Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Xindak robi świetną elektronikę i nawet kolumny , ale za cholerę nie wiem dlaczego pchają te ich badziewne polipropyleny w tor .

Czerwone a zwłaszcza te żółte to straszne dziadostwo .

Miałem u siebie Xindak DAC20 i na prośbę kolegi wymieniłem żółte polipropyleny na czerwone Jantzeny . Klasa zmian kolosalna w stosunku do nakładów jak i w ogóle .

Przypomniałem sobie o tym Xindaku bo kolega chce go sprzedać jakby ktoś był zainteresowany . Sam chce kupić komplecik Classe .

muda44 - a te cztery o które pytałem od czego są?

Czasem robię kilka modyfikacji tygodniowo i nie jestem w stanie zapamiętać jednostkowej robot sprzed X miesięcy.

Pamiętam że chodziło o poprawę sygnału na RCA .

Jak masz schemat to pomogę .

Za DACem masz elektrolity - jak chcesz poszaleć to i je zmień .

Można by też głębiej zaingerować, zwłaszcza w analogówkę bo to fajny DAC jest

muda44 - powiedz mi co robią takie czerwone płaskie kondensatory, które są za Jantzenami, które wstawiłeś od strony podstawek lamp? może są na wejściu układu lampowego?

To są Wimy, o niebo lepsze od chińskich wynalazków xindaka. W torze nie są - za małe pojemności.

W xindaku należałoby najpierw wybadać czy owe lampy to nie jest tylko bufor, Chińczycy czasem na siłę dokładają lampy i być może tak jest i w tym przypadku...

ale chyba przed lampami też wstawia się kondensatory, czy jednak nie?

Wg. opisów miesięcznika Audio DAC-20 ma dwa równoległe tory audio: tranzystorowy i lampowy. Bez schematu nie ma jak tego sprawdzić.

Wg. opisów miesięcznika Audio DAC-20 ma dwa równoległe tory audio: tranzystorowy i lampowy. Bez schematu nie ma jak tego sprawdzić.

Tak to też wygląda .

Brzmieniowo bardzo podobnie z tym że wyjście na opampach miało lepszą dynamikę a lampowe nieco lepiej wypełniony środek .

Bezinwazyjnie ,sprzedaż integry,zakup końcówki i dobrego pre :-)

Nie znam dobrego pre a próbowałem dwa bardzo dobre.

Najlepsze pre to brak pre a regulacja w DACu

Może to głupie pytanie, ale czy jest coś co można poprawić w bebechach integry PA-M?

Polipropyleny w torze .

Nie, xlr sa dodane w najbardziej podly sposob.

Emil mógłbyś rozwinąć? Zbieram fundusze na końcówkę Xindaka P-AM i Audiolaba M-dac i chciałbym to połączyć właśnie przez XLR bo z poprzedniego systemu został mi bardzo dobry srebrny kabel XLR.

wątpię aby końcówka PA-M była zbalansowana. Dodane wejścia bo ładnie wygląda. Obecnie niektóre firmy tak robią - taki marketing stosowany. W takim przypadku sygnał przechodzi przez dodatkowy układ, który jest desymetryzowany.

Edytowane przez zn21
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.