Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie cena PCB jest zabójcza.

Za 2 PCB do clona Krella o grubej warstwie miedzi płaciliśmy około 90zl a tu za taką mała za dużo sobie liczą.

Może kto zna tańszego producenta?

Można zastosować filtr, indukcyjny albo oporowy (miejsce na rezystory jest), choć można też przecież wstawić zwory i nie ma to wtedy znaczenia ;)

To ze mozna wstawic zwory to jest jakby oczywiste ;-) Pytalem w jakim celu bo mnie to zaciekawilo :-)

Jako filtracja, powstaje filtr np. CRC, przydatne we wzmacniaczach klasy A, zamiast stosować niebotyczne wartości kondensatorów. Sam taki zastosuję i dlatego potrzebowałem takich dwóch płytek ;)

Jako filtracja, powstaje filtr np. CRC, przydatne we wzmacniaczach klasy A, zamiast stosować niebotyczne wartości kondensatorów. Sam taki zastosuję i dlatego potrzebowałem takich dwóch płytek ;)

Płytki są OK i pewnie zamówię ale muszę jeszcze to przemyśleć bo wydaje mi się że słuszniej będzie rozdzielić zasilanie na dwa oddzielne uzwojenia. Wtedy nie będzie pętli masy na zasilaniu.

Też uważam, że rozdzielenie zasilania to dobry pomysł.

Dwa mostki, płytki od kolegi Polifonia i jest super zasilanie.

Co do kondensatorów to mam Rubycona 4700uf/100V + wima 0.1uf do każdego kondensatora.

Witam mam dobrą wiadomość załatwiłem produkcje pcb zabezpieczenia po 68zł za 20szt zostawiłem już pliki do produkcji ale dopiero za tydzień zaczną coś z tym działać ,Trochę taniej ale nie to co w prototype .Cena razem z przesyłką ode mnie to 72zł chyba nie tak źle.Co.

Też uważam, że rozdzielenie zasilania to dobry pomysł.

Dwa mostki, płytki od kolegi Polifonia i jest super zasilanie.

Co do kondensatorów to mam Rubycona 4700uf/100V + wima 0.1uf do każdego kondensatora.

Problem w tym ze zamówiłem juz 6 szt.NICHICON-ów KS 10.000/80

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jaką one mają opinie? Te Rubicony beda lepsze?

Witam mam dobrą wiadomość załatwiłem produkcje pcb zabezpieczenia po 68zł za 20szt zostawiłem już pliki do produkcji ale dopiero za tydzień zaczną coś z tym działać ,Trochę taniej ale nie to co w prototype .Cena razem z przesyłką ode mnie to 72zł chyba nie tak źle.Co.

Zawodowo Tomku, dziekuję(-my) :-)

ps. Przeczytaj priva w sprawie obudów

Ukryta Zawartość

Przy projektowaniu płytki, myślałem nad tym, czy nie rozdzielić (z ew. możliwością połączenia zworkami) linii zasilających, czyli podzielić masę,

ale sam mam główny punkt masy w zasilaczu właśnie w projekcie KSA-50 i jest jak najbardziej ok ;))

Chyba, że źle zrozumiałem, że chodzi tylko o podwójny mostek, to wtedy jest ok, sam tak tez właśnie mam.

Kondy wchodzą o średnicy max 35mm, więc te z linka podpasują.

Coś takiego

Witam,

Jak by było więcej chętnych na coś takiego, to można zapytać ELNĘ (jest taka możliwość) lub poszukać ELNA TONEREX 4700uf/80V. 7 osób chętynych i już by było ponad 100szt, tych kondków. Wtedy już można próbować walczyć o jakiś custom order. Te wszystkie inne ELNA for Audio albo coś, to często mi pachną albo wylutami, albo podróbami (o NOS'u trudno). Tym bardziej, że nie ma ich w katalogach ELNY do publicznej sprzedaży, wszystko to OEM'y. Do publicznej sprzedaży z dużych pojemności dedykowanych dla Audio są tylko ELNA TONEREX właśnie.

Ja miałem dawać na początku albo 6szt Nichiconów KG po 15000uF albo 2szt Mundorf Mlytic po 33000uF (ew. 47000uF), ale takie rozwiązanie mi się podoba. Jak patrzyłem na datashety, to przy TONEREXACH, zeszlibyśmy z ESR poniżej 2mOhm, na gałąż. Przy dwóch MLytic jest to 5mOhm, czyli gorzej. Według testów, jak gdziesz szukałem to MLytici grają najlepiej, ale wiadomo testy testami...

