Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

a słucham sobie Judas Priest - Stained Class z kasety na sprzęcie z tamtej epoki i całkiem zacnie to współgra. a jeszcze lepiej pachnie - nagrzaną, wiekową elektroniką.

pozdrawiam,

wojtek

post-23151-082737100 1296584805_thumb.jpg

witam,

a słucham sobie Judas Priest - Stained Class z kasety na sprzęcie z tamtej epoki i całkiem zacnie to współgra. a jeszcze lepiej pachnie - nagrzaną, wiekową elektroniką.

pozdrawiam,

wojtek

Fajny sprzęcik. wzmacniacz Su-8080 jak dobrze widzę. Też taki posiadam i jest to naprawdę dobry sprzęt.

Technics zawsze miał fajny wgląd z dźwiękiem bywało różnie, mimo wszystko mam sentyment do tej marki.

ps.więcej tu antyfanów niz fanów :P.

Odpusc sobie te nowe, to straszny szrot, naprawde:

http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=57040.jpg

Strzelaj bardziej w strone SE-A3/A5/A100/A50.

W jakim konfigu słyszałeś tego 1010 skoro wyrażasz taką opinie?

Pytam tak z ciekawości.

W jakim konfigu słyszałeś tego 1010 skoro wyrażasz taką opinie?

Pytam tak z ciekawości.

Miałem SU A1000/C1000, a więc poprzednia dzielonka....z Infinity Reference 50 jakoś to grało...Paradigm Studio 80 kompletnie już ten wzmak nie ruszył -zrobiło się radyjko od ruskich....

1010 był podobnym gniotem :((( Ładny wygląd i nic poza tym :(

Reasumując 1000 testowałeś z 2 zestawami kolumn i na tym wyrażasz pełną opinie na temat sprzętu? Druga sprawa to ten model 1010 nie słyszałeś w żadnej konfiguracji a już na wstępie go skreślasz, żałosne. Kolejna sprawa to cena, pamiętajmy jednak że Technics tak naprawdę miał 2 ceny, jedna to cena dystrybutora w Polsce a druga to cena za zachodniej granicy:-). Pamiętam jak z 12 lat temu cdk 770d w Polsce kosztował 1200PLN, a od sprzedawców za zachodniej granicy można go było spokojnie kupić za 650zł, a wtedy był bezkonkurencyjny.

ps. wzmacniacz 1000 kosztował 1600pln:-), i była to praktyka powszechna.

Sorki ze nabijam posty ale jeszcze jedno pytanie:

Wlasnie patrze na A 2000 Eur i JDM i widze ze sa troche inne :

Eur.

TechnicsSEA2000_3.jpg

TechnicsSUC2000_2.jpg

JDM

600x450-2011020200034.jpg

2BDA-8%20(5).jpg

i koncowka

2BDA-9%20(5).jpg

zakladam ze tak jak z samochodami te wersje JDM sa zawsze lepsze ?

Reasumując 1000 testowałeś z 2 zestawami kolumn i na tym wyrażasz pełną opinie na temat sprzętu? Druga sprawa to ten model 1010 nie słyszałeś w żadnej konfiguracji a już na wstępie go skreślasz, żałosne. Kolejna sprawa to cena, pamiętajmy jednak że Technics tak naprawdę miał 2 ceny, jedna to cena dystrybutora w Polsce a druga to cena za zachodniej granicy:-). Pamiętam jak z 12 lat temu cdk 770d w Polsce kosztował 1200PLN, a od sprzedawców za zachodniej granicy można go było spokojnie kupić za 650zł, a wtedy był bezkonkurencyjny.

ps. wzmacniacz 1000 kosztował 1600pln:-), i była to praktyka powszechna.

Słuchałem 1010 w salonie firmowym Technicsa z kolumnami EX 7 - grało to beznadziejnie, nie potrafił także ich wysterować, a więc sprzedawca podpiął...korektor....1000 miałem w domu z dwoma zestawami kolumn, to wystarczy by wyrobić sobie zdanie, tym bardziej w porównaniu do sprzętu jaki potem słuchałem.....

Do Technicsa nic nie mam - wysoko oceniam CD PS7 jak i chociażby słuchawki F30, które posiadam i...uważam za najlepsze słuchawki dynamiczne na świecie.....

Natomiast wzmacniacz 1000 czy 1010 nawet w cenie 1600 zł nic sobą nie reprezentuje...niestety....może z kolumnami 8 ohm o wysokiej skuteczności jakoś by grał.....

