Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

barmanekm,

pokaz to źródlo, bo cos drogo wychodzi po ok 8=9pln, chociaz jak pewniak na 100% to moze olac poltronik i north.

co do listy na 2SC3329 zamykam tylko niestety 4 persony.

blomin

>>żółwik

>>omirp

>>freedi

z north czekam na info. zamowienie na 2SC3329 zrobie dopiero w poniedzialek, wiadomo dlaczego.

blomin, 3 Lip 2010, 09:02

>barmanekm,

>pokaz to źródlo, bo cos drogo wychodzi po ok 8=9pln, chociaz jak pewniak na 100% to moze olac

>poltronik i north.

frd_ juz pisał, kilka postów wyżej jest link.

System gra dobrze, albo nie....

Mam pytanko

Na wejściu końcówce jest elektrolit 1uF/100V. Zastanawiam się nad zmianą na jakiś MKP. Tylko mało miejsca, a poza płytkę trudno wyjąć. Macie może jakieś typy?

Chciałbym uniknąć elektrolita w torze. W ostateczności wstawię 4,7uF BGN. Ale w TA2022 po zmianie na Auricapa dźwięk zmienił się bardzo na korzyść właśnie Auricapa

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Widoczie ten elektrolit się dosyć dobrze spisuje, no bo to słychać jak gra. Choć też dziwi mnie taki rodzaj konda w torze audio w wykonaniu Accuphase. Chyba pozostaje rozmiarowo BG N.

Jeśli zdecydujesz sie wyprowadzić zewnetrzne krótkie kable (ja też tak zrobie na próbe).

Co moge polecić z czystym sumieniem od niedawna to MKC ERO (to nie jest MKT)

Choćy stąd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla mnie rewelacja w brzmieniu na wyjściu przedwzmacniaczy.

Z resztą cenione są od dawna, byle nie tanie MKT.

Ukryta Zawartość

2SC3329 i 2SA1316

- barmanekm

- tomek0104

- frd__

- freedi

- jaco2346

- osimar

- kw

- omirp

Oczywiście u kolegi blomin także pozostaje na liście - warto sprawdzić różne źródła.

>Oczywiście u kolegi blomin także pozostaje na liście - warto sprawdzić różne źródła.

Poza sprawdzaniem oryginal vs fake, warto też sprawdzić bo może w małych tranach nawet jak fake, to będzie miał charakterystykę i brzmienie takie samo jak oryginał. Jednak psychologicznie i tak wolę oryginały ;-). Borbely też może jechać na nazwisku i sprzedawać to samo co inni, jak dobrze "gra". Zobaczymy.

Ukryta Zawartość

jaka jest wiarygodnosc tego sklepu? moze ich sie zapytac co to za trany i jaka daja gwrancje. przy tak chorej cenie moze warto sie upewnic. przeciez komplet wyjdzie prawie stowe.

Ukryta Zawartość

Wysłałem maila i czekam na odpowiedź, ale nie wydaje mi się aby Erno Borbely ryzykował swoim nazwiskiem posądzenie o sprzedaż fake'ów. Zobaczymy czy i co odpiszą.

tym bardziej, że jego nazwisko generuje dość sporą wartość dodaną o czym świadczą ceny podzespołów w jego sklepie. Pewnie dlatego publikuje schematy do kitów (swoją drogą jeden miałem okazję słyszeć jeden bufor lub I/V i był bardzo dobry), bo jak przyjdzie kupić wszystkie elementy do tych kitów to i tak wyjdzie na swoje.

trochę się pogubiłem z tranami. Czy mamy dostęp do 2sa1507 i 2sc3902?

Jeżeli nie to tutaj są:

Ukryta Zawartość

Ale nie wiem, czy oryginały

Można płacić paypalem

Ukryta Zawartość

Witam.

Ja mam większy problem,bo pogubiłem się z kondensatorami,dotarły do mnie z różnych źródeł w pl i po po dłuższym zastanowieniu większość z nich nadaje się do kosza...I tutaj mam prośbę do kolegów,żeby podpowiedzieli gdzie w Polsce dostane odpowiednie do naszego projektu,myślę o elnie i nichiconie na 100V lub BG N(są do zdobycia u nas?).

