Skocz do zawartości
IGNORED

Ic oraz sieciówka do Accuphase E 350

tom7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam no i stało sie po wielu rozterkach i poszukiwaniach zamówiłęm, accuphase E 350 pewnie bedzie u mie w tym tygodniu. w końcowych starciu rozpatrywałem jeszcze 450 ale to byłby u mnie przerost formy nad trescią ( niepotrzebnei duża moc i zbyt małe róznice w brzmieniu). Ale wracjąc do tematu chciałbym kupic do wzmacnaicza dobry IC do podłaczenia z CD oraz porzadną sieciówkę, z zaznaczeniem porzadną nie znaczy drogą. Wiem że np z Ic tara labs 0.8 jest super ale co najmniej o jedno zero poza moim zasięgiem to samo z sieciówkami. Drugą sprawa to czy ktoś z Was miał może mozliwość testowania karty do Accu z przedwzmacniaczem gramofonowym jak to to wypada w porównaniu z dużo tańszym Projectem II SE?

Dziękuje mam nadzieję ze dokonałem dobrego wyboru kupiłem nowy ze wzgledu na gwarancje i pewnośc z jakiego źródła pochodzi jakos bałem sei wydać tyle kasy a sprzet co do którego pochodzenia nie byłbym w 100% pewien o gwarancji nie wspominając

Z sieciówkami to nie szalej.

Z Furutechem to może coś tam więcej usłyszysz.

Z takimi do 500zł to efekt wizualny tylko nic więcej.

Dodatkowe karty są drogie ale dobre. Może warto zrobic testy z innymi pre gramofonowymi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

U mnie i źródło i wzmacniacz są zasilane poprzez sieciówki Gigawatt LC-2. W porównaniu do kilku innych dostępnych na rynku kabli do 1,5k spisały sie najlepiej. Nie radze wytaniać na LC-1, bo ta praktycznie nie wniesie nic ponad kabel standardowy.

W IC wiele doświadczenia nie mam. U mnie poprzedni XLR Acrolinka 2110II został wyparty przez różne modele Transparenta. Nawet najprostrzy model Music Link pokonał 2110II rozdzielczościa i bogactwem sceny. Wyższe modele tylko tą różnicę powiększały. Obecnie zakończyłem na modelu Super i jest b.dobrze.

Pozdrawiam i gratuluję zakupu.

Kup na poczatek Shunyate diamondback super sieciowka zdecydowanie lepsza od gigawat,zostanie na dlugo w twoim systemie,no i cena atrakcyjna bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie z E-308 gra polska sieciówka Artech Audio SE. Po wpieciu np. Shunyaty diamondback nie stwierdziłem aby grała lapiej niż Artech. Aby zyskać dalszy skok trzeba wydać kilka tys. i kupić jakiś topowy kabelek. Co do Ic to trzeba samemu dobrać do reszty toru. Ja potrzebowałem troszkę odchudzić i przyspieszyć dźwięk wiec mam nordosta, choć jak każdy szukam dalej :)

>>Tom7

Z tanich sieciowek - Bartek1, problem w tym ,ze ciezko ja dostac (jedynie s-h), sprawdzalem tez niedawno sieciowki Enerr'a - Euphoria Anima/Animus - jedna jest ostrzejsza, druga lagodniejsza, Z Accu i Krell'em gralo fajnie, cenowo nie przeraza. Z drozszych - Harmonix 350 Studio Master, Acrolink PC7100 - drogo, ale to juz jest mocna rzecz.

IC - Tara, Harmonix, Acrolink - oferta jest szeroka to i cos wybierzesz.

PS: Jak wypadly u Ciebie roznice miedzy Accu 350 a 450? Pytam z ciekawosci bo 450 meczylem u siebie, 350 znam jedynie z odsluchu w salonie.

pzdr.

Nie miałem okazji porównywać obu wzmacniaczy, 350 wybrałem ze względu na lepsze jak mi się wydaje dopasowanie do posiadanego systemu, 450 miała po prostu zbyt dużą moc. Z tego co czytałem różnice są dosyć subtelne a zdania podzielone jednym bardziej odpowiadało brzmienie 350 innym 450, ponoć 350 jest bardziej tolerancyjna. Ja patrzyłem też na to by wzmacniacz spasował się z moim KD jako końcówka mocy dla przednich kanałów tu akurat 450 ze swoimi 180 W zdecydowanie przerastała te wymagania i to co jest zaleta w tym układzie mogło by być wadą. Sprzęt będzie u mnie w tym tygodniu wiec będę mógł coś powiedzieć na temat tego jak gra z tymi kablami co mam.

Szkoda, że sam nie przekonałeś się o różnicy brzmienia tych wzmacniaczy, grają jednak inaczej, ale nic...jeśli chodzi o sieciówkę w proponowanym przez Ciebie przedziale cenowym to polecam Furutecha FP-314Ag, u mnie się sprawdza, co do IC to wszystko zależy od źródła, więc wstrzymał bym się z zakupem aż będziesz miał docelowe CD, jeśli chodzi o AD-20 to sam go posiadam i gra delikatnym dźwiękiem, jest wart swojej ceny ale nie każdemu musi odpowiadać, ciepły, kremowy spokojny.

LP dziękuje, przyjrzałem się temu Furutechowi wygląda bardzo ciekawie postaram się go gdzieś namierzyć i sprawdzić, zebrał doskonałe recenzje w Audio Video. Wracając jeszcze do porównania 450 i 350 z tego co pisałeś miałeś możliwość porównać obie czy zgodzisz się z opinią że 350 gra bardziej ciepło lecz z ciut mniejszą dynamiką niż 450 oraz jest bardziej pobłażliwa dla niedociągnięć nagraniowych, pisałeś też że bardziej do gustu przypadła Ci barwa 350 czy chodziło o to właśnie ocieplenie?

Ogólnie sama barwa E-350 wydała mi się bardziej kremowa, delikatniejsza, nasycona, jednak w stosunku do E-450 było mniej "strzału", mniej makro dynamiki, dźwięk wydawał się troszkę wolniejszy. Mimo ogólnego charakteru Accuphase wzmacniacze się różnią, jednak nie mogę jednoznacznie określić który jest lepszy, są trochę inne i myślę, że wybór tutaj raczej będzie kwestją gustu. Czytałem też opis w Audio i jak nie zawsze się zgadzam z tym co piszą recenzenci tu się praktycznie wszystko zgadza, prócz ceny oczywiście. Jeśli można zapytać, za ilę można teraz kupić ten wzmacniacz nowy (proszę o ewentualne info na priv) pytam z ciekawości bo słyszałem, że ostatnio krzyczeli za niego prawie dwie dychy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.