Skocz do zawartości
IGNORED

Pudzian vs Najman

bitkon

Rekomendowane odpowiedzi

>> Tarik, 12 Gru 2009, 00:56

Dobry MM-Artist a nie taki niby-bokser z parciem na szkło - i Pudzian w obecnej formie będzie klepał matę.

Co nie znaczy że jak się trochę podszkoli to nie ma szans być naprawdę dobry.

Wałujew walczy tylko w boksie ? Gdyby walczyli w tym samym stylo mogłoby być ciekawie !

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Żale że nie mieliśmy tu czystego boksu są przekomiczne. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie próbował wygrać z lżejszym i szybszym bokserem technikami bokserskimi. Pudzian po prostu zrobił to, co wypadało zrobić - ustawił sobie Najmana low-kickami i dopełnił formalności.

Jestem Europejczykiem.

Ten cały Najman to dupa a nie bokser. Gdy Pudzian ruszył na niego to kompletnie się odsłonił a Testosteron (hehehe) nawet nie próbował wyprowadzić jakiegoś ciosu.

Jestem Europejczykiem.

Było trochę ulicy w tej walce ale widać potencjał u Pudziana. Ostani kop spowodował metrowy lot Najmana, pierwszy raz coś takiego widziałem zeby stukilowy zawodnik przeleciał metr w powietrzu po zwykłym glanie w udo.

Co do Butterbeana innymi słowy mistrza czteroróndówek to kiedy w latach 80/90 schudł do 116 kg okazało się, że ...przestał się sprzedawać. Kilka miesięcy i było spowrotem półtora kwintala, bardziej medialnego boksera nie było i chyba nie będzie niż on. Były takie walki z nim m.in. w K1, że zdechnąć można było ze śmiechu.

To uliczne przepychanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Easy Job dla Pudziana. CO do znalezienia przeciwnika, w UFC na chwilę obecną większość zawodników z tej wagi nie miała by problemu z jego pokonaniem. W Polsce, fakt ciężko znaleźć kogoś kto by go zastopował, może Nastula swoją techniką i doświadczeniem. Pudzian techniki za dużej nie pokazał, za to wole walki, szybkość i SIŁĘ. Te Low Kicki prawdopodobnie zaskoczyły Najmana i tak to się skończyło. Najlepsza walka wieczoru to dla mnie i tak ta z Angolem w akcji. Pokazał wielką klasę.

Swoją drogą chętnie zobaczył bym Pudziana w pojedynku z:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

:)

nie jestem jakimś zwolennikiem spiskowych teorii, ale mam dziwne wrażenie jakoby cała ta wrogość Najmana i Pudziana była przez nich oraz ludzi z góry wymyślona na potrzeby zrobienia show i ściągnięcia na galę dużej liczny osób, a walka ustawiona.

Tak czy siak cieszę się, że wygrał Pudzian :)

Zgadzam się z Jarem co do Najmana. To nie Pudzian był nie do zatrzymania, a Najman był nieprzygotowany taktycznie. Zaskoczony ?? Haha, a czego się spodziewał ? Było absolutnie pewne że Ciacho ruszy jak nosorożec, bo to nosorożec. I że będzie nisko kopał, bo zapewne tak mu przykazał trener.

Ciekawe gdzie on chciał uciekać, przecież w ringu liczba skutecznych kryjówek jest bardzo ograniczona.

Gdyby Pudzianowski w ten sposób odsłonił się przed prawdziwym wyjadaczem, walka mogłaby trwać tyle samo czasu lecz z innym skutkiem. Jednak jestem dla niego pełen uznania. Pokazał że jak coś robi to się naprawdę stara i nie szczędzi sił na przygotowania. Robi dobry użytek ze wszystkich swoich atutów, słucha trenera, umiejętnie steruje agresją. Ten chłopak ma talent, i dostarczy nam jeszcze sporo emocji. Tylko musi nabrać trochę krzepy :-)

Ta ustawiona, ciekawe kto chciałby dostać prostego strzała taką łapą w bok żuchwy lub uderzeniem rodzaju młotka w ucho. Dobrze że obyło się bez ciężkiego nokautu. Mariusz takimi uderzeniami z góry pewnie rozbije gardę przeciwnika. Starcie przypominało atak nosorożca na łosia.

Trzeba przyznać że przy wszystkich wczorajszych walkach praca sędziego była perfekcyjna. Dlaczego w boksie tak nie można ? A to powstrzymanie Pudziana to mistrzostwo świata. Powinni tego sędziego zatrudnić przy Euro 2012.

marcinw899, 12 Gru 2009, 10:41

>Nowy2- właśnie tego słowa mi zabrakło- "ustawione medialnie", nawet Mroczkowie byli :P

Owszem byli,ale również w kategorii tańców ostro rywalizowali wspólnie i chyba z tąd ta ich większa "widoczność"w TV.Co nieco wspólnego ze soba bezpośrednio mieli.

myślę że z takim nastawieniem do walki i rywala to Najman raczej powinien uprawiać karate albo coś w tym rodzaju. Do MMA czy K1 czy choćby boksu potrzeba innych cech zawodniczych.

Tak jak w przypadku Adamka czekam na walkę z prawdziwym dobrze wyszkolonym wojownikiem....w tej walca gdyby Pudzian trafił na prawdziwego boksera z mocnym ciosem to nie jestem pewien jego zwycięstwa.Zaatakował Najmana na wariata i aż prosiła się bomba w nieosłoniętą szczękę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.