Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakupiłem odtwarzacz cd Technics SL-PG670A. Zacząłem szukać manuala ale ku mojemu zdziwieniu nie ma takiego ew. nie potrafię znaleźć. A drugi problem, chyba dla mnie w tej chwili ważniejszy, to model pilota, który jest dedykowany dla mojego odtwarzacza. Nie mogę znaleźć takiej informacji. Za pomoc będę bardzo wdzięczny.

kuba

Witam,

zakupiłem odtwarzacz cd Technics SL-PG670A. Zacząłem szukać manuala ale ku mojemu zdziwieniu nie ma takiego ew. nie potrafię znaleźć. A drugi problem, chyba dla mnie w tej chwili ważniejszy, to model pilota, który jest dedykowany dla mojego odtwarzacza. Nie mogę znaleźć takiej informacji. Za pomoc będę bardzo wdzięczny.

kuba

Pilot to EUR642101. Manual to pierwsza podpowiedź google ;)

http://elektrotanya.com/technics_cd_sl-ps670a.pdf/download.html

Zawsze bardzo podobał mi się wyświetlacz w tym CD i cicha praca szuflady.

Witam. Do mnie wczoraj dotarł zakupiony Technics SL-PG 400A. Ostatnio jestem miłośnikiem CDM 4/19, więc to mój kolejny zakup cd z tym laserem.

Transporty, które lepiej przeszły próbę czasu niż te pozornie lepsze w niektórych wyższych modelach Technicsa ;)

Transporty, które lepiej przeszły próbę czasu niż te pozornie lepsze w niektórych wyższych modelach Technicsa ;)

Ciekawi mnie jaka jest jakość tych laserów dostępnych na chińskim portalu. Czy ktoś je kupuje?

Ciekawi mnie jaka jest jakość tych laserów dostępnych na chińskim portalu. Czy ktoś je kupuje?

Kolega kiedyś kupił ma Ebay taki "nowy" SOAD70A i nie wyglądał anie na nowy, za sprawny też nie był, ale może miał pecha ;)

Użytkownik kuba137 dnia 19.01.2016 - 00:54 napisał

Witam,

kuba

Pilot to EUR642101. Manual to pierwsza podpowiedź google ;)

http://elektrotanya.com/technics_cd_sl-ps670a.pdf/download.html

Dzięki za pomoc. Czyli mam rozumieć, że w tym przypadku seria PG to jest to samo seria PS? Nie znam niestety dobrze produktów Technics'a.

Dzięki za pomoc. Czyli mam rozumieć, że w tym przypadku seria PG to jest to samo seria PS? Nie znam niestety dobrze produktów Technics'a.

Nie, to nie jest to samo. Nie ma odtwarzacza Technicsa o symbolu SL-PG670A. Jest SL-PS670A, albo jakiś SL-PG.... Weź sprawdź dokładnie co pisze na odtwarzaczu, musiałeś coś niedokładnie odczytać ;)

Użytkownik kuba137 dnia 27.01.2016 - 22:21 napisał

Nie, to nie jest to samo. Nie ma odtwarzacza Technicsa o symbolu SL-PG670A. Jest SL-PS670A, albo jakiś SL-PG.... Weź sprawdź dokładnie co pisze na odtwarzaczu, musiałeś coś niedokładnie odczytać ;)

Oczywiście, że źle odczytałem. Co komu po oczach :) Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za pomoc.

Kultowy gramofon marki Technics SL-1200GAE został nominowany przez stację radiową RMF Classic do nagrody MocArty w kategorii Rzecz z klasą 2015. Głosowanie trwa do 21.02.2016. Nagrody zostaną wręczone na uroczystej gali 14.03.2016 w Warszawie. Więcej informacji na temat limitowanego gramofonu na http://technics.info.pl/ a zagłosować można na http://www.rmfclassic.pl/mocarty-2015

post-10047-0-19428100-1455204937_thumb.png

Edytowane przez pio01

Czego tak? Przecież to ten sam deck, tylko z dwójką w środku ma oczko zdalnego sterowania.

606 kupiłem w idealnym stanie technicznym i wizualnym a 626 był ciut porysowany i miał bardziej zużytą głowicę

Witam, zebrało mi się na sentymenty i z racji posiadania gramofonu Technicsa QD-33 postanowiłem skompletować system pod logiem Technicsa.

Wybór wzmacniacza wstepnie pada na SU-A900 lub wersja MkII oraz cd SL-PS840. W zwiazku z tym prośba o podpowiedzi czy taka fanaberia ma sens w odniesieniu do wydanej kasy(pewnie wyjdzie około 1600zł)i mając na uwadze wymienione modele jak to zabrzmi?

Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.

Limet trochę pogrzebałem w pamięci i miałem B&W P5, one miały bardzo dobrze brzmienie, ale mogłoby wpisać się w Twoje oczekiwania (tylko nie wiem czy Twój wzmak byłby w stanie je pociągnąć) i jeszcze JBL chyba miałem LX 50 kiedyś (one raczej nie były wymagające).

