Skocz do zawartości
IGNORED

Który Blu-ray?

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

zyzio

Z Samsungiem nie porównywałem. Nie miałem w domu.

Natomiast porównywałem bezpośrednio z Denonem /cena powyżej 8kzł/ oraz moim Philipsem BDP 9500.

Obraz generowany z PS3 był na tym samym poziomie i założe się że nie rozróżnisz z czego jest podawany na wyświetlacz Full HD. Obojętnie czy z płyty BD czy DVD na tych trzech odtwarzaczach zawsze uzyskiwałem obraz na tym samym poziomie.

Jeśli tak się dzieje jak sugerujesz to albo PS3 ma złe ustawienia wyświetlania, stara wersja softu lub TV nie radzi sobie ze skalowaniem .

się koledzy może dogadajcie, czy piszecie o skalowaniu przez BD czy przez wyświetlacz ;o)

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Denon BDP-2011 oraz Marantz UD-7005

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

hmmm... :)

Five Best Blu-ray Players

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

123... test

Jak powstał ten ranking jeszcze go nie było na rynku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wiadomo :)

tylko jedno mnie zastanawia, ps3 podobno filmy 3D też daje radę łyknąć, ale ma HDMI 1.3, a do 3D jest potrzebne 1.4... chyba że coś pokręciłem :)to może ktoś sprostuje...

123... test

Witam.Szukam dobrego odtwarzacza bluray do telewizora 32lg 7000 zastanawiam sie nad zakupem lg bd 390 lub oppo 83 se mysle takze nad wersja nutrition,czy jako tak,panasonic bd 85,lub denon 4010ud, chyba nie tak zle i tu pojawia sie pytanie ktry bedzie najlepszym wyborem,wiem,ze to nei telewizor pierwszoligowy,ale pewnie go zmienie z czasem jak tansze beda te z technologia 3d,wzmacniacz planuje do tego zintegrowany linna majik ds 1 i jakies kolumny w cenie do 1500f,wiec finalnie mam do wydania jakies 5000f,+/- 500,z gry dziekuje za wszelkie porady,wybaczcie ale polskie znaki jako przestaly dzialac.A moze jakies inne sugestie co do wydania takiej kwoty?A moze to juz inny watek, to przepraszam,pomieszczenie to tylko 2.3 na 4.6 m co rozumie ogranicza mnie strasznie, w przyszlosci niedalekiej pewnie przeprowadzka,wiec bedzie wieksze.pozdrawiam i przepraszam jesli ten watek nie pasuje do konca do tego miejsca.

nei tylk polsej znkai przestal dzilac za nie ma co pszeprasza tylo cza siem nauczyci pisaci wtedy dostac morze porada

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Rozumie,ze kolega jest ze tak powiem bardzo wrazliwy na doznania wzrokowe,przepraszam,ze tak to wyszlo,troszke w pospiechu pisalem ten post a ze z przyzwyczajenia uzywam alta do wpisywania polskich znakow przez ten wasnie manewr zjadlo mi kilka literek za co przepraszam,nie zwyklem tego robic,w kazdym razie bardzo dziekuje za zwrocenie uwagi,bardzo lubie jak ktos to robi,wszak nie lubie bladzic,jeszcze raz przepraszam za ten wybryk.pozdrawiam tomaszs

Czy mial ktos okazje porownac pioneera 51 do 320? jakie sa roznice miedzy tymi playerami? Szczegolnie mam tu na mysli obraz. Ma to byc zrodlem dla hd20. Ewentualnie co innego w okolicach 1000zl moze okazac sie lepsze?.

A jak ktoś nie potrzebuje 3D to starczy BD-C6500 za 700 zł.

Właśnie taki zamówiłem. Podzielę się wrażeniami niedługo.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

no to czekam na wrażenia :)

a ja zastanawiam się między:

sony BDP-S370

samsung DB-C6500 lub 6600(7.1 analog)

LG BD370 lub 390 (7.1 analog)

hmmm... z analogowym wyjściem szukam ponieważ amplitunera nie zamierzam wymieniać

ps.

najlepiej jakby była możliwość wypożyczenia i sprawdzenia u siebie w domu zanim dokona się zakupu :)...

123... test

Witam serdecznie chciałbym tez dodac cos do wątku od siebie na zasadzie własnych spostrzeżen .Miałem pare odtwarzaczy pokolei.Sony s300,straszny muł czytał płyte ponad 1 min odtwarzał tylko blu-rey DVD,bram divix ,s360 lepszy odtwarzacz wczytywał płyty około 25 sec,brak divix,Pioneer 51 taki sam muł jak Sony s300 po analogu znosnie ale nie lepiej niz po hdmi,nie wiem czym sie ludzie podniecaja.To był ostatni markowy i drozszy odtwarzacz.Potem Samsung zepsuł się po 1 miesiacu nawet o tym nie pisze bo to skandal,zmieniłem na LG-370 i to było dobre posuniecie naprawde uniowersalny odtwarzacz nie doskonały ,ale lepszy od poprzednich,nie czytał M2TS,oraz MTV powyzej 4gb,dlaczego o tym pisze z prostego powodu bo w necie jest mnustwo koncertów i filmów w tym formacie,o naprawde dobrej jakosci,Popatrzcie jak drogie sa filmy i koncerty,a docenicie to.Obecnie skusiłem sie na nowego LG-570 i to było posunjęcie najlepsze z mozliwych czyta MTV,M2TS,bez ograniczeń ,odtwarza tez wszystko co macie na swojm komputerze bez potrzeby nagrywania płyt,czy kopiowania na usb za pomocą sieci domowej.Rewelacja.prosze się nie smiac z LG bo to naprawde firma nie doceniona na naszym rynku,takie Soniaki Panasonici,Pioneery nawet nie ma co porównywać,niem jestem lajkiem i dużo sprzetu przeszł przez moje rece,nie ma lepszych odtwarzaczy na rynku w tym segmencie cenowym,chyba ze ktos jest audiofilem i wideofilem to moze wybzrydzac,

