Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie wymiana na 2sa970/2sc2240 o mniejszym/porownywalnym do 2sa1376/2sc3478 wzmocnieniu nic nie daje !!! - tylko orginal tranzystory !

pzdr

Gdzie były kupowane oryginały?

raczej nie :(

Z tego co wiem Tomek uruchomil 6 szt. na zamiennikach i dzialają. Fakt ze przy niższym napieciu niz nominalne a nie wyższym.

53/63V wyprostowanego. U niego działają. Mozna spokojnie je wlutowac i bedzie dzialal tylko nie daje sie ustawic pradu bo nie plynie gdy jest brak sygnału. Upalić nic nie upalicie więc nie szukac oryginałów tylko najpierw spróbowac.

Zamienniki driverów KSA/KSC sprawuja sie świetnie.

Taka uwaga - zmierzył ktoś na jakim prądzie działa para wejściowa? Na zamiennikach może być przekroczone napięcie VEC (120V) oryginały wytrzymują do 180(V). Dlatego mogło wszystko działać na obniżonym zasilaniu.

System gra dobrze, albo nie....

Taka uwaga - zmierzył ktoś na jakim prądzie działa para wejściowa? Na zamiennikach może być przekroczone napięcie VEC (120V) oryginały wytrzymują do 180(V). Dlatego mogło wszystko działać na obniżonym zasilaniu.

Tam jest polowa napiecia.

Prąd przez jedna pare to okolo 2mA

No tak, wychodzi dokładnie połowa wtedy... Od strony czystej teorii ta sprawa zamiennik vs oryginał to jakieś czary dla mnie. Jutro lub we wtorek może uda mi się mojego na oryginała odpalić to coś napiszę (lub nie...;-) )

Witam. Jakie napięcie powinno być na mostku bez kondensatorów w zasilaczu.

U mnie pokazuje miernik 130V DC

Teraz pokazuje -,+48V na mostku bez kondensatorów

Wchodzi na mostek ~52V za mostkiem jest +,- 48V Czy jest OK

Te 4V spadają na diodach. Zależy od zastosowanego mostku. Jest OK. Ten wynik może być nieco różny w zależności od zastosowanego mostku, dokładności pomiarów i fluktuacji napięcia w siedzi. W każdym bądź razie jest OK.

Te 4V spadają na diodach. Zależy od zastosowanego mostku. Jest OK. Ten wynik może być nieco różny w zależności od zastosowanego mostku, dokładności pomiarów i fluktuacji napięcia w siedzi. W każdym bądź razie jest OK.

Dzięki.

Mostek to GBPC2506

Moduły i zasilacz osadzone.

Wczoraj miałem problem z płytką protektora. Jeśli rozwiercaliście otwory pod gold pin-y to trzeba lutować je z obu stron.

Nie miałem połączenia z rezystorami R23,R24. przy K5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

lista chetnych na trany:

mar_70 - 2sc3478- 4 szt 2sa1376- 4 szt. 2sc2458-4 szt.

Wawrzek - 2sc3478-12 szt. 2sa1376-12 szt.

kw - 2sc3478- 6 szt. 2sa1376- 6 szt.

minek6 - 2sc3478- 4 szt. 2sa1376- 4 szt. 2sa1507-6 szt. 2sc3902-6

Bogdan - 2sc3478-10 szt. 2sa1376-10 szt.

jurek - 2sc3478- 8 szt. 2sa1376- 8 szt.

liste zamykam w srode !

pzdr

2SA3329 są w Poltronic'u (Wrocław) -> niestety tylko wysyłkowo (koszt 17pln) i przy zamówieniu do 100pln trzeba zapłacić (extra) frycowe 20pln. mają zaprzyjaźniony sklep we Wrocławiu -> sentel.com.pl wlaśnie u nich coś zamówiłem - jeśli szybko dasz znać to w środę przy okazji mogę odbrać i Ci wysłać (tych tranów nie ma od ręki i dzisiaj zaawizowane mogą być na środę).

Bias na pewno ma być 10mV? Miałem dzisiaj odpalić, ale jednak się wstrzymam. Pobawię się nieco z żarówkami i wylutuje oryginały i wstawię jakiś zamiennik. Może w ogóle na samym początku bez tranów mocy odpalę jak się jakoś da.

Michał?bez tranów mocy?jaki sens?jeśli już to faktycznie na zamiennikach albo na jednej parze oryginalnych-ja tak zrobię jak znajdę czas i się zmotywuję.Poza tym nie ogarnąłem jaki jest problem z WO.Ja mam BA4558 z North bodajże JVC i obawiam się że mogą być problemy...

I przy okazji:prośba do Panów,którzy kupili obudowy z Modushop:sprawdźcie swoje PW.

Do dzisiaj tylko 3 kolegów szybko zareagowało i dziękuję im za to.

Niestety reszta milczy(nawet nie wiem,czy dostali przesyłki nie wspomnę o uregulowaniu wpłat) trochę to przykre, dla was to nieduże kwoty ale dla mnie przy kilku osobach to już okrągła suma,tym bardziej że i tak przez problemy z przelewem dołożyłem parę stówek...i z góry zapłaciłem własnymi pieniędzmi,a z tego co zauważyłem raczej nikt na as nie prowadził w ten sposób zamówień grupowych...

Proszę zainteresowanych o odniesienie się do mojego wpisu.

pozdrawiam

Jeszcze jedna wielka prośba do kogutaudio. Jak będziesz odpalał na oryginalnych modułach, czy już tam odpaliłeś. Możesz zmierzyć jakie jest napięcie na kolektorach w Darlingtonie (Q16,Q12 wg. naszego schematu i naszej płytki)

Ufffff. Działa.

Odpaliłem ale słychać brum i przydźwięk. Pewnie masa.

Ukryta Zawartość

post-9489-015665200 1298408445_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>kogutaudio

Gdzie można nabyć takie fajne radiatory czernione i jaki to profil ?

Dzięki !!!

Zapytaj barmanekm

Przydzięki jest jak jest podłączona E-406 w roli pre.

Bez sygnału słychac jedynie mały brum sieciowy ale wiem dlaczego.

Czy jak połączę GND E-406 z masą na zasilaniu końcówki problem zniknie ?

>kogutaudio

Gdzie można nabyć takie fajne radiatory czernione i jaki to profil ?

Dzięki !!!

Zapytaj barmanekm

Przydzięki jest jak jest podłączona E-406 w roli pre.

Bez sygnału słychac jedynie mały brum sieciowy ale wiem dlaczego.

Czy jak połączę GND E-406 z masą na zasilaniu końcówki problem zniknie ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.