Możesz też zamówić przez internet nowe Pylon Topaz 20. Przez internet ponieważ, jak Ci nie przypasują, zawsze możesz zwrócić. Tylko musiałbyś obadać czy dany sklep nie cuduje ze zwrotami, bez podania przyczyny. Tych nie słuchałem, ale mają bardzo dobre opnie, ponoć są uniwersalne i mają bas refleks z przodu.

No fajnie, legenda wraca. Szkoda tylko, że niebieskooka ;) Ja lubię tradycyjne pomarańczowe, czerwone.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem wczoraj nabyłem a dziś dopiero "wygrzewam" kolumny klipsch r 26f (był delemat nad 28f )z serii referencyjnej :) Z racji nawyków do tubki z altusa mysle ze zestrojenie klipsch trafiło w moje upodobania i parametry wzmacniacza :D więcej opisze jak troszkę się osłucham :)

Witam, zebrało mi się na sentymenty i z racji posiadania gramofonu Technicsa QD-33 postanowiłem skompletować system pod logiem Technicsa.

Wybór wzmacniacza wstepnie pada na SU-A900 lub wersja MkII oraz cd SL-PS840. W zwiazku z tym prośba o podpowiedzi czy taka fanaberia ma sens w odniesieniu do wydanej kasy(pewnie wyjdzie około 1600zł)i mając na uwadze wymienione modele jak to zabrzmi?

Hej całkiem niedawno popełniłem podobny zestaw :) SU-A 909 S/ SU-C909U + CD SL- PS 7 (770d był dla mnie troszke za ostry dałem Tacie:) )i tuner ST GT 650 , całość dziś spięta z ww opisanymi kolumnami ,kablami profigold nie wiem jak w przypadku 900 ale osobiście jestem bardzo zadowolny, ze sprzętu . Brzmi i wygląda atomowo :)

Edytowane przez Limet

Witaj, SL-PS840 ma laser SOAD70A i jak padnie to będziesz miał problem. Pod tym względem lepiej brać SL-PS770A i D lub SL-PS7, ponieważ wszystkie mają CDM12. Nie słuchałem SU-A900 i MK2, ale z opisów wynika, ze są jasne, ostre. Teraz kupiłem do eksperymentów medycznych SU-A700 MK3 i tak go własnie odbieram. To nie jest ciepłe granie NADa 3400 ;)

Ponoć SL-PS840 też taki ostrawy właśnie jest. Przyjemnie, delikatnie brzmi SL-PS7.

U mnie fajnie grał SL-PS7 plus SA-AX6 plus B&W P5, ale w Bi Amp. W trybie pojedynczych końcówek już mniej ciekawie.

Czy finansowo ma to sens to kwestia subiektywna.

Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem wczoraj nabyłem a dziś dopiero "wygrzewam" kolumny klipsch r 26f (był delemat nad 28f )z serii referencyjnej :) Z racji nawyków do tubki z altusa mysle ze zestrojenie klipsch trafiło w moje upodobania i parametry wzmacniacza :D więcej opisze jak troszkę się osłucham :)

Gratuluje zakupu, podziel się Kolegami, jak to gra i fotki też mile widziane ;)

Jeśli chodzi o cd, to 770 miałem obie, jedna z literką A, druga chyba z B więc wiem jak to gra(mizernie), 840 ponoć rewelacja jak na Technicsa, pal licho napęd, zabawa jest wazna. W latach 96-98 przetestowałem parę wzmaków Technicsa, SU-A900mk2 grał najpełniej, bez wyostrzeń, dużym dzwiękiem dlatego on wpadł mi do głowy:)

Pozostanie jedynie dobór głośników do lokum o powierzchni około 20m2, jeszcze nie wiem czy podłoga czy stand, chętnie rozważę wszelkie propozycje.

Jeśli chodzi o cd, to 770 miałem obie, jedna z literką A, druga chyba z B więc wiem jak to gra(mizernie), 840 ponoć rewelacja jak na Technicsa, pal licho napęd, zabawa jest wazna. W latach 96-98 przetestowałem parę wzmaków Technicsa, SU-A900mk2 grał najpełniej, bez wyostrzeń, dużym dzwiękiem dlatego on wpadł mi do głowy:)

Pozostanie jedynie dobór głośników do lokum o powierzchni około 20m2, jeszcze nie wiem czy podłoga czy stand, chętnie rozważę wszelkie propozycje.

Miałem kiedyś 770 ale już nie pamiętam jak brzmiała, był jeszcze bardzo podobny wizualnie do 840 o symbolu 740. Skoro mechanizm napędu jest do 840 niedostępny, to ja daje sobie spokój z Technicsem. Tobie życzę powodzenia w wyborze fajnych klocków a kolumienki do wspomnianego metrażu, to raczej podlogowki. Powodzenia

Miałem kiedyś 770 ale już nie pamiętam jak brzmiała, był jeszcze bardzo podobny wizualnie do 840 o symbolu 740. Skoro mechanizm napędu jest do 840 niedostępny, to ja daje sobie spokój z Technicsem. Tobie życzę powodzenia w wyborze fajnych klocków a kolumienki do wspomnianego metrażu, to raczej podlogowki. Powodzenia

Przedwczoraj przyszła przesyłka a w niej Technics SL-PG440A. Jest w nie najgorszym stanie i czyta płyty, które Philips 615 nie widzi lub się na nich zacina. Oba mają ten sam model lasera.

