Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

A jak się mają Amstafy Mini do Dali Ikon 6Mk2?

Obawiam się że, nie ma co porównywać, Amstafy miażdżą znacznie droższe konstrukcje od Dali Ikon 6Mk2, dosłownie znikają, o ile się pojawią oczywiście.

Na razie tyle mogę powiedzieć

• Użytkownicy+

Amstafy miażdżą

Harpia, powinna się nazywać Husaria :)

Nie straszne Jurkowi 2-3X droższe kolumny, a ja podpisuję się pod tym. Nie ma tu śladu słodzenia, czy "wzmacniania", tak szczerze uważam.

Maskownice są na magnesach.

..

Wiem gdzie kolumny były słuchane.

Ja ich w tym miejscu nie poznawałem.

Trzeba było pożyczyć do domu i ocenić w innych warunkach.

U mnie grają na zupełnie innym poziomie.

Fresco ma zmienioną zwrotnicę głośnika wysokotonowego.

To wnosi bardzo dużo. Zdecydowanie większa gładkość i szlachetność.

Jednocześnie zmieniliśmy balans dźwięku w stronę potęgi poprzedniego Amstaff.

Jeśli akustyka jest OK! to zagrają dobrze.

BR jest z przodu i z tyłu. Obudowa jest tak strojona, że można zatykać otwory aby dobrać bas do pomieszczenia.

Jurek.

Witam!

Posiadaczem kolumny Amstaff, mam pytania do Pana Jurka.

Co różni zasadniczo Experience Collage od Amsaffów, oczywiście nie mam na myśli wyglądu?

Czy zmiana z Amstaffów na Collage podniesie poprzeczkę?

Pozdrawiam

Panie Jurku, nie wiem kto jest autorem opisu (piszę o aukcjach nowej serii na allegro), ale nie świadczy on dobrze o sprzedającym, jak i o samych kolumnach.

Edytowane przez flly

"KOLUMNY RÓŻNIĄ SIĘ POD WZGLĘDEM STAREJ SERII (FIRST ORDER), NOWĄ OBUDOWĄ, ZLICOWANYMI Z FRONTEM GŁOŚNIKAMI, NAKŁADKĄ WYSOKOTONOWY I NOWĄ ZWROTNICĄ. OZNACZA TO ZNACZNĄ POPRAWĘ MUZYKALNOŚCI I OBSZERNIEJSZEJ SCENY DŹWIĘKOWEJ."

Poprawność gramatyczna tych zdań. jest mocno dyskusyjna.

P.S

Nie jestem przeciwnikiem Harpii, a wręcz przeciwnie. Ale jak Pan z manufaktury smaku, chce sprzedać kolumny (a właściwie ich rendery) w zakresie cenowym 4600- 10500zł i daje opis jak wyżej (na dodatek taki sam do wszystkich serii), to ja życzę powodzenia.

Poprawność gramatyczna tych zdań. jest mocno dyskusyjna.

Ale jak Pan z manufaktury smaku, chce sprzedać kolumny (a właściwie ich rendery) w zakresie cenowym 4600- 10500zł i daje opis jak wyżej (na dodatek taki sam do wszystkich serii), to ja życzę powodzenia.

Mam podobne wrażenie. Gość sprzedaje kolumny za tysiące złotych, jest dilerem a robi błędy jakby sprzedawał długopisy na sztuki... Kto jest przekonany o wartości tych kolumn, nie będzie zwracał na to uwagi, ale inni mogą się zniechęcić.

No dobra, zamiast narzekać pomóżmy manufakturze smaku :) a tym samym i Harpii. Może przeczyta i weźmie sobie do serca.

Teraz jest:

KOLUMNY RÓŻNIĄ SIĘ POD WZGLĘDEM STAREJ SERII (FIRST ORDER), NOWĄ OBUDOWĄ, ZLICOWANYMI Z FRONTEM GŁOŚNIKAMI, NAKŁADKĄ WYSOKOTONOWY I NOWĄ ZWROTNICĄ. OZNACZA TO ZNACZNĄ POPRAWĘ MUZYKALNOŚCI I OBSZERNIEJSZEJ SCENY DŹWIĘKOWEJ.

A powinno być:

KOLUMNY RÓŻNIĄ SIĘ WZGLĘDEM STAREJ SERII (FIRST ORDER) NOWĄ OBUDOWĄ, ZLICOWANYMI Z FRONTEM GŁOŚNIKAMI, NAKŁADKĄ GŁOŚNIKA WYSOKOTONOWEGO I NOWĄ ZWROTNICĄ. OZNACZA TO ZNACZNĄ POPRAWĘ MUZYKALNOŚCI I OBSZERNIEJSZĄ SCENĘ DŹWIĘKOWĄ.

