Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO 905 or YAMAHA 361 CO BRAĆ?

Sebastian71

Rekomendowane odpowiedzi

Niemam nic przeciwko Yamasze ani Onkyo.Ale jak widze ze ktos sie zastanawia miedzy Yamaha 361 a Onkyo905 i w ostatecznosci wybiera to pierwsze -to mi rece opadaja.Totalny debilizm.Przepraszam za wyrazenie.

Na koniec niepozostaje mi nic innego ,jak zyczyc na przyszlosc trafnych wyborow. :).

>Bobcat, 14 Mar 2010, 16:15

>Mczaju nie odnosissz wrażenia, że Maracz to nowe wcielenie Jorkersa vel Sebastiana71 vel

>Marcina1982 vel Vitold_mana vel Hdtv_fanatica?

Ja odnoszę wrażenie, że ironia jest Ci nieco obca, lub jej nie wyłapałeś... ;) :D

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Jak dobrze pamiętam, to maracz ma Onkyo (875?)... ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ten watek byl przeciez zalozony na "jaja" no bo przeciez dajmy spokoj. Poruwnanie kolegi "gowna do paczka" jest tu idealnie dopasowane. Kolega wybral 361? i jest zadowolony? :D No to sie ciesze :P JA wybral bym Onkyo

wiatrak, 14 Mar 2010, 18:51

>Jak dobrze pamiętam, to maracz ma Onkyo (875?)... ;)

Co ma co jedna sprawa (i tego nie wiemy), a co tutaj deklaruje - to inna. Napisałem, że Maracz to nowe wcielenie Jorkersa na podstawie wizytówki, gdzie pełno różnych znaczków, za to mało treści. Jak dotąd tylko on (i jego klony) miał takie i to go charakteryzowało, żeby nie powiedzieć: demaskowało. Każdy inny pisze coś konkretnego o sobie. Nie upieram się, może nie mam racji.

Doprowadziliście sami do tego. Dzisiaj biegnę do komisu i wstawiam swoją 805 black. Jak tylko się sprzeda, dołożę może z tysiaka i kupuję sztukę nówkę YAMAHA 361.

Ach.....

Ja jako osoba neutralna proszę o rozejm. ;) Kolega Sebastian71 założył ten temat bo jeszcze nie wie czy kolega jest wymagającym videofilem i ma dylemat które z urządzeń wybrać. Może podpowiem, że dla wymagających i zaawansowanych Onkyo 905 będzie dobrym wyborem a dla początkujących przesiadających się z zestawu komputerowego może być Yamaha 361. Mam nadzieje, że mogłem choć trochę pomóc w dobraniu amplitunera pod preferencje przyszłego użytkownika. Pozdrawiam.

Bobcat>Nie oceniaj mnie po tym co mam napisane w "o mnie",bo to troszeczkę niepoważne.

Myślę że co bardziej spostrzegawczy forumowicz zorientuje się że nie masz racji podejrzewając mnie o to że jestem klonem jokersa,on sam pewnie czytając ten wątek pewnie zaciera ręce i cieszy się z tego że zasiał ferment wśród nas.

Sorry, pomyliłem się. Biję się w piersi. Na (wątpliwe) usprawiedliwienie mam to, że forma w jakiej napisałeś "o mnie" jest łudząco podoba do stosowanej przez tamto indywiduum.

• 1 miesiąc później...

Yamaha robie ale dobre motory

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Bez przesady Yamaha jaka by nie była ,to zacna firma i wszystkie swoje produkty robi naprawde starannie;instrumenty muzyczne ,motory,sprzęt stereo ,kino domowe.nie ma sie do czego przyczepic.Inne firmy moga tylko zazdroscic.nie jestem slepo zakochany w tej firmie ale co prfawda to prawda.

dariusz964, 25 Kwi 2010, 18:44

>Bez przesady Yamaha jaka by nie była ,to zacna firma i wszystkie swoje produkty robi naprawde

>starannie;instrumenty muzyczne ,motory,sprzęt stereo ,kino domowe.nie ma sie do czego

>przyczepic.Inne firmy moga tylko zazdroscic.nie jestem slepo zakochany w tej firmie ale co prfawda

>to prawda.

Zawsze można się do czegoś przyczepić... Mowa tu także o innych firmach które mają mniejszy lub większy wkład w rozwój KD i STEREO. Jednak kolega Sebastian71 jak wcześniej Jorkers robi nagonkę na Onkyo wychwalając Yamahę co jest moim zdaniem dość dziecinne. Posiadałem swego czasu modele wyżej wymienionych firm i byłem wtedy na miarę moich oczekiwań i portfela dość zadowolony. W tej chwili posiadam sprzęt innej firmy której sound mi odpowiada lecz nie piszę, że jest najlepszy na świecie. Gusta i guściki więc każdy znajdzie coś dla siebie mając do wyboru dziesiątki firm. Troszkę dystansu i obiektywizmu a będzie lepiej na tym forum. Pozdr.

Masz racje w 100 proc,tez przesiadłem sie z Yamahy na Marantza,w miedzy czasie Cambridge Audio,Harman Kardon,Denon i kazdy z nich miał plusy i minusy.Tak jak kiedys juz pisałem firmy ogólnie stosuja te same procesory i podobne elementy,tak wiec o wielkiej róznicy mowy byc nie moze.Teraz decyduje CENA oraz wygląd.Jednym pasuje Yamaha,innym denon ,a jeszcze innym Onkyo i nalezy to uszanowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.