Skocz do zawartości
IGNORED

Klub użytkowników ukraińskich lampowców ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

I jak tam wrażenia ze zdwojonej diabelskiej mocy?

Czaru SE nie było ale za to moc i drive piorunująca. Kontrola całego pasma.

Nawet GM70 nie są w stanie tak rozbujać trudnych kolumn jak te Prestige.

Użytkownik masza1968 dnia 06.02.2014 - 21:51 napisał

u mnie nie ma powrotu do rogatych...

U mnie raczej też. Może 6C18C tylko w Limited'ach grają?

No dobra, bije sie w piersi, troche to trwało ale fakt. Rozbujały sie, że heja i faktycznie raczej nie ma powrotu.

Ciekawe czemu Włodek nie stosuje standardowo - może problemy z dostępnością.

Edytowane przez piotr122
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ciekawe czemu Włodek nie stosuje standardowo - może problemy z dostępnością.

Dokładnie, są problemy żeby je dostać a jeszcze trudniej sparować. Z 10 sztuk wychodzą dwie pary a dodatkowo są dwa razy droższe od diabełków.

• 3 miesiące później...

Chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post na forum.

I od razu "zapisać" do klubu.

9d3ad4f50142bc6193d33a64aa3ef2b6a,2,1.jpg

Posiadam od dwóch miesięcy monobloki + preamp. W monoblokach po dwie lampy 6P3S i 6N3P.

Co jest w preampie-nie wiem, jeszcze nie rozkręcałem. Na razie ciesze sie dźwiękiem na tymczasowych kolumnach (B&W 602) docelowo chyba będą szerkopasmowce na sonido (decyzja zapadnie po odsłuchach).

A na razie czytam i czytam i zastanawiam się jak wiele będe mógł upgrade'ować.

• 2 miesiące później...
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Mowili w wiadomościach,że właściciel pilnie poszukuje te kolumny...............chciałby je mieć już u siebie.

pozdr

to mnie nie zdradź, bo mój łeb poleci z szafotu ;)

A można konkretnie znać datę odbioru moich kolumn bo kontakt z kolegą jest delikatnie mówiąc mocno utrudniony. W sprawach audio jestem cierpliwy ale nie lubię jak ktoś nadużywa mojej cierpliwości. Czy to taka wielka trudność odbierać telefon?

Wie ktoś może co się dzieje z bingantem? Tygodniami nie można się do niego dodzwonić, ani nie odpisuje na smsy. Może miał jakiś wypadek czy coś? Piszę w tym wątku, bo czasem go odwiedział.

• 1 miesiąc później...

Tu usłyszysz same superlatywy:) Nie ma dwóch takich samych phastów, tu inne kondy, lampy, jakieś inne szpeje. Z pewnością warte każdej wydanej złotówki. Ja przed niemal rokiem stałem przed wyborem integry a właśnie phasta anniversary. Dla mnie, ale podkreślam dla mnie, anniversary był za szybki, zbyt taki czysty, robił show. Integra grała muzykę bliższą mojemu sercu, cieplejszą, ciut spokojniejszą. I tak robiona na zamówienie integra zagrała inaczej niż te z którymi miałem do czynienia, ale tylko na plus. Pewnie to za sprawą kondów, audyn true copper, może jakiś innych czarów Włodka:)

Wszystko jest kwestia lamp

Tutaj widac ktos doinwestowal w pare detali

Przy koncowce odpada jeden zasilajacy wzgledem monosow

Generalnie dosc mlody zestaw

• 2 tygodnie później...

Tu usłyszysz same superlatywy:) Nie ma dwóch takich samych phastów, tu inne kondy, lampy, jakieś inne szpeje. Z pewnością warte każdej wydanej złotówki. Ja przed niemal rokiem stałem przed wyborem integry a właśnie phasta anniversary. Dla mnie, ale podkreślam dla mnie, anniversary był za szybki, zbyt taki czysty, robił show. Integra grała muzykę bliższą mojemu sercu, cieplejszą, ciut spokojniejszą. I tak robiona na zamówienie integra zagrała inaczej niż te z którymi miałem do czynienia, ale tylko na plus. Pewnie to za sprawą kondów, audyn true copper, może jakiś innych czarów Włodka:)

O to to. U mnie po czarach Włodka, integra odmieniła swój charakter brzmienia na taki, którego sobie życzyłem od początku. A już niemal pakowałem ją do kartonu by sprzedać.

