Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  492 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

@up- ano :) - dokładnie - też za muzyką elektroniczną nie przepadam (aczkolwiek kiedyś słuchałem...:)) - i to prawda - dobry sprzęt powinien umieć jak trza zagrać wszystko , a nie to czy tamto a tamtego już nie....

pewno sansui w heavy/speed/power metalu też by się nie sprawdziło..... :( - czyli dla mnie odpada :(

Gość czubsi

(Konto usunięte)

a jakim to niby wiarygodnym autorytetem jest kolega bumpalump żeby jego wypociny cokolwiek znaczyły je....pie ??????? Czego oczekiwałeś że zachwalać będzie ??? To twój poziom więc liżcie se du...y na wątku o super 67oes i tyle ...

Podziękować tylko moderacji, że nadal dopuszcza smarkate bydło na wątek dla pasjonatów ....

Panowie myślę, że to naprawdę sensu nie ma bo to nie real, że dasz jednemu z drugim plaskacza i nauczysz w mig podstaw społecznego współistnienia - proponuję założyć odrębny wątek i po prostu gównażerię gonić na drzewo !

Pięknie... z deszczu pod rynnę. Kolega Bumpalump proszony o konkrety przeprowadził "rzetelny i uczciwy test odsłuchowy" ;)

Doceniam wszakże odnośniki o subiektywnym guście, powtórzę jednak starą prawdę, że pisanie o słuchaniu muzyki w swoim domu to nie testowanie sprzętu.

Jedyny wniosek... 901 nie przypadła koledze do gustu i pewnie opuści nasz wątek ;)

A_ndy

Edytowane przez A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Gość czubsi

(Konto usunięte)

w związku z tym, że dawny wątek stał się zwykłym śmietnikiem zakładam nowy watek o tej zacnej marce.

Wyjaśniam na wstępie, że nie będzie żadnej tolerancji dla osób, które nie rozumieją, iż jest to wątek dla ludzi którzy tą markę kochają i szanują !

Zapraszam wszystkich tych, których ujął sposób prezentacji muzyki jakim te urządzenia się charakteryzują !

I to nie jest tak ze jestem uorzedzony, po prostu mam swoj wzorzec dzwieku i albo sorzet tak gra albo nie, i tu nie ma znaczenia czy to sony czy inna marka, siny niektóre modele tez graja bez szalu

a jakim to niby wiarygodnym autorytetem jest kolega bumpalump żeby jego wypociny cokolwiek znaczyły je....pie ??????? Czego oczekiwałeś że zachwalać będzie ??? To twój poziom więc liżcie se du...y na wątku o super 67oes i tyle ...

Podziękować tylko moderacji, że nadal dopuszcza smarkate bydło na wątek dla pasjonatów ....

Panowie myślę, że to naprawdę sensu nie ma bo to nie real, że dasz jednemu z drugim plaskacza i nauczysz w mig podstaw społecznego współistnienia - proponuję założyć odrębny wątek i po prostu gównażerię gonić na drzewo !

Kazdy watek jest wątkiem dla pasjonatów ale to nie znaczy ze jest dozwolone wypowiadania sie tylko w samych superlatywach o sprzecie wiec wyluzuj czubsi

Pięknie... z deszczu pod rynnę. Kolega Bumpalump proszony o konkrety przeprowadził "rzetelny i uczciwy test odsłuchowy" ;)

Doceniam wszakże odnośniki o subiektywnym guście, powtórzę jednak starą prawdę, że pisanie o słuchaniu muzyki w swoim domu to nie testowanie sprzętu.

Jedyny wniosek... 901 nie przypadła koledze do gustu i pewnie opuści nasz wątek ;)

A_ndy

Sam zawsze podkreślam ze sprzetu trzeba posłuchać u siebie we własnym systemie, sugerowanie sie opiniami na forum jest zgubne

Chyba zdecydowana większość modeli wzmacniaczy chciałeś napisać.

Słucham różnej muzyki ale z młodości zostało mi jeszcze słuchanie bardzo ostrej muzyki. Jakoś nie zauważyłem, żeby była galareta, a dodatkowo mam jeszcze mosa, który ociepla dźwięk. Nawet kupując teraz 717dr myślę, że raczej pójdę w miedziane, a nie sebrne xlr. Nie stać mnie na przejrzyste kable, albo nie znam takich w rozsądnych cenach. Nie uważam, żeby sansuje były ciepłymi kluchami.

Posłuchaj sobie pioniera.

