Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

No jak kolega mroczny się zgodzi, to fajnie jak to machnie. U mnie to by trochę potrwało bo:

- wyszedłem nieco z wprawy

- do połowy października jestem zawalony dodatkową robotą

mroczny, wnioskuję, że rysunki złożeniowe to także nie problem dla Ciebie, więc mając dane płytek może mógłbyś walnąć rysunki przegród, z otworami i etc. i do tego dopasować panel (lub odwrotnie). Oczywiście na podstawie dxf obudowy...

Ja osobiście myślę o:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Peasante ale o wysokości 4U, tyle chyba ma oryginalnie Accu (ok 18cm). Zresztą w ogóle będzie trzeba nad tym troszkę pomyśleć, bo jak iść to już na całość. Chciałbym mieć wycięty w panelu otwór na wzór Accu, tak żeby zamontować w nim szkło plexi, a za nim VU metry. Jedyne odstępstwo na jakie pójdę, to nie zamykany panel, z regulatorami barwy, balansu etc. Tutaj zrobię coś na wzór integr luxmana.

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

W takiej stodole robią accu :)Szału niema

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze coś kogutaudio kupował oryginalne płytki od kitajców może front by nam sprzedali? Byłyby z czego kopiować.

No jak kolega mroczny się zgodzi, to fajnie jak to machnie. U mnie to by trochę potrwało bo:

- wyszedłem nieco z wprawy

- do połowy października jestem zawalony dodatkową robotą

mroczny, wnioskuję, że rysunki złożeniowe to także nie problem dla Ciebie, więc mając dane płytek może mógłbyś walnąć rysunki przegród, z otworami i etc. i do tego dopasować panel (lub odwrotnie). Oczywiście na podstawie dxf obudowy...

Ja osobiście myślę o:

Ukryta Zawartość

Peasante ale o wysokości 4U, tyle chyba ma oryginalnie Accu (ok 18cm). Zresztą w ogóle będzie trzeba nad tym troszkę pomyśleć, bo jak iść to już na całość. Chciałbym mieć wycięty w panelu otwór na wzór Accu, tak żeby zamontować w nim szkło plexi, a za nim VU metry. Jedyne odstępstwo na jakie pójdę, to nie zamykany panel, z regulatorami barwy, balansu etc. Tutaj zrobię coś na wzór integr luxmana.

Co do tego linku myślę ze byłoby dobre ale zdałoby się dodać ścianki z drzewa.Złoty kolor i lakierowane na wysoki połysk boczki to jest to .Bynajmniej to moja wizja.

Ukryta Zawartość

No i gitara !!!Już zamawiam radiatory i prosiłbym mrocznego o pliczek z cada z frontpanelem,bo mam nadzieję ,że jeszcze w tym roku rozpadną się ściany !...Byłbym wdzięczny za namiar na taki właśnie przełącznik taśmowy,są w Cyfronice,ale tylko przełączniki,bez "kręciołka" i "popychadełka"...

Freedi co do ścian to mogę ci powiedzieć że zadrżą u mnie nawet blacho dachówka na dach się odzywa .:)

Jutro wyśle kilka paczek tranów .Do tych co napisali ile czego mają.

tomek, wysłałem Ci mailem przecież listę co dla kogo (z tych co brali u mnie).

A co do obudowy, to zamówię pewnie bez frontpanelu. Frontpanel tak jak piszecie, w Polsce robiony i anodowany... z tym, że ja chyba jestem bardziej konserwatywny i poanoduję na czarno... chociaż jak ma być to klon... ehhhh

System gra dobrze, albo nie....

Tak skupiamy się na obudowie, a jak idą płytki do zabezpieczenia?

Powoli idą musze to skończyć uruchomić i dać do produkcji.Dzisiaj ide po scalaki i przekaźniki.wytrawia płytkę i zobaczymy

Jak już pisałem też wezmę 4szt proszę o dane do wpłaty.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp 4szt.

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

10. dj_ - 2szt

11.wojpik66 4szt.

Witam,

wróciłem po urlopie , a na forum takie zmiany - nic nie mogę znaleźć.

>> Tomku dla mnie chyba komplet tranów do pre i końcówki (dwa kanały)oraz potki.

zakupy w Japonii, USA, Fernell i chyba jeszcze gdzieś.

pozdrawiam

Jarek

Witam,

Nichicon KZ 220/100 dotarly. Jesli chodzi o koszty tych kondensatorow to po uwzglednieniu przesylki wyszlo niemalze identycznie (roznica to 3 centy) jak w przypadku mouser. Tak wiec zadnych doplat/nadplat. Szczerze mowiac na to liczylem.

Pozostaje poczekac na Digikey.

