Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

A do pre jest jakiś specjalny zasilacz?

Myślałem, że też tylko mostek i wio. Kondy filtrujące i stabilizacja są przecież na płytce pre.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

O jakim zasilaczu piszesz? Ten główny to chyba zwykły mostek i kondy, a te do driverów już są na płytkach. Ja tak dla jaj może się będę kiedyś bawił w jakieś niskoszumne do PRE, ale to może i nie wcześniej jak za bardzo długo. Bo na początku planuje grać z passem B1.

Wiem widziałem na fotach od "koguta",ale myślałem że są jakieś konkretne propozycje,bo to że prostowanie i filtracja-to raczej oczywiste :))

Wszyscy panowie co brali (9 osób) potki i okazało się, że jest ich połowę za mało, proszę o dopłatę 8.44PLN (potek + VAT), z racji mojego błędu wysyłkę do mnie i Tomka oczywiście biorę na siebie. Brakujące potki już do mnie jadą. Wyślę jeszcze na mail. Ale dane wszyscy moje chyba i tak macie.

System gra dobrze, albo nie....

Witam chciałbym się dołączyć do projektu w związku z tym zapytanie czy są jeszcze jakieś otwarte listy na kondy trany i inne.

Czy ktoś ma jakieś nadwyżki do odstąpienia info poproszę na priv.

A do pre jest jakiś specjalny zasilacz?Myślałem, że też tylko mostek i wio. Kondy filtrujące i stabilizacja są przecież na płytce pre.

Witam co do zasilacza musicie jeszcze dać oprócz kodów na pre 2200/35 jakieś dodatkowe Kondy ,ja mam 6 cerafinek 1000/25 i mostek.Ta filtracja na preampie nie wystarczy W oryginale jest coś podobnego 6 kondów i mostek.

Ob lukacie sobie schemat od 305,tam zrobili podobnie.

Prad spoczynkowy końcówki tylko 5mA? Czy to prawidłowa wartość? Jakis mały mi się wydaje. Przewaznie sie spotyka powyżej 100mA. Moze to ktos zweryfikować?

Tu raczej chodzi o spadek napięcia 5mV(taka literówka)mierzony na PCB w miejscu pomiaru Biasu.

O ile mnie pamięć nie myli to prąd spoczynkowy ustawiamy na 75mA jest gdzieś fotka od Tomka.Ale nie chcę nikogo wprowadzać w błąd,więc poprawcie jeśli się mylę.

Witam jak mi nie wierzycie to macie.

biasq.jpg

Albo jestem totalnym dyletantem...albo sam już nie wiem.Tomek z tego skanu nic nie wynika.

Popatrz na swoją fotkę z przed paru miesięcy-co tu mierzyłeś?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

5mV na test point.

Jest dobrze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5mV na test point.

Jest dobrze.

Dzięki Paweł za wyjaśnienie wątpliwości-jak zwykle Twoja pomoc okazuje się nieoceniona.

Nic nie można było wywnioskować z wpisu Tomka,bo jak widać ucieło najważniejszy fragment foty-a przy tym projekcie powinniśmy mieć jednak pewność w każdym aspekcie a nie snuć domysłów.

Dzięki i pozdrawiam

Będzie jakieś zamówienie na obudowy z modushop.

Mnie interesuje

Ukryta Zawartość

z wentylowaną górą 4U -400mm

Ukryta Zawartość

Będzie i zamawiam taką samą - tylko, że chyba w opcji całkowicie wentylowanej. Ale z terminami możemy się nie zgrać, bo jak zwykle okazało się że mam jakieś nowe wydatki (meble, nowe buty narciarskie i wyjazd).

Będzie i zamawiam taką samą - tylko, że chyba w opcji całkowicie wentylowanej. Ale z terminami możemy się nie zgrać, bo jak zwykle okazało się że mam jakieś nowe wydatki (meble, nowe buty narciarskie i wyjazd).

Pisałbym się właśnie na taką samą i nie zależy mi na jakimś konkretnym terminie(a wydatki są stałe i nieuniknione:)).Zresztą zrobienie takiej paczuszki i tak zajęło by w moim przypadku sporo czasu i podejrzewam,że nie kosztowało by dużo mniej.

Jaki jest koszt katalogowy takiego egzemplarza,bo nijak nie mogę jej namierzyć na stronie modu...

Co myślicie o zrobieniu wstępnej listy na ogólne zamówienie z modushop?bo wiem,że ktoś wcześniej był chętny,także byłoby już 4 ludzi,a szczegóły i tak dogramy później i życie je zweryfikuje.

Witam, kosztuje 45.90EUR + VAT w wersji z panelem o grubości 4mm i 57EUR + VAT z panelem 10mm.

Tomek też chce zamawiać, więc byłoby już nas 5 osób. Przydałoby się tylko ustalić i wspólnie nawiercić tylną sciankę, są spore zniżki przy większej ilości i od razu później anodują już po nawierceniu. Podobnie można by coś wspólnie ustalić z przednim panelem. Chyba, że ten zakład co pisał Tomek, zrobiłby taniej takie panele.

Trzeba to jakoś przemyśleć, bo ja mam pewną koncepcje co do frontu. Prostokątny otwór, ładnie obrobiony, zabezpieczony szkłem akrylowym (zwykłym lub ciemnionym), za tym dopiero jakiś cienki aluminiowy proszkowany na czarno, lub plastikowy (akrylowy) panel z VU metrami i ew. jakimiś kontrolkami. Ale to trzeba by narysować.

W nie będzie to aż taki wielki problem, poza tym panelem z VU metrami. Wtedy by to przypominało Accu / Luxmana.