Smieszne normalnie...to jest forum dyskusyjne sluzace wymianie zdań, a ty oczekujesz ze kazdy będzie tylko chwalil i zlego slowa nie powie na sprzet ktorego ten watek dotyczy

Posluchalem sprzetu i wyrazilem o nim opinie a ty zarzucasz mi ze robie smietnik

Ja już jestem. W dobrym momencie się zalogowałem. Jak dobrze pójdzie to w srodę zagości u mnie 717dr. Zresztą nie zapeszam...:)

Czubsi łączysz cd z integrami po xlr? Ma to słyszalny sens?

Wg cyferek w specyfikacjach technicznych ma ale czy słychać to?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

sens w sumie ma bo sygnał jest silniejszy a to już jakiś atut. ale sam musisz spróbować . Najlepiej pożycz od kogoś i sam potestuj bo jednym to bardzo odpowiada a inni mają sceptyczne podejście.

Jedno mnie ciekawi, czy bezpośrednio porównywałeś wzmaki Sony 670Es i 690Es, pytam bo 670 była u mnie z dwa dni i nie pamiętam, ale za to 690 tak mi się spodobała, że miałem ją dobre pół roku!

Chyba zdecydowana większość modeli wzmacniaczy chciałeś napisać.

Słucham różnej muzyki ale z młodości zostało mi jeszcze słuchanie bardzo ostrej muzyki. Jakoś nie zauważyłem, żeby była galareta, a dodatkowo mam jeszcze mosa, który ociepla dźwięk. Nawet kupując teraz 717dr myślę, że raczej pójdę w miedziane, a nie sebrne xlr. Nie stać mnie na przejrzyste kable, albo nie znam takich w rozsądnych cenach. Nie uważam, żeby sansuje były ciepłymi kluchami.

Posłuchaj sobie pioniera.

Seria reference to taki mieszaniec na basie ma kluchy i strasznego mula, za to gora jest zwiewna i detaliczna, w kazdym razie te wzmacniacze tez do mnie nie trafiaja, jedyne ciepelko ktore akceptuje to sposob prezentacji muzyki przez marantza a konkretnie model pm16 i dzielony system sm80 i sc80

Gość czubsi

(Konto usunięte)

właścicieli 901 po prostu obrażasz bo albo jesteś zwyczajnie głuchy albo masz bardzo specyficzne potrzeby w kwestii audio. z twoich wypocin można wywnioskować że rajcuje cię ostra napierd...a o ostrych krawędziach a do tego wystarczy Technics więc ... te twoje 670 gra również dość miękko i w dodatku z gumowym sprężynującym basem ale skoro to lubisz to twój problem .... bez odbioru i tak zbyt dużo się angażuję w ten syf ...

Jedno mnie ciekawi, czy bezpośrednio porównywałeś wzmaki Sony 670Es i 690Es, pytam bo 670 była u mnie z dwa dni i nie pamiętam, ale za to 690 tak mi się spodobała, że miałem ją dobre pół roku!

Tak 670es i 690es tez porownywalem bezpośrednio, bardziej cenie 670es za lepsze dociazenie dolu pasma i jest on tutaj bardziej obfity, nawet teraz mam jedna 690es na warsztacie, przerobka na wersje euro i wymiana elektrolitów na wejsciu na mkp

Witam,

audiowit, moje doświadczenia z kablami są takie że stety/niestety różnice są bardzo jaskrawe i łatwe do zdefiniowania.

Mam wrażenie że moja DR'ka jest albo tak przeźroczysta albo tak dobrze już poznałem jej sygnaturę, że cechy kabli wyłapuję bez trudu.

Przy doborze kabli postawiłem na XLR z dobrym fundamentem basowym i przestrzenią do głośnego słuchania.

Zaś kable RCA to srebro, czyli detale i przestrzeń, ale słucham na nich kiedy ma być trochę ciszej i z użyciem regulacji tonów.

Pozdrawiam, Andrzej

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

właścicieli 901 po prostu obrażasz bo albo jesteś zwyczajnie głuchy albo masz bardzo specyficzne potrzeby w kwestii audio. z twoich wypocin można wywnioskować że rajcuje cię ostra napierd...a o ostrych krawędziach a do tego wystarczy Technics więc ... te twoje 670 gra również dość miękko i w dodatku z gumowym sprężynującym basem ale skoro to lubisz to twój problem .... bez odbioru i tak zbyt dużo się angażuję w ten syf ...

Kolumny zamkniete i metalowy wysoki to jest specyficzne granie i wzmacniacz nie moze tego zepsuc bo dlugo pracowalem nad dopracowaniem tych kolumn

Dzięki za info. Zawsze byłem ciekaw. A zawsze miałem ochotę wywalić te elektrolity!

