Skocz do zawartości
IGNORED

Drzewa przy drogach..czy są potrzebne?

byca

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, dobrze pamiętałem, to pomysł wyznawców Ziobry :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Choć pewnie "wycinacze" potrafią zjednoczyć się ponad podziałami to jak widać przykład idzie z góry

Ukryta Zawartość

WOJTEK2, 15 Gru 2009, 01:23

>1.Jest na forum kilka osób które bardzo emocjonalnie zabierają głos we wszystkich wątkach dot.

>samochodów., motoryzacji ruchu drogowego itd. Pomijając fakt iż wypisują kompletne dyrdymały

>przeraża fakt iż są Oni na forum od kilku lat (pewnie też jeżdżą kilka lat po drogach)więc można

>wykluczyć tezę że mają prawo jazdy od kilku miesięcy lub że są np w wieku nastoletnim.

>Głoszone przez nich opinie dot. w/w , opisywane własne doświadczenia i pomysły po prostu chwilami

>mrożą krew w żyłach !!!

Do kogo pijesz?

komu to przeszkadza...wzór do naśladowania

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

You mean posiadanie pustyni w Arizonie? Był czas, kiedy USA to rozdawało w prezencie, ostatecznie załapali się jacyś Indianie. My mamy Błędowską, chociaż ostatnio strasznie zarasta, pewnie niedługo drzewa pojawią się i tam.

wladz.

A kto Cie trzyma,żebyś tam nie jechał?Zabierz sobie jeszcze paru z tego wątku i będziecie pędzić po tych pustyniach.Tutaj,póki co,nie będziecie decydować(i bardzo dobrze) ale polecam zapał,skierować na pijanych kierowców.Tu jest o wiele więcej do zrobienia no i poparcie się znajdzie.Przynajmniej tak myśle.

"W tym wypadku najczęściej, to najpierw były drzewa, a potem motoryzacja masowa. Drzewa chronią przed wiatrem, słońcem, osłaniają trochę od deszczu pieszych i rowerzystów, którzy czy tego chcesz, czy nie, też są użytkownikami dróg."

Są są i doceniam odwagę....rozmawiałeś z rowerzystami korzystającymi z wąskiej uczęszczanej przez ciężarówki drogi obrośniętej drzewami...

iacor nie rozśmieszaj

Redaktor drzewa nie zasłaniają widoków przy odrobinie wyobraźni hektary zasianego rzepaku to prawie jak pustynia..(monotonny widok)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wladz, 16 Gru 2009, 11:09

jaki tam tajemniczy

proponuje wramach eksperymentu

zrobic sobie taka pustynie przed domem na wlasnym podworku

a potem sugerowac innym potrzebe ogalacania przydroznych drzew

Wladz

>>Nikt nie wspomina o wycinaniu zabytkowych alei.

A jak myślisz,te drogi obsadane drzewami,to co to jest jak nie zabytkowe aleje.Przecież twierdziliście,że to jeszcze Helmuty sadzili.Kilkudziesięcio letnie(jak nie starsze)Lipy,Kasztanowce,Platany i wiele innych wartościowych drzew do wycinki.No pewnie znakomity,barbarzyński pomosł.Rewelacja.

Tak na marginesie,to ja Cie nigdzie nie wysyłam(nawet bym nie śmiał),sam się tam wysyłasz(na tą pustynie)nie akceptując obowiązujących tu zasad.Jak lubisz pustynie to tam sie udaj,przecież dzisiaj

jest wolność,każdy może mieszkać i żyć tam,gdzie chce.Czy to nie znakomite,po tylu latach niewoli?

Odpalasz tą super szybką maszynę i w drogę na pustynie pędzić 250/h.Powodzenia.

modrzew47

>A jak myślisz,te drogi obsadane drzewami,to co to jest jak nie zabytkowe aleje.Przecież

>twierdziliście,że to jeszcze Helmuty sadzili.Kilkudziesięcio letnie(jak nie

>starsze)Lipy,Kasztanowce,Platany i wiele innych wartościowych drzew do wycinki.No pewnie

>znakomity,barbarzyński pomosł.Rewelacja.

na pewno barbarzyński pomysł?! ...to wypierdol z domu meble,też drzewo:)-Barbarzyństwo!

