Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Tak na szybko. Ma ktoś link jak ten piekarnik wygląda z tyłu XA6950(II) Hybrid Integrated Amplifier.

Trochę grzebałem w internetach, ale jakoś nie mogę znaleźć jak wyglądają plecy tego piekarnika.

Może za nowa nowość ? : )

Chyba gdzieś widziałem/ czytałem jakie ma wymiary, i wyposażenie. Tylko nie pamiętam czy to ten dokładnie.

Macie może wymiary tego pieca, oraz wagę.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ciekawe czy poprawili coś w zakresie basu. Miałem kilka lat poprzednią wersję i właśnie z powodu niedomagań z basem go sprzedałem. Pod tym względem lepszy 6950 w wersji transystorowej, który jest tańszy i nie kusi kombinowania z lampami zwłaszcza NOS-ami, które są drogie i tych pewnych jest coraz mniej.

Może mi ktoś odpowidzieć-jak to jest z ilością gniazd RCA w integrze P-AMII,jest jedna para czy dwie?

Miałem PA-M (II) to raz a dwa patrz zdjęcia i także specyfikacje:

http://www.xindak.com/en-us/product_detail_info.aspx?ProductID=496

Jest tak jak napisałem wyżej

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Ciekawe czy poprawili coś w zakresie basu. Miałem kilka lat poprzednią wersję i właśnie z powodu niedomagań z basem go sprzedałem. Pod tym względem lepszy 6950 w wersji transystorowej, który jest tańszy i nie kusi kombinowania z lampami zwłaszcza NOS-ami, które są drogie i tych pewnych jest coraz mniej.

Na temat grania pieca to się zobaczy.

Na teraz interesuje Mnie tył wzmacniacza, wymiary, waga.

A że patałachy : ) nie dały zdjęcia na swojej stronie, jak wygląda tyłek : ) to troszku jest wkurzające.

Może jakieś poprawki wprowadzają. : )

Z danych technicznych i ogólnych minimalnie cięższy i większy. Z wyglądu wnętrza bardzo podobny do poprzednika. Zwłaszcza liczba i wielkość kondensatorów wydaje się taka sama co może skutkować brakiem postępu w basie. Z opisu nie wiadomo ile i jakie tranzystory. Jeśli jedyną modyfikacją jest płyta czołowa, która jest moim zdaniem ładniejsza to szkoda. Nie wiadomo też jak zrealizowano wzmocnienie, na pewno, co widać, to bez wyświetlacza. Ale nie ma co gdybać, trzeba posłuchać.

Z danych technicznych i ogólnych minimalnie cięższy i większy. Z wyglądu wnętrza bardzo podobny do poprzednika. Zwłaszcza liczba i wielkość kondensatorów wydaje się taka sama co może skutkować brakiem postępu w basie. Z opisu nie wiadomo ile i jakie tranzystory. Jeśli jedyną modyfikacją jest płyta czołowa, która jest moim zdaniem ładniejsza to szkoda. Nie wiadomo też jak zrealizowano wzmocnienie, na pewno, co widać, to bez wyświetlacza. Ale nie ma co gdybać, trzeba posłuchać.

Już znalazłem : )

Tak jak piszesz nie ma co gdybać, trza najpierw posłuchać pieca.

Osobiście wolę wzmacniacze bez wyświetlacza. Chyba że jest naprawdę jakiś fajnie zaprojektowany piec

z wyświetlaczem. Na pewno wyświetlacz musi mieć tryb całkowitego wygaszania podczas pracy.

Mam jeszcze jeden piec na oku jak ten się nie sprawdzi. Nie mogę napisać jaki : ) ale napiszę że też fajny : )

Czysty tranzystor : ) w klasie A / AB

I ma już wejście optyczne pod konsolę PlayStation 4 : )

Już znalazłem : )

Tak jak piszesz nie ma co gdybać, trza najpierw posłuchać pieca.

Osobiście wolę wzmacniacze bez wyświetlacza. Chyba że jest naprawdę jakiś fajnie zaprojektowany piec

z wyświetlaczem. Na pewno wyświetlacz musi mieć tryb całkowitego wygaszania podczas pracy.

