Skocz do zawartości
IGNORED

bezpieczniki - wąskie gardło systemu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

ja znam, tak jak motocyklowi kamikadze zawieszają sobie sznurek na głowę, tak audiofil podłącza się do 220 V i jak coś pierdyknie w sprzęcie to automatycznie włącza się pstryczek i klops, nie ma sprzętu i audiofila, bo morales bez gitary to jak lipski bez siary

Gość

(Konto usunięte)

adik, 17 Mar 2010, 20:27

>Tak, nauczyć się grać na instrumentach, chodzić do opery

na pierwsze już za późno, raczej

jedyne instrumenty, z jakimi mogę mieć już do czynienia, to medyczne

a co do opery - w życiu nie natknąłem się żadnej operze na solidne bezpieczniki!

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

a, 17 Mar 2010, 20:42

...

>

>a co do opery - w życiu nie natknąłem się żadnej operze na solidne bezpieczniki!

To znaczy, że nigdy nie byłeś w operze.

GM

P.S. Kiedy przestaniesz się lansować?

Złote sa niezłe, ale najlepsze sa te i wcale nie zartuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

"Wszystkie metalowe elementy bezpiecznika poddawane są procesowi Alpha, oraz demagnetyzowane."

wiesz, jak poprawić humor o poranku :-))

swoją drogą, skoro prąd i tak musi przejść przez ten bezpiecznik, to czy nie dałoby się taką samą technologią wykonać sieciówki?

Możesz sobie nawet wybrac kolor :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć.

To już przedostatni poziom upgrade'u. Po nim następuje już tylko wymiana ścieżek obwodów drukowanych i nóżek poszczególnych elementów.

pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Jak mi pralka korek wywalała to wsadziłem gwoździa i pomogło. W Castoramie mają cały wybór pozłacanych, idealnych do wzmacniaczy audio. Polecam wypróbować m8.

Pozdrawiam słyszących i myślących ;)

Może najskuteczniejsza i najtańsza byłaby hipnoza. Mozna sobie osadzić w podświadomości inny wzorzec dzwięku i wszystko zabrzmiałoby "live"...

Skoro da sie tym wyleczyć różne fobie, to dlaczego miałoby nie zadziałać?

>Jak mi pralka korek wywalała to wsadziłem gwoździa i pomogło. W Castoramie mają cały wybór

>pozłacanych, idealnych do wzmacniaczy audio. Polecam wypróbować m8.

Te pozłacane grają takim jasnym, otwartym dźwiękiem i mają dużo powietrza, ale ja bym Ci polecał wkręty do drewna. Mają sporo mikrodetali i fenomenalną przestrzeń. Niektórzy twierdzą, że krzyżakowe ciut zamulają, więc szukaj na zwykły śrubokręt.

pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

jozwa maryn, 18 Mar 2010, 11:14

>Ostatnim etapem byłoby zainstalowanie ustrojów akustycznych w kanale słuchowym. Takich maluśkich.

czy tej funkcji z powodzeniem nie spełnia aby woskowina? prawdziwy audiofil jej nigdy nie usuwa!

a wracając do meritum: niektórzy straszą na forum, że zastąpienie bezpiecznika zworą z profesjonalnej sieciówki może grozić zniszczeniem urządzenia

być może, nie wynikam

ale jednak chyba lepiej, żeby np. wzmacniacz się spalił, niźli by miał grać licho

W którymś miejscu po drodze musi być element który będzie ograniczał swobodny pobór prądu przez urządzenie.

Nie należy rozpatrywać bezpiecznika jako elementu wpływającego na dzwięk(nie w znaczeniu jakości brzmienia)

Równie dobrze można by zastąpić sieciówkę bezpiecznikiem,ale byłoby to strasznie nie praktyczne.Stąd całe nieporozumienie i niezrozumienie gdyż siećiówka na ogół przewyższa bardzo mocno grubością/przekrojem przewodnik bezpiecznika,jasnym jest że przy długości 1,5 metra(tu decyduje praktyczność,podłączyć urządzenie jakoś trzeba zdala od ściany/gniazdka)grubość czy przekrój żył musi być stosowny!

Bezpiecznik to przemyślany i prosty element który spełnia dwie funkcje,a poza tym nie zmienia dzwieku/brzmienia na gorsze.

Generalnie uważa się że jakość materiałów użytych do budowy elementów wzmacniacza w torze zasilacza nie ma wpływu,dopiero tam gdzie po zamianie prądu na zmienne częstotliwości akustyczne ma to wpływ.Nie chodzi bynajmniej o parametry zasilacza jak wydajność np.szybkość rozładowywania nagromadzonej energii w kondensatorach.,bo wiadomo ze te parametry biorą się z wielkości zastosowanych elementów.

msiak

Doskonałe :-)

...ale ostatnią rzeczą jest zdaje się wyeliminowanie ścieżek, nawet tych złoto/rodowano/crio robionych i pozbycie się nóżek z elementów ... :-))))

Pozdrawiam K

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Gość

(Konto usunięte)

areczek, 18 Mar 2010, 12:50

>W którymś miejscu po drodze musi być element który będzie ograniczał swobodny pobór prądu przez

>urządzenie.

>>Nie należy rozpatrywać bezpiecznika jako elementu wpływającego na dzwięk(nie w znaczeniu jakości

>brzmienia)

>>Równie dobrze można by zastąpić sieciówkę bezpiecznikiem,ale byłoby to strasznie nie praktyczne.Stąd

>całe nieporozumienie i niezrozumienie gdyż siećiówka na ogół przewyższa bardzo mocno

>grubością/przekrojem przewodnik bezpiecznika,jasnym jest że przy długości 1,5 metra(tu decyduje

>praktyczność,podłączyć urządzenie jakoś trzeba zdala od ściany/gniazdka)grubość czy przekrój żył

>musi być stosowny!

>>Bezpiecznik to przemyślany i prosty element który spełnia dwie funkcje,a poza tym nie zmienia

>dzwieku/brzmienia na gorsze.

>>Generalnie uważa się że jakość materiałów użytych do budowy elementów wzmacniacza w torze zasilacza

>nie ma wpływu,dopiero tam gdzie po zamianie prądu na zmienne częstotliwości akustyczne ma to

>wpływ.Nie chodzi bynajmniej o parametry zasilacza jak wydajność np.szybkość rozładowywania

>nagromadzonej energii w kondensatorach.,bo wiadomo ze te parametry biorą się z wielkości

>zastosowanych elementów.

uff, N A R E S Z C I E!

na taką wypowiedź czekałem, serio

dzięki i pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.