Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil siesta sat a wzmacniacz

karolus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem niedawno tonsil siesta sat okazyjnie. Podłączyłem do mojego pianocrafta..no i góra wporządku, średnica też, wysunięta do przodu tak jak lubię ale mało basu. Myślę, że ampli od piano jest po prostu za słaby, więc wertuję allegro w poszukiwaniu nowego, który tchnie więcej życia w te kolumny. Podoba mi sie nieco wysunięta średnica - wrażenie bliskości wokalu, no i przestrzeń jak największa - wiem, że nie mogę oczekiwać cudów.. miło by było gdyby bas był bardziej obecny, no i trochę wykopu, np. przy filmach lub popie.

Przedział cenowy do 450 - 500 zł. Zastanawiam się czy lepiej iść w kierunku starszych wzmacniaczy o niewielkiej mocy - chociaż wydajnych prądowo - np. nad, czy japońszczyzny z lat 90tych. Nie słucham bardzo głośno, więc dobrze jeżeli przy umiarkowanej głośności słychać wszystkie aspekty dźwięku. Czy moje obawy, że używany wzmacniacz w tej cenie zagra gorzej od pianocrafta? Dobrze by było, żeby wzmacniacz był w miarę dostępny, przede wszystkim na allegro.

dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/60109-tonsil-siesta-sat-a-wzmacniacz/

siesty to bardzo dobre kolumniska mam caly zestaw procz suba w kinie domowym maja

bardzo dobrą przestrzen i srednie co do wzmaka z lat 90tych i japonca proponuje sony es 670 570 550 na allegro nie czesto ale sie zdarzaja bardzo ladnie z siestami beda wspopracowac miekkie brzmienie i bardzo mocne wzmacniacze

SABA 9240 lub SABA 9241 lub SABA 9250 lub SABA 9140. Zdziwi się Kolega jak to ładnie zagra z tymi Tonsilami.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Uważam że powinieneś zrobić inaczej. Siesty pod pachę i podłączyć u kogoś lub gdzieś na innym wzmacniaczu. Może się okazać ze bez kręcenia gałą basu jakiego chcesz nie osiągniesz w końcu to tylko satelity do KD.

Tonsil siesta sat to nie jest jakaś tam zwykła kolumienka efektowa do KD. To jest pełnoprawny monitor o bardzo dobrych parametrach dźwiękowych i kapitalnej proporcji jakość/cena. Trudno w tej cenie o coś lepszego. I jeszcze dalej...

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Siesty Były testowane i rekomendowane do NAD-a. Problem tylko w tym że takie połączenie może dać zbyt wiele basu, chyba że masz spory pokój. Siesty mają bardzo mocny o niskoschodzący bas, z NAD-em dźwięk będzie bardzo analogowy, muzykalny i mięsisty, jednak stracisz trochę na ostrości. Moim zdaniem posłuchaj Siest z NAD-em i z CA- to pozwoli Ci dokonać wyboru, natomiast niżej nie schodź, to zbyt dobre kolumny.

to są monitory, a nie Sat.

Witam,

U mnie Siesty, tylko że podłogowe grają z Yamahą RX 797. Na początku było ostro, ale jak się okazało była to wina akustyki. Poprawiłem trochę wnetrze pokoju i jest bardzo dobrze.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.