Reasumując można trafić na osobę która podłączy, podłączy sprzęt w pewnej konfiguracji i ta osoba powie że sprzęt zagrał bardzo dobrze.

Więc ta cała dyskusja jest bez sensu.

Pozdrawiam

Reasumując można trafić na osobę która podłączy, podłączy sprzęt w pewnej konfiguracji i ta osoba powie że sprzęt zagrał bardzo dobrze.

Więc ta cała dyskusja jest bez sensu.

Pozdrawiam

Nie, bo jak podepnie coś lepszego to i tak zmiecie tego Technicsa....po prostu z łatwymi kolumnami on JAKOŚ gra....

Odpusc sobie te nowe, to straszny szrot, naprawde:

http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=57040.jpg

Strzelaj bardziej w strone SE-A3/A5/A100/A50.

Jest do kupienia SH-C7000 i SE-A5000, ale cena z kosmosu post-32130-019861400 1296821805_thumb.jpgpost-32130-075758500 1296821787_thumb.jpg

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Nie, bo jak podepnie coś lepszego to i tak zmiecie tego Technicsa....po prostu z łatwymi kolumnami on JAKOŚ gra....

Czyli sam Pan sobie odpowiedział że nie jest tak dramatycznie jak Pan wcześniej przedstawiał, na rynku sprzętu nie ma 1 firmy produkującej kolumny, wybór jest v\przeogromny wiec kombinacji z takimi kolumnami jest setki a może nawet tysiące. Pan natomiast głosi teorie spiskowe, testując z 2 zestawami kolumn eh :-).

ps. odbiegamy od tematu, przepraszam to już ostatni raz (dodam że nie jestem fanatycznym fanem mającym klapki na oczach, lecz irytują mnie niektóre opinie)

Pozdrawiam

Fajne cudeńka znajdujesz. Szkoda tylko, że robi się mega off. Proponuję uderzyć z tymi sprzętami do klubiku Technicsa.... bo widzę zdjęć sporo, a nie wiadomo co w końcu trafi do Twojego salonu.... :>

http://www.audiostereo.pl/klub-fanow-firmy-technics_61173.html

Też kiedys byłem fanem tej marki i w części jeszcze jestem. Powiem tak, najlepsze urządzenia Technicsa, które ponoć grają (z oczywistych względów nie miałem okazji ich posłuchać) kosztują bardzo dużo kasy i pod wątpliwość można stawiać ich relację jakość/cena. Nie bronię nikomu zamiłowania do Technicsa, Denona czy innej marki, nie dajmy się jednak zwariować. Pisząc w tytule tematu "POMOCY", wchodzę chcąc Ci pomóc, a nie oglądać zdjęcia jakby nie było dobrych sprzętów zacnej nie istniejącej już praktycznie marki.

To jak będzie z tym salonem?

Pozdrowienia dla cierpliwie pomagających.

Tangencjalne cudeńko Technicsa: http://link.marktplaats.nl/418615213

DD6Cx6eza7lge0Qwvu6cGQ==.jpg

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Czyli sam Pan sobie odpowiedział że nie jest tak dramatycznie jak Pan wcześniej przedstawiał, na rynku sprzętu nie ma 1 firmy produkującej kolumny, wybór jest v\przeogromny wiec kombinacji z takimi kolumnami jest setki a może nawet tysiące. Pan natomiast głosi teorie spiskowe, testując z 2 zestawami kolumn eh :-).

ps. odbiegamy od tematu, przepraszam to już ostatni raz (dodam że nie jestem fanatycznym fanem mającym klapki na oczach, lecz irytują mnie niektóre opinie)

Pozdrawiam

Niestety fanatyzm przemawia....wiec odpuszczam, bo wyjaśniłem sprawę dobitnie...1000 czy 1010 wygląda i nic poza tym....

http://page19.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/x154298560

31000 jenów , 100 jenów = 3,5 zł czyli koło 1kzł to kosztuje ?

a ile trzeba doliczyć na transport i cło ?

fajne te ściany , ciekawe czy takie da się kupić :)

plus zestaw przeciwciszowy ;)

post-28294-021438300 1296901555_thumb.jpg

post-28294-028228600 1296901562_thumb.jpg

post-28294-077123900 1296901568_thumb.jpg

post-28294-093067600 1296901574_thumb.jpg

Wg przelicznika 1106zł, trochę nierealne żeby tyle kosztował.

