Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

Witam a ja już jestem po wstępnym wygrzaniu Graffiti podpięte są z Regą Elicit-R na niecałych 30metrach i symbioza miedzy nimi jest wspaniała przestrzeń kontrola basu po prostu jestem pod wielkim wrażeniem tej synergi przedtem grały z lampką Yaqina MC30 było swietnie ale to co zaprezentowały maluchy od Harpi z Regą to inna liga.Polecam takowy zestawik.

Ajacz mam prośbę: czy możesz sprawdzić i podać dokładny wymiar podstawy Graffiti - samego spodu, czarnej części - bez boczków.

Na jakich standach stoją u Ciebie Graffiti - jaka jest wysokość górnego blatu?

Pozdrawiam,

Kvist.

• Użytkownicy+

A ja zabieram Naima i jadę rozruszać dziewicze aczkolwiek prześliczne Collage :-)

Zdjęcie jak z folderu firmy wnętrzarskiej... :)

Pięknie Ci się wkomponowały kolumny Harpii. Kibicuje tej firmie, lubimy się z Jurkiem, ale to co zobaczyłem na tym zdjęciu, naprawdę mnie urzekło. Pozdrawiam

Robert

Zdjęcie jak z folderu firmy wnętrzarskiej... :)

Pięknie Ci się wkomponowały kolumny Harpii. Kibicuje tej firmie, lubimy się z Jurkiem, ale to co zobaczyłem na tym zdjęciu, naprawdę mnie urzekło. Pozdrawiam

Robert

Wnętrze nie moje, byłem gościem... do późna.

Kolumny... po prostu piękne - Pan Jurek zrobił kawał dobrej roboty...

Jest moc!

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

@KVIST

Podstawa (czarna)kolumny Graffiti ma wymiary: 297mm(głębokość) i 200mm (szerokość)

Dedykowany stand z promocji ma wysokość górnego blatu 60cm.

Jego wymiary to 150(szerokość)x190mm(głębokość)

@KVIST

Podstawa (czarna)kolumny Graffiti ma wymiary: 297mm(głębokość) i 200mm (szerokość)

Dedykowany stand z promocji ma wysokość górnego blatu 60cm.

Jego wymiary to 150(szerokość)x190mm(głębokość)

Dzięki serdeczne za info! Stand z promocji niestety nie trafił w mój gust - w przeciwieństwie do monitorów ;-)

Pozdrawiam!

kvist.

po prostu ich nie brudzimy :)

najlepiej wycierać miękką szmatką, doskonale nadaje się do tego poniższa VILEDA (dobra tez do analogów). Czasami można ja spotkać w marketach ale nie jest to łatwe. Jest bardzo miękka i dokonale zbiera.

Ostatnio widziana w Realu na Warszawskim Okęciu.

Ślady paluchów dobrze wpierw "ochuchać" a później wytrzeć wspomnianą szmatką.

Żadnych środków czyszczących

https://www.sklep.vileda.pl/produkt/sciereczka_do_kurzu.php

a tak na marginesie,

w nadchodzących tygodniach będę się rozstawał ze swoimi Amstaffami Mini, wersja czarny fortepian na podstawach akrylowych.

Kolumny mają pięć lat i są w dobrym stanie. Ich zdjęcia można znaleźć na stronach niniejszego forum, jest wpis na pierwszej stronie i zdaje się na trzeciej lub czwartej. Czerń kolumn charakterystyczna więc trudno przeoczyć

kolumny nigdy nie zmuszane do wysiłku, gra głównie jazz i klasyka a potencjometr sporadycznie przekraczał pierwszą ćwiartkę

wkrótce zamieszczę zdjęcia stanu "z dziś". Proszę o propozycje na PW

• Moderatorzy

duże amstafy w wersji z fabrycznie modyfikowaną zwrotnicą do wersji TOP(było info na forum) poszły na all za mn 4300

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

-> stench.

