Skocz do zawartości
IGNORED

Klub audio BIAŁYSTOK

Rekomendowane odpowiedzi

Brak obsługi 24/192 nie wspominając o DSD. CA jednak wciąż tkwi w "średniowieczu". Lepszy będzie ten:

http://www.matrix-digi.com/en/products/59/index.html

Witaj Octagon

Jesteś może w posiadaniu tego Matrixa?

• 3 tygodnie później...

Witaj Octagon

Jesteś może w posiadaniu tego Matrixa?

Jestem po pierwszym słuchaniu. Bardzo fajny DAC. Porównałem go ze Stream Magic 6. Różnica nie jest powalająca, natomiast SM6 gra jakby pełniej. Matrixowi brakowało głębszego dopełnienia w dźwięku. Tak czy inaczej za 1,5 tys zł dostajemy całkiem fajny DAC z obsługą DSD. Tylko na co to komu:)

• 7 miesięcy później...

Witajcie.

Może ktoś z kolegów z naszego pięknego acz prowincjonalnego miasta ma w posiadaniu któryś z tych wzmacniaczy słuchawkowych ? Ewentualnie z okolicy nie za dalekiej.

- Musical Fidelity M1 HPA

- Schiit Lyr

- Schiit Asgard

- Beyerdynamic A20

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

prowincjonalnego miasta

Prowincjonalne? Jakbyś o Suwałkach pisał to rozumiem, ale Biały?

A wzmacniaczy nie mam. Miałem Vincenta KHV-111 oraz Canora SH-1. Obecnie korzystam ze wzmacniacza słuchawkowego, który mam w LAR IA30T Mk2 - i ten jest najlepszy.

Prowincjonalne? Jakbyś o Suwałkach pisał to rozumiem, ale Biały?

Bardzo prowincjonalne bo z jednym drogim i mało przyjaznym bo bez konkurencji sklepem RMS. Wiesz ile jest takich branżowych sklepów w dużo mniejszym mieście o podobnej nazwie ;) Bielsko Biała :)

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Ilosc sklepow audio nie stanowi o prowincjalnosci.

Stanowi stanowi i to bardzo jeśli ograniczymy się do meritum i kontekstu prowincjonalności właśnie w tym aspekcie. W aspekcie dostępności do sklepów audio hi fi. Weźmy taki mniejszy Rzeszów Bytom czy Tychy. Wiesz ile tam sklepów hi fi jest ? Policz to się zdziwisz bardzo. Niestety nasze ziomki jakieś trochę nie koniecznie w klimaty audio hi fi się zanurzają. Wolą zdecydowanie klimaty discopolo w których jesteśmy zagłębiem exportowym na cały kraj :) Polska północno wschodnia i jeden sklepik audio hi fi. Drama po prostu drama :D

Polska północno wschodnia i jeden sklepik audio hi fi. Drama po prostu drama :D

Oj tak, drama, bo na odsłuchy albo po zakupy muszę czasami jeździć co najmniej te 200 km. Albo 400, jak po moje Dynki:) O opcji wypożyczenia i jej utrudnieniach logistycznych w takim przypadku nawet nie wspomnę. Niestety, z całym szacunkiem dla RMS, pewnych marek po prostu się u nich nie uświadczy, mocne związki z konkretnymi dystrybutorami są widoczne jak na dłoni. Żeby był wybór "chociaż" jak w Q21, to bym nie narzekał;)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Żeby był wybór "chociaż" jak w Q21, to bym nie narzekał;)

He he u nas to nie możliwe bo ten sklep RMS musi przynosić dochód robiony na obrocie markami Indiana Taga i innymi tanimi wynalazkami.

No i nie wiedzą co sprzedają. W tytule stary model, a w opisie i właściwościach nowy, cena też od starego:

http://sklep.rms.pl/simple-audio-roomplayer-ii-odtwarzacz-z-wyjsciami-analogowymi-i-cyfrowymi

No jasne, że społeczeństwo nie jest u nas zbyt zamożne, ale fakt jest też taki, że do RMS-u raczej nie przychodzi na zakupy klient, któremu ledwo starcza do pierwszego. No, chyba że pooglądąć. Problem polega jednak na wspomnianym braku wyboru, bo RMS to marki własne i pewien, stały, dość "nudny" że tak powiem szkielet oferty.

