Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy do wzmacniacza

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

odstąpię żwirek mało używany (siknięty jeden raz); działa wyśmienicie w każdym kondycjonerze

ja pierdziele

muls - genijuszu ale jaja

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość

(Konto usunięte)

mamel, 17 Mar 2010, 15:11

>odstąpię żwirek mało używany (siknięty jeden raz); działa wyśmienicie w każdym kondycjonerze

co znaczy wymiana myśli! roztrząsając kwestię najlepszego żwirku do uziemienia systemu, pomyślałem o tym sikającym kocie i... może lepiej zakopać po prostu kota w ogródku? uziemienie sprzętu kotem byłoby ponadto ekologiczne, a wszyscy wiedzą, jak ładnie jego sierść ściąga ładunki

mamel

"bo to jest forum "audiofilskie" koleszko a tzw fachowcy gromadzą się na elektrodzie i dla tego nic tu po tobie"

czy użytkownikiem i słuchaczem nie może być ktoś kto się przy okazji zna na temacie od strony technicznej??

Dużo jest prawdy w rozwiązaniach audiofilskich i równie dużo kitu mającego na celu wydusić kasę od klientów, audiofile bez wiedzy technicznej często dają się łatwo wmanipulować w nieprawdziwe zależności techniczne, ewentualnie niewielkie zależności nie mające wpływu na odbiór słuchacza są wyolbrzymiane.

Każdy jest w pewnym stopniu podatny na taką manipulację, jak mu wszyscy "fachowcy" w koło wmawiają że jest różnica to on sam w końcu ją usłyszy i produkt kupi, tak jest z siecówkami.

a, - no ładnie; i co z Ciebie wychodzi za zwierz; renke se zakop nie mojego kota; a owiń wcześniej szszmatom posolonom

RamboK2 - i powiem Ci wiecej; nikt kogo stać na te kable głupi nie jest;

spróbuj na to zarobić to pogadamy

elvis512 - luzik jest :)))

luzik jest przecież; wiedzą co wiedzą, mają co mają, każdy mądry dla siebie, czasem mula wpadnie

zaraz 16.00 - tak trzymać :)

mamel

"nikt kogo stać na te kable głupi nie jest"

nie ma w tym nic głupiego że gostek kupuje kabel za 10tyś nawet jeśli jest świadom że nic nie usłyszy, stać go, proszę bardzo, wszystko dla ludzi, gorzej z tymi którzy pospolitym zjadaczom chleba wmawiają że powinni na taki kabel sobie wyciułać kasę bo odczuwalnie poprawi to akustykę, lub że czasem to konieczność aby sprzęt zagrał, a wystarczy wymienić oryginalny kabel na gruby przewód miedziany i efekt ten sam.

no weźcie tego tempola bo się pochlastam

facet - ty nic nie kumasz? nie myślisz? nic nie dociera? blus też brak?

- wyrazy współczucia

mamel, 17 Mar 2010, 16:13

>no weźcie tego tempola bo się pochlastam

>facet - ty nic nie kumasz?

Doskonale kuma. Powtarzam, że to kolejne wcielenie jakiegoś trola. Facet kreci dym, dla samego dymu i nie warto w tym uczestniczyć.

RamboK2

Widzisz rambuńciu,mamel ci delikatnie sugeruje byś najpierw zarobił na takie kable i pewnie dobrze radzi,bo może się okazać,żeś gamoń i zarobić nie potrafisz a co dopiero więcej...może być tak,że z tej złości nie umiesz się skupić i wykonać prostego odsłuchu.Oczywiście sam bez wpraszania się do kogoś nieznajomego.

RamboK2

Może się nie zorientowałeś, jesteś na forum hobbystów audio. To nie hobby dla zwykłego zjadacza chleba - za przeproszeniem.

"Zwykły zjadacz chleba" zadowala się mini-wieżą z marketu. Może nie do końca zadowala, ale jego stan majątkowy nie pozwala na więcej. 90% procent polskiego społeczeństwa nie wie w ogóle o istnieniu kabli audio.

Do Rambo co na K-2 wszedł:

"...gorzej z tymi, którzy pospolitym zjadaczom chleba wmawiają, że powinni na taki kabel sobie wyciułać kasę..."

Rambo, na audio TRZEBA ZAROBIĆ. To bolesne, ale niestety prawdziwe. Ciułanie zostawmy babom.

rochu

"Myślę, że temat dojrzał już na Bocznicę.

Czy mam rację?"

Święta racja, nie ma co pisać bo prawda jest niestety taka że większość tak zwanych audiofili to pospolici audishizofcy, którzy słuchają urojeniami a nie uchem, co udowodniliście prezentując wasz poziom merytoryczny na temat kabli sieciowych, nikt ale to nikt nie napisał nic rzeczowego, większość wypowiadających się w tej rozmowie potrafi tylko obrażać i tak tłumaczy swoje racje

modrzew47, 17 Mar 2010, 17:14

>Uszy natomiast to na bokach głowy,czy sie myle?

Niektorzy zamiast uszu, mają oscyloskop. Muzyka na tym, musi dostaczac niezapomnianych wrazeń...

to jaki mam kabel do mojego wzmacniacza fundować? na razie barany zdominowały wątek. przestańcie robić polską rzeźnię.

szukam dociążenia i żeby były hektary przestrzeni, zwłaszcza w głąb. da się?

????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.