?

byca

Po co?U mnie w domu samochodem ani żadnym pojazdem nie jeżdże.Mebli mam nie za wiele(jestem minimalistą jeśli chodzi o wystrój)a więc mi nie przeszkadzają a wnoszą w minimalistycznym wnętrzu troche ciepła.Są potrzebne tak jak te przy drogach.

wladz, 16 Gru 2009, 12:19

>w trosce o drzewa nie korzystasz z papieru toaletowego?

>

Haha, Wladz, od "obrońców przyrody" nie wymagaj konsekwencji w tym wzgędzie. Oni bazują na wyrywkowych emocjach, na całe szczęście zarówno dla nich jak i pozostałych.

>> Burczymucha, 16 Gru 2009, 13:37

Sam widziałem jak prawym pasem pomykał sobie Matiz a moim - lewym śmigał ciągnik siodłowy. Między mną a ciągnikiem jechał jeszcze "nieśmiertelny" Berlingo który wsiadł ciągnikowi na zderzak i pewnie błyskał wściekle długimi. Ciągnik zjechał na prawy nie zauważając Matiza (przed sobą go już nie widział, a w lusterku jeszcze się nie pojawił) - walnął go przednim prawym rogiem w okolice tylnego lewego koła.

Pikaczu obróciło w lewo i poleciał na barierkę rozdzielającą kierunki ruchu. Zaorał konkretnie kołami glebę wysepki środkowej sypiąc fest próchnicą (co go z lekka wyhamowało) i odbił się od barierki. Potem odbił się od ciągnika - sprawcy i jeszcze raz od barierki. Bilard na całego. Musiał być dobrym kierowcą, bo mimo że w tej łupince telepał się jak wściekły, odzyskał kontrolę i zjechał na pobocze, gdzie zatrzymał się również sprawca.

Morał z tego - nie jeździć takimi krótkimi wynalazkami jak Matiz czy Smar.

modrzew47, 16 Gru 2009, 13:42

a domy, meble, wsad do kominka ? w którymś z poprzednich postów przeczytałem wprost, że drzewa są wartością samą w sobie. Ale to chyba zdanie Jóźwy. Z kontekstu wypowiedzi części rozmówców jasno wynika że przydrożne drzewa są więcej warte niż życie kierowców. A Ty stwierdziłeś że "jak zginą to pogadamy" co nie mam pojęcia jak należy rozumieć. Coś mi się zdaje że troszkę się zamotałeś w tym temacie. Chyba nawet zdajesz sobie z tego sprawę bo z takim zapałem nawołujesz do zakończenia tej dysputy.

wladz, 16 Gru 2009, 12:19

>w trosce o drzewa nie korzystasz z papieru toaletowego?

>

>

>Nikt nie wspomina o wycinaniu zabytkowych alei.

w trosce o stare drzewa jestem w stanie uzywac opadlych jesiennych listkow

:)

naprawde !?

tylko chodzi o male drzewka posadzone niedawno przez daministratora drog

:)))))

niestety bezmyslne wycinanie drzew jest faktem

slyszalem taka opinie

dotyczaca wycinania drzew

ze jest to intratny interes

bo wszystko na pniu skupuja pizzerie

:)

nie wiem do konca jak to jest

ale jeszcze raz powiem ze latwiej i taniej , a nawet rentownie jest drzewo wyciac

niz je pielegnowac

. ale czy to znaczy lepiej

misiomor, 16 Gru 2009, 13:54

W USA dominują takie właśnie opinie co do pojazdów. Wbrew temu co się o Amerykanach mówi, zużycie paliwa zauważają bardzo wyraźnie. A ceny paliwa doprowadzają do białości nawet afroamerykanów. Ale mówią: nie będę dla oszczędności ryzykował życia swojego i pasażerów, i kupują 3-tonowego SUV-a. Wprawdzie bardziej im chodzi o bierne bezpieczeństwo niż widoczność w lusterku, ale tak mi się teraz to przypomniało. Na właścicieli małych samochodów patrzą podobnie jak my na motocyklistów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.