Ewentualnie byłbym wdzięczny komuś kto mógłby kupić takie i pozostałe również na ebayu(cena nie jest najważniejsza)lub innym obcojęzycznym sklepie(niestety nie jestem zbyt mocny w angielskim)...płacę z góry i potrafię się odwdzięczyć...do dogadania na pw,żeby nie zaśmiecać.

pozdrawiam

Linki na ebayu do Elny Cerafine 220/100 oraz Nichiconów 470/100 podałem. Nie mam paypala, więc zawsze proszę kolegę, żeby mi kupił. Pomoc utrudniona. Niestety. Ale źródło jest.

Pozostałe:

Końcówka

Elna cerafine 10/16 na razie znalazłem tylko w partsconnexion

Elna 10/100 raczej RJH Do dostania w Elfie (12uF, raczej nie powinno być problemu)

Nie wiem jak Nichicony 220/100 i 33/16. Moim zdaniem nie jest to BP bipolarny, tylko starsza seria Muse Acoustic. Bardzo mi się podobają te kondy. Świetnie prezentują instrumenty akustyczne. Obecnie chyba nie do dostania. Mam parę, ale 470uF/50. Więc czapa. Trzeba podmienić. Nie wiem czy najbardziej odpowiednie nie będą Sanyo. W zasilaniu cd grały dosyć podobnie, jednak bez takiej otwartości strun i powietrza wokół nich

W pre raczej siedzą Elny RJH. Do dostania w Elfie

Natomiast kompletnie nie mogę zidentyfikować małych kondów. Chyba phillipsy. Ale opieram się tylko na tym, że są koloru czerwonego:))

Wielkie Dzięki osimar !!!

Założyłem właśnie konto na ebay.uk(wcześniej nie próbowałem,bo myślałem,że będzie taki sam korowód jak z naszym alle) i okazało się,że od dwóch lat mam paypala!!!i nawet o tym nie wiedziałem...różne rzeczy robię po pijaku :))...Właśnie przelałem z mbanku i wkrótce zaczne zakupy ...

A może ktoś znalazł coś godnego zainteresowania w kanadyjskich sklepach?mam tam rodzinę,więc pominęlibyśmy cło itd...

>A może ktoś znalazł coś godnego zainteresowania w kanadyjskich sklepach?mam tam rodzinę,więc

>pominęlibyśmy cło itd...

Partsconnexion jest Kanady. Robiłem sporo zakupów u nich.

poniżej link od razu do elny cerafine (nowa wersja, czarne)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

WSZYSTKICH CO SĄ NA LIŚCIE na TRANZYSTORY Z JAPONII proszę o przesłanie NA PW swojego adresu E-MAIL,

pozostałą korespondencję chcę prowadzić właśnie mailowo, ponieważ forum silnika nie ma opcji wysyłania do kilku osób na raz. Poza tym będą także rozsyłane dane prywatne.

Pozdrawiam

blomin, 4 Lip 2010, 14:46

>osimar, 4 Lip 2010, 13:39

>

>nowa cerafine jest kiepska. zamulona z rozlanym basem i nieproporcjonalnie do dołu wycofaną gorą. do

>starszej czerwonej przepaść

No właśnie z cerafine mam małe doświadczenie. A co proponujesz. Bo na razie nie mogę znaleźć w logicznym miejscu tej wartości

uwaga, lista z poltroniku. tne koszty i wycofuje sie z listy, zostaje tylko na nowej, wiec jest moje miejsce wolne dla kogos chetnego. oczywiscie zamowienie zrealizuje do konca dla kolegow. po dostarczeniu tranow odezwe sie na pw. jedna chetna osoba moze sie dopisac

