Skocz do zawartości
IGNORED

Van den Hul D102, oryginał czy podróbka

smykus_likas

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się orientuje czy to oryginały czy podróbki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Będę wdzięczny za informacje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten drugi to na 100% podróba VDH nigdy nie stosował takich wtyków

Pierwszy z wyglądu jest OK ale należy pamiętać ze to aukcja chińczyka więc może być róznie

Z mojego doświadczenia jak chińczyk sprzedaje bez firmowego opakowania to trzeba uwazać.

Często zdarza się tak że u Chińczyków można spotkać VDH z innymi wtykami, ale co do oryginalności trudno mi się wypowiedzieć, miałem w rękach kabel od Chińczyka i taki sam z Holandii różniły się wtykami, ten holenderski miał oryginalne. Kabel w środku wyglądał tak samo, jeśli chodzi o brzmienie różnic nie usłyszałem. Jednak nie jest to kabel dla mnie nie podszedł jak kiedyś napisałem za bardzo krzyczał środkiem. Piszę oczywiście o kablu takim jak w linkach. Sprzęt taki jak w o mnie.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

smykus_likas, 14 Mar 2010, 20:25

>Czy ktoś się orientuje czy to oryginały czy podróbki?

Witam smykusie.

Ostatnio zakupiłem na ebay.co.uk właśnie dwa takie podobne kabelki. Piewrwszy to był VdH The Name a drugi VdH D102 mkIII. Pierwszy The Name dotarł w oryginalnym pudełku, z firmową książeczką i oryginalnymi woreczkami. Po podłączeniu do mojego systemu (Rotel + Paradigm) nastąpiła zdecydowana poprawa dźwięku czyli było łagodnie. Kabel ten zakupiłem ze sklepu za sumę Ł50.

Drugim kabelkiem był VdH D102kmIII. Zapłaciłem za niego Ł20. Ten z kolei dotarł goły bez pudełka i w zwykłej kopercie bąbelkowej. Z porównania z oryginałem stwierdziłem, że nie jest to oryginał, pomimo zapewnienia sprzedającego. Jednakże, co dziwne został wykonany solidnie ( choc nie ma oryginalnych wtyków i kabel nie jest tak gietki i elastyczny jak oryginał, wiać tez że napisy nie są oryginalnie nanoszone). Kupując go nie spodziewałem się, że będzie to oryginał. Chciałem sprawdzić, czyli porównać z oryginałem.

I po raz drugi się zdziwiłem gdy porównałem w działaniu te dwa kabelki.

Praktycznie żadnej różnicy.

Wniosek jest jeden. Ten kabelek choć podróba bardzo ładnie zmiękcza dźwięk jak oryginał.

I pojawia się pytanie. Kto nas bardziej nabiera z tą ceną......

to takie moje przemyślenia.

Jeśli chcesz mogę podesłać zdjęcia obu kabelków.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Panowie, wielkie dzięki za informacje.

@Sittek

Kabel jest nie dla mnie. Znajomy chciał zakupić i pytał czy to oryginały. Jeśli zdjęcia będą potrzebne zgłoszę się do Ciebie :) Dzięki za propozycję

nie ma problemu.

dodam jedynie, że oryginał ma dużo ładniejszą i fajniejszą osłonkę ( fajnie się wygina) a wtyki są bezkonkurencyjne. Wchodzą i wychodzą jak po masełku...:)

Jeszcze jedno pytanie:

Czy to ma cokolwiek wspólnego z oryginałem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja kupywalem mnostwo kabelkow z ebaya i moge poradzic by nie kupywac podejrzanych przedmiotow, a w szeczegolnosci od chinskich sprzedawcow.zdazylo mi sie kupic kilka tzw fake. oni podrabiaja wszystko co sie da

Dodam od siebie,że nawet oryginał Vdh 102 mk3 był w dwóch wersjach-pierwsza z nich,ta starsza posiadała końcówkę,wtyk koloru czarnego(taką posiadałem)Wyglądało to tandetnie plastikowo..w archiwalnym AUDIO VIDEO 6/98 jest test i fotka tego kabelka jeszcze z czarnymi wtykami.Później Vdh zastosował już znacznie lepsze końcówki,wtyki...ale ten z drugiego foty na bank nie jest oryginałem.

?

Na stronie VdH jest informacja o niektórych handlarzach podróbkami.

Problem musi byc spory, bo troche ich sie tam juz nazbierało.

Ukryta Zawartość

WARNING!

There are currently quite a few offerings of fake copies of our cables (more specific The D-102 III Hybrid, The INTEGRATION Hybrid and The MAGNUM Hybrid) on various Ebay websites.

Most of the people who offer these products are living in (the vicinity of) HongKong. The products are always offered without the original box and are mostly packed in a black bag with our copied logo on it.

The inside of the cable is of very low quality and quite often completely different from the original. Buying such a cable is at your own risk and basically illegal. It will for sure ruin the quality of your installation.