Za czasów Audiofila na Starobojarskiej było jak było, można było ich lubić lub nie, byli chimeryczni, jeden sezon mieli super w innym jakby zlewka klienta. Ale był duży plus - prawie każdy sprzęt był do ściągnięcia a na półce pojawiały się różne rodzynki. Generalnie był mniejszy niż w RMS wybór sprzętu dostępnego od ręki, a pewne klocki stały tam latami (srebrny Arcam A80;). Z drugiej strony pytając o jakąś markę, Wojtek z reguły potrafił to ściągnąć.

W RMS pewnych marek po prostu nie było, nie ma i nie będzie. I nie ściągają, bo "nie współpracują z tym dystrybutorem". Chociaż życzę im oczywiście jak najlepiej, bo ludzi mają przyjaznych a wybór słuchawek zacny:) M.in. dlatego zostawiłem tam parę złociszy na moje Beyerdynamic i nie tylko. Ale fakt faktem, definitywnie brakuje drugiego, choćby mniejszego salonu, z bardziej "niezależną" ofertą. Chyba nie ma w Polsce takiego drugiego miasta tej wielkości i tylko z jednym salonem.

Pozdrawiam, Tomek.

Edytowane przez tomek11

Według mnie Białystok to jest zaścianek pod względem audio. Skoro mamy jeden sklep audio to postanowiłem założyć ten wątek w celu zintegrowania Białostockiego środowiska audiofilii. Przez te 4,5 roku jak istnieje ten wątek poznałem 12 osób z Białego interesujących się audio. Przypuszczam że może jest nas wszystkich 30 osób na całe 300 tyś mieszkańców.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

No i nie wiedzą co sprzedają. W tytule stary model, a w opisie i właściwościach nowy, cena też od starego:

http://sklep.rms.pl/simple-audio-roomplayer-ii-odtwarzacz-z-wyjsciami-analogowymi-i-cyfrowymi

Nie to, żebym ich bronił, ale myślę, że trochę przesadzasz. Błędy zdarzają się prawie na każdej stronie internetowej, w sklepach, w gazetkach reklamowych, folderach. Także to jeszcze nie powód, żeby pisać "nie wiedzą co sprzedają". Pozdrawiam, Tomek.

Nie to, żebym ich bronił, ale myślę, że trochę przesadzasz. Błędy zdarzają się prawie na każdej stronie internetowej, w sklepach, w gazetkach reklamowych, folderach. Także to jeszcze nie powód, żeby pisać "nie wiedzą co sprzedają". Pozdrawiam, Tomek.

Ten błąd nie został naprawiony nawet po mojej skutecznej reklamacji. W tej sytuacji nie można mówić już o "pomyłce".

Napisano dziś, 09:00

Użytkownik tomek11 dnia 24.09.2014 - 20:41 napisał

Ten błąd nie został naprawiony nawet po mojej skutecznej reklamacji. W tej sytuacji nie można mówić już o "pomyłce".

Hmm, to już inna historia...

Według mnie Białystok to jest zaścianek pod względem audio. Skoro mamy jeden sklep audio to postanowiłem założyć ten wątek w celu zintegrowania Białostockiego środowiska audiofilii.

Ale w takich warunkach znacznie łatwiej o jakąś integrację przecież :)

Napisano dziś, 13:42

Użytkownik Acoustic Lab dnia 24.09.2014 - 13:08 napisał

Według mnie Białystok to jest zaścianek pod względem audio. Skoro mamy jeden sklep audio to postanowiłem założyć ten wątek w celu zintegrowania Białostockiego środowiska audiofilii.