>lista po 4szt.2sc3329

>

>

>żółwik

>omirp

>freedi

osimar,

o wiele fajniejszą gore i czystszy dzwiek to nichicon fg, u mnie w moim pre sie sprawdził. szczuplejszy bas ale fajnie zwarty, przy niedosycie dołu czy miekkosci zbocznikować elna silmic lub silmic II(ten bardziej rowny, tamten mocniejsza srednica i wyzszy dół). nichicon kz wycieniowana lekko gora, mocna srednica dobry zwarty bas ( wiekszy niz fg). byle nie zielone nichicony, suche i żylety. ogolnie uwazam ze tylko kompilacja roznych kondow daje rade, jeden typ zawsze cos spierdzieli albo podbije. choc podobno e-406 jest szczuplejszy w dole to moze i ten cerafin czarny nadrobi.

Witam, Erno mi odpisał w sprawie 2SC3329 i 2SA1316. Pisze, że wszystkie tranzystory, także te mają oryginalne. Nowe lub NOS'y tak jak i wszystko. Te mają bezpośrednio od agenta od Toshiby w Japonii.

>lista po 4szt.2sc3329 poltronik

>

>

>żółwik

>omirp

>freedi

to jak jest ktos chetny na moje miejsce?

czekam do jutra rana i robie zamowienie jesli nie bedzie sprzeciwow. Tomek zgodzil sie poparowc.

Co sądzicie o takim zabezpieczeniu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

barmanekm, 2 Lip 2010, 09:54

>barmanekm -> 1 kpl. (końcówka mocy + pre) - potwierdzam

>freedi -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.)- potwierdzam

>osimar -> 1 kpl (koncowka mocy + pre bez SA1186 i C2837) - potwierdzam + drugi komplet na całość

>nick30 -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.) - potwierdzam

>zephyr -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.)

>blomin -> 1 kpl (tylko do pre ) = potwierdzam

>nowy18 -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.)

>Copper_Lucas -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.)

>Mroczny -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.) - potwierdzam

>Zigi -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.) - potwierdzam

>jjp -> 1 kpl (końcówka mocy + pre.) - potwierdzam

>omirp -> 1 kpl (końcówka mocy + pre) - potwierdzam

>Le_G > 1kpl (tylko do pre) - potwierdzam

>jaco2346 > 1kpl (tylko do pre) - potwierdzam

>żółwik -> 1 kpl(końcówka mocy + pre.) - potwierdzam

>frd__ -> 1kpl (koncowka mocy + pre) - potwierdzam

>kw -> 1 kpl (tylko do pre) - potwierdzam

>witek_z - 2SA1316 (10 sztuk) - potwierdzam

>Waldi_06 -> 1kpl (koncówka mocy + pre) - potwierdzam

>

>Potwierdzam i ZAMYKAM ZAMÓWIENIE. Do niezdecydowanych poszły maile i PW. Mam już odpowiedzi od

>niektórych. Dzisiaj będzie lista w Excelu, i do jutra podejmiemy decyzję co do zamienników, bo moze

>też coś znajdziemy u Japońcczyków. W Niedziele wyśle im zamówienie. A po wycenie dane do wpłat.

>

>Pozdrawiam

Fuck, no i dzięki Netii przegapiłem potwierdzenie ;(

Gdyby ktoś miał problemy i chciał się wycofać to chetnie przejme jego zamówienie, pisać na maila z o mnie.

caveat emptor

To dopiszę Cię, bo Excela do wyceny wyśle zaraz albo jutro rano. Wyślij mi tylko swojego maila, jak najszybciej. Poza tym część osób nie wysłało jeszcze maili, a ważne jest aby śledzili wątek/lub byli w stałym kontakcie. Czekamy na ofertę sprzedaży z Japonii (zwykle ok 5 dni). Prosze przygotowywać przybliżone fundusze, aby jak najszybcie później to przelać, bo oferta ma swój czas zwykle (chyba 14 dni).

Niestety w bankach w których mam konta i chciałem założyć walutowe, nie prowadzą walutowego w Jenach, prowadzi Deutsche ale się nie opłaca. Ale spoko poradzimy sobie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.