Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Ha, nie wierzę.

Jurku, ty w ceramikę? A tyle o niej rozmawialiśmy... ☺

To ten sam tweeter co w martenach (oczywiscie w tańszych modelach)? Chyba dobrze widzę ☺.

Dodam tylko, że to fantastyczny kierunek - o czym pewnie wiesz.

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

nakładka cofająca głośnik o 6mm i delikatna osłona chroniąca membranę.

Dobry pomysł na ochronę membrany. Czy cofnięcia o 6mm to celowy zabieg czy wynikało to z nowego frontu?

Nowy front ma za zadanie przykryć śrubki fabrycznego i stąd 6mm dodatkowe?

Edytowane przez dolphin123

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Nakładka jest koniecznością aby cofnąć głośnik.

Zupełnie przy okazji zostanie wykorzystana pod kątem poprawy bezpieczeństwa i estetyki, membrany i frontu.

Wersja G.

W innych modelach zastosujemy głośniki magnezowe tego producenta.

Przymierzamy się także do paczki z BERYLEM.

Bez ferrofluidu wyglądają lepiej ☺, fajnie, że się przekonałeś do moich ukochanych głośników (oczywiscie mówię o ceramikach).

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

dizajan tak jak by znajomy ;)

I jak spr. się te wysokie ? :)

"We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405" - Peter Walker - Quad

jak wspomniałem wcześniej, planuję pozbyć się Amstaffów Mini, wersja czarny lakier, na podstawkach akrylowych+kolce.

Stan kolumn bardzo dobry jeżeli nie liczyć lekkiego przytarcia jednej z krawędzi. Przytarcie na tyle lekkie, ze miałem kłopot aby uchwycić je na zdjęciu Generalnie tę wersję kolorystyczną wyjątkowo kiepsko się fotografuje ze względu na refleksy,

Nie ma chyba potrzeby opisywać tych kolumn w tym Klubie.

Chciałbym się z nimi rozstać na początku lipca, wolałbym uniknąć wysyłki. Proszę o oferty na PRV. Jeżeli potrzeba więcej zdjęć dajcie proszę znać

post-20550-0-81092200-1433570492_thumb.jpg

post-20550-0-38277700-1433570502_thumb.jpg

post-20550-0-02553500-1433570517_thumb.jpg

post-20550-0-64075300-1433570530_thumb.jpg

post-20550-0-02718600-1433570561_thumb.jpg

post-20550-0-30340800-1433570573_thumb.jpg

post-20550-0-99948800-1433570583_thumb.jpg

Edytowane przez Miszka

Panowie, jak wypadają brzmieniowo ta wersja Amstaff-ów mini na Scanspeak-ach (albo Usherach) - z tą czerpaną membraną w porównaniu do tych klasycznych. Pędził ktoś takie Amstaffy z końcówki Cyrusa z dobrym rezultatem ?

Z tego co wiem to tylko Accuton robi wypełni ceramiczne membrany ,

Stx i inne wynalazki napylają ceramikę

Edytowane przez Marcin-utopia
  • 3 tygodnie później...

Dzień dobry!

Od kilku dni gości u mnie para ślicznych monitorów, model Graffiti SE.

Na razie ustawione na zbyt filigranowych dla nich standach - Graffiti powinny stać na czymś w stylu stabilnych Skylan'ów...

Wykonanie, prezentacja, lakier - pierwsza liga! WAF na najwyższym poziomie :-)

Pierwsze wrażenie: nie grają z takim rozmachem i "drajwem" jak moje ośmiomiesięczne Amstaffy Mini, jednak podoba mi się jak rysują przekaz i budują scenę - typowe monitorowe granie, które zawsze lubiłem. 16-25m2 nie będzie dla nich problemem, pasują idealnie. Poniżej kilka fotek i porównanie gabarytowe do Amstaff Mini.

Pozdrawiam,

kvist.

post-18476-0-80929800-1435480374_thumb.jpg

post-18476-0-67986000-1435480388_thumb.jpg

post-18476-0-40622400-1435480403_thumb.jpg

post-18476-0-92625600-1435480419_thumb.jpg

Prezentują się świtnie ( standy faktycznie do wymiany ). Podoba mi się umiejscowienie logo firmy. Masz do nich jakieś maskownice?

Oczywiście maskownice są - na magnesy.

A u mnie Collage od piątku , te kolumny to poezja grają z SONY 770ES ,jest power soczystość ,precyzja ,bas to sprężyna wielkich rozmiarów ,poprzednio miałem STX FX 300 różnica jest bardzo duża ,Coolage oddychają pełną piersią ,Świetna kolumna .Wielki dzięki dla Piotrka i Michała z KM Sounds za wzorowe załatwienie tematu .

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

A u mnie Collage od piątku , te kolumny to poezja grają z SONY 770ES ,jest power soczystość ,precyzja ,bas to sprężyna wielkich rozmiarów ,poprzednio miałem STX FX 300 różnica jest bardzo duża ,Coolage oddychają pełną piersią ,Świetna kolumna .Wielki dzięki dla Piotrka i Michała z KM Sounds za wzorowe załatwienie tematu .

Klejson, gratulacje!

Zobaczysz jednak a raczej usłyszysz - po miesiącu będzie inaczej a naprawdę zaczną dopiero grać za 2-3 miesiące :-)

<Stanley666>

Niestety nie udało mi się jeszcze wyegzekwować nagrody, ale jak tylko Pan Jurek przyjedzie po kolumny do przeróbki i dotrą do domu postaram sie po odsłuchu coś napisać. Faktycznie długo to trwa, ale jestem pełen nadziei..

Czy chodzi o upgrade Marcusów do najnowszej wersji???

Tak, oczywiście. Od dawna przymierzam się do kupna czegoś ze stajni Harpii, a starszej wersji kiedyś słuchałem w przelocie i było ciekawie. Teraz jestem ciekaw nowej

<Stanley666>

Niestety nie udało mi się jeszcze wyegzekwować nagrody, ale jak tylko Pan Jurek przyjedzie po kolumny do przeróbki i dotrą do domu postaram sie po odsłuchu coś napisać. Faktycznie długo to trwa, ale jestem pełen nadziei..

Jeszcze nie ? Toż to z pół roku temu ten konkurs miał miejsce. No ale interes się kręci i głośniczki z nowej serii dobrze schodzą, hehe. A tak na poważnie, jak się doczekasz napisz coś na forum, albo na priv. dzieki z góry

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.