Dzięki za info ale ja chcę sprzedać a nie kupić :)

raczej nie oczekuję osiągnięcia kwoty 4.000 choć jeżeli ktoś jest skłonny tyle zapłacić to nie obrażę się

wczoraj sobie zdałem sprawę jak trudno jest zrobić zdjęcie kolumnom w czarnym lakierze. Zdjęcie, które bardzie pokazywałoby urok kolumn niż otoczenia, w których stoją :)

Amstafy są bardzo duże i dla nich trzeba już mieć naprawdę dużo miejsca w mieszkaniu i dlatego dla amstafów mini powinien większy potencjalny krąg zainteresowanych.

Nie wiem czy był taki temat ale jak radzicie sobie z utrzymaniem czystości na tych powierzchniach fortepianowych?

Z tego co mi się udało doświadczyć to z powierzchniami fortepianowymi (boczki) nie ma najmniejszego problemu. Ale trzeba uważać czym przeciera się główny masyw, czyli tę ciemną część. Po prostu trzeba użyć miękkiej szmatki aby nie zostawiała paproszków bo te są trudne do usunięcia. Nie trzeć raczej nic na sucho - raczej na mokro, po chwili wilgoć odparowuje i jest czysto.

Masyw jest pomalowany specjalną farbą, która o ile wiem nie została wybrana przypadkowo.

Amstafy są bardzo duże i dla nich trzeba już mieć naprawdę dużo miejsca w mieszkaniu i dlatego dla amstafów mini powinien większy potencjalny krąg zainteresowanych.

Dokładnie, ja nie potrafię sobie wyobrazić Amstaffów w mieszkaniu. Mini wydają się być akurat choć w moich 22qm także czasem mam wrażenie, że są ciut za duże. Teraz mam za nimi oraz nad sofą panele (własne DIY) i jest zdecydowanie lepiej ale i tak planuję powrócić do monitorów. Swoje półroczne Amstaff Mini w naturalnym dębie sprawdzałem w dużym 35qm salonie porównując do tych białych Collage i tam wcale nie wydawały się za małe :-) Widząc jednak ile kosztują używane Harpie nóż mi się w kieszeni otwiera. Swoich, wypieszczonych przez konstruktora bym za 4,5 na pewno nie oddał... tym bardziej, że w moim metrażu i w moich warunkach zagrały przyjemniej od SHL5, które ogólnie uważam za głośniki lepsze (ale i inne). Mówiąc inaczej - zadbane używane Harpie to bardzo dobra oferta.

post-18476-0-52262900-1432709459_thumb.jpg

post-18476-0-22768400-1432710004_thumb.jpg

Edytowane przez kvist

=>krzysiek29 =>kvist

Amstafy są bardzo duże i dla nich trzeba już mieć naprawdę dużo miejsca w mieszkaniu

Dokładnie, ja nie potrafię sobie wyobrazić Amstaffów w mieszkaniu.

Dlaczego uważacie, że duże amstafy potrzebują dużego pokoju? Proszę o konkrety, a nie coś w rodzaju "bo nie rozwiną skrzydeł", "bo się uduszą" itp. U mnie grały w 18 m2 i nie czułem umieszczenia ich w większym pomieszczeniu, ale może rzeczywiście potrzebują większej powierzchni, tylko nie wiem dlaczego. Pokój nie był zaadoptowany akustycznie.

P.S.

To ja sprzedałem te amstafy, o których mowa wyżej. Poszły za 4175 zł, co uważam za baaardzo niską cenę. 6 tygodni je wystawiałem i zainteresowanie było - o dziwo - bardzo małe. Nie wiem, czego ludzie oczekują, pewnie prawie nowych kolumn za 1/3 ceny... Link do zakończonej aukcji.

=>krzysiek29 =>kvist

Dlaczego uważacie, że duże amstafy potrzebują dużego pokoju? Proszę o konkrety, a nie coś w rodzaju "bo nie rozwiną skrzydeł", "bo się uduszą" itp.

