Skocz do zawartości
IGNORED

Tanio pożyczę wehikuł czasu!

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

To może jakiś lużny temat w którym można popuścić tzw. wodze fantazji.Wyobrażmy sobie,że mamy do dyspozycji wellsowski wehikuł czasu.Do jakiej epoki historycznej i jakich czasów chcielibyście się przenieść?Jakich ludzi chcielibyście poznać?Czy chcielibyście póżniej wrócić do naszych czasów?Czyli wędrówki w czasie.

"Wehikuł" Wellsa to raczej kiepski pomysł, zbyt niedoskonała i ryzykowna podróż ale jak kto woli.

Cofnąłbym się ze 25 lat z tym co mam teraz we łbie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>.Wyobrażmy sobie,że mamy do

>dyspozycji wellsowski wehikuł czasu.Do jakiej epoki historycznej i jakich czasów chcielibyście się

>przenieść?Jakich ludzi chcielibyście poznać?

Ech ;)

Oczywiscie do czasów początkowych Tysiacletniej Rzeszy - ostrzegł bym Fuerera co trzeba zrobić zeby wygrać - a sam wstapilbym do najwspanialszego wojska w dziejach i nosilbym gajerek od Hugo Bossa ;)

• Użytkownicy+

Ja odwiedziłbym niektórych filozofów w Atenach. Chętnie też bym zobaczył grającego na fortepianie Frycka, koncert w szczycie świetności Zeppelinów czy Parpli itp.

Pogadałbym też na rybach z nieżyjącym dziadkiem.

To tak na szybko...

Robert

Ps. Wojciechu blokuj trolli, bo każdy wątek zniszczą.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

xniwax, 24 Sty 2010, 13:04

>"Wehikuł" Wellsa to raczej kiepski pomysł, zbyt niedoskonała i ryzykowna podróż ale jak kto woli.

>

>Cofnąłbym się ze 25 lat z tym co mam teraz we łbie.

wystarczyłby jeden dzień, żeby ustawić się do końca życia.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

pankracek, 24 Sty 2010, 13:51

>Ech ;)

>

>Oczywiscie do czasów początkowych Tysiacletniej Rzeszy - ostrzegł bym Fuerera co trzeba zrobić zeby

>wygrać - a sam wstapilbym do najwspanialszego wojska w dziejach i nosilbym gajerek od Hugo Bossa ;)

Jakby cie Fuhrer zobaczył, to kazałby cie bruner ciupasem odstawić do najbliższego getta.

A później miałbyś gajerek w paski, kapusto

skynyrd,

z środy na wtorek, z piątku na czwartek i z niedzieli na sobotę...

Ja chętnie cofnąłbym się w czasie do kolorowych lat 60 ubiegłego wieku (byłem wtedy dzieckiem).Kolorowych oczywiście nie w gomułkowskiej Polsce ale na Zach.Do czasów kontrkultury młodzeżowej,twórczego fermentu w sztuce,rewolucji obyczajowej.Chciałbym wtedy przebywać w USA lub W.Brytanii i chodzić na koncerty zespołów J.Coltrana,M.Davisa,The Doors,Cream,zobaczyć premierę brodwayowską Hair,plenerowe ( obecnie kultowe) koncerty w Central Parku.No zachaczyłbym jeszcze o początek lat 70 (Woodstock).

A ja chciałbym zabrać ze sobą dobrego grajka i słuchawki, dać Mozartowi posłuchać tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i pogadać o wrażeniach :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak by tak miał z milion miejsc to wsadziłbym tam tych młodych co głosują teraz na komunę i przeniósł ich w lata 50-60-siąte niech se popatrzą jak dobrze było ...a co !

"wojciech iwaszczukiewicz, 24 Sty 2010, 19:51

>No trochę się zagalopowałem!Przecież Woodstock był w 1969r.|"

wszyscy byli na haju i pomyłka w wpisie oddaje ducha czasu..

tadeo, 24 Sty 2010, 20:26

>Jak by tak miał z milion miejsc to wsadziłbym tam tych młodych co głosują teraz na komunę i

>przeniósł ich w lata 50-60-siąte niech se popatrzą jak dobrze było ...a co !

Widzę że masz dobrą pamięć ale krótką 5 lat po wojnie obojętnie w jakim systemie byś nie był trzeba było odbudować kraj bo wszystko było zniszczone i była bryndza. Może poczytaj pamietniki ludzi jak to było w kapitalistycznej Republice Federalnej Niemiec w tamtych latach.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

bardziej na czasie to 4 lutego 1945 roku w Jałcie strzeliłbym w pysk F.D. Roosevelta i skopał W. Churchilla

Tylko? Czy na trzeciego zabrakło by sił?

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Sty 2010, 08:47

>wladz

>

>Zamiast się pastwić nad Roosveltem i Churchillem w Jałcie wystarczyłoby zabić Stalina!

Jak ja napisałem o wygraniu III Rzeszy to mój wpis był niedobry?

A czym twój jest lepszy? Efekt polityczny bylby taki sam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.