Chyba, że ktoś zaproponuje lepszą wersję. Polonistą w końcu nie jestem :)

Od siebie dodam, że koniecznością wręcz jest umieszczenie w opisie aukcji:

- rzeczywistych zdjęć systemu

- szczegółowych parametrów technicznych - pomimo tego, że można sobie je znaleźć w internecie

- jakiegoś zachęcającego opisu, np. o barwie, coś co wyróżnia dany system

Pozdrawiam i życzę sukcesów :)

Dziękuję wszystkim za wskazówki dotyczące kolumn Harpia Acoustics wystawione na allegro przez sprzedającego Manufaktura Smaku ,zdaję sobie sprawę z opisu kolumn w którym wyraziłem się bardzo lapidarnie i nie do końca profesjonalnie ,byłem pod mocnym wrażeniem nowej serii , wspólnie z Panem Jurkiem w następnych aukcjach sprecyzujemy nowy opis każdego modelu .Serdecznie pozdrawiam .

Może RÓŻNIĄ SIĘ WZGLĘDEM STAREJ SERII wyglądem a od nowej dźwiękiem ... :) panowie trochę luzu.

Osobiście chciałbym zobaczyc na fotkach Fresco Experience z maskownicami

Opis dosc prostacki i nie ulega to watpliwosci. Wygada jakby komus wogole nie zalezalo na ich sprzedazy, tym bardziej ze strona interenetowa lezy. A wystarczy mily, konkretny opis nowych konstrukcji. A tak wygada to ze ktos kto nie zna serii First Order szuka na ich temat info co to wogole jest i jak wyglada etc etc.

?👈

• 2 tygodnie później...

Witam

Słuchałem e. Collage. Pięknie brzmią. Wysokie tony wyraźnie lepsze niż w amstafach- jest "szkiełko".

a gdzie można posłuchać nowej serii? Jest gdzieś w Lublinie?

Z czym były zestawione?

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

• Użytkownicy+

a gdzie można posłuchać nowej serii? Jest gdzieś w Lublinie?

Z czym były zestawione?

Wiem, że od niedawna w Lublinie są Marcusy, te które słuchałem podczas styczniowej eskapady do Krakowa.

post-24402-0-06331100-1425419908_thumb.jpg

Grały Z xindakiem pa-m. W lublinie nie ma w żadnym sklepie. Collage sa wg mnie wybitne i biją konkurencję na łeb! Znika potrzeba gonienia kroliczka, co dla niektórych może być problemem... Amstaffy sa wybitne a Collage olśniewające. A dodam, że takich sformułowań na tym forum nie użyłem od, bodajże, siedmiu lat.

Sam gram na Amstaffach w wersji na białych mundorfach i nie mam potrzeby zmiany na collage ale przyznaję, że nowe sa jeszcze lepsze. I jeśli ktoś szuka kolumn w tym zakresie cenowym i znacznie droższym, to może szukać kilka lat, a może od razu kupić coś z nowej serii i będzie cieszyć się muzyką. Kilka dni temu słuchałem zestawu niemal dwukrotnie droższego, który brzmiał.... No i jego właściciel wpakował 5 tysięcy w kable zasilające, sądząc, że stanie się cud. Cud się nie stał. A gdy posłuchał Amstafow z Xindakiem to zaniemowil... Gdyby posłuchał Collage, to mógłby wpaść w przetrwały mutyzm.

Szczerze polecam nową serię!

Sprzedaję swoje Amstaffy. Jakby ktoś był zainteresowany, podaję link

http://allegro.pl/harpia-acoustics-amstaff-na-gwarancji-i5147690507.html

Kupiłem Marcusy i teraz Amstaffy czekają na nowego właściciela.

Dodam, że są na gwarancji do czerwca 2016. Mają fabrycznie rozbudowany filtr głośnika wysokotonowego do poziomu Dobermanna i wymieniony kondensator głośnika wysokotonowego na lepszy SCR.

<Pastel pod koniec montażu.>

Prezentują się wyśmienicie i brzmią pewnie też :) Nabrała rumieńców nowa seria. Jeszcze tylko stronę medialno- marketingową warto by było dopracować, zaktualizować:)

Edytowane przez profundis
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.