System gra dobrze, albo nie....

to jest zasilacz, 12 x 33 000u w ASR EMITTER.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Problem w tym ze zamówiłem juz 6 szt.NICHICON-ów KS 10.000/80

Ukryta Zawartość

Jaką one mają opinie? Te Rubicony beda lepsze?

Mam je w zasilaczu tripatha i jestem zadowolony. Gładki, przejrzysty, poukładany dźwięk. Lepsze od KG, które w tym miejscu zagrały fajnie, ale trochę ciemniej i mniej energetycznie (a droższe).

Po doświadczeniach w tripacie, też zamówiłem je do klona

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

maly offtop:

robie zamowienie rezkow do preampa i patrzac na schemat zastanawiam sie nad wartoscia rezystorow R12 R13 R37 R38. podana wartosc to 2R2.

czy ktos juz uruchomil preampa na wartosciach podanych na stronie m.in 6 tego watku? czy wszystko gra jak nalezy?

maly offtop:

robie zamowienie rezkow do preampa i patrzac na schemat zastanawiam sie nad wartoscia rezystorow R12 R13 R37 R38. podana wartosc to 2R2.

czy ktos juz uruchomil preampa na wartosciach podanych na stronie m.in 6 tego watku? czy wszystko gra jak nalezy?

Witam na pewno jest 2,2R sprawdzałem na zdjęciach od Pawła i ja tak mam i wszystko działa jak należy

Panowie, dostałem odpowiedź od jednej firmy z Wieliczki, ile by u nich kosztowały obudowy ze stali nierdzewniej niemagnetycznej z panelem 1cm (aluminiowym).

Wycenili na podstawie rysunków z Modushop.

1-sza sztuka 400PLN (+22% VAT prawdopodobnie). Obejmuje wykonanie panelu i zaprogramowanie produkcji.

Kolejne w zależności od liczby sztuk.

Więc ja chyba zaryzykuję.

Panowie, dostałem odpowiedź od jednej firmy z Wieliczki, ile by u nich kosztowały obudowy ze stali nierdzewniej niemagnetycznej z panelem 1cm (aluminiowym).

Wycenili na podstawie rysunków z Modushop.

1-sza sztuka 400PLN (+22% VAT prawdopodobnie). Obejmuje wykonanie panelu i zaprogramowanie produkcji.

Kolejne w zależności od liczby sztuk.

Więc ja chyba zaryzykuję.

Radiatory w środku będą, czy jako boczne ścianki?

Radiatory oddzielnie. To wersja Pesante, nie Pesante Disipante. Chociaż może dałoby się jakoś zaprojektować uniwersalną wersję, gdzie wymieniałoby się tylko ścianki.

Radiatory oddzielnie. To wersja Pesante, nie Pesante Disipante. Chociaż może dałoby się jakoś zaprojektować uniwersalną wersję, gdzie wymieniałoby się tylko ścianki.

Od chinoli wyjdzie znacznie taniej i z radiatorami oraz gałkami.

U mnie niestety Chinole odpały ze względu, że nie mają opcji personalizacji, no i z przesyłką będzie też prawie 400PLN. Jak dodadzą cło i VAT to jeszcze więcej. Ale obudowy mają ładne - lepsze niż modushop. Jakby mieli tylko customizacje wyglądu.

U mnie niestety Chinole odpały ze względu, że nie mają opcji personalizacji, no i z przesyłką będzie też prawie 400PLN. Jak dodadzą cło i VAT to jeszcze więcej. Ale obudowy mają ładne - lepsze niż modushop. Jakby mieli tylko customizacje wyglądu.

Jak zamowisz przesyłką morska to wychodzi tanio.

Ile się czeka?

Niestety 2-3 miechy. Mysle ze wyjdzie 2 jak znam zycie.

ps. wrrr dotarly kondy z zamówienia grupowego i wrrr poczta wrrr zgniotla mi jednego 220/100 muse wrrrrr

Niestety 2-3 miechy. Mysle ze wyjdzie 2 jak znam zycie.

ps. wrrr dotarly kondy z zamówienia grupowego i wrrr poczta wrrr zgniotla mi jednego 220/100 muse wrrrrr

k**wa mac przeciez w bąblach były. moze trza bylo paczki porobic kartonowe

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.