Ale w takich warunkach znacznie łatwiej o jakąś integrację przecież :)

Słusznie, w takim razie proponuję jakieś spotkanie bez wielkiego pijaństwa;) ale przy piwku lub innych sokach. Termin do uzgodnienia później, ale może jakaś środa lub czwartek będą mniej kolizyjne niż koniec tygodnia (rodzinne weekendy, itd...). Miejscówka - gdzieś w centrum wydaje się najbardziej neutralne, ale to też jest do uzgodnienia.

Wstępnie proponuję czwartek 09.10.2014, Sherlock Holmes, 18:00. Ostatecznie i tak dostosujemy datę i miejsce demokratycznie:) A niedemokratycznie - wolałbym tylko nie w przyszłym tygodniu, bo wyjeżdżam.

Chętnych proszę o wpisy-zapisy, stworzymy listę i może uda się zrobić jakąś integrację:)

pomysł dobry, ale ja jestem po operacji kolana, więc raczej nie dotrę :)

Szkoda, ale mam nadzieję, że to nie pierwsze spotkanie. Tym bardziej, że Twój nick wskazuje na mojego rówieśnika:)

Ale, żeby doszło do integracji, najpierw trzeba zebrać chętnych. Aby dodać śmiałości, choć to nieeleganckie, to pierwszy otworzę listę chętnych. Dopisujcie się.

1. tomek11

2. ?

3. ?

4. ?

5. ?

6. ?

7. ?

"Uzbieramy" choć siedmiu?

Edytowane przez tomek11

Nie wiem co będę robił za 2 tygodnie. Jak dożyję to postaram się przyjść.

1. tomek11

2. Mirek

3. ?

4. ?

5. ?

6. ?

7. ?

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Nie wiem co będę robił za 2 tygodnie. Jak dożyję to postaram się przyjść.

Ja też nie wiem, ale bardziej tu chodzi o wyrażenie chęci udziału w takim spotkaniu. Wiadomo, że ktoś będzie mógł i chciał i przyjdzie, a komuś życie ułoży inny scenariusz, norma...

Aktualizuję listę, przy dopisywaniu do listy proszę używać Waszych nicków z forum, a imiona wpisywać w nawiasach.

1. tomek11 (Tomek)

2. Acoustic Lab (Mirek)

3. ?

4. ?

5. ?

6. ?

7. ?

1. tomek11 (Tomek)

2. Acoustic Lab (Mirek)

3. Robin102 (Robert)

4. ?

5. ?

6. ?

7. ?

wstępnie tak

Edytowane przez robin102

Dobre i to, może jeszcze ktoś?

> Robert i Mirek

Zapytam już konkretniej, jak się zapatrujecie na spotkanie w najbliższy czwartek o 18:00? U mnie bez zmian, jestem gotów:)

Najbliższy czwartek to dziś czyli 02.10.2014 czy chodzi o czwartek za tydzień czyli 09.10.2014 ? chyba bym mógł 09.10.2014 o godz 18.

Edytowane przez robin102

Najbliższy czwartek to dziś czyli 02.10.2014 czy chodzi o czwartek za tydzień czyli 09.10.2014 ? chyba bym mógł 09.10.2014 o godz 18.

Oczywiście chodziło mi o czwartek 09.10.2014:)

Witam

Z miłą chęcią bym się przyłączył ale w moim przypadku w środku tygodnia odpada :((

Może kiedyś zorganizujemy coś w sobotę???

Pozdrawiam wszystkich

Proponuję pierwsze spotkanie tak, jak wstępnie ustalamy w czwartek 09.10.2014 o 18:00.

A kolejne może uda się zorganizować jakoś w weekend.

Ja niestety w ten czwartek 09.10. nie dam rady :( Ważne sprawy wyskoczyły nie do przełożenia. W następny ewentualnie i owszem.

Ja niestety w ten czwartek 09.10. nie dam rady :( Ważne sprawy wyskoczyły nie do przełożenia. W następny ewentualnie i owszem.

Szkoda.

W takim razie aktualizuję listę:

1. tomek11 (Tomek)

2. Acoustic Lab (Mirek)

3. Mirek (spoza forum), ostatnio poznany przy okazji sprzedaży moich Monitor Audio RX2.

Kto jeszcze? Nie chować się:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.