Miałem na myśli tylko przestrzeń którą zajmują (same sobą zajmują dużo miejsca a od ścian też trzeba je odsunąć) nie chciałbym aby były pierwszoplanowym meblem. Np. Fresco na niecałych 15m2 grają pięknie ale w pokoju są już bardzo zauważalne , ale na ponad 30m2 te same Fresco już optycznie "znikają".

=>krzysiek29 =>kvist

Dlaczego uważacie, że duże amstafy potrzebują dużego pokoju? Proszę o konkrety, a nie coś w rodzaju "bo nie rozwiną skrzydeł", "bo się uduszą" itp. U mnie grały w 18 m2 i nie czułem umieszczenia ich w większym pomieszczeniu, ale może rzeczywiście potrzebują większej powierzchni, tylko nie wiem dlaczego. Pokój nie był zaadoptowany akustycznie.

P.S.

To ja sprzedałem te amstafy, o których mowa wyżej. Poszły za 4175 zł, co uważam za baaardzo niską cenę. 6 tygodni je wystawiałem i zainteresowanie było - o dziwo - bardzo małe. Nie wiem, czego ludzie oczekują, pewnie prawie nowych kolumn za 1/3 ceny... Link do zakończonej aukcji.

Dzett,

to nie zupełnie tak, że neguję taką konfigurację - wyrażam tylko swoje zdanie tylko na podstawie swoich doświadczeń, tego co słyszę i co mi pasuje a co nie i to w moich warunkach, nic więcej.

Kolega z forum Harbetha jest zadowolony z SHL5 w swoich 16qm - zazdroszczę mu bo mnie się u mnie w 22qm to nie udało choć uwielbiam te głośniki. Jeśli komuś się wpasują Collage / Amstaff do jego pomieszczenia i będzie zadowolony z zamierzonego efektu to należy się cieszyć.

W moim mieszkaniu walczę o każdy centymetr biorąc pod uwagę nie tylko swoje potrzeby ale i rodzinę - z małymi dzieciakami jest bardzo ciekawie ;-) więc borykam się z wiecznymi kompromisami - takie życie. Dobrze, że nie mam telewizora a moja żona także kocha muzykę :D Miejsca mam tyle co widać a dodatkowo radzę sobie jakimiś własnymi ustrojami. Mam nadzieję, że niedługo w tym pomieszczeniu przetestuję Graffiti.

Pozdrawiam!

post-18476-0-10999200-1432794619_thumb.jpg

post-18476-0-66035500-1432794636_thumb.jpg

=>dzett

niskie zainteresowanie aukcją Harpii nie wynika ze złej percepcji produktu przez rynek ale po prostu z braku jakiejkolwiek percepcji.

Harpia jest słabo obecna na polskim rynku (o ile w ogóle jest obecna), nie jest obecna w fachowej prasie z wielu powodów (jest jeszcze "fachowa prasa"?).

Szczerze mówiąc, marketingowo ta marka leży, wystarczy spojrzeć na jej własną stronę internetową. Sprzedaż w Polsce oparta jest głównie na marketingu szeptanym, choćby dzięki temu forum. Obawiam się, że polskie firmy nie mogą konkurować budżetem reklamowym z potęgami takimi jak choćby B&W. Kolumny jakością i dźwiękiem im nie ustępują ale budżet nie istnieje.

Cała nadzieja w nas, którzy będąc właścicielami produktów z Krakowa, rozpropagujemy je wśród naszego koła znajomych. Ja czynię to zawsze z radością niestety nie zawsze z sukcesem (choć raz udało mi się nakłonić przyjaciół do zakupu kolumn o wdzięcznej nazwie Misza... tylko kiedy to było)

Osoba skłonna wydać na sprzęt 10 tyś z pewnością poszpera w internecie,by nie kupić bubla.

Z tą reklamą polskich manufaktur jest rzeczywiście kiepsko,a w/w strona internetowa jest tego potwierdzeniem.