Panowie mam małe pytanie odnośnie DAC-a . Czy jest możliwość zamontować wejście USB . Jeżeli nie to czy można użyć konwertera USB->Coax . Czy komputer wykryje Daca ?

Panowie mam małe pytanie odnośnie DAC-a . Czy jest możliwość zamontować wejście USB . Jeżeli nie to czy można użyć konwertera USB->Coax . Czy komputer wykryje Daca ?

co masz na mysli?

Już sie wyjaśniło . Zamówiłem Dac-a Phasta i zależało mi ,aby było wejście USB . Kiedyś Wolodymyr wspominał ,że nie ma wejścia USB . Wczoraj ustaliliśmy ,że będzie :)

daczek zacny

kumpel ma to wejscie - mistrzostwo swiata to to nie jest

moim zdaniem jest lepiej kupic takiego lindemana, stello 2u czy innego bel canto i je tam wlozyc na stale - tak zeby nie dokupywac dodatkowych kabli bankowo zagra takie rozwiazanie lepiej

Proszę rozwiń swoją myśl

"kumpel ma to wejscie - mistrzostwo swiata to to nie jest" i "tak zeby nie dokupywac dodatkowych" .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to sa malutkie ustrojstwa

wywalasz obudowe dokladasz pare drucikow + dziura w obudowie i masz wejscie usb z pierwszej ligi

jak sie dogadasz z Wolodia to bankowo ci to zamontuje

Ukryta Zawartość

To i ja się do klubu dopiszę z Omakiem Ambassadorem Number One

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Omaka nie znam, ale cd82 Arcama uważam za wybitny. Swego czasu przerzuciłem całe stado cd aż w końcu trafiłem i zakochałem się właśnie w nim

• 4 tygodnie później...

Dopomoha koleh:)

Koledzy szukam kabli głośnikowych do swojej integry Phasta. Patrząc dziś na allegro w oko wpadły mi te oto: fadel art the stream duo, albedo air 1, transparent music wave plus i jeszcze t+a speaker s six. No coś w każdym bądź razie do 1500 z używanych. Macie jakieś doświadczenia z tymi kablami? Może coś podpowiecie..

Edytowane przez brodi27

Dopomoha koleh:)

Koledzy szukam kabli głośnikowych do swojej integry Phasta. Patrząc dziś na allegro w oko wpadły mi te oto: fadel art the stream duo, albedo air 1, transparent music wave plus i jeszcze t+a speaker s six. No coś w każdym bądź razie do 1500 z używanych. Macie jakieś doświadczenia z tymi kablami? Może coś podpowiecie..

Sonus Oliva albo YP Sound Argentum. Lepiej za te pieniądze nie będzie. U Bazodruta te same przebierańce za kilkakrotnie większą sumę.

Jak chcesz to Ci podeślę coś na testy. Musze pogrzebać w Swoim przepastnym pudle z makaronem i pewnie coś jeszcze się znajdzie. Podziękujesz później.

Dotychczas używałem Atlas Hyper 2.0 i jest to mniej więcej to czego szukam. Raczej ciepły, muzykalny kabel, do słuchania muzyki a nie doszukiwania się dziury w całym:)

Koledzy powiedzcie proszę jaki wpływ na dżwięk będzie miała wymiana kondensatorów sprzęgających w pre phasta z 0.15uf taki jest ,na 0.1uf lub 0.22uf bo chcę kupić audyn true lub rike audio a nie mają wartości 0.15uf .

a nie doszukiwania się dziury w całym:)

no to po co zmieniasz?

:-)

w pre phasta

jakie masz to pre ?

• 2 tygodnie później...

Możesz bez żadnego uszczerbku dla pasma i dźwięku włożyć 220 nF, natomiast 100 nF może obciąć pasmo od dołu. Trzeba by to dokładnie policzyć. Ceny 220 nF w przypadku tych konkretnych kondensatorów nie zabijają, dodatkowo większa pojemność jest bardziej uniwersalna do wykorzystania w innych urządzeniach.

Edytowane przez Ricambi

Możesz bez żadnego uszczerbku dla pasma i dźwięku włożyć 220 nF, natomiast 100 nF może obciąć pasmo od dołu. Trzeba by to dokładnie policzyć. Ceny 220 nF w przypadku tych konkretnych kondensatorów nie zabijają, dodatkowo większa pojemność jest bardziej uniwersalna do wykorzystania w innych urządzeniach.

dzięki Ric .
  • Pokaż nowe odpowiedzi