SPRZEDANE za podaną obok nich kwotę (co jest zresztą wyraźnie zaznaczone na stronie i nawet nie trzeba mieć konta na ebayu, żeby się w tym zorientować... )

Pomimo różnicy zdań odnośnie S100 tak czy inaczej wszystko wskazuje, że w poniedziałek będę miał je u siebie. Odnośnie cen S100 to wg. mnie są one warte tyle za ile je ktoś kupi. Cena na jaką się dogadałem satysfakcjonuje mnie i sprzedającego, czyli obydwaj uznaliśmy, że są właśnie tyle warte -nie mniej i nie więcej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.