Możliwości odsłuchowe też nie najlepsze.

Panie Jurku co z tą strona internetową.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

=>Miszka

Szczerze mówiąc, marketingowo ta marka leży, wystarczy spojrzeć na jej własną stronę internetową

Zgadzam się. Na dole strony widać, że była robiona w 2009 roku. Jest tam nieaktualna informacja, która jest po prostu nieprawdziwa. Pisałem o tym na forum ale Pan Jurek w ogóle się do tego nie odniósł. No i nie ma nic o najnowszej serii - Graffiti, Fresco itp. Potencjalny klient może odnieść wrażenie, że albo firma to olewacz albo bankrut...

Też zachęcam moich znajomych do Harpii, ale po co jeszcze przełamywać ten "opór materii"?

Taka sytuacja jest jednak korzystniejsza dla dla odbiorcy; nie znane za dobrą cenę a przy odsłuchu jest prawdziwe WOW! niż zamówić znaną markę która tylko dostała w recenzji "wow".

Piszę to z autopsji przesiadłem się z znanej marki na bardzo porównywalną cenowo Harpię - oczywiście było w tym dużo przypadku. Skuteczny marketing ( testy w każdym czasopiśmie podniosłyby cenę produktu o 30% aktualna strona internetowa na pewno by pomogła a nie kosztuje już tyle) ; mimo takiego stylu działania na kolumny czeka się długo .

Przerabiam to już od paru lat z Panem Jurkiem ,stronka od wielu lat to raczej nie stronka ,choć muszę przyznać ze promuję tą markę bo mi sie podoba po prostu trafiona w mój gust.Sprzedaż oczywiście jest ale do pełni szczęścia jeszcze dużo brakuje mamy aktualnie trzy modele dostępne z nowej serii bez Collage ,osobiscie najbardzie zauroczony jestem maluchami Grafiti i ich zgraniem z Regą duet niesamowity polecam gorąco.Będe naciskał na Pana Jurka aby w końcu poprawił stronkę www,mam taką nadzieje ze weżmie sobie to do serca.

osobiscie najbardzie zauroczony jestem maluchami Grafiti i ich zgraniem z Regą duet niesamowity polecam gorąco

Lepiej się zgrywają z Regą czy Yaqinem?

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

=>VISTO

Slyszalem, ze Harpia upadla

A wiesz jakie ja rzeczy słyszałem?! Nie powtarzaj plotek na forum.

Będe naciskał na Pana Jurka aby w końcu poprawił stronkę www,mam taką nadzieje ze weżmie sobie to do serca.

Trzymam kciuki, żeby ci się udało, bo też kibicuję Harpii.

mam taką nadzieje ze weżmie sobie to do serca.

W to - niestety - nie wierzę...

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Hejting jest w Polsce miarą sukcesu.

Rzeczywiście jest z nami słabo bo nie ma tego za wiele :)

Wracając do rzeczywistości.

Nowy model podstawkowej kolumny Jantar pod koniec ukończenia.

Kolumienki z ceramicznym wysokotonowym i metalowym Scanem 18cm na basie.

Pierwsze pary w białym, czarnym i czerwonym lakierze na połysk.

Przy okazji przepraszam zainteresowanych za "niedociągnięcia" w np. stronie internetowej.

Zainteresowanie jakie jest nowymi modelami spowodowało, że pracuję ostatnio na 3-4 etatach.

Naprawdę nie starcza czasu na wszystko.

Po opanowaniu największych problemów zajmiemy się wszystkim.

Proszę mi wierzyć, że wyprodukowanie w Polsce wysokiej jakości obudów do kolumn głośnikowych graniczy z cudem :)

post-13845-0-24378900-1432843583_thumb.jpg

post-13845-0-56927000-1432843687_thumb.jpg

post-13845-0-60727200-1432843748_thumb.jpg

post-13845-0-72047900-1432843884_thumb.png

Edytowane przez HarpiaAcoustics
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.