Przedwczoraj przyszła przesyłka a w niej Technics SL-PG440A. Jest w nie najgorszym stanie i czyta płyty, które Philips 615 nie widzi lub się na nich zacina. Oba mają ten sam model lasera.

Mam z tej serii Sl-PG540, też wszystko "łyka". Ten sam laser przełożony z Marantza CD 52 MK2 SE odtwarza wszystko a w Marantzu grymasi. Fajnie rozwiązali układ śledzenia ścieżki.

Moim pierwszym kompaktem była 460, faktycznie jeśli chodzi o odczyt i szybkość reakcji na zadane polecenia, to majstersztyk zreszta jak wszystkie cd Technicsa, brzmieniowo tak sobie.

Moim pierwszym kompaktem była 460, faktycznie jeśli chodzi o odczyt i szybkość reakcji na zadane polecenia, to majstersztyk zreszta jak wszystkie cd Technicsa, brzmieniowo tak sobie.

W SL-PG460 był już CDM12, ale też był ok jeśli chodzi o odczyt. Brzmieniowo to nie grają jak CD 52 SE, ale jakiejś tragedii nie ma ;)

Bardzo chętnie wstawił bym fotki tyle ze nie bardzo wiem jak to zrobić ;/ . Klipsch R26f finalnie po tygodniu odsłuchu zamienione na r 28f, jakoś bas z większej membrany bardziej mi pasuje :)

Edytowane przez Limet

Czego tak? Przecież to ten sam deck, tylko z dwójką w środku ma oczko zdalnego sterowania.

Model 606 jest w idealnym stanie a pilota do magnetofonu i tak mi nie potrzeba. Ma głowicę bez śladów używania a to przecież jedna z ważniejszych części w magnetofonie. Zdążyłem go kupić w dobrej cenie.

Mam z tej serii Sl-PG540, też wszystko "łyka". Ten sam laser przełożony z Marantza CD 52 MK2 SE odtwarza wszystko a w Marantzu grymasi. Fajnie rozwiązali układ śledzenia ścieżki.

Potwierdza się, więc to co kiedyś czytałem. Sprzęt Marantz-a i Philips-a brzmi lepiej, ale jest grymaśny i nie lubi wszystkich płyt CD-R. Ja do swojego Philips-a też przełożyłem laser z Technics-a SL-PG 340 a ten nie wszystko czytający z Philips-a 615 do Technics-a. Technics odtwarzał wszystkie płyty a Philipsowi się wiele nie polepszyło. Myślę by pozmieniać w nim kondensatory. Czy to jednak pomoże to nie wiem.

Jeszcze się nie pochwalilem, może to i badziew ale zawsze chorowalem na decka 405, bajczny wyświetlacz. Jakiś czas temu trafilem na allegro za 8 dych z przesyłka, pomyślałem sobie najwyżej wyrzuce do fajansu. Okazało się, że sprzęt prawie nieużywany, głowica i walki jak nowka, wizualnie bajka. Po godzinie z miekką szmatką i niebieskim pronto magnet wyglądał jak zdjęty z pewexowskiej półki. Odtwarza wspaniale, przewija bardzo sprawnie, perełka za grosze. Teraz robię zakusy na 605, też za sprawą niesamowitego wyświetlacza.

Witajcie :)

Ja również mogę zaliczyć siebie to grona Fanów tej marki.

Od 18 lat jestem posiadaczem zestawu SU-A800D Reference, SL-PS 670D, SH-GE90( w sumie korektor/procesor jest o dwa lata starszy gdyż był kupiony do poprzedniego zestawu marki Fischer). Na samym początku w skład zestawu wchodziły jeszcze RS_BX601 oraz ST-GT350 (nie przywiązywałem uwagi do tunerów wtedy). RS-BX601 doczekał się następcy w postaci RS-AZ6, który dzisiaj grzecznie leży w pudełku i czeka niecierpliwie na niewątpliwy powrót mody na kasety. Sprzęt do dnia dzisiejszego sprawuje się bez zarzutu, nigdy nie uległ awarii. Całość uzupełniają głośniki Jamo 8 Series model 128.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Witam, planuję odświeżenie wzmacniacza Su 8080 i wymianę małych kondensatorów. Jak widzę kilka osób już to robiło, dysponuje ktoś spisem kondensatorów jakie do niego wchodzą?

A powiedzmy z innej beczki może ktoś ma ochotę zająć się moim wzmakiem. Technicznie teoretycznie sprawny, ale wymaga jak to w tym wieku czyszczenie przekaźnika i wymiany kilku kondensatorków pewnie. Informacja może być na PW.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.