The following is a (not complete) list of Ebay-traders that are known to offer fake products:

245300c.hk Kowloon Hong Kong

audiophile_king Sha Tin Hong Kong

buyeasy88 Tai Po Hong Kong

charming_audio Taipo Hong Kong

currygipson Hong Kong Hong Kong

dream_mart Hong Kong Hong Kong

easybuy_mart Sheung Shui Hong Kong

fantastic_audio Tuan Wan Hong Kong

greataudio_store Tuen Mun Hong Kong

hi_amp9 Hong Kong Hong Kong

hi-end_amplifier Hong Kong Hong Kong

highendgear-box Hong Kong Hong Kong

hongkongsupply Hong Kong Hong Kong

ibidmart Hong Kong Hong Kong

janeh2100 Hong Kong Hong Kong

jewelmart_hk Hong Kong Hong Kong

jp_hobby_jp Fotan Hong Kong

on9cowcow Hong Kong Hong Kong

richtonaudio Hong Kong Hong Kong

trade-bid-bid Hong Kong Hong Kong

we-do-best-audio Hong Kong Hong Kong

Ukryta Zawartość

sittek, 15 Mar 2010, 16:15

>

>I po raz drugi się zdziwiłem gdy porównałem w działaniu te dwa kabelki.

>Praktycznie żadnej różnicy.

>

;), słuchałeś ich w tzw ślepym teście??? oryginal i podroba zadnej roznicy..............hehehe

Ten z pierwszego linka to podróbka, wystarczy dokładnie porównać wtyki RCA, prawie to samo ale nie to samo. VDH NIGDY nie używał worków do pakowania swoich produktów !!!

Co do drugiego linka - kabel z wtykami typu WBT to być może kabel oryginalny z metrażu ( konfekcja nieoryginalna VDH ), może to być również kabel podrabiany w HK i tam konfekcjonowany.

Nie kupiłbym dla siebie ani pierwszego ani tego drugiego!!!

Lepiej kupić oryginalną używkę.

smykus_likas, 15 Mar 2010, 22:30

>Jeszcze jedno pytanie:

>Czy to ma cokolwiek wspólnego z oryginałem?

>

>

Ukryta Zawartość

Wygląda na oryginał.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

z tego co ja się orientuję, to te drugie kable faktycznie nie mają oryginalnych wtyków hul-a, ale mam takie same. to firma WBT w swojej klasie bardzo dobra a cena jednego wtyku to ponad 100zł. wiec nie powiedziane że kabel nie jest oryginalny, ma tylko inne wtyki, nie każdy kupuje kable konfekcjonowane. van hul na swojej stronie czasami pokazuje różnice między oryginalnymi kablami, a podróbkami. myślę ze jeżeli na aukcji były nowe kable to jest to bardzo podejrzane, ale jak to używki to ceny mogą być dziwne.

lord_vader

VDH NIGDY nie używał worków do pakowania swoich produktów !!!

Swojego Revolution dostałem w dwóch różnych woreczkach foliowych, moze dlatego że kupowałem 4-ro metrowe odcinki, IC normalnie w pudełku.

Z tego co w sklepie widziałem to wszystkie ic są w pudełkach z taka nalepką jakby plombą.

A głośnikowe mają ze szpuli, lub zamawiane od producenta z konfekcją.

• 3 miesiące później...

Odkopię trochę temat. Co powiecie o tych kablach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

krakers09, 13 Lip 2010, 18:02

Zakupiłem parę miesięcy ten kabelek. Choć gość pisze, że to oryginał, jest to na 100% podróbka. Kupowałem go też z taka myslą, bo tani był. Bez pudła, bez homologacji i szpargałów wewnątrz opakowania. Jednakże zdziwiłem się, że jakość wykonania jest OK i w jakości dźwięku nie odbiegał od oryginału, który też posiadam. Wtyki nie są oryginalne i nie wchodzą w gniazda tak miło jak prawdziwe. Jak pamiętam ja zakupiłem w cenie ok. 30 funtów, czyli około 2 razy taniej niz pudełkowy oryginał. Jesli Ci na tym nie zalezy to kupuj, ale jesli ma byc to prawdziwy VdH to sobie odpuść.

Dzięki za odpowiedź. Nie napaliłem się na ten kabel. Po prostu przeglądałem interkonekty na ebayu i trafiłem właśnie na ten. Cena wydała mi się podejrzana toteż postanowiłem zapytać :)

Nie wiem czy do końca dobrze robię, ale najwyżej dostanę po głowie. Będę miał do sprzedania mój Van den Hul The D-102 MkIII, jak i cały swój zestaw (no prawie bo zastanawiam się czy sprzedawac źródło).

• 3 lata później...

Odświeżam temat ponieważ na Allegro pojawił się podejrzany IC.

Wklejam ku przestrodze:

Ukryta Zawartość

Tutaj link do artykułu o podróbce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odświeżam temat ponieważ na Allegro pojawił się podejrzany IC.

Wklejam ku przestrodze:

A nie prościej zgłosić na allegro?

Jest tam stosowny przycisk....

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

• 2 lata później...

Ukryta Zawartość

a co powiecie na ten kabel czy oryginał czy podróbka

Ukryta Zawartość

Podroba. Idzie do tematu "znalezisk na ebay I allegro" :)

Co smieszne, te tez nie sa oryginalne...koles robi je w domu niby z oryginalnych czesci. Ma 100% pozytywow w komentarzach, ale kable nie sa oryginalne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.