Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ktoś wie o co chodzi tak naprawde w ślepych testach?

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

Ale muls mimo moich próśb o nie pisanie do mnie i o mnie dalej to czynił.Nie czytaliście?Jakoś wtedy nie zauważyłem obrony z waszej strony.

Kto miał bronic jak wszyscy są zablokowani ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dziasiaj w pracy zrobiłem sobie slepy test - bum box kontra radiobudzik - wynik nie zagrały tak samo ale równie dobrze do D..., co ztym mam począć. Idę się przejsć po zakładzie.

Wszyscy nie a freepio albo ktoś inny raz o tym wspomniał.Zresztą takie wyznaje zasady:wet za wet,czapka za kapelusz.Mógł nie pisać a jeszcze pyskował i twierdził,że ten wątek tak już ma i dobrze.

xniwax

Musisz opisać,precyzyjnie,kopnij sie szybko po jehowego i dopiero jeszcze raz powtórz.Potem jeszcze raz opisz i daj jehowemu do podpisu a najlepiej jak byś skoczył do notariusza.Mam taką babke Notariuszke-audiofilke i ona pokwituje.Dopiero bedzie ważne.Jehowy i Notariusz razem som nie do podważenia.nawet dla mulsa.

Co tu opisywać - zamykałem o czy i przełączałem tylko wtyczki w scianie (dobrze, ze oba pamiętaja ostatnią słuchana stacje radiowa)...i eureka. Niechaj Oni lataja po notariuszach ale niech tylko zarzuci któryś, ze nie było testu...ślepego.

Ja bym nazwał, że slepy i niezalezny tak więc bilans jest na zero.

Ale noktowizor i tak wypacza obiektywizm. Sam omal nie zabiłem się, gdy we mgle prowadziłem w tym samochód:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

freepio, 30 Sty 2010, 12:53

>octavarium, 30 Sty 2010, 12:14,

>

>Grzegorz pisał o tej "zdrowej" grupie ślepych testów - dla siebie. Grupę "egzaminująco-dowodzącą"

>pominął. Swoją drogą myślę, że większość osób, które pierwszy raz słyszą o ślepych testach sprzętu

>audio, tak właśnie sobie wyobraża ich celowość - dla siebie, a nie dla egzaminowania kogoś.

>

>A lampa w testach "egzaminująco-dowodzących"? Człowieku co Ty piszesz?!! Lampa jest be. Nieuczciwa

>lampa jest, bo ma "pofalowaną charkę" choćby trzymała tolerancję 0,3dB dla 18Hz-55KHz ;)

Nie odrobiłeś dobrze lekcji z ABX-a.

Zaczęło się od dosyć ekstremalnych poglądów ,że WSZYSTKO gra tak samo,z czasem pojawiały się od tej tezy pewne odstępstwa aby w końcu ograniczyć możliwość testowania dwóch urządzeń do takich które na pewno nie wykażą żadnych różnic a gdyby przypadkiem wykazały-trzeba mierzyć,pewnie jest "coś nie tak".Dodać do tego umiejscowienie takiego potencjalnego testu (nigdy u siebie,nie w swoim pokoju i nie ze swoim sprzętem) to zmierza do dosyć mocno zawężonego pola manewru w kwestii sprzętowo/terytorialnej.

Zresztą zapraszam do lektury Wielkopolskiego lub najlepiej do jeszcze wcześniejszych wątków,tam już temat został wyczerpany,reszta to kalka.No może za wyjątkiem bełkotu mulsa.

freepio, 30 Sty 2010, 12:53>>>>>>>

Człowieku co Ty piszesz?!! Lampa jest be. Nieuczciwa

>lampa jest, bo ma "pofalowaną charkę" choćby trzymała tolerancję 0,3dB dla 18Hz-55KHz ;)>>>>>

Mój wpis o lampie vs tran był nieco żartobliwy,wiadomo wszem i wobec,że tego nie wolno testować absolutnie bo łatwe to jest.Taka przewrotność była to tylko.

....Skoro już tak lubujesz się w zmienionym szyku zdania;)

l'enfant sauvage

• Użytkownicy+

gagacek, a co na to przepisy ? Może to jest wskazane, jak opony zimowe. Przychodzi mgła a ty luz, zakładasz noktowizor i wioo ;-))) To jest prawdziwy ślepy test, gagacek nie zdał :-)))

Dobrze że żyjesz.

Roberto

palton

>Dobrze że żyjesz.

No, nie wiem. Paru osobom z tego forum byłoby to wybitnie na rękę:))) Żyję, ale nie polecam, wybitnie zmienia perspektywę. Ozcywiście wszystko kwestią dobrania sprzętu i treningu. A przepisy - hmm, pominę milczeniem;)

A tak w ogóle, to od kiedy w końcu za trzecim razem udało mi się wysadzić jednego gostka w niebyt bardzo miło Was się czyta:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

octavarium, 30 Sty 2010, 18:13

Dzięki za krótki rys historyczny. Nie wiedziałem o tej ewolucji wymagań w ABX, ale po tym co zdążyłem przeczytać jakoś mnie ona nie dziwi.

O "złej lampie" zdążyłem już nieco poczytać i stąd mój wpis. Także nieco żartobliwy.

Rozumiemy dobrze się, myślę :)

Wygląda na to,że ten cały ABX to ściema i pic na wode fotomontaż.Tak jak myślałem.Podobne parametry,lampa nie,tran-lampa też nie itd.itp.

>>>modrzew,

"...Wygląda na to,że ten cały ABX to ściema i pic na wode fotomontaż..."

Kurde, bo oni podczas tego testu przez noktowizor podglądają! Najpierw co gra aktualnie, a później....sąsiadkę!

Raczej cos bardziej skutecznego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.