Czyli jednak słabią.

To pierwszy egzemplarz w ktorym te kondensatory wymieniam, jesli chodzi o wzmacniacze to lubie jak sa oryginalne

Ale nie bede sie wypieral jak zaba blota, jesli roznica bedzie na spory plus to u siebie tez założę te 4,7uF

Ostatnio mam smaka przerobic 690es na bipolary i ogolnie sporo pomieszac we wzmacniaczu napieciowym, ida zimowe wieczory trzeba czyms sie zajac

Edytowane przez Bumpalump

Dzięki. Dr jest podobno surowa. Pewnie dlatego tak dobrze słychać każde wachnięcie na kablach. No dobra to utwierdziliście mnie, że gniazda xlr nie bez powodu są w sprzęcie. Będę musiał popróbować.

Czubsi. Dlatego właśnie szukałem 717. Na pewno będzie dobrze. Poza tym pasuje kolorystycznie:). Kolumny robię też w tym samym fornirze więc mój "czerwony smok" będzie gotowy już w grudniu.

Niektórych z Was mogą śmieszyć, że dobieram sprzęt kolorystycznie ale nie bez znaczenia dla mnie jest jak wygląda. Takie poczucie estetyki mam. Całe szczęście, że poszczególne elementy się zgrały. Jak już będzie wszystko ze sobągrało to wstawię zdjęcie. Pliku mp3 jak to gra nie będę wstawiał:)))

Kilka wniosków na koniec.

1.Bokser łyka wszystko co napisze Gunfalot jak młody pelikan! W końcu jego testy wreszcie zostały poparte profesjonalnymi odsłuchami. My w ilości pewnie kilkudziesięciu nigdy poważnie nie podchodziliśmy do odsłuchów swojego sprzętu.

2.Gunfalot zrobił test audio Sansui i ogłosił wszem że to syf, więc sprzedajemy nasze klocki zanim wszyscy się zorientują.

3.Test Gunfalota jest tak wiarygodny jak opinia kibica Realu o ekipie Barcelony.

4.Cechy audio którymi rajcuje się nasz GURU są charakterystyczne dla pryszczatych chłopców w okresie pokwitania.

5.Chłopaki zabili ten wątek i taki był ich cel. Teraz w glorii chwały wrócą z tarczą do swoich wątków, zobaczą że pusto i będą szukać innych tematów w których miłośnicy jakiejś marki będą śmiali zachwalać swoje piece. Na koniec Gunfalot zrobi test Accu i znów pozamiata.

6.Posłużę się schematem myślenia NakaSonyaki. W rozmowie ze znajomymi ktoś powiedział że Sasnui zjada Krella, Gunfa twierdzi Sony zjada Sansui, inny znafca stwierdził że Accu zjada Krella więc wniosek taki że Sony ROZWALIŁO Accu pod warunkiem że jest koloru czarnego.

Cześć chłopaki! A może poszli do lasu...?

Gość czubsi

(Konto usunięte)

tak jak napisałem na samym początku - wątek jest dla pasjonatów a takich nie obchodzi to że się komuś coś nie podoba bo taki delikwent z założenia nie ma się czym z pasjonatem podzielić ... Będę banował bez ostrzeżenia ... i tyle ...

Zawsze wspominałem, że będę dzielił się swoimi odczuciami i doświadczeniem a to kto i co z tym zrobi to jego osobista sprawa !

Będzie mi bardzo miło gdy znajdą się ludzie , którzy dzięki naszym opisom wrażeń z obcowania z tym sprzętem odnajdą swój mały audio świat i się tym podzielą !

Edytowane przez czubsi

w związku z tym, że dawny wątek stał się zwykłym śmietnikiem zakładam nowy watek o tej zacnej marce.

Wyjaśniam na wstępie, że nie będzie żadnej tolerancji dla osób, które nie rozumieją, iż jest to wątek dla ludzi którzy tą markę kochają i szanują !

Zapraszam wszystkich tych, których ujął sposób prezentacji muzyki jakim te urządzenia się charakteryzują !

Witam.

Chodziło mi to po głowie już od kilku dni. Wiedziałem, że zrobi to w końcu ktoś z większym od mojego dorobkiem na forum. Było to tylko kwestią czasu - popieram i pozdrawiam!

Koszmar audiofila: żona sprzedała jego zabawki za tyle, za ile powiedział jej, że je kupił...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

witamy Eugeniuszu !

Obiecuję w chwilach wolnych sukcesywnie dokonać systematyzacji modeli Sansui oraz okrasić wątek serią ciekawych fotek do czego też Was zachęcam !

Edytowane przez czubsi
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.