Zalaczylbym zdjecie jakies, ale z jakichs powodow nie moge wstawic zalacznika do posta ("Błąd Nie wybrano pliku do importu" a plik wskazalem)

Jeszcze jedno wyjasnienie. Cena przesylki jaka podalem w rozliczeniach (do znalezienia na wczesniejszych stronach watku) obejmuje przesylke calosci kondow z IE do PL - jest to 10EUR. Koszty dystrybucji w PL trzeba bedzie pokryc oddzielnie. Pisalem o tym na poczatku ale nie chce zeby byly jakies niejasnosci.

Pozdr,

Frd

PS. Tomek, skrobnij PW jak juz trany dojda. Dzieki.

Wysyłasz to do Tomka?czy bezpośrednio do ludzi?...

I chyba mogę mieć problem,bo mam wlutowane wszystkie kondensatory-a jak zacznę kombinować i wymieniać właśnie na te,to ścieżki raczej nie wytrzymają...Macie jakiś sposób na bezinwazyjne wylutowywanie? raczej nie chcę kupować jakiegoś śmiesznego odsysacza.

Co do 2sa991 - lecą właśnie do Tomka do poparowania. Zapłaciłem za nie 85,58 PLN dla frd__.

Kwota będzie podzielona na wszystkich zamawiających tak jak i trany.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

10> Bendix102

I plytke do zabezpieczenia tez poproszę.

Mam tylko werazenie ze przekazniki sa za male. Przy takim zasilaniu (duza moc) skleja sie styki przy zwarciu.

Co do 2sa991 - lecą właśnie do Tomka do poparowania. Zapłaciłem za nie 85,58 PLN dla frd__.

Kwota będzie podzielona na wszystkich zamawiających tak jak i trany.

Lista na 2SA991:

1. Le_G

2. kw

3. omirp (mogę wziąć więcej)

4. jaco2346

5. nowy18

6. żółwik

7. Woper1

8. frd__

9. nick30

10> Bendix102

I plytke do zabezpieczenia tez poproszę.

Mam tylko werazenie ze przekazniki sa za male. Przy takim zasilaniu (duza moc) skleja sie styki przy zwarciu.

bendix101 nie rób zamieszania z listą.

popraw ją

-----------------------

Lista na płytkę zabezpieczenia głośników, wysterowania VU i soft start

Woper1

freedi

osimar

mroczny

barmanekm

wojpik66 2szt.

frd__

omirp

Dj_

Copper_Lucas

-------------------------

Czy w 406 przy terminalach głośnikowych jest też płyteczka z cewkami wyjściowymi i innymi elementami, tak jak się to widzi w niektórych rozbieranych zdjęciach?

@barmanekm

Ja też myślę o obudowie z Modu, ale o 'pesante dissipante' czyli tej ze ściankami bocznymi w formie radiatorów.

caveat emptor

Mam pytanie - gdzie kupujecie okablowanie wewnętrzne wzmacniaczy (głównie kable zasilające i wejściowe) - czy są to lepsze kable czy zwykła linka miedziana o odpowiednim przekroju?

Mam pytanie - gdzie kupujecie okablowanie wewnętrzne wzmacniaczy (głównie kable zasilające i wejściowe) - czy są to lepsze kable czy zwykła linka miedziana o odpowiednim przekroju?

Witam co do pytania to jak wszystko ogarnę okabluje zasilania takim przewodem a kable do głośników dam van den hul Win Mk II Hybrid Kupiłem Gniezda głośnikowe Wbt -0710 nextgen .Jak zrobią że będzie można dodawać zdjęcia to wam pokaże .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prezentuje się super :)

Upewnij się, że przekaźniki nie mają biegunowości aby potem nie było cięcia ścieżek.

Pozdrawiam

Najpierw to odpalę i sprawdzę działanie potem oddam do produkcji .Może jeszcze coś poprawie .

A jaki kabelek na wejście pre i między pre a wzmakiem. Macie jakieś konkretne?

W cd mam coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na pcb wzmacniacza accu wszystkie połączenia gdzie idzie sygnał mam zworki porobione srebrnym kablem Mundorfa SGW110w

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jaki kabelek na wejście pre i między pre a wzmakiem. Macie jakieś konkretne?

W cd mam coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na pcb wzmacniacza accu wszystkie połączenia gdzie idzie sygnał mam zworki porobione srebrnym kablem Mundorfa SGW110w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Możesz użec go do okablowania sygnałowego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam takie kabelki Blue Heaven i Ecosse Reference.

Blue Heaven chcę podpiąć do cd, a Ecosse Reference do wzmacniacza.

Zobaczymy jak się sprawdzi takie połączenie - będę porównywał do wzmacniacza lampowego.

-----------------------

Lista na płytkę zabezpieczenia głośników, wysterowania VU i soft start

Woper1

freedi

osimar

mroczny

barmanekm

wojpik66 2szt.

frd__

omirp

Dj_

Copper_Lucas

kogutaudio

-------------------------

Czy w 406 przy terminalach głośnikowych jest też płyteczka z cewkami wyjściowymi i innymi elementami, tak jak się to widzi w niektórych rozbieranych zdjęciach?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.