Duze "ściany" kosztowały po przeliczeniu coś koło 70tyś zł, ale nie wiem czy to nie były jakieś prototypy.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Ale szrotem ten gość pędzi te Yamahy :-))

http://katochan-nikki.up.seesaa.net/image/katochan-n20100116-1.jpg

Edytowane przez czolgista778

Foto zapewne z roku 2000 albo i starsze.

Jeden z fajniejszych Technicsów obok V8 i V10. Na normalnych tranzystorach.

A który ze wzmacniaczy z niesławnej "okrągłej" serii (koniec lat 90.) ma względnie najlepsze brzmienie? Podobno jako tako gra SU-V300, gdyby nie... brak pilota. Mam jak wiecie SA-EX120. Jakim zintegrowanym wzmacniaczem go zastąpić, żeby nie było gorzej?

A który ze wzmacniaczy z niesławnej "okrągłej" serii (koniec lat 90.) ma względnie najlepsze brzmienie? Podobno jako tako gra SU-V300, gdyby nie... brak pilota. Mam jak wiecie SA-EX120. Jakim zintegrowanym wzmacniaczem go zastąpić, żeby nie było gorzej?

Od biedy grała jeszcze 900.Właściwie ostatni dobry wzmacniacz to poprzednia generacja SU-VX920. Pamiętam rozczarowanie gdy odkryliśmy że następca tego wzmacniacza SU-A900 jest znacznie gorszy, choć i tak najlepszy z serii.

Pomijam wzmacniacze dzielone powyżej numeru 1000. Wtedy nie wiedzieliśmy jeszcze że postanowiono zamknąć markę.

Edytowane przez kerikawon

Coś dla fanów technics-a http://allegro.pl/technics-kolumny-sb-m1000-high-end-jedyne-i1451679090.html niezwykle rzadko spotykane.

Mi się nie podoba głośnik wysokotonowy w prawej kolumnie. Powinien być za siatką. Chyba, że takie foto

Mi się nie podoba głośnik wysokotonowy w prawej kolumnie. Powinien być za siatką. Chyba, że takie foto

No, dzisiaj się dowiedziałem, że mój SL-P900 już płynie ze Stanów. Jeszcze trochę i wkleję foty ( bebechów też ) Mam instrukcję ale po japońsku, w końcu to był model tylko na rynek japoński i na zamówienie. Laser ma soczewkę szklaną, wisi na poduszce magnetycznej.

Frequency characteristic 2Hz-20kHz±0.3dB

Dynamic range 99dB or more (EIAJ)

S/N ratio 118dB or more (EIAJ)

THD 0.0022% or less (EIAJ, harmonic content up to the 10th order)

Channel separation 112dB or more (EIAJ)

Wow and flutter Below a limit of measurement (EIAJ)

Headphone-output level 15mW/32 ohms (variable)

No nie wiem czy laser ze szklaną soczewką tak szybko padnie...

Zdajesz sobie sprawę że to wiekowy sprzęt, jak coś padnie to będzie zonk, albo mebel.

Sprzęt jest w idealnym stanie. Fakt, ściągnąłem serwisówkę i poleciałem do autoryzowanego serwisu. System w ogóle nie przyjmuje tych Part Number'ów, jak by sprzętu nie było. W najgorszym wypadku na ebay'u jest nowy laser - 149$

Zdajesz sobie sprawę że to wiekowy sprzęt, jak coś padnie to będzie zonk, albo mebel.

Mam inne obawy, kupiłem transformator 220/115V, 100W, od razy z gniazdkiem na ichniejszą wtyczkę. Wszyscy wiedzą, że u japońców jest 110 V, a w instrukcji i w serwisówce namalowane 100V. No i nie wiem wtykać, czy szukać o mniejszym napięciu ?

Witam

Zakupiłem do spypialni technics sa-5270k, i muszę napisać jedno, że jestem zdumiony jakością dźwięku jaki generuje ten amplituner. Będę szczery kupiłem go wyłącznie dlatego że był w stanie idealnym w orginalnym pudełku za 20 euro, nawet mi się nie śniło że bedzie to tak dobrze grajacy sprzęt (aktualnie gra ze ściagnetymi ze strychu radmorami ls30). Później dodam zdjęcia :-).

ps. poszukuję do niego coś mniejszych gabarytów, może ktoś gdzieś widział oferte sprzedaży radmorów ls10?

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.