Podobno najnowsze Samsungi odtwarzają nawet płyty chodnikowe wraz z napisami ! Niedługo się przekonam ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Piopio, 12 Sie 2010, 11:29

>Podobno najnowsze Samsungi odtwarzają nawet płyty chodnikowe wraz z napisami ! Niedługo się

>przekonam ;-)

Jeżeli odtwarzają również SACD i DVD-Audio (co wcale nie jest oczywiste), mają wielokanałowe wyjście analogowe oraz są koloru srebrnego - wchodzę w to :)

Nawet Oppo nie jest srebrne - resztę spełnia ;)

Samsungi mają wadliwe dotykowe sterowanie - wiem, że to padało wcześniej, nie wiem czy w obecnych modelach też jest ten problem.

Zgodnie z obietnicą pierwsza część wrażeń z użytkowania Samsunga BD-C6600.

Odtwarzacz jest bardzo cienki i lekki. Niestety podejście kosztowe w projektowaniu masowych urządzeń robi swoje ... sam plastik. Wolałbym coś "potężniejszego". Próba włożenia Pendriva przesuwa całe urządzenie - trzeba przytrzymać ;-)

Super wyglądaja dotykowe i podświetlene sterowanie. Ale lepiej nie dotykać bo się zepsuje ;-)

Działa viera link mojego TV - czyli można sterować odtwarzaczem pilotem do TV i do tego TV sam się przełącza na odpowiednie wejście. Plus.

Obraz

Testowałem tylko pliki DIVX podłej jakośći. Ale to co z nimi robi Samsung + mój TV to bajka ! Nie wiadomo skąd wyciąga mnóstwo szczegółów. Maskuje artefakty. Samsung odtwarza te pliki lepiej niż sam TV z USB. Dużo, dużo lepiej !!!

Czyta wszelkie napisy bez zająknięcia. Ładnie je wyświetla. Oczywiście porzez DLNA napisów nie odtwarza. Jakość w porównaniu z Manta LORD nieporównywalna. Media server produkcji Samsunga (oprogramowanie do PC) działa szybko i pewnie. Transkoduje odtwarzaną treść bo TV też z nim współpracuje (natywnie mój TV nie odtwarza DIVX przez DLNA).

Nie testowałem jeszcze DVD ani BR. Dziś potestuję DVD a BR jakiś muszę sobie kupić (oczywiście Władcę Pierścieni !!!).

Niestety zdjęcia odtwarza koszmarnie. Nie wiem co jest powodem. Muszę głębiej się temu przyjrzeć. Ale akurat na tym mi nie zależy. (dodam, że TV tak samo koszmarnie odtwarza te zdjęcia ...)

Generalnie póki co żadnych uwag. Świetny odtwarzacz. Szkoda, że nie włożyli go do wypasionej aluminiowej obudowy. Ale byłby 2x droższy. Funkcjonalność i jakość odtwarzania na medal.

A teraz pytanie:

Przez HDMI do TV leci dźwięk - TV mam podłączone optykiem do amplitunera. Film jest ze ścieżką AC3 ale cokolwiek bym w odtwarzaczu nie ustawił z AC3 robią się dwa kanały na wyjściu z TV. Nie wiem kto jest tu odpowiedzialny za downmixing - TV czy odtwarzacz ?

W wolnej chwili podepnę Samsunga do systemu stereo ;-) Analogowo i jako transport do DAC.

Opiszę wrażenia ...

Porównałem Samsunga BD-C6600 z MF kw-250S...

Samsunga gra ! To jednyny pozytywy aspekt ...

Dźwiękowi brakuje rozdzielczości. Trudno śledzić grę poszczególnych instrumentów. Bas jest bułowaty i rozlazły i do tego go brakuje. Dźwięk jest odchudzony. Wokale są jakby za zasłoną.

Generalnie słuchanie muzyki nie sprawia radości. Nie wzbudza emocji.

Odtwarzanie CD to raczej słaby punkt Samsunga.

Nie testowałem go jako transportu bo muszę zakupić dopiero jakiś kabelek optyczny.

W sumie tego się spodziewałem ale jednak szkoda, że nie zagrał lepiej.

Audio porażka ale wideo rządzi ! Bo do tego właśnie jest stworzony nasz bohater.

w sumie jest to sprzęt do filmów, ale ciekaw jestem jak wypadnie przy podłączeniu właśnie cyfrowym, bo po analogu z racji starszego amplitunera wyjście 7,1 wykorzystał bym tylko do materiałów z dźwiękiem nagranym w HD, a pozostałe DD, DTS przez amplituner by były dekodowane. Czy może być tak że DD, DTS dekodowane przez amplituner będzie lepiej grało niż HD wypuszczone po analogu

123... test

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.