Mam jeszcze jeden piec na oku jak ten się nie sprawdzi. Nie mogę napisać jaki : ) ale napiszę że też fajny : )

Czysty tranzystor : ) w klasie A / AB

I ma już wejście optyczne pod konsolę PlayStation 4 : )

Oprócz xindaka w rozsądnych pieniądzach i klasie A, przynajmniej w pierwszych watach to BC Acoustic, Audio Gd, Dussun. Nie są to hybrydy ( moim zdaniem na szczęście). Europejskie, amerykańskie, japońskie oczywiście też ale cena razy kilka.

Oprócz xindaka w rozsądnych pieniądzach i klasie A, przynajmniej w pierwszych watach to BC Acoustic, Audio Gd, Dussun. Nie są to hybrydy ( moim zdaniem na szczęście). Europejskie, amerykańskie, japońskie oczywiście też ale cena razy kilka.

Na rynku od cholery różnych sprzęciorów. A jak trzeba coś kupić, to okazuje się nic nie ma : )

Wzmacniacz zintegrowany ma wyglądać jak wzmacniacz zintegrowany. Czyli jak sama nazwa wskazuje ma być funkcjonalny, do kur.. nędzy : )

Szczególnie teraz gdzie większość różnych grajków w obecnych czasach ma wyjścia cyfrowe.

Oczywiście do tego jeszcze wzmacniacz ma grać lepiej jak wygląda, i ma wyglądać lepiej jak grać : )

Bardzo fajny jest wzmacniacz zintegrowany B.M.C AUDIO AMP CS2, który ma znakomicie przemyślany tył.

Szkoda tylko że nie ma wejść optycznych pod konsolę, no i urodę ma troszku dziwną. : )

Takiego pieca to chciałbym kupić : ) tylko żeby wyglądał podobnie do takich wzmacniaczy...

Baltlab Endo 2, Xindak XA 6950 ( II ) , BC Acoustique EX-362D

Oczywiście wyłącznie i tylko wyłącznie : ) w kolorze czarnym.

Wspomniałeś o wzmacniaczu BC Acoustique : )

Może ma ktoś kolumny BC Acoustique NIGER : ) Takie pierdolnięcie to Ja lubię : )

Jak wygląda połączenie integry P-AM z AA Phoebe III? A może zaproponujecie inny piecyk ze stajni xindaka do tych kolumn?Słucham umiarkowanie głośno.

Jak wygląda połączenie integry P-AM z AA Phoebe III? A może zaproponujecie inny piecyk ze stajni xindaka do tych kolumn?Słucham niezbyt głośno a za żródła służy mi gramofon oraz Denon DCD1550AR.

Jak wygląda połączenie integry P-AM z AA Phoebe III? A może zaproponujecie inny piecyk ze stajni xindaka do tych kolumn?Słucham umiarkowanie głośno.

Podłączę się do tego pytania...może ktoś słyszał te kolumny z XA 6800(08) ten mnie głównie interesuje, lub z XA 6900 ?

Klamka zapadła-zamówiłem integrę P-AM u najbliższego przedstawiciela Polpaka.Mam pytanie do tych którzy nabyli nowe egzemplarze-jakie zabezpieczenia zawiera dziewiczy egzemplarz-plomby,folia?Pytam,bo nie chcę trafić na coś powystawowego czy naprawianego.

Klamka zapadła-zamówiłem integrę P-AM u najbliższego przedstawiciela Polpaka.Mam pytanie do tych którzy nabyli nowe egzemplarze-jakie zabezpieczenia zawiera dziewiczy egzemplarz-plomby,folia?Pytam,bo nie chcę trafić na coś powystawowego czy naprawianego.

Może to nie na temat tak całkiem, ale dotyczy też wzmacniacza Xindak : )

Chciałem kupić/ wypożyczyć wzmacniacz Xindak XA 6950 ( II )

Na razie nie ma go jeszcze w sprzedaży. Może gdzieś za niecały miesiąc będzie piec : ) do kupienia.

Tak na szybko pogadałem z kolegą z salonu audio.

Dziwna sprawa jest taka, że Xindaka nie można wypożyczyć za kaucją.

Tak na szybko go zrozumiałem.

Po prostu...

Dystrybutor ? który sprowadza wzmacniacze Xindak, nie ma w ofercie " kup i jak się nie sprawdzi oddaj "

Kasę zwracamy : )

I teraz do Ciebie endriu : )

A jak Tobie : ) nie podejdzie Xindak, to co wtedy zrobisz.

Rozmawiałeś z chłopakami, że w razie czego będzie można oddać wzmacniacz.