Witam, kosztuje 45.90EUR + VAT w wersji z panelem o grubości 4mm i 57EUR + VAT z panelem 10mm.

Tomek też chce zamawiać, więc byłoby już nas 5 osób. Przydałoby się tylko ustalić i wspólnie nawiercić tylną sciankę, są spore zniżki przy większej ilości i od razu później anodują już po nawierceniu. Podobnie można by coś wspólnie ustalić z przednim panelem. Chyba, że ten zakład co pisał Tomek, zrobiłby taniej takie panele.

Trzeba to jakoś przemyśleć, bo ja mam pewną koncepcje co do frontu. Prostokątny otwór, ładnie obrobiony, zabezpieczony szkłem akrylowym (zwykłym lub ciemnionym), za tym dopiero jakiś cienki aluminiowy proszkowany na czarno, lub plastikowy (akrylowy) panel z VU metrami i ew. jakimiś kontrolkami. Ale to trzeba by narysować.

W nie będzie to aż taki wielki problem, poza tym panelem z VU metrami. Wtedy by to przypominało Accu / Luxmana.

Michał,chłopie-czytasz w moich myślach ! Dokładnie o mam taką samą koncepcję ! I skłaniałbym się ku 10mm...To rozumiem,że jest również możliwość otworowania u nich?(nie zagłębiałem się w ich ofertę).I myślę,że przy tej cenie (pojedyncza bez otworów wyjdzie gdzieś ok.90eur ?) nie będę nic kombinował.Tylni panel to kwestia paru "dziurek" RCA wejścia,coś konkretnego na wyj i ewentualnie IEC...ale wszystko do dogadania.

Dzięki za natchnienie :) i pomoc.Ja jestem zdecydowany na 100%.

5mV na test point.

Jest dobrze.

OK - 5mv a nie 5mA :-) A wiemy gdzie są te punkty pomiarowe w naszym schemacie? Na rezystorze emiterowym 0.22 Ohm-a? mogłby mi to ktoś rozjaśnić?

Pozdrawiam

OK - 5mv a nie 5mA :-) A wiemy gdzie są te punkty pomiarowe w naszym schemacie? Na rezystorze emiterowym 0.22 Ohm-a? mogłby mi to ktoś rozjaśnić?

Pozdrawiam

Hej?! Nie wiem jak to jest na schemacie,ale patrząc na PCB jest specjalne do tego przeznaczone miejsce"+T.P-" prawy górny róg .Parę postów wcześniej jest fotka jak tomek dokonuje pomiaru.

pozdrawiam

<br />
<br />Ale się zapędziłem...Tomek -jaki prąd trzeba  ustawić?...<br />
<br />Witam co do prądu spoczynkowego to 5mA Ale jest druga sprawa za mało potów przyszło albo ja źle liczę ,po dwa dla tych co zamówili starczyło mi dla 4 osób/.Czy  jeszcze coś przyjdzie z potków ?<br /><br />
<br />Wiadomo coś odnośnie płytki pod zabezpieczenie?<br />
<br />Zabezpieczenie dziś wieczorem wyśle do merkalu niech mi wycenią ile będzie kosztować z 15 szt  tam trzeba zapłacić za rozpoczecie produkdji.<br />
<br /><br /><br />

Witam co do prądu spoczynkowego dałem ciała ale to rutyna miało być 5mV a wy zaraz robicie aferę sory za pomyłkę ,Ap ropo prądu ja nigdy nie widziałem żeby wzmach miał 5 mA prądu spoczynkowego.

z PCB OD ZABEZPIECZENIA BĘDZIE KICHA W MERKARU CHCĄ PRAWIE 70ZŁ ZA SZTUKĘ WIEC TRZEBA TO JAKOŚ INACZEJ ROZWIĄZAĆ NAJLEPIEJ POSIEDZĘ I PRZEROBIE PCB NA JEDNOSTRONNA

z PCB OD ZABEZPIECZENIA BĘDZIE KICHA W MERKARU CHCĄ PRAWIE 70ZŁ ZA SZTUKĘ WIEC TRZEBA TO JAKOŚ INACZEJ ROZWIĄZAĆ NAJLEPIEJ POSIEDZĘ I PRZEROBIE PCB NA JEDNOSTRONNA

A jakie ma wymiary? Pojebało ich? Przy 15 sztukach?

Płytka ma 93mm /153mm zamówiłem sobie jedną w prototype zapłacę 120zł z przesyłką .Do merkaru chyba coś im sie pomyliło muszę zapytać jeszcze raz.

prototypeb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może zrobimy tak dam komuś ten plik z rysunkiem pcb może ktoś załatwi taniej bo ja nie mam za bardzo czasu. Druga sprawa jak by kogutaudio porobił foty pcb od spodu było by lepiej zaprojektować

zab.png

Tomek, ta płytka według Twoich danych przy 10 sztukach w prototypy wychodzi 55PLN, a przy 5 sztukach 64PLN.

Cena drastycznie spada już od dwóch sztuk, dlatego zwykle szukam chętnych na wspólne zamówienie. Co mogę powiedzieć, to fakt, że prototypy mają super jakość wykonania. Z opisem wyszło by o 5 PLN więcej. Jak jesteś pewny tej płytki, to anuluj zamówienie, i zrobimy grupowe w prototypach. Ja biorę na pewno. Zobaczymy ile uzbieramy i wtedy zamawiamy.

Jakby co to otwieram listę:

- tomek01041

- barmanekm

=============

Razem: 2szt.

No panowie, teraz kolej na Was!

Żeby nie było, że nic nie robię w temacie. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, ale ja mam sam preamp. ;)

Czy może ktoś zweryfikować, czy diody, które użyłem, czasem nie są takie, jak w oryginale?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.