Czy tak po prostu bierzesz na " ryzyk fizyk "

Bo po twoim wpisie wygląda to tak że piec bierzesz w ciemno.

Nie interesuje Mnie z jakim zestawem będzie grać Twój : ) Xindak.

Ja rozumie że klient chce właśnie ten piec, i nie przekona go reszta. Ale czasami trzeba mieć furtkę bezpieczeństwa.

Mi również podobają się wzmacniacze Xindak. : )

Dlatego Ja również chciałem kupić wzmacniacz z tej firmy.

No ale bez opcji " możesz oddać " nie bardzo mi się to podoba. : (

Opcję zwrotu mam zagwarantowaną,to był warunek bowiem rzeczywiście nie mam gdzie posłuchać z moimi paczkami.Słyszałem natomiast P-AMa z jakimiś Pylonami i się podobało,więc z Phoebe musi być tylko lepiej.

Witam

chciałbym dołączyć do klubu z końcówką a600p

mam ją od listopada i gra z cayinem sc10 jestem z niej bardzo zadowolony bardzo dobry stosunek jakości do ceny

pozdrawiam

hej . Napisz kilka słów jak gra i w jakim towarzystwie . Sam rozmyślam nad kupnem takiej . Nowa kupiłeś czy udało się na wtórnym coś znaleźć?

hej . Napisz kilka słów jak gra i w jakim towarzystwie . Sam rozmyślam nad kupnem takiej . Nowa kupiłeś czy udało się na wtórnym coś znaleźć?

wtorny , to pewnie ta allegrowa 7.8k - za pozno to zobaczylem, inaczej stala by u mnie; -)

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Kupiłem ją nową ale ta z allegro też jest w mojej rodzinie mój tata ją kupił po tym jak usłyszał jak gra moja

z czym gra to tak od początku

pokój 42mk adaptacja zrobiona kolumny Usher ac10 pre cayin sc10 zródło zlapizowany denon1459ar

mogę ją porównać tylko z tym co miałem czyli z sansui 907 nra notabene bardzo dobry wzmak ale z tymi usherami nie zgrywał się za bardzo bo było zbyt jasno xindak gra cieplej czuć ogromną moc dzwięk jest generalnie większy i wcale nie jest zamulony czego się trochę obawiałem po klasie A bardzo dobra szczegółowość od sansui był troszkę wolniejszy ale to akurat domena japończyka generalnie jak dla mnie super końcówka za umiarkowane pieniądze

@ "sansui był troszkę wolniejszy ale to akurat domena japończyka"

-Każde sansui jest wolne ..... - i nawet wysokie modele nie są tu wyjątkami - co widać i słychać ....

@Usher ac10

-hoho :) - niezłe kolumny - co prawda chińskie i sporo przecenione (ponad 25 000 zł za parę!) - ale średniotonowy 4-ro calowy akuton robi robotę ....

@"sansui 907 nra notabene bardzo dobry wzmak ale z tymi usherami nie zgrywał się za bardzo bo było zbyt jasno"

-no prosze - kto by pomyślał..... - sansui i za jasno ???? - pewno masz bardzo jasno grające kolumny i/lub reszte zestawu.

Ten xindak a600p - to gra do końca w klasie A ? - czyli 2x80w? - bo w teście piszą ,że 2x170w przy 8ohm i 2x340 przy 4 ? (ale to chyba w klasie a/b..... - ile to dokładnie ma mocy? czyli wychodzi na to ,że do 2x80w jest klasa A a potem a/b.... :(

bokserek

ty jesteś nie douczony czy tylko nie potrafisz czytać chyba wyrażnie napisałem że sansui jest szybszym wzmakiem.I gdybyś nie wiedział to właśnie kolumny determinują u mnie wszystkie wybory tak się składa że przez te accutony grają bardzo przejrzyście ale i zarazem jasno a sansui jest neutralnym wzmakiem więc nie dziwota że do tych paczek nie za bardzo pasi Odnośnie Xindaka to zchęcią zapoznłbym się z tym testem bo szczerze mówiąc nie napotkałem się na owy

dobra, dobra Panowie, temat już się wyjaśnił , więc bez złośliwości :)

surfbrother,

Latałem dziś z miarką i nie mam gdzie wstawić tego kloca... gdyby miał 55cm max to bym przełknął.

Niestety nie mam pokoju tylko do audio... :)

Bajzel

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.